Mamici de martie - aprilie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianiana spune:

Buna seara fete dragi,
ma intorc cu o veste buna: AM NASCUT!!!!!
sunt bine si eu si bebe, suntem acasa si incercam sa ne acomodam.
sa va povestesc cum a fost:
dimineata ma trezesc cu niste dureri ca si cum puiutzul se misca energic: zic, e ce agitatie la mine in burtica. ma imbrac si plec. o zi frumoasa in care am stat mai mult pe afara. am rezolvat mai multe. seara pe la 7 ma intorc acasa cu tati si simt iar dureri. ii spun ca puiul se agita. dar la un moment dat simt ca nu mai pot sa ma misc. ma doare rau si durerea imi blocheaza burta si respiratia.
sotul se sperie. zice hai la spital. zic, nu, ca nu e nimic. pe la 7.30 ma hotarasc sa merg la spital. dureri mari si erau la 5 minute. upsss astea sunt contractii!
in graba imi fac bagajul (nu era INCA facut pentru ca aveam doar 38 de saptamani). plecam cu masina si eu stau in spate intinsa si cu mana ma tineam de manerul usii si imi priveam ceasul: erau la 5 minute si erau dureroase. ajung la Elias si zic la receptie...am venit.....da, stiu ati venit sa nasteti! aaaaaaaaaaaa!!!!! cineva ma ia cu un carucior si ma duce sa ma schimb si imi spuen ca o sa fie bine. era cam liniste in spital si liftiera cand ma vede se bucura: aaaaaaaa, a venit sa nasca! eu ma uitam si ma gandeam ca nu stiu ele ce vorbesc acolo. ajung la etajul cu maternitatea si imi pup sotul apoi sunt dusa mai departe la nasteri. moasa vine in graba. zice hai sa vedem: vine si doctora de garda. ma consulta si imi spun ca in nopatea asta o sa nasc. eu ma dezmeticesc acum. cer voie sa merg la sot, care era pe hol si sa ii spun. merg si ma pupacesc cu sotul care ma incurajeaza, zice hai ca scapi. ok, asa era, imi doream sa scap mai repede. era ora 8 si hotaram sa nu sunam parintii ca nu are rost sa stea si sa astepte la usa. ok. plec la nsteri: ma urca pe un pat - dilatatie 2. ma pun la monitorizare. e ok. bataile cordului fetal: ok si contractiile de 70 inca suportabile. doctora de garda ma intreaba daca medicul meu mi-a spus ca pot sa il sun, daca vine la nastere. i-am spus ca am stabilit ca da, si ca mi-a dat si un numar de telefon pentru asta. il suna ea si ii spune starea mea. medicul meu spune ca o sa vina mai tarziu. moasa spune ca acum avem de asteptat. ma intreaba daca vreau epidurala. spun ca nu vreau insa am trusa la mine, daca mi se face rau o sa cer sa mi se faca totusi. medicul meu arajeaza prin telefon sa fie chemat un anestezist de la chirurgie (la nasteri nu e anestezist noaptea). stau la monitorizare si astept. intre timp moasa ma tine de vorba. constat ca e o tipa tare dragutza si politicoasa si amabila. imi place de ea si ii spun. era dna mariana, cea dragutza. auzisem de ea si ma gandeam ce bine daca o sa am norocul sa fie acolo cand nasc. norocul mi-a suras. discutam, vorbim. vine si o infirmiera foarte simpatica. zice ca ma place, ca sunt imbracata frumos: am o camasa de noapte siclam cu 3 inimi mari in fata. pentru mine e ca un simbol: 3 inimi: eu, puiul si tati. le place ideea. imi spun ca o sa fie bine. stau linistita, chiar ma simteam in siguranta oe mana lor. vine anestezista si ii spun ca vreau epidurala caci ma doare foarte rau. era ra 10 si aveam dilatatie buna. cand sa imi monteze epidurala vede ca am scolioza (coloana mea e in forma de S) si imi spune ca e greu. sparam sa am noroc si sa meraga din prima. ok, zic hai! si imi spune ca am avut noroc si ca a facut-o. simt sange cald cum se scurge pe coloana. ea imi explica ce mi-a facut si vorbeste cu mine. ma linistesc. apoi durerile dispar. era ora 12. imi spun ca am dilatatie buna si ca o sa nasc repede. eu le spun ca mi-am dat seama ca o sa nasc in Vinerea Mare! ce frumos! imi pun o perfuzie si incep sa ma intrebe daca am senzatie sa imping pentru ca nu mi s-a rupt apa si trebuie sa simt o senzatie de apasare pe vezica. nu simt nimic. se supara. simt ca ceva nu e bine. suna medicul meu sa vada cum stam. ii spun ca nu s-a rupt inca apa si el spune sa imi rupa ei apa. ma urca pe masa si vad cum se indreapta cu o andrea in sprecolul meu. ma apuca spaima si incep sa intreb unde e medicul meu si ce a zis. mi se spune sa stau linistita. membrnele mele nu pot sa fie fisurate nici macar cu acel instrument acutit. moasa incearca sa sparga punga cu apa cu mana. e dureros. cel mai dureros. si tot nu se intampla nimic. am deja dilatatie 8 si nimic. ma pun sa imping desi eram pe pat. imping cat pot si imi spun ca nu e bine, ca trebuie sa imping si sa rup membranele. ma chinuie, eu incerc sa imping, ei incearca sa imi largeasca iesirea. moasa apuca punga cu lichid si simt cum o sparge: curge foarte putin lichid si vad ca o nemultumeste. eram tot la monitorizare si vad cum bataile inimii lui scad. aparatul incepe sa piuie ca in filme si eu incep sa ma zbat. ce se intampla?! moasa vine in graba cu masca de oxigem. respir adanc si bataile inimii lui bebe cresc. tensiunea se stinge. ma enervez si intreb iar de medicul meu. le spun sa il sune. aveam dilatatie 9. pentru un moment am crezut ca o sa nasc fara el. apoi a sunat el si a zis ca vine. a venit intr-un minut. m-au pus pe masa. eu eram uimita. deja???!!! dar nu simt nimic, nici contractii nici senzatie sa imping. ma echipeaza si mi se spune sa imping de 3 ori tare. imping si fac tot ce mi se spune. cand ....,oasa se urca cu coatele pe burta mea. eram lipsita de aer de durere. simt ca ma sufoc. ma gandeam ca ne chinuim degeaba cand vad ca iese ceva si imi dau seama ca era capul copilului meu. a iesit capul! ce trebuie sa fac??? ma zbateam. mi se spune ca iese si corpul de la sine si ca nu trebuie sa fac nimic. ok. simt umerii cum ies. bebe e cam mov. nu plange. ma uit si imi vine sa plang. apoi...se aude plangand. mi se spune ca a avut cordonul ombilical in jurul gatului. de aceea era asa mov. cele de la copii, cele care ii faceau toaleta au vrut sa plece si sa nu mi-l arate. am protestat. il vad, e mic si e linistit. infasat deja. le rog sa il arate si sotului care era pe hol. apoi ma apuca rasul de fericire ca am scapat. intreb la ce ora am nascut. mi se spune ca la 3 fara 10. apoi medicul ma coase. imi explica ce face dar pe mine nu ma mai interesa. ma vedeam deja mamica. isi termina treaba. ma bate pe obraz si imi spune bravo. acum hai noapte buna. si pleaca. raman cu moasa si cu infirmiera. observ ca anestezista asistase si ea la nastere si m-a tinut de mana. ce dragutza. ce norac am avut sa dau numai peste oameni draguti. mi se spune sa nu adorm si sa ma frec pe burta 2 ore. vine si sotul meu. ma saruta si imi spune ca trebuie sa alegem al II lea nume pentru bebe. ii spun ca vreau sa ii dea el un nume. dimineata mi-am sunat parintii si le-am spus ca s-a nascut Razvan Bogdan. a fost bine!
vine si sotul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Dianina felicitari pentru nastere, ai avut noroc sa intalnesti oameni asa draguti in spital.
Bebele meu a fost tare agitat azi si a facut un adevarat spectacol in burtica, l-am si filmat.
Crina , Dallina, Mandy cum va mai prezentati fetelor?
Majorete pt Loina nastere usoara

Cria38+ cu Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Buna dimineata fetelor....KARRA80 suuuupeeerrr filmuletul tau....sa iti traiasca fetita!!!
Cria eu sunt la fel...nici un semn mai am momente cand ma doare burtik,ba dureri de-alea ca la ciclu ba burta asa si se intareste,dar de fapt mai mereu e tare...dar nu se intampla nimic!durerile parca au inceput sa mai ma lase...tu cum te mai simti???
Cred ca voi o sa treceti pana la urma la scutece si eu tot nu am sa nasc...dar nu ma supar!!!

Va pup pe toate si pe bebeii!!!Sa fie cuminti...

I-am pus o porecla bebelinei mele: "ciudata maimuta"

Mady 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna dimineata la burtici si la proaspete mamici!

Noi am trecut cu brio si de a doua noapte petrecuta acasa...aseara a venit o asist care lucreaza la nou-nacuti la municipal, mama unui verisor (prin alianta) si l-a invatat pe sot sa-i faca baita...am terminat cu sfaturile babesti...ca era si mama la mine si ma terminase psihic ca tin copilu in frig si fara caciula...da` a linistit-o doamna..si sper sa ma lase in pace de acum...

Eu ma ocup de bebe mai mult ziua si tati noaptea...la el se linisteste mai usor...da` oricum pina acum am avut noroc ca nu e biziita...speram sa o tina tot asa

o sa incerc sa pun si io niste poze

pe curind
roxygeo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

am reusit sa pun si io doua poze in linkul de pe webshot

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

OOOffff cand ma uit la pozele cu puiutii vostrii ma apuca plansul.....vreau si eu,simt ca nu se mai termina odata perioada asta...o sa raman mereu asa...zilele trecute ma plangeam k nu prea mai misca bb,dar de ieri nu are stare...iri non stop a miscat (nu stiu dak noaptea,sau poate o fi dormit),dar ziua...am crezut k o sa iasa prin piele si azi a inceput....de-asta ii zic "ciudata maimuta",pe dragul meu sot il amuza tare mult!!!

Mady 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Karra, ce frumos e filmuletul! Poti sa imi spui si mie cum l-ai facut? Eu am incercat sa fac un filmulet in PowerPoint dar nu prea imi iese - poate nu stiu eu ce sa ii fac...
Aceeasi problema cu laptele o am si eu - tot 90-100 ml ies si asta la vreo 6 ore. Asa ca papam si Humana

pt cele aflate pe ultima suta de metri!

Fetele - are cineva vreo idee ce nume sa punem capitolului cand ne mutam la scutece?

de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Selene mi-am facut cont pe site-ul respectriv...e gratis sa te inscrii si dupa ai mai multe optiuni...poti sa faci diferite feluri chiar si un fel de carte cu poze.....etc...

O intrebare pe unde te plimbi cu Alexandra?Ca noi mergem prin parculetul ala de pe Lidia de la padurice ...poate ne intalnim pe acolo intr-o zi....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Si cu sotul plange la fel de mult si cu mama soacra la fel (ca a fost 5 zile la noi) . Diferenta e ca ei o tin numai in brate si nu plange pana se ineaca.

Tzuna esti tare draguta asa ingrijorata si incercand sa faci ce e mai bine pentru fetita ta dar se pare ca si tu ca si mine de prea multe griji nu vedem ce e evident: NE-AM RASFATAT COPII.Cand mai plange ca sa nu se invineteasca baga suzeta sau un biberon cu ceai dechimen si anason usor caldut.Astfel ii dai o preocupare si mai uita de tzitzi si astfel nu mai vine lapte proaspat peste lapte digerat sa faca colici.Suzeta incearca sa fie normala nu anatomica pentru ca majoritatea bb-ilor refuza suzi anatomica.Tine-i suseta cu mana dar nu o lua in brate.Incearca cate 5-10 minute la inceput.Nu e sigur ca vei reusi din prima sa ajungi la interval de 3 ore dar fiecare minut castigat conteaza.E foarte important sa ai rabdare.Eu am inceput de vineri si primele 3 zile au fost cele mai grele dar cred ca am reusit.Mancam la 3 ore ziua si seara avem un somn de 6-7 ore dupa baie si masa.

Iunitabine ai venit.Despre dat capul pe spate am crezut ca al meu e campion .Uneori de nervi sau de la gaze da capul pe spate cu tzitzi in gura de zic ca mi-o rupe, abea reusesc sa io scot din gura; dar il mangai usor pe spate si ii vorbesc cu calm incercand sa-l linistesc.Cel mai ciudat e ca si in pat cand se trezeste se agita asa de tare ca uneori il gasesc de-a latul patului cu capul pe spate si picioarele printre gratele.E un voinic cu personalitate dar incerc sa-l temperez.

RaisaFudulu felicitari ca ati ajuns sa mancati doar la tzitzi.Sa stii ca eu il bat pe spate usor cand il mut de la una la alta si ragaie.Asa ma asigur ca nu e prea mult aer in burtica si ca nu a ramas lapte in gurita ca sa nu mai de afara.Am si eu un fix sa nu regurgiteze.Nu iese intotdeauna cum vreau dar in majoritatae cazurilor e bine.Succes si lapte in tzitzi conform solicitarii.

Madybulancea ai rabdare si odihneste-te.O sa vina si bebele tau in curand si o sa-ti fure inima si timpul si nu vei mai avea timp de noi.Curaj si sa auzim de bine.

Dianiana felicitari si bun venit acasa.Sa-ti traiasca comoara si sa te bucuri de ea.

Pentru fetele care vor incheia odiseea.

Botezul l-am pus pe 19.05.Speram sa avem o zi frumoasa ca timp ca oricum va fi una exceptionala pentru ca e botezul fiului meu.

Pupici.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Karra chiar ieri am fost la plimbare prin padurice!
Eu mai merg intr-un parculet aproape de noi (in spate la Amely, langa scoala, daca stii zona) sau, cand mi-e lene sa car carutul pe scari de la 3, o iau in scaunelul de masina si mergem chiar langa bloc (unde a amenajat primaria un loc de joaca pt copii) unde stam pe banca si ne leganam in scaunel...
Chiar mi-ar placea sa ne intalnim - tu pe la ce ora iesi? Noi mergem fie pe la 2, fie pe la 4 - 5, in functie de programul de somn-masa al d-rei. Poate reusim sa ne sincronizam intr-o zi! Daca mai intri pe messenger, putem vorbi mai multe.

INTREBARE - stiti vreo solutie sa scapam definitiv de mucisori. Ca de o saptamana tot ne curge nasul - am incercat spray Humex, pompita, batista bebelusului, dar totusi in fiecare dimineata ne trezim mucioasa. Nu e foarte rau - mananca, doarme normal - deci nasul nu e foarte infundat, dar nu reusim sa scapam definitiv de ei.

de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Poze

Mergi la inceput