***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (52)
Raspunsuri - Pagina 28
mica0307 spune:
Scriu inca o data ca vad ca nu mi-a raspuns nimeni ce sa iau pentru senzatie de voma???
Mica
35+
Maya Alexandra
Poze
Sobi spune:
Mica, factura pe care ai primit-o de la cei cu celulele stem de cine e emisa (direct de la firma mama din bratislava sau de la alta firma dinr ROmania) si in ce moneda?
sorry, nu te pot ajuta cu senzatia de voma.
Ella, esti super cu cererea aia! multumim mult. o trimit la hr sa vad cum comenteaza pe baza ei...
Andreea 30+
Vladut
POZE
poohy spune:
Eimotto, bine ai revenit! Un
pentru tine si unul pentru Victor 
Mica, nu stiu :( Pe mine portocalele ma mai ajuta (asta de cand sunt insarcinata), dar nu cred ca e o reteta generala. Cred ca ii plac gagalicii portocalele, ca le folosesc pentru o groaza de lucruri.
M-ai blocat cu intrebarea legata de celule stem... La partea cu TVA-ul nu m-am gandit, dar parca imi aduc aminte ca era ceva precizat in contract legat de aducerea in tara in caz de nevoie - poate am inteles gresit. Nu mai tin minte exact - eu l-am completat acum 1 saptamana si ceva si l-am trimis, urmeaza sa imi trimita chitul candva in jur de 30 aprilie.
Sobi, factura ti se da abia in momentul in care s-a facut recoltarea si s-a stabilit ca celulele recoltate sunt valide. Estimau cam 1 luna de la nastere. Cel putin asa am inteles, dar nu ma mai bazez prea mult pe neuronii mei in ultimul timp
Ella, merci mult pentru model! Ma duc si eu sa vorbesc cu cele de la HR despre asta, sa vedem daca stiu :D
Alyna24, o sa vina bebe cand a pregatit ;)
Vali5, multa sanatate in continuare 
Iri, o fi ceva la scorpioni cu cheltuitul asta ca si pe mine ma mananca degetele sa mai iau cate ceva - si nu pot sa zic ca nu am ce e necesar
Bafta cu gradinita lui Iris 
Oare asa o sa fie aceeasi problema si cand bebeii nostrii o sa creasca? Acum am inteles ca s-a extins si cu inscrisul la scoala...
Anca
34+ 
poze
bebelusa
DidiAlex spune:
br]

LA MULTI ANI, MINIUTA SI ARTHURANA!
eimotto, bun venit acasa cu printzisorul!!!
Eseea, sefa noastra de trib sa va traiasca bebelina

lulu26 spune:
Facturile se primesc dupa nastere, mai exact dupa examinarea sangelui. Contractele in schimb le semnezi atat cu firma din tzara cat si cu cea din slovacia.
DidiAlex spune:
mica, incearca sa elimini bauturile acide. Mai stiam mamici care aveau gretzuri in ultima parte a sarcinii si le dregeau cu sprite. Total aiurea dupa mine, dar la ele mergeau. Metaclorpramidul e permis in sarcina?
In legatura cu sterilizatorul am mai spus..daca ai peste tot cuptor cu microunde merge. Acu io daca as fi in ro nu le-as cumpara. As folosi banii pt altceva total nefolositor si le-as fierbe. Aici am cumparat ca nu am avut incotro. erau pline de calcar dupa fierbere. Si in plus le bag la masina de spalat si sunt super.inclusiv tetinele.
Pepsi, cum e la casa noua? cand vin ai tai?
ai scapat astfel de cumnat?
Cristalina, fetele au vorbit despre acel 15% cred ca in pag 13, imediat dupa mesajul tau. si in plus am salvat cererea redactata de Ella in contul comun la mesaje private ..ca se pierde si e pacat si sigur vine cineva ratacit si intreaba 2 pagini/capitole mai incolo ![]()
Andreea, cum a fost la examen? oricum esti mama eroina io am abandonat scoala dupa examenele din decembrie pt ca aveam impresia ca aveam bureti in loc de creier. si la 15-16 intram in programul lui R asa ca adio teme, si alte lucrari.
ella_74 spune:
mica, nu pot sa te ajut cu voma, dar iti raspund la intrebarile cu Cordbloodcenter ![]()
Eu am semnat contractul si am primit si kitul.
Contractul e departe de a fi perfect, de fapt cele 3; dupa cum observi 2 dintre ele sunt incheiate cu pers juridica straina si al 3-lea cu persoana juridica romana.
Cele care au in vedere servicii medicale contin sume care nu sunt purtatoare de tva prin prisma prevederilor Codului fiscal, cel care are in vedere plata chiriei anuale contine suma cu tva.
Platile se fac intr-un cont deschis in Romania si cf. Regulamentului de functionare BNR,platile pe teritoriul Romaniei se fac in lei.
Vei intra in posesia materialului prelevat printr-o cerere scrisa, asa cum este prrecizat si in contract; si spun ca acest contract nu este perfect fiindca nu exista un termen contractual agreat de parti in care CordBC sa trimita proprietarului celulele stem.
iarasi un punct minus pentru noi, chiria anuala poate fi modificata unilateral doar in cazul in care rata inflatiei de la ei in tara se modifica, insa nu este indicata o formula de calcul exact; "functie de" nu echivaleaza cu un mod de calcul exact.
Eu si sotul am hotarat sa nu negociem acest contract , ei deja l-au trimis semnat plecand de la premisa ca este un contract "de adeziune" (cum se spune juridic) si ei "uita" probabil ca orice contract trebuie sa exprime acordul de vointa al partilor daca ne raportam la dispozitiile Codului civil.
Si am hotarat asa fiindca putem transfera sangele prelevat la o alta banca in viitor, poate la cea din UK care este mai credibila.
37+
ella
mica0307 spune:
Multumesc pentru sfaturi . O sa cobor sa imi cumpar niste portocale.
sobi se semneaza unele cu firma de aici si unul cu cea din slovacia. Asta era si nedumerirea mea. De ce tocmai factura emisa de la bratislava are TVA? La tel mi-au spus ca atat e tva-ul si la ei (am verificat si pe net) si restul sunt scutite de tva.
Am vazut ca e precizat in contractul de depozitare ca se obliga sa ne trimita ei in caz de nevoie celulele, si la tel mi-au spus ca pt romania si slovacia este gratis, daca ai nevoie de ele in alta tara platesti.
Acum ma mai gandesc la un lucru. Chiar or fi fraieri daca nu sunt bune celulele sa zica ca nu sunt bune??? Sansele sunt destul de mici ca sa le foloseti. Se risca oare la asta???
Mica
35+
Maya Alexandra
Poze
lulu26 spune:
Desi mi-am pus si eu multe semne de intrebare, acum ca mai le aduceti si voi in discutie parca imi pun si mai multe...si eu maine primesc kittul.
E drept ca nu ai cum sa-i verifici...dar vb voastra...vor verifica cei la care muti celulele si atunci...