Stelutze de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 4
criss68 spune:
Hristos a inviat!
Pup fete frumoase!
Sa stiti ca yo v-am citit integral data asta, desi nu am postat de cateva capitole bune, dar cum sunt asa mai inceata si retardata, pana sa raspund mai apareau iar cateva postari de citit si tot asa...
Vazut poze frumoase de toti bebicii, cu ochelari, cu oute, cu ratuste, cu "peruca", nu stiu daca mi-a scapat ceva, sunteti niste simpatice si voi si bebeii.
Dana, Adela, si eu ma gandesc cu groaza la botez si cumparat toale, dar eu m-am pedepsit pe bune si nu-mi cumpar nimic. Cu greu imi vine un deux pieces negru facut in urma cu vreo 4-5 ani dupa care am mai slabit. Poate daca mi-ar aparea prin sifonier vreo haina care sa-mi vina, sa arate bine si sa ma faca slaba.. ok. Abra-cadabra!!!
Numai ca eu nu fac botez cu fitze la restaurant deci nu-mi trebuie rochie de seara ci o haina cu care sa ies pana la biserica. Saptamana trecuta am ramas fara ajutor cu copilul si am constatat ca jogging-ul cu caruciorul (uneori chiar am alergat) mi-a luat 3 kg, nu stiu daca nu le-am pus inapoi cu pastele, desi nu am gatit nimic, insa ceva de mancare tot am pus pe masa.
Fetele, cate grade ati avut voi azi in Bucuresti de ati tinut copchiii cu picioarele goale? Sa va zic ca eu is o friguroasa notorie si la vremea asta m-am imbracat cu geaca de iarna? In timp ce fetele umblau cu burta goala? Caz in care copilul cum sa-l imbrac? Oricum pe fiica-mea am scos-o mai dezbracata decat pe mine, am zis ca in carut o mai pot inveli, dar yo???????/ ce fac? Am o ciuda pe cine m-a invatat friguroasa de mor. E drept insa ca nici nu racesc asa cum ma imbrac si nici fata nu am racit-o (sa nu credeti ca nu am babe care dau sfaturi, cate fulare sa-i infasor in jurul gatului etc)
Cu diversificarea nu m-am documentat deloc, dar eu as incepe cat mai tarziu de leneeeeeeeeeeeeee. Ma gandesc cu groaza la momentul in care va trebui sa incep sa prepar o lingurita de nu stiu ce suc, sa-mi murdaresc toata bucataria pt o lingurita de suc. Mooooor! Asa ca pt mine regula e buna cu diversificare de la 6 luni. Stie cineva cu 8 sau 10 luni? Nu s-a mai descoperit nimic intre timp? Oi scoate-o eu la capat si cu asta, sa am eu lapte pana la 6 luni ca ne diversificam noi. Bai, cat e gluma e gluma, dar sa va zic o faza. O prietena de-a mea a facut asa cum ziceti: numai san pana la 6 luni. Cand a incercat sa-i dea sucuri, supe... frana! Nimic nu vrea. Nici tzatza aia nu mai produce nu stiu cat, deci trebuia lapte praf... la fel, credeti ca stia ce-i ala bibe? L-a luat drept jucarie si-l roade. Probabil ca intr-o zi cu soare o sa incep sa-i dau sa linga cate ceva doar pt a se obisnui cu gustul, dar fara sa inghita nimic. Chiar sunt curioasa care va fi reactia, in felul acesta voi sti si care ii sunt preferintele.
Oricum si eu cred ca se exagereaza cand se spune ca lingurita aia de suc de mere sau morcovi atrage grave boli de ficat si rinichi. Eu nu stiu exact cand a inceput mama sa-mi dea din astea, dar e clar ca inainte de 4 luni si aveti cuvantul meu ca sunt sanatatea intruchipata, cel putin la nivel de ficat si rinichi, de cate ori mi-am facut investigatii de uzura imi spuneau medicii ca varsta mea biologica e cu mult mai mica. Dar: nu beau deloc, nu fumez, nu pierd nopti, nu consum grasimi deloc iar carne si oua fff putin (spre zero), fac sport. Prin urmare linguritele alea de suc de morcovi chiar daca nu au fost bune, ritmul meu de viata a cantarit mult mai mult. DAR, la polul opus, va dau si un exemplu negativ. Am o verisoara care a fost alimentata cam anapoda, muuuuuult ceai fff dulce a avut o groaza de probleme, dintre care insuficienta renala pe la 3 ani. Regimul necesar timp de 3 luni i-a atras o dereglare a sist endocrin, sufera si azi. Cred ca o concluzie ar fi: fara exagerari in nici o directie, faceti o medie a tot ceea ce ati citit, adaptati la situatia voastra si cu incredere mergeti inainte.
Eu sunt inversul Catalinei, daca un medic imi spune intr-un fel, ma gandesc de ce nu as face eu altfel. Nu sunt Gica Contra, dar imi place sa verific afirmatiile. Ea are dreptate cu o treaba: daca nu iese bine, ce-i spune dr-lui? Insa eu am alt principiu: la ce-mi foloseste sa am pe cine da vina? Eu vreau sa fac bine, sa nu fie nimeni vinovat.
Shine, am ras la mesajul tau de era sa trezesc fata.
Lilisor, te iubim, esti un model pentru noi. Si mai sunt cu 2 bebei care la fel se descurca, anis de pilda si alte mamici care posteaza mai rar, ramonaa - ca tot a postat recent.
Hai sa va zic cum am petrecut de sarbatori. In sambata pastelui am aflat ca prietenii carora urma sa le botezam luni fetita vor sta la noi. Barbatu-meu mereu imi face asemenea surprize, omite sa-mi comunice asemenea amanunte. M-am descurcat, mai mult cu mancarea clientului. Dar imaginati-va cume cu 2 bebelusi in casa. In aceeasi seara mi-a venit un alt fin, de 5 ani, s-o vada pe Ligia, care momentan dormea in balcon. A ramaspana aproape de inviere, vroia neaparat sa se joace cu Ligia. In fine s-a trezit, ii punea tot felul de jucarii in mana cu care nu stia sa se joace, ca na, e mica, se suia la ea in patut etc. La un moment dat exclama: "asta imi mai lipsea: doi bebelusi pe cap, nu unul". Am ras noi, a fost simpatic toata seara, dar se duce acasa si povesteste: s vedeti, cand am ajuns acolo erau doua bebeluse, care amandoua vroiau la mine iar eu nici nu mai stiam ce sa fac. (astea-s de la el, nici una nu stia daca vrea sau nu la el!!) Dar sa stiti ca mie tot de Ligia imi place mai mult, sunt indragostit de ea si cu ea o sa ma casatoresc.
Baaaaaaaaaai, am ras de-am pocnit!
Auzi, avem petitori!!!
Poate pun si poze edificatoare.
Oricum, sotul nu mai stie cum sa multumeasca lui d-zeu ce copil bun are, vazand cum e alt copil. La biserica, pentru botez am luat-o si pe a noastra, ca nu aveam cu cine s-o lasam acasa. Am pus-o in scoica de la carucior pe o masa din biserica, se mai uita sotia preotului sa vada daca e bine. Asa cuminte a fost ca mai s-o uitam acolo.
Am si eu niste intrebari, cine stie sa-mi raspunda:
- fetita mea nu plange cu lacrimi (de fapt nu prea plange). Cand ar trebui sa apara lacrimile?
- nu rade in hohote. Am inteles ca a ras odata, dar de atunci... nik
- uneori e in stare de veghe, dar nu zice si nu face nimic. O las singura si vazand ca nu se aude nimic imi inchipui ca doarme. E normal? Nu-i prea cuminte?
- in 2 saptamani a luat doar 250 gr, alimentata doar la san. Ar fi bine sa-i dau oare din nou completare? Eu ii dadeam o masa pe zi de humana - cand nu eram acasa de fapt.
Ivona, tu esti din Iasi?
Va pup sa mai prind si eu ceva somn, ca peste 3-4 ore ma trezeste scumpica mea si ma ia de odihnita. Macar laptic sa produc pana atunci
Criss & Ligia
mihacarm2002 spune:
Marinar, putin mai devreme am incercat sa scot niste lapte. Eva mancase de vreo 30 min si am zis sa fac o proba. M-am plictisit imediat (cred ca nu am scos nici 1/2 de lingurita).Mai demult am incercat cu pompa manuala de la Nuk si electirca de la Primii Pasi (pe care a dus-o sotul inapoi la Carrefour).
Cand am descoperit ca Eva mai avea icter, una din solutii era sa ii fierb laptele. Ar fi insemnat sa renunt la alaptat!
Eu nu ma stresez sa stiu cat lapte mananca. Uneori am impresia ca nu se satura dar o pun mai des la san.
Criss, cred ca bebelusi nu au lacrimi. Eva nu a plans niciodata cu lacrimi.
Si eu sunt mai friguroasa. Insa de cand am nascut ma imbrac mult mai subtire decat inainte, iar pe fata un pic mai gros. De exemplu, acum sunt intr-un tricou si pantaloni scurti iar Eva e in niste pijamale subtirele dar cu maneca lunga iar pe dedesupt are un body cu maneca scurta. Paturica ei e insa mai subtire decat a mea.
Cred ca deja am facut-o mai friguroasa.
Mihaela si Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
marinar spune:
neata
emmi plange cu lacrimi de crocodil de mi se rupe sufletul cand o vad, si prima lacrima a aparut la o luna.
mai chiar daca facem botezul la restaurant nu e de super fite, dar ceva tot tr sa-mi iau de imbracat pt ca nu pot sa merg in trening...si in altceva nu intru. azi merg la cumparaturi...nici nu stiu in cotro sa apuc.
La multe lunisoare sarbatoritilr de astazi.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
aelita spune:
help!
copiluŽe constipat de 3 zile,niciodata nu a fost,mereu facea si de 8 ori pe zi,moale.
o fi fost de la tampeniile pe care le-ammancat de paste,mielu,'tu-i ma-sii .
problema nu ar fi ca nu face,ca tot a facut o data de doua ori pe zi,dar e atat de tare ca am zis ca isi rupe fundul nu alta.
ii dau niste prafuri,de doua ori pe zi,ii pun in 30 de lapte formula (nu ii mai dadusem formula) ,si ceai pt colicisi digestie dar nu se omoara cu el.
in loc sa se amelioreze,e din ce in ce mai tare.azi noapte m-a luat plansul,si dimineata am zis ca disper nu alta.
ii iesise un pic,si ea tipa ca din gura de sarpe.
mi-e frica sa nu isifaca rau,alaltaieri a facut cu un pic de sange,s-a rupt un pic la iesire.
ce naiba,mai,zici ca nasc si ei !
care ati maipatit asa? anis,tu aveai probleme cu fata .plzzzz! cand se lumineaza mai bine sa cer o programare la pediatra,dar ii poate da altceva?
supozitorul,am incercat sa ii bag aseara dar tipa rau daca i-l tineam acolo,apoi iesea supozitorul si nu facea.
acum,s-a chinuit singura si a facut in urlete grele de am zis ca-mi smulg parul din cap,i-am bagat apoi un supozitor sa continue,si nimic.
stiu ca voi povesteati ca faceau si la 3 zile,dar reuseau sa faca moale uin final sau ?
mi-e frica sa nu isi rupa naiba fundul ,ca iese ca piatra si atat de gros ca imi venea sa o iau sa o duc la urgenta cu kk juma in fund,zau asa!
www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale" target="_blank">Reguli esentiale.Diversificarea.
S.
aelita spune:
citesc din urma ...
adinush si catalina,voi acum intelegeti ce vreti din ce am scris eu.
am specificat atunci in mesajul pt tine,catalina,ca nu e personal,si ca nu to ce am scris era pt tine,era ,ca de cele mai multe ori ,un protest pt UNII pediatri,asa cum am mai facut-o cu antibioticele ,cu sperieturile pe care vi le dau...
Cred ca niciodata nu am spus undeva ca suntem inapoiati,ca doar eu nu sunt martian,tot de acolo vin.Am spus doar ca NU VOR SA SE CONSULTE SI CU ALTII ,mereu am spus asta,ca e imposibil sa nu fi aflat ,ca doar se duc pe la tot felul de congrese...dar NU VOR,tocmai pt ca unii fac de capul lor.asta nu e nici prostie,nici inapoiere,dimpotriva...
am specificat de asemenea ca nu sunt eu cumva a dashteapta,ci ca injur toti respecta niste norme.
e bine stiut ca in romania nu se respecta nicio norma.asta nu insemna ca e tara inapoiata asa cum o luati voi,in sensul in care interpretati voi(pt ca dezvoltata stim si noi cat e,nu cred ca e cazul sa ne simtim jigniti pt asta)
cand eu m-am certat o singura data cu cineva in aproape un an,sa imi spuneti !
imi pare rau ca ati reactionat asa la mesajul meu.
in fine,pana la urma,daca asa s-a inteles ,si asa reactii au avut loc,eu cred ca undeva e o buba,la mine inmodul de a scrie sau la voi in modul de a citi,si asta inseamna ca probabil scriu si acum degeaba ca va avea acelasi efect.
si cred ca am terminat si cu sfaturile.ca sa nu mai existe nici un deranj.
sa aveti o zi buna,multumesc de pe acum cui imi va raspunde la mesajul cu problema mea de mai sus cu copilul .
www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale" target="_blank">Reguli esentiale.Diversificarea.
S.
nadiutapm spune:
neata fetili, mai da frumosi copii aveti toate, cu ratuste, vacute, peruci ochelari si oute, care mai de care artisti ce sa mai.
ma inscriu si eu in grupul celor cu parul cazut si inceput de cheliuta, in sarcina se oprise din cazut si acum iar a inceput
Lore, albinuta sa va fie de bine cu botezul sa va traiasca micii crestini, , Roni scumpete de baiat
Criss, a mea daca o las sa mai planga face niste lacrimi de crocodil de mor de ras si plange cu asa o jaleeee, in rest se miorlae asa parca ne-ar stiga.
Ieri puiuca mea nu a dormit nici o ora legata ea care e o somnoroasa si dupa baita a tras de 3 ori din titi si a dormit pana la 6 dimineata de la 22.00, m-am trezit pe la patru jumatate sa vad ce face fata ca prea era liniste, m-am bagat in pat si mi-am zic ca daca i se face foame ma trezeste ea.
sa stiti ca am citit tot dar nu mai stiu daca trebuia sa raspund cuiva, oricum am vazut dispute despre diversificare, hai ma fetelor nu mai fiti suparate, daca ar fi dupa mine eu ia-si da tzitza si lapte pana la 18 ani, e asa usor
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici
Nadia de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
nadiutapm spune:
Aelita, a mea a fost o singura data constipata cand din nestiinta mea i-am dat o masa completa de lapte praf ca eu nu am produs la momentul respectiv si s-a scremut 2 zile si o noapte si apoi a facut mai tare de ziceai ca i-si rupe fundul, mai incearca si cu termometrul sau ziceau fetele de ceiut pe stomacul gol. Sa nu ne parasesti da!? nu mai fi supi.
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici
Nadia de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
ylilimic spune:
Salutare de la mare!
aelita- si al meu iese greu, la 2-3 zile, insa moale. Daca as fi in locul tau as duce-o la spital. cred ca ii va face clisma, dar tot e bine decat cu fisuri anale la varsta asta!!! vezi ce sfat iti dau acolo ref alimentatia ta. Incearca multe lichide, subti cu mancarea, si ceai diuretic la fata.
scrie-ne sa stim cum mai e!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2787f7bd88fc9fee3167bf" target="_blank">Paste fericit tuturor!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
monu spune:
Noi suntem constipate si iesim cu supozitor asaca nu stiu ce sa spun.
Azi noapte am fost iar la urgenta cu bb. S-a albit toata si era palida rau de tot si rece. Concluzia a fost ca are anemie din cauza infectiei virale. si nu se poate da fier pana nu trece raceala.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
mihacarm2002 spune:
aelita, fata mea adaca nu face singura, la 3 zile o ajut. Insa e pastos (ca lipiciul), nu a fost tare niciodata (pana acum).
S-ar putea sa fie de la lapte praf. Anis spunea ca formula se introduce treptat incepand cu 10 ml in prima zi si apoi se creste. Daca nu se tine cont de asta, se constipa copilul de la lapte praf.
liliana, care e ceaiul diuretic pt bb?
monu, imi pare rau ca bb e bolvavior? Multa sanatate!
Si noi raportam o noapte agitata (dar fara plansete). Si acum e treaza, a dormit doar 5 ore legate. Ea care dormea legat de la 21-22 pana a doua zi la 12 (se trezea totusi din 3-4 h pt masa dar adormea imediat dupa).
Cred ca e ceea ce spunea Messa: astenie de primavara.
Ma gandesc sa o scot afara poate adoarme cu toate ca obisnuiam sa iesim dupa orele 15.
Na, a apucat-o sughitul!
Mihaela si Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina