Copiluti de mai-iunie 2005 (31)
Raspunsuri - Pagina 29
omustata spune:
Monu-m-am intristat foarte tare cand am auzit de pneumonie. Plus ca atunci cand ai povestit de conditiile din spital a fost pentru prima data cand m-am bucurat ca nu mai sunt in Romania. Sanatate multa!
Laura, Teddy, gusta,simona, mercedes,Eli si care mai tineti cure de slabire-va doresc mult succes si vointa, desi eu nu sunt deloc de acord cu dietele astea. Pur si simplu nu cred in ele. Nu am cunoscut pe nimeni care sa fi tinut o dieta din asta si sa nu se fi ingrasat la loc dupa putina vreme. Eu nu am tinut niciodata, nici cand aveam 69 de kg. Sper sa nu va suparati pe mine, am toata admiratia pentru vointa voastra (eu nu as putea, sunt foarte pofticioasa, bine ca nu am nevoie deocamdata), dar nu cred ca sunt sanatoase dietele astea.
nelia-si eu sunt foarte stresata de ce s-a intamplat in Virginia, cu atat mai mult cu cat locuiesc in oras universitar si sotul meu este profesor universitar. Ma doare sufletul cand ma gandesc la ce s-a intamplat. La noi la TV, desi la inceput au zis ca profesorul acela era roman, acum o tot dau ca era din Israel.
Agata este o fetita tare desteapta. Chiar vorbeam cu Mircea ca eu nu stiu ce i-as raspunde copilului daca mi-ar pune asemenea intrebari. Am zis ca-l voi lasa pe el, ca are mai multa rabdare si cultura generala decat mine.
Gusta-ma bucur mult ca ai fost acceptata la operatie. Sa fie intr-un ceas bun si sa te faci bine cat mai repede! Cat despre Ruti, eu tot nu am inteles de ce aveai emotii. Eu zilnic merg cu Maya la locuri din astea de joaca si cat sunt eu stresata de felul meu, uite pentru asta nu m-am stresat nici un pic.
fran-vezi ca ai un copil sanatos? Nici nu stii ce ma bucur. Eu nu m-am gandit sa o duc pe Maya la logoped inca. Mai astept putin. Dar din cate povestesti tu imi face impresia ca toate cabinetele astea care se ocupa de probleme neurologice si psihice ale copilului sunt foarte la inceput in Romania, nu au experienta inca si este pacat sa fie copilul tau cobai.
By the way, si sotul meu este matematician. Tatal tau a fost sau este prof la universitate? Cum il cheama?
Am vazut si poze, dar nu mai stiu daca am zis sau nu ceva despre ele. Parca totusi am zis si nu vreau sa ma repet. O seara frumoasa in continuare.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
omustata spune:
Sim-felicitari, sa-ti traiasca micuta (de fapt este mare bine)!
Simona-va saracul Dragos! Iar ma revolt, asa o lipsa de bun simt ca in medicina romaneasca nu am mai vazut.
Mi-am dat seama ca te-am confundat si am crezut ca si tu te-ai apucat de cura.
Daniela, Androix-azi am sunat din nou la Imigrari si mi-au confirmat ca ne-au pierdut amprentele si ne vor chema sa facem altele, dar nu ne garanteaza ca ne vine green cardul pana pe 17 mai cand trebuie sa plecam. Dar cica daca mergem la oficiul local ne pot pune o stampila pe pasaport care sa ne dea voie sa circulam afara, pentru ca este vina lor. Asa ca sper sa se rezolve pana la urma.
Chris-deci trebuie sa ma duc pe contul comun sa vad pozele cu Emi? Imi fac putin timp si ma duc si acolo, daca sunt aici este mult mai la indemana. IMi pare bine ca ai mai dat un semn de viata.
Poze Maya
babygirl spune:
Monule, pai azi am vb la tel. Ce-i aia "tala..."? Kk verde a facut si Ema de fiecare daca cand lua antibiotice si nu manca destul. Te sun maine. Am luat pana la urma un termpmetru IR din Sensiblu. Citizen, 2 mil. N-am reusit sa-i iau temp din ambele urechi cum mi-ai zis, dar la mine indica 36,5 in ambele. Oricum, acum am culcat-o si nu mai avea febra. Eu sunt cu nasul infundat rau de tot si cu amigdalele cat pumnul. Vorbim maine.
FELICITARI SIMONA! BINE AI VENIT PE LUME, LARA! 

Am ajuns de rasul curcii. Abia ce am invatat copilul sa faca kk la wc se imbolnaveste, iar noi ne gandim ca e prea rece in baie si sa nu o lasam sa faca kk la wc cand este febrila. mno buuun, se trezeste ema si cere la wc. parintii "destepti" isi invita copilul pe olita. bineinteles ca nu vrea. atunci, si mai destepti, isi invita copilul sa faca in pampers
. Moooama, a urlat de a trezit tot cartierul. S-a dus peste tati in baie, il tragea de pantaloni sa-i lase "tronul" ca ea nu face in pampers. A urlat pana i s-a facut loc pe wc, si cand am asezat-o a inceput sa bodoganeasca si ne-a dat urgent afara. asa ca azi au mers la noi AC si caloriferele electrice non-stop ca sa poata ema sa faca kk/pipi cand vrea. Am ajuns la performanta ca nu mai face deloc pipi in pampers peste zi. Azi i-am pus pampers in loc de chilotel de bumbac pt ca este racita. La culcare merge de 2 ori la pipi pana adoarme. Astept sa vina caldura si trecem la musama si prosopel pe sub cearceaf. Vom locui la mama in per asta.![]()
Despre ce CURA DE SLABIRE vorbiti? Vreau si eu. Am pus 2 kg cu Postul. Cred ca 2 sapt am mancat doar cartofi prajiti si mancare chinezeasca. Nici nu ma mir ca m-am ingrasat.
Androix spune:
Pai, da Olga, era evreu a emigrat prin 78 in israel si apoi in state. Aici zice de el ca e de origine romana. Oricum e trist ce s-a intamplat, te ia cu fiori de spaima oriunde ai fi daramite sa mai fi si acolo in arpopiere.
Am intrat sa va zic ca la examen n-am excelat.
Au fost intrebari la care am raspuns la plezneala si au fost intrbari la care am stiut sa raspund si cu toate astea le-am gresit 

Oricum deja sunt resemnata, de picat nu-l pic ca n-am cum sa fiu asa tuta si oricum profa asta e de treaba si daca nu-ti iese media cu nota de la examenul final e dispusa sa repeti partialul, dar ma oftic asa de mine. Macar daca tot m-am chinuit sa invat, am stat intepenita pe scaun de ma durea aseara burta de-am zis ca nasc peste noapte macar sa fi avut rezultate. Cred ca nu mai am nic randamentul intelectual al unei persoane normale.
Am vorbit in seara asta cu Filip la telefon, mi-a povestit ce a facut azi, asa tras de limba de mine, intrebat: ai fost in parc? cu cine te-ai jucat? si-mi raspundea: daria, iana (ioana), ic (eric) initial am crezut ca zice de ericozaur ca-i e dor de el, cand colo cica are si acolo un eric. Si cand i-am zis ca-l pup si ca-l iubesc a inceput sa pupe receptorul asa cuzgomot de m-a topit toata. 
Intreba cineva de Eric si Andreea.a: am avut o tentativa sa ne vedem vinerea trecuta cu tot cu kinderi dar pana la urma n-am reusit, apoi eu l-am dus pe Filip in berceni, am vorbit la telefon sa ne vedem fara el dar nu stiu cand ca io sunt cu examenele pana in gat. Saptamana viitoare mai am doua
Oricum ultima veste e ca Eric a inceput sa mearga la gradinita si se acomodase destul de bine.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
omustata spune:
Laura-hai sa-ti zic eu suma sa te sperii. Am botezat-o pe Maya asta vara la faimoasa biserica Sf Silvestru din Bucuresti (faimoasa pentru ca acolo a fost parintele Galeriu) si a costat-o pe nasa 6 mil. cu chitanta!!! Sa innebunesc cand am auzit si mai exact sa o iau pe soacra-mea la bataie ca ea a tinut mortis sa fie biserica aia ca acolo se duce ea si acolo ne-am cununat si noi. M-am simtit atat de prost fata de nasi, desi sunt prietenii mei cei mai buni.
Androix-imi pare rau pentru examen. Cat despre proful ala, azi l-au si inmormantat in Israel.
babygirl-sanatate la amandoua si bravo pentru Ema.
Poze Maya
ioanailincam spune:
Seara buna! Iaca mai apar si eu pe aici ca e clar ca nu mai pot tine pasul. Adevarul e ca vad ce mult scrieti citesc tot, dar decat sa uit sa dau vreun raspuns prefer sa nu mai scriu
. SI uite asa, zi dupa zi se aduna alte pagini...
Simona - felicitari pentru grasuna, sa-ti traiasca si sa fiti fericiti alaturi de familion!
Nelia/Androix - ati scapat de examene, hai? Dati o raita pe aici sa spuneti cum a fost! Ia uite cum gravidutele noastre sunt cele mai studioase
De fapt sa nu o uitam si pe fata studioasa in finante
- multa bafta ca se apropie examenu!
Fetele cu dieta - mult succes si sa va tineti de ea ca sa aveti rezultate precum Gusta! Mie nu imi mai trebuie nici o dieta, sunt slaba cat un tar, iar sanii
... au ramas mai mult ca niste bubite! Ce grasi si frumosi erau cand alaptam (cam asa, ca ai Danielei care ni-i arata deunazi).
Monu - multa, multa sanatate la fete! M-am minunat cata incompetenta si mizerie. Doamne fereste sa fii bolnav in tara asta.
Elisor - multa sanatate si tie! Succes cu achizitia masinii, ce va luat?
Florentina - e un scump Patrick!
Aurasa - m-ai impresionat cu dragostea lui Catalin pentru cel mic. Chiar ieri il intrebam pe barbat daca nu mai turnam si noi un plod. Si raspunsul a fost ca suntem inca in acumulari de capital.
Nici Ana nu se bucura din prima la straini, ba chiar e tematoare, cred ca multi copii sunt asa, deci nu cred ca e cazul sa-ti faci griji.
Adina - mult succes la noua slujba! Sa fie plina de satisfactii ca uite la mine: ce folos ca iau o gramada de bani, inca am zile in care mi-e greata sa ma duc la munca![]()
De termometre nu stiu ce sa zic, noi avem unul obisnuit, dar nu am putut sa-i luam temperatura decat cand dormea si cand avea 39 si statea ca pleasca in brate la noi. SI am avut si unul electronic (de la Bertoni), dar arata pe aratura. Cred ca trebuie sa te adresezi la o farmacie. Multa sanatate!
ANdra - foarte frumos botezul, si tu ai aratat minunat, iar finuta... o bomboana! Iar bestia de soacra e chiar prezentabila, de-ar fi asa si la suflet!
Teddy - frumoasa gradina zoo, pare ca v-ati distrat de minune!
OlgaT - tinem pumnii sa se desumfle ganglionii! Iar cu programul, asa suntem si noi, mereu intr-un iures de nu mai stiu cum sa-o opresc. Mereu imi spun ca in week-end ne linistim si stam, dar mereu gasim cate ceva de facut, de preferinta ceva care ne mananca toata ziua si luni ne trezim mai obositi decat eram vineri
OlgaM - dar nu puteti intreba macar daca au emis cardurile?
Nelia - mi-au placut fetele dormind, e ceva atat de senin la copii cand dorm, eu ma incarc cu energie dimineata cand o prind pe mimoza dormind, ma uit la ea si parca viata e mai frumoasa!
Pe de alta parte ma uit si ce repede cresc, mi s-a facut rau cand am citit ce te intreaba Agata la varsta ei. Nici eu nu ma vad explicandu-i Mogaldei cum a ajuns samanta la mami in burtica
. Cred ca solutia cu atlasul lasat la indemana ei va fi buna si pentru mine.
Am vazut si eu incidentul din America si am auzit si de profesorul de origine romana. Oribil! OlgaM - Din cate am inteles era de origine romana, dar evreu de religie si in Israel va fi si inmormantat.
Gabitza - sa va fie de bine concediul! Chiar ca arata bine vila! Ma alatur si eu dorintei fetelor de a merge acolo la vara. Chiar zilele trecute vorbeam cu barbatul ca daca ne mai linistim si noi un pic cu casa (am facut o gramada de investitii in week-end din, incepe sa semene a casa de oameni, am comandat si canapeaua) la vara vreau sa mergem in fiecare week-end (sau macar la 2) la mare, dat fiind ca concediul va fi doar o saptamana la inceputul verii si una spre sfarsit. Dar putem veni si pana la munte daca se stabileste data si nu avem alte planuri (de ex. pe 29 iulie se marita fata bonei si e musai ca Ana sa fie domnisoara de onoare
).
Beatrice - am vazut o parte din poze (incarca tare greu compu nostru); ati avut un concediu minunat, asa mai zic si eu.
Daniela - era sa cad de pe scaun cand am vazut cum se catara maimutica ta pe poarta, ma durea inima nu alta!
Fran - hai ca deja e pierdere de timp si bani cu dr. astia. Si eu zic ca nu are Iepu nimic, mai ales daca zici ca a inceput sa rupa cate ceva. Ana incearca si ea sa zica cuvinte, dar in afara de mama, tata (cateodata ii iese caca
), pe care le zice clar, restul sunt stalcite rau (Aua pentru Aura (bona), ba pentru bani si banana, Pei pentru Petronela, un fel de bui pentru buni, dar si boboc, bebei pentru bebe. Cel mai tare e ca ne striga mama si tata prin casa, dar cu accent frantuzesc, pe ultima silaba
. Poligloaba o face mama!
Iar cu logopezii, si eu stiam ca nu primesc copilasi decat dupa 3 ani.
Gusta - pentru ce zici ca e operatia asta? Micsorare de sani sau la spate? In orice caz felicitari ca ai reusit sa obtii aprobare.
Babygirl - tinem pumnii pentru prima zi la gradi! Chiar ca au crescut copiii astia, ma uitam deunazi la hainele de 3 luni, ca tot am 2 prietene care au nascut recent si nu pot sa cred cat sunt de mici. Cand le voi vedea pe pruncute cred ca nici curaj sa le iau in brate nu boi avea.
Fetele de peste ocean la care nu a venit primavara - bineinteles ca imediat ce a dat un pic coltul ierbii si dat soarele magarii astia au oprit caldura (nu mai avem centrala la apartamentul asta). Asa ca ziua stam frumos la soare ca serpii sa inmagazinam caldura pentru noapte
.
Copilasii de Constanta - superbi, ca de obicei!
Simona - ce experienta traumatizanta, precis nu uita Dragos asa repede!
Sper ca nu am uitat pe nimeni, desi stiu ca s-au mai discutat multe pe aici. In continuare constat ca au mai disparut mamici, ar trebui sa mai facem adunarea din cand in cand.
Despre noi nimic nou: dupa cum ziceam Ana sta slabut cu vorbitul, dar le stie pe toate, am constatat de ex. ca stie care sunt obrajii desi eu nu i-am aratat (poate bona). Pentru mine e suficient, are timp sa fie dr docent dupa 20 de ani incolo. Ma bucur mult ca nu a mai racit dupa episoadele repetate pe care le-a avut, deci a mai pus ceva carnita pe ea. Ii place sa ii arati pe carticele si mai ales pe poze (mi-a capiat albumele de poze), pe afara alearga ca un tap. Nu am scapat de crizele de nervi, mai ales cand suntem la cumparaturi si nu are voie la ceva: vesnic venim acasa cu hainele jegoase de la atata spalat podelele prin magazine.
Gata, ca m-am intins ca rama, eu dispar cat dispar, dar si cand apar... Ma duc ca am haine de intins si dus de facut si apoi iar se face 12 noaptea. Seara buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
ioanailincam spune:
Iha! Cred ca am terminat capitolul
. Gabitza, unde esti?
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
ralwka spune:
Nu pot raspunde tuturor in seara aceasta, asa ca aman pe maine. Insa vreau sa va trimit ceva, iar mai tarziu poate va scriu cateva din perlele recente ale Iuliei. Va pup!
Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si
amanuntele, avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim
lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate. Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta, murim.
Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !!
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca.
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul .. depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie Altora s-ar putea sa nu le pese.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere si ca doar in cateva
secunde poti sa o pierzi.
Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute
Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca ci cu ceea ce poti tu sa faci.
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva.
Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde
S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie
Indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc
Dar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat
Dar nu am dreptul sa fiu si rau.
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la
distanta, iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata.
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten, oricum te va rani din cand in cand iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fi iertat de altii
Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta
personalitatea
Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore
De catre oameni care nici nu te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat
Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul,
Ca si vorbitul,
Poate linisti durerile sufletesti!
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult
Iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti
sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit!
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

ralwka spune:
PERLELE IULIEI
1. Suntem in masina, drum relativ liber, dar la semafor se gaseste ultimul din coloana sa-l claxoneze pe primul pentru a-l atentiona ca e verde. Si nu ma abtin, stand in spate cu Iulia in brate si zic pe un ton oarecum normal: "Na, cine s-a gasit sa claxoneze!" Si atat! Dupa vreo 10 secunde o aud pe Iulia spunand, pe un ton soferesc: "Gatu' ma-tii!" Va jur ca a auzit asta de 2 ori, la taica-su, cand conducea.
2. Azi, iesim din bloc si ne indreptam spre parc. Trece pe langa noi o camioneta, habar n-am marca, gen Papucul autohton, mai mare insa. Iulia o vede, se ridica in picioare in tricicleta si arata cu degetelul catre masina spunand: "Mami, e upta (rupta) masina! A-aaau!"
3. La nisip. Se joaca Iulia cu ceea ce-i apartine apoi atenteaza la ustensilele (lopata, grebla samd) altei fetite, mai mare decat Iulia. Aceasta o lasa, insa i-a pus capac cand fii-mea i-a stricat o ratusca din nisip si o certa pe Iulia de zor. Fii-mea se uita la ea, nedumerita, iar cand si-a terminat monologul pustoaica, o aud pe Iulia spunand: "M-ai innebunit!"
4. Incerc s-o culc seara. Si-a facut prostul obicei, ca sa traga de timp, isi arunca suzeta pe jos ca eu sa o iau, sa ma duc la bucatarie s-o spal... Ma enervez, ii dau suzeta si ii spun foarte autoritar: "Gata! La culcare imediat!". Iulia, stand in picioare in pat si batand pumnii unul peste celalalt, spune: "Sic ca eu, sic ca eu sunt in pat!" (e replica din "Veronica").
5. Eram la nasi. A harjonit-o Iulia pe Cookie (catelusa noastra pe care am cazat-o la nasi pana sa nasc), pana a obosit-o. Degeaba incerca sarmana catelusa sa-si traga sufletul putin ca Iulia era iar calare pe ea. La un moment dat nu se mai ridica, Iulia se duce la ea, o trage de coada, o mangaie si se aseaza si ea pe burta, priveste catelu' in ochi si ii spune pe un ton...: "Vai de capul tau, Cookie!"
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

omustata spune:
Ralwca-
Este buna de dus la "Copiii spun lucruri traznite" Iulia. Ce inaintati sunt copiii vostri la vorbit! Maya are in vocabular 4 cuvinte mari si late. V-am vazut ultimele poze din Cismigiu. O scumpa! Iar tie cand iti vedem fata, ca numai cu ochelari de soare apari?
Ioana-ma bucur ca ai mai dat un semn de viata. Si eu vroiam sa o rog pe Gustasa-mi dea macar un sfert din sanii ei, sa ajung si eu la cupa B, ca dupa ce am terminat alaptatul am ajuns la A 
Laura-acum mi-am dat seama ca saptamana viitoare deschideti sirul zilelor de nastere. Mai este un pic. Cum sarbatoriti?
Poze Maya