***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (53)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Andrada, are si gagaliciul meu un "mon petit singe acrobate" (ca tot e ea o maimutzica :D). Mi-a placut foarte foarte mult
Foarte frumoase hainutele!

Cristalina, o sa ne gandim la tine :) Daca se poate, asteptam vesti maine :)

Anca 34+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Bine ai venit Kid!

Liliana 37+ cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

kid, gata, te-am trecut...am mai facut si modificari la listuta, pt ca mica a uitam ca mai avem si !
eimotto, frumoasa povestea ta...i l-am aratat si sotului meu pe Yannis, sa isi faca o idee cum arata nepotelul nostru, care e nascut pe 8 aprilie, si care tot 2.900 a avut la nastere. El maine pleaca la Braila, sa aduca hainutele si portbebeul cumparate de soacra...si sa il vada pe ala micu, ca nu se stie daca va reusi sa prinda vreo zi libera pe cand va fi botezul nepotelului..
Acum ma duc si eu la culcare, nu imi mai simt deja picioarele....mi-am terminat acum de facut si bagajul de spital....mi-am pus un gel de dus, dar mi-am dat seama ca nu voi putea face dus, daca voi fi operata si pansata...cred ca va fi cam nasol, ma voi spala ca si pe copil, cu buretelul....si nu sub un jet de apa fierbinte, asa cum imi place mie....
Noapte buna...si ne vedem maine, sa imi tineti companie...ca o sa ma stresez intr-un hal pana ajunge sotul la Braila...mi-e groaza ca e drumul lung, si singur in masina....

diana 35+ STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna seara!

Cristalina, Lauraa, bafta maxima! Sa veniti repede acasa sanatoase cu pui dragi in brate!

Teodora Kid, bine ai venit printre noi!

Ella, secretara noastra zice ca "maternitate" inseamna dupa ce ai nascut ... deci 15% se acorda dupa nastere acelor mamici care nasc si nu si-au luat inainte zile de prenatal! Ori eu inteleg prin "concediu de maternitate" cele 126 de zile pe care legal le are orice gravida pre si post natal, nu?

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 35+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Motannel, 35+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Cristalina cum nu e sigur??? Atunci de ce te-a chemat! Oricum bafta multa si te asteptam cu vesti !

cristina 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

quote:
Originally posted by Motannel

Buna seara!

, secretara noastra zice ca "maternitate" inseamna dupa ce ai nascut ... deci 15% se acorda dupa nastere acelor mamici care nasc si nu si-au luat inainte zile de prenatal! Ori eu inteleg prin "concediu de maternitate" cele 126 de zile pe care legal le are orice gravida pre si post natal, nu?

Motannel, 35+, Teodora

motanel,

secretara voastra e o tuta, de cand da ea definitii? e for legiuitor si noi nu stim?
daca legea defineste "concediu de maternitate" = concediu de sarcina si lauzie , ea ce treaba are?

E adevarat ca, legiuitorul nu a folosit aceeasi sintagma, incercand sa defineasca acelasi lucru.

Astfel, OUG 158/2005 foloseste ambele sintagme , intituleaza capitolul 4 "Concediul si indemnizatia de maternitate" dar primul articol al acestui capitol, desi se refera la acelasi lucru vorbeste despre " concediu de sarcina si lauzie".
Iata si extras:
CAPITOLUL IV
Concediul si indemnizatia de maternitate
Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

Codul Muncii foloseste de ex. sintagma " concediu de maternitate" cand se refera la concediul de sarcina si lauzie .
Iata si extras:
Art. 50. - Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;

Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
d) pe durata concediului de maternitate;

CCMNN foloseste sintagma " concediu de maternitate".
Iata extras:
Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Deci, ti-am exemplificat in legislatie cum se intalneste "concediul de maternitate/sarcina si lauzie".
E mai mult decat edificator...

Da-i duduii sa citeasca, ca daca are putina minte , dar mai ales bunavointa, o sa priceapa.

37+

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

quote:
Originally posted by moko

ella, indraznesc sa te stressez si eu cu o intrebare (acum, ai intrat in gura "lupului")- intrarea in prenatal coincide la mine cu intrarea(obligatorie, lucrand in invatamant)in concediul de odihna.intrebarea mea este daca imi pot primi banii pe concediul de odihna, urmand ca in cateva zile sa intru in prenatal(of, ce complicat suna!!!!) am citit undeva ca am dreptul la niste plati compensatorii(zilele propriu-zise de concediu nu ma intereseaza, oricum, dupa CIC nu ma mai intorc in invatamant).Tu ai idee ce solutie ar exista?Multumesc mult!!
depre cei 15% si salariu -bonus inca nu am vorbit in unitate, dar nu cred ca va fi o problema, mai ales ca le voi duce pe "tava" si argumentele aflate de aici!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
31+ cu bebel baietel!
poze

moko,
nu inteleg cum obligatoriu coincide prenatalul cu cel de odihna!!! recunosc ca nefiind interesata, n-am parcurs nicioadata contractul colectiv din invatamant care are prevederi specifice, in orice caz nu sub cele din contractul la nivel national.
Pe concediul de odihna vei primi indemnizatie de concediu de odihna platibila din fondul de salarii; pentru concediul de maternitate vei primi indemnizatia de maternitate care se plateste din fondul asigurarilor sociale; iar CIC-ul e alta treaba, vei primi indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani care este platit direct din bugetul de stat.

Da-mi mai multe detalii si incerc sa citesc pentru tine, ca tu vii la mine cum vine unul cu piciorul rupt la ginecolog ; asa e si in drept, ramuri multe iar eu sunt specializata intr-un domeniu de nisha din comercial.
Dar vreau sa te ajut, daca pot...

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Waw ce au inceput sa se precipite lucrurile pe aici!!! Au inceput sa apara bebeii, altii se pregatesc de venire, altii stau in stand-by!

Eseea sa-ti traiasca printesa si te asteptam cu poze si impresii de proaspata mamica!!

Eimotto ce flacau frumos ai ! Si ce "hotarat" plange! Bebelinul tau stiu ca a avut 2900g, si acum, ca am vazut pozici cu el, nu mai imi fac deloc probleme in privinta greutatii ( papusa mea e micuta si ea si nu prea cred eu , ca nici chiar dusa pana la termen, o sa depaseasca 3000g).

Paflo si eu simt niste dureri ciudatele prin col, mai ales cand stau in picioare. La tine e Ok totusi caci ai ajuns deja la 37 de sapt si se poate intampla oricand evenimentul, dar eu tare as mai vrea sa stea cumintica bebelina mea.

astazi este ziua ELTEKAI

LA MULTI ANI ELTEKA!!! Sa fii fericita si sa sanatoasa, si sa ai o nastere usoara, cum nici nu ti-ai imaginat!!

Sa nu uit sa pun si majorelele la treaba pt Cristalina!! Nastere usoara , bb cu plamani puternici si refacere rapida iti doresc!

Ma duc sa fac un dusulet si plec la clinica : azi e zi de luat sange si facut eco. Sper sa fie totul bine!

O zi faina!!

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Pai cum sa fi uitat ce zi e azi???

LA MULTI ANI ELTEKA!!!

Sa ai o nastere USOAAAARA si RAPIDAAAA!!! Sa te bucuri de minunea ce-o vei tine in brate in scurt timp si sa ai parte numai de FERICIRE alaturi de cei dragi!!!

KAY, Ancamari salopeticile le-am luat din CORA LUJERULUI... Pentru fetite aveau mai multe chestii frumoase!

Poohy, mersi...poate iesim cu "maimuticile" la plimbare! EU tare mult vreau sa gasesc ceva cu CIRESELE , acum ca am certitudinea ca iese ciresica

HAINUTZE Antonio
Andrada 36+ cu Antonio

Mergi la inceput