Copiluti de mai-iunie 2005 (31)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

beatrice, frumoasa vacanta ati avut! m-am delectat 15 min cu pozele voastre.

tdi, simpatica foc fetita voastra. vazut si pozele voastre si mi-au placut teribil.foarte frumoasa gradina zoologica, si ce fain tre' sa fie sa poti sa le dai animalelor sa manance! cred ca ema ar fi in delir acolo. abia astept sa ne asezam si noi la casa noua, sa ma instalez si eu la noul loc de munca si sa incepem si noi sa calatorim cu piticul! Vreau sa-i arat si emei pozele cand se trezeste. atatea animale nu vede ea aici.

andutzy, felicitari ca esti nasica! mi-ar place si mie sa nasesc un baietel, ca tot visam eu mult timp si la un baietel..si m-am hotarat sa nu mai fac al doilea bb.

flori, da, pe ema am pus-o direct pe wc pt ca olita era luata drept jucarie. plus ca n-avea stare pe ea. nu stiu cum a functionat la altii, si chiar as fi curioasa sa aflu, dar la noi a mers tare repede treaba, din cate vad. noi am renuntat la pampers pt un sfert de zi, apoi pt jumatate de zi, iar ieri n-a mai vrut sa-si puna pampers toata ziua. abia i l-am pus seara, inainte de culcare. am observat ca daca are chiloteii de bumbac nu mai fce toata ziua buna ziua pipi. s-a scapat in primele 2 zile pe ea ( a facut intr-o zi pipi pe cutia in care era calculatorul unui prieten, in alta zi a facut pipi pe canapeaua pe care trebuei sa o ducem bunicii lui mihai), s-a enervat teribil cand s-a simtit uda, dar a 3 a zi deja a cerut si pipi la wc. asa ca acum facem si pipi si kk la wc. cand are pampers isi da drumul la pipi, dar kk cere. m-am gandit sa nu-i mai pun pampers decat cand plecam de acasa si noaptea. acum este tare mandra cand face kk. isi baga capul printre picioare si se uita in wc, striga "bravo", se aplauda. face kk singura in baie. ma da afara imediat ce o asez pe colacel. Cand termina "se sterge" cu hartie igienica (mai bine zis ii da drumul in wc printre picioare), o dau jos, ia colacelul, trage apa si apoi aseaza capacul. as prefera sa nu faca ea toate astea, dar n-o pot opri. cand o bag in cada sa o spal ea inca se lauda, si este foarte entuziasmata. e tare simpatica, iar eu sunt foarte mirata ca a prins asa de repede. deci la noi a mers cu chiloteii de bumbac. Chiar, fetele care au reusit deja, spuneti-ne si noua voi cum ati procedat. Sunt chiar curioasa. Clar este nevoie de multa rabdare, multe incurajari, multe explicatii. Cred ca vreo 3 zile eu numai despre asta ii vorbeam: chilotei, pampers, copiii mari care fac la wc, kk, pipi, nu facem pipi in chilotei, etc. sper ca ti-a prins bine ce ti-am scris. mult succes si tie, si lui loreen, si celorlalte mamici.

Sunt copilasi p-aici care nu mai folosesc deloc pampers?

Am uitat sa va spun ca mi-am gasit de munca. In sfarsit voi putea sa lucrez ca psiholog. Salar mic, dar pt inceput ma multumeste sa-mi pot face meseria. Voi incepe imediat ce implineste Ema 2 ani si voi lucra in cartierul de unde tocmai de mutam.

poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Adina, eu cu Tudora inca nu am incercat chiar sa-i scot pampersul, intuitiv simt ca nu e inca pregatita. Abia e la capitolul cind anunta ca face kk, o intreb daca vrea sa mergem la baie si spune nu, dar se duce la baie, inchide usa si face acolo, singura. Apoi a inceput sa-si dea seama cind face pipi in pampers si spune: mami, pipi! De fiecare data ii spun ca aceste lucruri se fac la baie, pe olita sau pe wc, ca de acum e fetita mare si copiii mari asa fac (uita-te la Agata!). Zice da, dar face tot cum stie ea, asa ca o mai las in pace.
Dar la Agata imi aduc aminte ca a fost foarte simplu si usor, am inceput in momentul in care am observat ca isi da seama de ce face in pampers (la ea s-a intimplat un pic inainte de doi ani), am procedat exact ca tine, i-am scos pampersul citeva ore, apoi jumatate de zi, apoi toata ziua. Kk si-a dat seama de la inceput ca nu are cum sa-l faca prin casa, ca trebuie sa ceara la baie, dar pipi a facut vreo saptamina cam peste tot, practic eram tot timpul dupa ea, sa vad unde face. O mai intrebam daca vrea sa mearga la wc (nu a acceptat deloc olita, am trecut direct la wc), cel putin o data pe ora o duceam la baie sa faca pipi. Dar intr-o saptamina, la doi ani si o luna, am scapat de pampersii de zi. Iar in toamna, la doi ani si trei luni, i l-am scos pe cel de noapte, pentru ca am observat ca era uscat dimineata. I-am imbracat salteaua intr-o husa impermeabila, o duceam la wc seara, inainte de culcare, ii spuneam ca e fetita mare si ce bine e sa dormi fara pampersi (am insistat pe chestia asta, cit e de bine sa stai in chilotei sau doar in pijamale si se minghia si zicea da, da, nu papersi), cind se trezea noaptea o duceam la baie, dimineata la fel... si ori am avut noroc, ori a fost copilul foarte cooperant, dar de cind i-am scos pampersul nu a facut niciodata pipi in pat. A facut mai tirziu, pe la trei ani si ceva, de vreo citeva ori, intr-o perioada de boala, cu febra si tot tacimul. Si eu am ramas uimita de cit de repede s-a incheiat un capitol, care ca si cel al titzei mi se pareau imposibil de incheiat. Totul este sa prinzi momentul, sa simti cind e copilul pregatit. Si ce pot sa mai spun din sfaturile primite si din experienta este ca nu trebuie certat copilul cind face pe el. Deloc! Dimpotriva, trebuie sa-i spui ca e normal ca a facut, ca inca e micut si trebuie sa invete, dar ca e foarte neplacut sa te uzi, mai ales in public si de aceea trebuie sa fie mai atent alta data. Daca il certi, chiar si un pic, ii dezvolti deja un complex si o lipsa de incredere in el ca poate sa faca acest lucru si nu toate incercarile sint deja pe calea spre un esec. Calmul, rabdarea, zimbetul pe buze, explicatiile si discutiile cu micutul sint de preferat oricaror altor metode.
Ema si mamica, felicitari, inca o reusita pe calea schimbarii stadiului de bebelus cu cel de copil!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ce e ala soare!?! Eu m-am resemnat, noi nu mai vedem asa ceva aici. Sint 4 grade si ploua rece!!! Si miine si poimiine va ninge! Nici nu am chef sa mai ies din casa, plus ca e si umezeala, o simt peste tot, iti intra in oase si iti taie orice urma de vitalitate. Nu ca eu as mai avea vreuna...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Pe mine m-a prins o viroza, Paul da si el semne...
I-am dat Iepuretelui si ieri si azi osciloccoccin si vreau sa-i dau si maine, sper sa nu-i faca rau. Ea oricum servea unul pe saptamana. Si chiar vorbeam cu pedi ca din iulie cand a fost racita nu a mai avut absolut nimic. Ne lauda ca e slaba dar sanatoasa tun...ma rog minus partea cu "cucuiul" si psiho-pupu
Monu-ce cursuri sunt alea?
Bea-n-am apucat sa vad pozele, sa nu cumva sa le stergi ca vreau sa le vad pe toate. Ne tot luam si noi avant sa iesitm cu Iepu dar ea dupa 1-2 ore in masina incepe circul...mai doarme uneori, nu zic dar daca se trezeste si nu am ajuns inca la destinatie e nasol de noi. Bravo voua, cred ca ati avut o vacanta pe cinste.
Loreen-m-am apucat sa ma uit si eu de acte pt. pasaport ca trebuie sa le schimbam si noi si cred ca lui Iepu ii facem separat. Pe site-ul MAI zice ca ori declaratii notariale ori ambii parinti de fatza isi dau acordul in fata lucratorului de la pasapoarte. Si nu e nevoie de prezenta copilului, zic ambii parinti ca e ala din poza...Voua v-au cerut ei declaratiile la notar?

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Teddy, moama, sa stii ca mi-au placut tare mult. Aveau si in Berlin ceva parc imens cu animalute de tot soiul... Prezentabil tatic nu mai zic de mamica... Te pup!

Fran, nu le sterg... Acuma or sa fie si or sa apara in semnatura mea. Cine vrea si isi aduce aminte baga un ochi!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Florentina, pai am vrut initial sa mergem la renumitul land cu lalele insa eram in cursa continua si nu mai reuseam sa ajungem in alta parte la timp... Insa mi-am luat vederi ca sa am amintire...

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Adina, multumesc mult pentru explicatii, sper sa-mi fie de folos si sa prinda si la noi aceeasi metoda. Maine cumparam chilotei din bumbac si colacel, "it's a must"!
Avem doua olite in casa, una cu senzori de la Fisher Price si una rosie, simpla, in forma de broscuta insa ca si la Ema au fost si sunt pe post de jucarii. Stie prea bine care este rostul lor pentru ca mimeaza ca face pisu si kk in ele, pune chiar si papusile sa faca, numai ea nu vrea.
Toata admiratia mea pentru Ema si pentru tine!

Maya este din ce in ce mai smechera, si chiar vorbeam cu Dan ca acum noi ne amuzam pe tema asta insa mai tarziu sigur vom avea de furca cu ea. Mai devreme cautam suzeta lui Patrick si am intrebat-o daca a vazut-o ea. Mi-a povestit pe un ton foarte grav ca Despina - fata vecinilor - a luat-o si a aruncat-o in sus si a cazut in colt, la jucarii pentru ca este rea si nu asculta. Chiar am crezut-o, insa am zarit suzeta in balansoar unde o lasasem chiar eu, inainte sa o caut.

Multi pupici la bolnaviori - si mamici si puiuti!

Tina, mami de Patrick si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Am venit de la Bran, dar am mult de citit din urma sa vad ce ati mai facut!
Dar mai am doua zile de concediu si sper sa ajung la zi cu cititul si cu toate pozele.
Am si eu o multime de la munte, le organizez si le pun pe net pe undeva, maine.

Mi-a fost dor de voi Pup pe toata lumea.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna seara...

Am citit de dimineatza dar m-am luat cu fugarit copilul prin casa si mi-au fugit si gandurile...

Florentina este demential Patrick...iar ceea ce povestesti despre relatia celor doi frati a fost idealul cand am vrut doi copii...never ever for ever nu am sa vad asta,dar ma bucur ca sunt altii...

Fran eu am apelat la sefa serviciului pasapoarte care mi-a zis ca imi trebuie declaratiile notariale iar pentru Delia ca nu am dus-o acolo si am venit cu poza,a trebui sa dau declaratie pe verso-ul cererii cum ca individa din poza este fii-mea.Am dat eu ca pe pasaportul meu am trecut-o...

Tdi esti o soferita veritabila...eu conduceam si nu aveam carnet ca eram smechera de cartier...iar cand am facut prima depasire am crezut ca masina care o depasesc sta pe loc si asteapta sa trec in fatza ei...bai deci n-ai sa vezi cata prostie era in capul meu...apoi dupa ce mi-am luat carnetul am lovit masina in parcare de 2 ori...odata cand am dat cu spatele pentru ca nu m-am asigurat si doar ce luasem masina,iar a doua oara,a doua zi,ca nu am scos masina din viteza cand am ridicat piciorul de pe ambreiaj si s-a dus direct in zid...dar de-atunci m-am potolit si am inceput sa conduc,desi paradoxal mi-am luat carnetul cu pile...

Am fost la Oana si ne-am intalnit cu Cornelia si trupa de soc...Stefan este durere de frumos,Maria o scumpa, vorbareata...dar si Stefan vorbeste intr-una...pot spune cu mana pe inima ca a mea este muta din Carpati...fatza de Alex si Stefan nici nu se compara...Fetele se inteleg in functie de chef...bine macar ca nu sunt amandoua ciufute in acelasi timp ,mai au si momente de sincronizare si atunci putem bea o gura de suc in voie...dar nu mai mult
Am plecat si casa Oanei a ramas un imens haos...ne-am oferit s-i platim jumatate din pretul unei curatenii ca nu va puteti imagina ce era acolo...

Gata fug sa fac o baie sa ma desput dupa concediu si sa fiu o very lady pentru maine...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Salutare,
zi incarcata pentru noi. Am fost mai mult pe afara chiar daca a si plouat si a fost cam frigulet. Pe seara am fost la booboo jungle. Super s-a simtit Alexia. Ne-am avzut si cu Adina si Ruxi.

Cursurile de care pomeneam sunt pe varste.

Antonia va merge la cursurile FasTrack Signing si care, cica, takes advantage of a hearing child's natural movements, develops communication skills well before they can verbalize their needs for children ages 6 months - 2 years.

Iar Alexia nu stiu exact la care va merge dar are 2 variante - FasTrack Tots - An age-appropriate version of FasTracKids designed for children ages 2-3 years.
-FasTrack Music - An award-winning program combining a carefully planned curriculum with group activities to foster self-esteem and develop social skills for children ages 2-4 years.

sunt tare curioasa sa vad ce si cum ca asa suna tare bine.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput