Mamici de septembrie - octombrie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 12
Sabina spune:
eu am facut cezariana cu acul ala in sira spinarii si n-am murit:))
afibebe, un pahar(MIC!!!) e ok:)
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.
mandarinutza spune:
Afibebe, imi pare tare rau pentru cumnata ta,probabail ca ai fost foarte preocupata si streasata din aceasta cauza si de aceea nu l-ai simtit pe bebe. Stai linistita ca o sa se faca bebe simtit cat de curand 
Danielle, mercic 
Annisia
, iata ce am gasit despre calatorii in timpul sarcinii:
- perioada cea mai potrivita trimestrul 2
- autobuzele, trenurile, avioanele si masinile sunt mijloace sigure;
- f important miscare in timpul calatoriei(nu trebuie sa ramai asezata pentru perioade lungi de timp intr-o singura pozitie, deoarece statul intr-o pozitie fixa sau cu picioarele incrucisate poate provoca amorteala si discomfort. Pentru a preveni acest lucru, trebuie sa faci cativa pasi la fiecare 2-3 ore)
- daca pleci departe de casa, e recomandat sa iti iei cu tine dosarul medical, in caz de nevoie.
Buna idee cu muzica, eu am o melodie preferata buddha bar Chris Spheeries - Dancing with the muse, este absolut superba.
mandarinutza
19+
myral spune:
Roxana ai stat cam tarziu aseara mai multa odihna desi te simti bine.Afibebe multa putere in continuare cumnatei tale. Si fetele care nu simtiti bebeii nu va ingrijorati mai e timp desi stiu ca e asa linistitor sa il simti si nu numai nu-i asa Danielle?Acum ma simt prost ca eu ma gandeam sa ascult muzica pt copilasi si la mine radioul sta numai pe Kiss fm si muzica la tv la fel acum o sa incerc si eu si clasica
sa vad apoi diferenta dintre copii. Apropo poate e o intrebare prosteasca dar ce face muzica asta clasica (ca daca linisteste si contractiile
o sa ascult non stop
Myral
19+
myral spune:
Nature cred ca a plecat ii uram drum bun si sa se intoarca repede cu rezultate bune.Valentina bine ai venit si tu printre noi!Acum mi-am adus aminte si de ALE sora ei nu ne-a mai scris nimic dar banuiesc ca daca e in spital e bine. Sa se intoarca si ea acasa cu vesti f bune.Myral
19+
Sabina spune:
pai uite, muzica clasica chiar linisteste, pt ca nu are ritmul ala ingrozitor de basi care fac dum dum dum incontinuu si monoton, ci e f variata.
creste inteligenta si puterea de concentrare, s-au facut experimente si pe plante care cresc frumos cu Mozart:)
ritmul cardiac revine la normal, poate chiar are leg cu contractiile, cine poate sti?
Plus ca un copil crescut pe cat posibil cu fond sonor clasic are mai multe sanse sa aiba apetit spre cultura.
oricum, ce-am citit aici poe forum...tv deschis pe atomic si bb de cateva lunisoare care se uita cu placere...sau prostiile alea de cutiute muzicale care sunt niste orori (cantecele in sine sunt dragute, dar cum sunt interpretate si orchestrate...mai bine lipsa!!!! sfatul meu e sa cante mama copilului, ca asta face mare placere la bebelusi)
noi plecam acuma la o mica excursie, sofia e mult mai bine, va pup si revin mai tarziu, pe dupa amiaza.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.
mandarinutza spune:
Valentina
bine ai venit
.
Si eu stiu ca muzica clasica e buna pentru bebe din burtik.Si orice muzica mai linistita, mie imi place mult buddha bar si simt ca ma linisteste.
Mandarinutza
19+
Alé spune:
Fetele, vesti proaste de pe frontul de vest.
N-am citit din urma si nici nu voi citi ce veti scrie. Sper doar ca Roxana e bine si ca nu vor mai fi incidente neplacute de acum inainte.
Eu l-am pierdut pe pusti.
Stiti ca m-am internat, am stat cu perfuzii cu gynipral in continuu, ca sa n-am contractii, singeram in continuare dar macar eram in spital. Nu se astepta nimeni la ceva rau. Ma impacasem cu gindul ca voi sta acolo macar pina se ridica placenta.
Si totusi... A doua zi de Pasti, s-au rupt membranele. La eco, copilul nu mai avea nici un fir de lichid, iar placenta anterioara si coborita a facut imposibila orice interventie salvatoare, si anume infuzia de ser fiziologic pe post de lichid.
Asta a fost. M-am chinuit trei zile cu contractii cumplite, la sfarsitul carora am reusit performanta de a ma dilata 1 cm. Nu a fost posibila nici dilatarea medicamentoasa, din cauza aceleiasi placente care s-ar fi rupt la o dilatare brusca a colului. Ma rog, totul s-a terminat cu o interventie chirurchicala, sa zicem, sub anestezie generala, macar n-am simtitit si n-am vazut nimic.
Ce sa mai zic... Doctoru... Tutunaru adica, nefericit foarte, dar increzator in viitor. Daca la sarcina asta m-a tratat pt cauza pierderii sarcinii trecute, la viitoarea o sa ma trateze pt orice, asa, preventiv. Am incredere in el si cind mi-o veni inima la loc, sper sa fiu mai relaxata stiindu-l aproape.
Doctorul care a executat "operatiunea", Filipescu, (ca Tutunaru nu face d'astea), a zis ca a fot infectie a membranelor, si ca d-aia s-au rupt. Asa o fi. Tutunaru a zis ca data viitoare imi face spalaturi vaginale cu Betadina in fiecare marti si vineri, toata sarcina, daca sint io mai sensibiloasa.
Cu pisihicu... stau prost, ca bine n-am cum. Cel mai greu imi este sa dau ochii cu oamenii si sa le spun ce s-a intimplat. Atunci incepe cainarea lor si plinsu meu.
D'aia nici n-o sa citesc ce-o sa scrieti, ca e imposibil sa nu ziceti ca va pare rau si deci mie imi va fi imposibil sa nu bocesc.
Sper sa imi revin repede, si fizic si psihic, si sa-mi regasesc echilibrul. Deocamdata nu ma inghesui sa ramin din nou insarcinata ca n-am suficienta energie sa mai trec o data prin asta. Mai incolo, asa...
Eu va pup si va doresc sarcini usoare, nasteri si mai si, si copii asa cum ii visati.
PS Nu am zis: aveam 18 sapt si 3 zile.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |
danielle02 spune:
buna dimineata burtici 
devylla, eu optez ptr epidulara.am incredere mareee in moasa mea si stiu ca o sa fie atenta cu mine si nu o sa ma doara nimic.
myral ,e tare minunata senzatia cand simti pe bebe.mi se ridica parul pe mine de emotie
simt ca niste mangaieturi in burtica,foarte usor dar le simt.
valentina, bine ai venit printre burtici! sa ai sarcina usoara si bebe sanatos 
roxana,
pune si tu niste poze cu bebe Andrei sa il vedem.sa vedem ce luptator ai in burtica 
nature, suntem alaturi de tine si ne rugam sa te intorci cu vesti bune. 
toate burticile,sa aveti un weekend superb
danielle
16+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
myral spune:
Eu am citit de mai multe ori ce a scris ALE parca nu pricepeam, oricum nu am cuvinte nu pot sa zic nimic decat sa 

.De obicei nici nu intram cand o fata mai anunta ceva nu putaem pur si simplu si cred ca e destul de greu sa auzi pareri de rau la nesfarsit. Multa incredere in viitor!Myral
19+
Roxana_G spune:
Neata. In sfarsit am dormit bine. Ca eram franta, ieri m-au omorat scarile de acasa, mai rau decat plimbarea la Viena. Cat despre Alex m-a stors ieri. Ba vreau ba nu vreau, etc etc.
IrinaC, nu e chiar asa rau acul pentru anestezie, crede-ma ca cel pe care mi l-au bagat in burta era muuult mai mare si mai inspaimantator.
Sabina, nu raspunzi la provocarile muzicale?
Afibebe, petrecere frumoasa. Si noi am facut gratar de Paste, a fost super. Si am gustat si vreo 2-3 guri de vin.
Sabina Y, si eu mananc continuu, l-am socat pe sotul meu la Viena cat am putut manca. Noroc ca e foamea concentrata dimineata si mai putin seara.
Cat despre epidurala, stiu si eu ca parerile sunt impartite. Dar daca ar fi asa riscanta nu cred ca s-ar face deloc. Medicul meu mi-a explicat ca riscuri exista numai atunci cand nu se face la momentul potrivit - ma refer la faptul ca lungeste travaliul si ca nu poti coopera. Stiu pe cineva care a avut o problema de acest gen, insa nu e clar daca anestezia a fost de vina sau nu.
Eu una am facut epidurala, fara nici o problema, este mana cereasca si sunt disperata ca acum sa nu ajung prea tarziu la spital sa nu mai apuc sa o fac. Mi se pare minunatia minunatiei, si sunt sigura ca asa este. Am 2 prietene care au nascut recent si nu au mai apucat sa faca epidurala la a2a nastere si mi-au zis ca e mare diferenta si durerile sunt tare nasoale fara ea.
Uite cum a fost la mine. Am ajuns la spital pe la 12 aproape, cu contractii la 4-5 min. M-au internat in jumatate de ora, erau la 3 min, insa nu am stat in salon ca ma speriam de cele care tipau. La 2 jumatate m-au chemat la anestezie, mi-au pus prima data o perfuzie in mana. La vreun sfert de ora a venit anestezistul, m-a asezat pe o parte cu picioarele ghem. Asta e cel mai dificil, cica sa nu misti, insa burta e mare, ai contractii dureroase, si normal ca bb protesteaza cand il inghesui. Mi-a facut intai o anestezie locala, care a cam piscat. Apoi a introdus acul acela mare cu cateter, insa la ala aproape ca nu am simtit.
Era 3 si un pic ceasul, de regula la 2 ore iti reinnoieste doza. Primul lucru am simtit o caldura si nu mi-am mai simtit deloc picioarele. Nu e neplacut, e o binecuvantare sa mai scapi de contractiile alea dese si dureroase. Numai ca trebuie sa iti miste moasa picioarele dc vrei ceva si jos din pat nu te mai dai. Apoi am inceput sa tremur, insa nu imi dau seama de la anestezie, nastere sau perfuzie. Am inteles de la o prietena ca ea a tremurat la fel si fara anestezie.
Mi-au facut anestezie la dlatare 4 cm pe la 3, si la 5 jumatate am nascut. Nu mi-au mai reinnoit doza. Spre final incepusem sa simt contractiile, dar nu erau imposibile. Nu s-a prelungit travaliul, la 5 eram deja la dilatare maxima. M-au mutat pe masa cu Alex aproape iesita si din 4-5 impingeri si 3 contractii a iesit de tot. Sigur ca a durut, insa nu imi pot imagina cum ar fi fost fara anestezie.
Nu am avut absolut nimic dupa, de abia am simtit locul cand stateam pe spate, si numai o zi. Am ramas putin cu un tremurat, pana seara mi-au mai sarit picioarele. Dar atat. A fost super sincer.
Cam asta e parerea mea.
Rox
19+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)