Mamici de iulie-august 2007 (41)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

da, lavinia, eu am avut colul scurt dintotdeauna (cel mai lung a fost 33 - uimitor, acum vreo 10 zile). intepaturile astea eu le am de ceva vreme, si tot nu inteleg ce sunt. ma gandeam ca e colul, dar parca eu la simt mai in fata de vagin. si le am cand ma intorc de pe o parte pe alta sau dupa ce ma misc dupa cateva minute de nemiscare. si vad ca nu trec sub nici o forma.

Aylin, 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Na, ca sa nu fiu o idioata cu idei proaste , m-am documentat. Se ia si din alimente si in contactul direct cu animalele. Si sunt de acord cu ce zice si Lia.

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 27+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Jadi mersi! Mi-am schimbat freza ca fata mi-a devenim mai rotunjoara...
Jeni eu mai am exact 5 zile de munca : saptamana asta 2 zile, saptamana viitoare tot 2 si in 30 aprilie.Asa mi-am impartit concediul de odihna ca sa nu ma obosesc prea tare.. De la 1 mai intru in prenatal.
Acasa nu ma plictisesc deloc, in fiecare zi mai rezolv una alta si ma plimb; vremea e super si eu inca sunt sprintena Din mai vreau sa merg si la ceva cursuri prenatale.
Si eu nu am anticorpi de toxoplasmoza, dar dra de familie mi-a spus ca nu are rost sa repet analizele daca am avut grija : spalat fructe si legume foarte bine, sa nu lucrezi cu pamant (eventual numai cu manusi) si nu am intrat in contact cu nici un animal...
In schimb mie mi-a spus de vaccinul antitetanos, voua v-au spus asa ceva? Ce am citit aici pe DC ca ar fi depasit vaccinul asta, ca oricum nu vom naste in camp...

Poza 23 saptamani
Mioara 28+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

listeria nu o dau toti medicii de facut. asta e clar. iar toxo nu e rara deloc (de fapt nici listeria), se ia din contactul cu pisicile. de aia gravidele care nu au facut toxo niciodata trebuie sa evite compania felinelor

nu trebuie sa va panicati din cauza lor. nu am auzit multe cazuri in care sa apara probleme grave din cauza lor. cel mai bine la faceti si cu asta basta. ca sa stati linistite. dar nu e nimic de stres si de panica la mijloc.

Aylin, 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

estecri, mie mi se umflau picioarele si la prima sarcina cam din trimestrul 3, si nu era nimic in neregula cu mine - sfatul pe care l-am primit a fost sa reduc sarea din alimentatie si sa am grija de pozitie, pentru ca statul in picioare si pe scaun ajuta la umflare; acum la a doua sarcina, numai o data mi s-a intamplat, desi inca nu am intrat in trim. 3, insa am pornit de la o greutate mai mare...

eu am insa alta problema, ma supara carceii... voi merge la medicul de familie zilele astea sa vad ce zice... am impresia ca e de la lipsa de calciu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Neata fetele!

Mi-a luat ceva vreme sa citesc tot ce ati scris in ultimele zile. vad ca sunteti harnicutze foc!

Eu am fost cam lenesa pt ca am avut iar probleme cu tensiunea....ajunsesesm chiar si la venerabila valoare de 16/7....asa ca ne-a dus la dr, ne-a dat tratament pt 2 sapt. daca si cu tratament tot creste peste 12/6....marim doza. pe 30 mergem la doppler ca sa vedem daca micutza Mara este ok, ceea ce ne dorim din tot sufletul. tratamentul este destul de puternic, cu stari de somnolenta, cu tot tacamul.....dar cu toate astea am decis sa mai vin ceva vreme la lucru....mult nu mai am apt ca peste 6 saptamani as vrea sa intru in prenatal si pana atunci mai am de luat 13 zile de concediu de odihna, asa ca nu mai e asa de mult.

Jadi, cred ca e mai ok la 17-17.30 cu intalnirea, asa nu se va astepta foarte mult sa se intregeasca gasca.

multi la toata lumea!



Andra
25/26 s Mara Teodora


"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
Mara Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Cred ca o sa imi fac analizele si o sa fiu mai atenta cu ce mananc - pana acum am mai "gresit" cu mezeluri si alte alimente interzise in sarcina (chiar si icre).

Mie consecintele bolilor astea nu mi s-au parut deloc de neglijat. De exemplu listeria afecteaza copilul chiar si peste 20 ani - afectiuni oculare, cerebrale...brrr. E adevarat ca nu ai cum sa traiesti intr-un glob de sticla, dar nu strica sa eviti pe cat posibil situatiile si alimentele care pot sa conduca la aparitia bolii.

Eeee....o sa fie bine!!! Am avut o sarcina fara probleme, asa ca imi gasesc ....

M. 27+ baby-boy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Sorina si eu am tendinte de umflare si ca atare din trimestrul II am primit indicatie de la doctorita sa merg lunar sa imi fac sumar de urina si urocultura ca sa vedem cum stam cu albuminele. Albuminele, picioarele umflate si tensiunea mare pot fi semne de preclamsie dar nu cred ca este cazul. Eu de exemplu ma umflu din cauza retentiei de apa si din cauza sarii prea multe in mancare! Mergi sa faci cele 2 analize sa te linistesti!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Danis eu taman mi-am luat analizele, stau perfect atat cu calciu cat si cu magneziu, cele 2 care pot duce la aparitia carceilor. Asta nu inseamna ca nu am noapte niste carcei de urlu. Cred ca asta este una din "obisnuitele" sarcinii! Pentru magneziu ajuta daca mananci migdale!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

danis si eu am avut carcei acum 2 luni. Am citit un articol in engleza, imi pare rau nu mai am linkul, unde explica ca se pare ca nu de la lipsa de calciu apar carceii in sarcina; din cauza ca cresterii in greutate, sunt apasate vase de sange, nervi...Si ca remediu sunt recomandate exercitii de intindere. De exemplu cand iti apare in pulpa, intinde piciorul si impinge cu calcaiul inainte. Mie imi trece pe loc. Acolo pe siteul ala erau date exercitii de intindere pentru a preveni carceii; sincer eu nu mai am probleme deloc...

Poza 23 saptamani
Mioara 28+ Doru Andrei

Mergi la inceput