***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (52)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Atestat de absolvire a cursului de puericultura:

Cabinet medical individual de familie
.......................................................

ATESTAT
de absolvire a cursului de puericultură

Dl. .........................................., posesor al B.I./C.I. seria ....... nr....................., eliberată de ......................................... la data de ........................, domiciliat în ..............................................................................................................., incadrat la .................................................., asigurat la Casa de Asigurări a Municipiului Bucuresti, posesor al carnetului de asigurat seria ..........................., a însusit temeinic notiunile elementare teoretice si practice necesare în vederea ngrijirii copilului mic, necesare participării efective a tatălui la îngrijirea copilului nou-născut, prezentate în cadrul cursului de puericultură tinut la cabinetul medicului de familie.

Prezentul atestat se eliberează pentru a-i servi asiguratului la acordarea concediului paternal, în conditiile prevederilor art.4 alin.(1) din Legea nr.210/1999 privind concediul paternal si art.7 din Hotărârea Guvernului nr.244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr.210/1999.

data Semnatura si parafa medicului de familie

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

l-am pus aici , pentru toata lumea, poate mai au nevoie si alte fete.

+36

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

fetelor, eu am tensiunea 16 cu 9... mi-am luat acum medicamentele si ma duc in patut sa stau cuminte. offf, ca nu mi se stabilizeaza odata ! cred ca asa se duce nasterea mea normala... de maine mananc si paine fara sare !
noapte buna si sper sa vin cu vesti mai bune maine !

oana 29+ cuSonia
mami,tati si Sosonica

rosioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

daca vreti sa va mai informati despre alaptat&co, veniti de intrebati aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97022

un site-uri despre alaptat:
www.kellymom.com
notiuni generale despre alaptat
http://www.kellymom.com/bf/index.html

www.breastfeeding.com
www.lalecheleague.org

traduceri de pe DC in Ro aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70643&whichpage=1

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Buna seara,

ma bucur foarte tare ca mai sunt pe listutza voastra, chiar am crezut ca am fost stearsa dupa asa o lunga absenta.
bebe are acum 34 saptamani + 5 zile, si o sa incep concediul de maternitate la sfarsitul saptamanii viitoare. Cred ca imi ajunge, de-abia mai car dosarele de colo pana colo!

Am avut ultimul scan la 32 saptamani, cand bebe avea 2 kg.

Va tin la toate pumnii si ma bucur sa aud ca cineva a spart deja gheata!
Multa sanatate tuturor puilor care s-au nascut (adica celor 2 nascuti) si celorlati care se vor naste de aici incolo!

Am inceput deja sa ma panichez, pentru ca mi-am amintit cat de groaznic a fost data trecuta cand am nascut!
Poate cineva sa promita ca a doua oara e mai bine???????????????????????????????????

xx

Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04

Baby ticker

Poze recente cu Andy, Mamy si Ady
Andreas mic mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Am apucat sa citesc si eu ceva din urma....

Cineva mentioneaza EPIDURALA.
Data trecuta am decis din prima ca vreau epidurala. I-am batut pe doctori la cap, epidurala si epidurala. Au incercat ei cu "gas and air" pana le-am smuls dispozitivul de la nasul meu, ca nu numai ca ma ametzea, dar ma umplea si de nervi si mi se parea inutil. EPIDURALA!

Mi-au montat in sfarsit epidurala, dar nu stiu ce s-a intamplat, ca a trebuit sa mai "stau" o data sa o monteze. Anestezic propriu zis nu au pus, pentru ca, desi se rupsese apa, nu aveam contractii, deci nici dureri cine stie ce. GAzul ala mi-l dadusera de proba, nu stiu de ce. Ca sa scurtez povstea, au trebuit sa ma induca, si dupa a treia doza mi-am adus aminte ca am dispozitivul de epidurala dar nimic anestezic in el. A fost prea tarziu, am simtzit aproape tot. Numai cand ma cuseau n-am mai simtzit nimic. Nu va povestesc sa va sperii, si nu sunt nici pe departe un expert in epidurale, ba dimpotriva. Dar e bien de stiut si tinut un ochi pe dispozitiv, chiar daca e foarte greu sa va concentrati la locul actiunii.
Partea cea mai nasoala a venit dupa. Am ramas cu niste dureri de spate... ingrozitoare, cred ca mi-au atins un nerv, ca nimeni nu mi-a spus niciodata clar ce s-a intamplat. Aviz tuturor, epidurala e ideala pentru a nu simti durerea, dar are si riscuri. Vreo cateva luni am mers schiopatat de piciorul stang, si am avut zile cand nu am putu sa imi misc piciorul ore intregi. In cele din urma s-a rezolvat cu fizioterapie si niste medicamente.
Acum, de la o vreme, problema cu piciorul a revenit. Nervul ala atins imi tot da de furca.
Nu stiu ce sa fac de aceast adata, nu stiu daca sa aleg epidurala din nou. Asta in cazul in care ajung sa nasc natural pentru a doua oara. Imi este teama de consecinte.
Aveti vreun comentariu la treaba asta??? Din experientza????

Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04

Baby ticker

Poze recente cu Andy, Mamy si Ady
Andreas mic mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Chris am citit si eu acum cu intarziere despre Daphne. Ma rog la Dumnezeu sa o intareasca sa-i trimita energie pozitiva si sa o pazeasca.

Vali merci ca mi-ai spus ca Chris a intrebat de mine. Chris este prima persoana cu care am schimbat mesaje pe forum, si mi-a "ghicit ca sunt insarcinata" cand inca liniutele nu erau 2...

Nu am intrat prea des pe site ca efectiv la muncit pe rupte. De azi sunt in concediu medical, cu multa odihna.

Ma simt atat de singura. Azi toata ziua am plans. In doua zile este ziua mea, si ai mei mi-au trimis un pachetel si cand l-am mirosit mirosea a mama, a casa din Bucuresti...si m-a apucat un plans...

Sunt speriata de ideea de inducere a travaliului, pentru ca stiu ca contractiile sunt mult mai puternice ...sper sa-mi dea la timp epiduralul. Sunt speriata si sa nu nasc chiar saptamana asta, ca am si eu contractii si dureri ca la ciclu si de spate si cervixul e subtiat 75%.

Mica e bine ca nu faci clexane. Daca esti pe clexane nu se poate face epidural(daca ai nevoie). Nu am stiut ca ai probleme de coagulare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

chris, si familia, felicitari din suflet ptr micuta, e o scumpete de fetita! imi pare rau de problemele aparute pe parcurs, sanatate multa!am o prietena care a nascut la 36s si fetita a fost pe respiratie artificiala, si acuma e o frumusete de fetita de 1 an!

Gina M, merci mult ca ne-ai scris, si merci mult de incurajari! va doresc sa vina bebe 3 si sa fiti fericiti!

la multi ani celor care si-au sarbatorit ziua de nastere! nasteri usoare si bebei sanatosi!

elteka, fara sa te sperii, imediat dupa nastere te umfli de numa....incepi sa te umfli tare inainte si imediat dupa te umfli tare! partea buna e ca nu dureaza(la mine a durat 2 saptamini)am baut f multa apa!cel putin asa a fost la mine si la alte 3 prietene care au nascut aici!

andrada, mie nu mi s-a rupt apa natural, mi-au rupto ei la spital,dar a curs frate, ca de la robinet, mi-au pus o oala sub! si am 2 prietene la care li s-a rupt apa si la fel, ca la robinet, parca aruncase o galeata de apa pe ele!cu epidurala iti dau perfecta dreptate, cel putin eu am avut paralizie temporara, durere de cap la greu, am facut hematom in locul unde era acul, dureri mari de spate, lactatia mi-a venit dupa 5 zile....si nici mare lucru de atenuare de durere la ora h nu a fost, ca mi-au scazut doza ca nu simteam cind sa imping....acuma la David merg pregatita ca la Dominic sa cer epidurala cind chiar nu mai pot!(la primul am cerut-o la 5 cm dilatatie, dupa 16 ore de travaliu si o noapte de nesomn). tin pumnii sa fie bine cu voi, si sa mai stea micutul acolo ceva timp, ca mai are un pic de crescut!

ibelciug, ce mult ma bucur ca-i bine Matei acuma! bravo!

vali, incearca sa stai in pat pe partea stinga, si eu am avut asa cu 1 saptamina inainte sa nasc, contractiile dureroase, le simti clar! la inceput neregulate, apoi din 5 in 5 minute, dar la mine au fost diferite de durerile de ciclu!poate e doar din cauza ca te gindesti!ai grija de tine!

arthurana, imi pare rau ca ai probleme, la eco se mai inseala ei in minus, o cunostiinta a mea, i-au facut eco au zis 3.500 kg si copilul a avut 4.200kg...ai mare grija de tine, acuma ca esti in medical odihneste-te, sanatate multa!

gata, am intrat si noi in 8 luni!!!
nu stiu cum sint ai vostrii bebei, dar al meu misca de ma sperie! Dominic nu misca asa, deloc, sigur va fi activ.....
va pup

Flavia 32+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Neata, fetelor!Iar n-am somn da' bine ca imi merge netul macar!

Andrada, ce faci, mama?Ma bucur ca sunteti bine!N-am apucat sa citesc tot capitolul trecut dar am inteles ca sperai sa nasti!Din pacate nu e asa cum iti doresti insa lasa, ca poate asa e mai bine!Cum o vrea Antonio, nu?
Nu te supi daca ti-o iau un pic inainte, nu?Va anunt maine daca mai am cum si nu ma oprreste la spital!Oricum eu ma duc pregatita!Cam am emotii!

Moko, bine ai revenit!Sa stapaniti sanatosi casuta si spor la amenajari dar nu te forta prea tare!

Noi sambata am facut curatenie generala, am montat patutul langa al nostru si am asa un sentiment ciudat si frumos cand il vad!Numa' pitikul sa vina!Hainutele sunt calcate aproape toate cu exceptia celor luate ieri(cateva costumase, 1 body, bluzite, batistute)Mi-am luat si eu un halat si o camasuta de alaptat tare haioasa cu niste despicaturi in parti si are pe fata desenata o barza cu un bebe in cioc!Si-a luat si Didiep la fel caci m-am intalnit in Big ieri cu ea!Am stat ceva de vorba si noi ca gravidutele!Nici ea nu mai are mult se pare(,ax 2 sapt)!
Draga, Didiep, asteptam sa ne dai vesti si tu!

Cam am niste mici intepaturi jos de tot!Acum 2 zile i-am simtit capsorul cum il misca jos acolo ca m-am si speriat!Am zis ca iese!
Mai citesc in urma si va mai raspund!

O zi buna va doresc la toate!

Si...multa sanatate lui Daphne caci am inteles ca are ceva probleme dar sa citesc sa vad drespre ce e vorba!

Alyna 36+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Dianalaura, am vazut ce mi-ai scris in cap.trecut!pai....l-as deschide daca as stii cum!Poate asa se va intampla maine!
Doamneeee!!!!maine???????Parca inca nu realizez dar vad eu ce mi-o spune maine!

Alyna 36+cu

Mergi la inceput