Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (33)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

ariadna, ianis a papat la inceput cereale cu orez - nestle, apoi i-am dat si alte variante, cu fructe, sau cereale combinate. gama nestle a papat-o cel mai bine. primele cutii i le-am dat seara in lapte - doar se ingrosa laptele, abia apoi i l-am dat la consistenta de piure, cu linguritza.

si apropos de gusturi, am citit demult o chestie care si acum mi se pare un pic aberanta... cica bebeii nu au notiunea de gust - dulce, sarat, etc, si ca de-aia accepta la inceput ceai fara zahar, cereale simple si supa aia fada si chioara. totusi, depinde de fiecare bb in parte. ianis de ex. a mancat supa si legume fara nici un condiment, fara lapte praf, i-a placut la nebunie asa fada cum era, dar nu manca deloc fructele!

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by Ariadna30

Fetelor, tot spuneti ca bebeii is tare incantati de cereale....ce fel de cereale le dati? Ca...nu cred ca le place atat de mult orezul..:) Eu cam atat am gasit : "Orez si porumb - cu lapte", Orez simplu (Milupa) si "Orez cu mere" de la Bebelac....dar pe asta nu cred ca o sa-l folosim prea curand, ca are zahar in compozitie. In rest, toate cerealele sunt recomandate dupa 6 luni.

Bebelusii sint incintati de ce le da mama ,ca ei nu prea stiu ce-i aia ,n-au termen de comparatie...si teoretic ar trebui sa le placa .Noi am inceput cu cereale de orez de la Nestle,chiar daca sint dupa 6 luni...,cind am inceput aveam 4 luni si am tot discutat cu fetele pe forum despre asta...,m-au convins ca este ok,pentru ca acestea pe care le luasem eu fac parte din "prima etapa" si ca Nestle scrie pe cutie dupa 6 luni datorita faptului ca incurajeaza alaptarea pina la acea virsta si nicidecum ca ar face rau unui copil de 4 luni...,care este pregatit pentru diversificare...,asa ca am inceput cu astea...,in combinatie cu lapte praf Milumil,care are un gust aromat de-mi vine sa-l beau si eu...Am terminat o cutie si am inceput-o pe a doua care este tot cu orez...,abia dupa ce o voi termina pe asta am sa-mi intreb pediatra daca este ok sa cumpar si alt fel de cereale de genul orez si mar...La Bebelac exista cereale cu orez care se dau de la 4 luni...,apoi parca la Milupa mai exista...,deci mai sint...,nu sint toate dupa 6 luni

Luna 6-a,a Crinutzei
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by dandusa

quote:
Originally posted by Lavinia_P

Eu propun fiecare mamica sa-si anunte cu turle,trambitze si tort sarbatoritul si asha nu va mai fi omisa.

...sint de acord cu tine...nici eu n-am mai urat de mult "lma",sarbatoritilor...si asta pentru ca nu mi-a venit in minte...,nu ca as fi avut ceva cu mamicile lor...,pe bune...

Luna 6-a,a Crinutzei
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea

si eu sunt de acord !

asa scapam toate de ... si de.... si mai ales de...

sa va spun si eu de progresele micului Octavian la 4 luni:

azi pt prima oara s-a rasucit de pe spate pe burta !

vorbeste non-stop si spune cuvinte destul de elaborate dar care contin si consoane !

sta deja in funduletz nesustinut...dar nu mai mult de 2-3 minute..evit sa il las prea mult..

isi scoate si isi baga singurel suzeta in gura cu precizia miscarilor !

cand ii dau ceai cu biberonul..dupa ce i-l dau in guritza il apuca efectiv cu ambele manute si il tine singur pana la sfarsit...

desiree si bebe Octavian

pozici puiul meu;

varsta Octavian;
slideshow fulguletz;
Ploaie de stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

am facut o plimbarica scurta ca s a marait d de numa numa...plus ca a plouat/iesit soarele pana m am plictisit...am plecat dupa pantaloni si m am intors cu 3 body uri super...ceea ce e f bine ca oricum nu prea il mai incapeau alea vechi... azi a fost intr o forma...se vede ca a dormit toata noaptea...a facut vocalize non stop. si s a jucat cu mama care a fost intr o vizita scurta de a facut o sa planga la plecare...a ras in hohote la mana ei...iar aseara a pipait vreo 15min o sticla de borsec plata de care beau eu toata ziua. poate si din cauza de zgronturele...

si acum intrebare intrebatoare, tot cu iz de tema: ce jucarii ati agatat de carucior? noi avem primite unele superieftinache, mi e si frica sa puna mana pe ele sa nu se agate in plasticul ala de 2 lei...dar fac un zgomot super.am gasit numai de plus si parca se-mput prea tare. puneti si voi o poza, ceva? ale noastre sunt aici
si sa va maio zic una: acelasi produs-bordura perete disney- in carfur-390.000, pe net -450.000, la miniblu -650.000 ,, huh?

miraco a extraordinar de frumoasa bblina. sa ti traiasca
dandusa sa nu crezi tot ce scrie pe net.. lasa tu piersicutzele precoce...ti am mai zis eu cum dormea d la o luna toata noaptea...si ne trezea doar cand tragea apa la wc...
dianarus nu e vorba ca nu au gust.../uri... daca te ai obisnuit sa mananci numai mancare gatita si sa bei apa/lapte, in secunda in care bagi un chips o sa ti se para super aromat. cola...la fel...mi se pare normal ca si la ei sa fie la fel
va recomand pe aceasta cale, cu multa caldura, documentarul super size me. cunoscatorii stiu ce

diana si david din 03.12.06 nu mai infofoliti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by dianarus78

ok, de acord si eu. ramane asa?

...din punctul meu de vedere,DA!!!Deci de acum sa nu va suparati pe mine ,daca nu voi mai spune LMA celor care n-au anuntat ca este ziua lor in ziua respectiva

Luna 6-a,a Crinutzei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by dandusa

quote:
Originally posted by dianarus78
ok, de acord si eu. ramane asa?

...din punctul meu de vedere,DA!!!Deci de acum sa nu va suparati pe mine ,daca nu voi mai spune LMA celor care n-au anuntat ca este ziua lor in ziua respectiva

ma bag si eu

diana si david din 03.12.06 nu mai infofoliti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Chris, poti sa racesti supa punand oala in apa rece si apoi s-o bagi in frigider, ca si eu stiu ca nu-i bine sa bagi fierbinte, dar caldut eu zic ca nu-i bai prea mare.

roxanica, m-am gandit eu ca Ruxandra rade si tu vii si dai cu biciul pe cocoasa ... da' nu zic nici "pas", bine ca nu dai mai tare...

miraco, minunea minunilor! Zic hai sa mor si eu de invidie si m-am uitat la poza cu zoom si-mi zic "Eh, zapada... ce mare noutate, ca eu sunt satula..." Numai dupa aia m-am prins ca erau pomi infloriti... deh, eu n-am prea vazut asa ceva de mult si nu eram obisnuita, numai zapada vad in fata ochilor . Azi totusi vad ca e soare si s-a anuntat ca se incalzeste, om trai si om vedea...

Ralumat, dar ochelarii de soare nu sunt pentru parinti cu fite, sa stii, lumina prea puternica poate provoca dezlipiri de retina si chiar se recomanda ca si copiii sa poarte ochelari buni cand soarele straluceste puternic.

In legatura cu uralele de ziua de nastere nu stiu ce sa zic. Pe de o parte ma simt magulita cand cineva imi felicita flacaul, pe de alta parte nu stiu cat o sa ne mai tot felicitam lunar, pe alta parte nici nu le poti spune oamenilor sa nu-si mai felicite prietenii, dar nici sa le bati obrazul ca n-au facut-o... E complicat. Probabil ar trebui sa ne gandim la o solutie, dar uneori oamenii tot se vor supara, oricat ai incerca sa preintampini asta si n-o poti face la nesfarsit, suntem firi atat de diferite, e greu sa iei in consideratie orice situatie care ar putea nemultumi orice tip de personalitate. E greu.

Desiree, eu personal ti-am scris direct vreo cateva mesaje la care n-am primit absolut nici un raspuns, nici un feed-back, ba am avut senzatia ca ma ignori de-a dreptul. Asta o fi stilul tau, sau poate chiar ma ignori... nu stiu. Nu ti-am batut obrazul ca faci bisericute, ca nu te porti frumos cu mine, ca ar trebui sa ma placi cu orice chip si n-o fac nici acum. Iti spun toate astea doar ca sa iti spun ca te inteleg, stiu ca nu e placut sa te ignore cineva, dar ca totusi poti sa te bucuri de forumul asta in continuare, daca alegi sa faci asta. E optiunea ta si a mea si a fiecaruia dintre noi.

Kokorina, chestia e ca unele din femeile astea care ne-au crescut sotii n-au pic de respect pentru noi, de aia nu dau doi bani gauriti pe ceea ce spunem. Probabil pentru ele vom ramane mereu niste copile, si de ce sa se chinuie sa faca ce spunem noi ca e bine pentru copiii nostri? Si dupa ce ca suntem copile, mai avem si pretentii ca stim mai bine decat ele cum se cresc copiii...

Dia, cred ca esti in forma maxima daca bagi atat plimbare in fiecare zi... Te invidiez, eu dupa 1 ora simt ca nu ma mai tin picioarele. Oana e mortala cu degetul in gura, la Cristi cred ca va mai dura ceva timp, ca are un obstacol si anume burta...

Inca unul si ma duc...
dandusa, scriai ieri de Crinuta ca suge putin si se uita in alta parte... asa face si Cristi cand nu ii e foame. Las-o eventual mai mult de 3 ore intre mese si poate papa mai bine. Roxana sugea la 4 ore si sugea bine, lua bine in greutate, deci intervalul de 3 ore nu e o regula. Si la Cristi vad ca uneori e tot asa, la 3 ore inca nu ii e foame, alteori suge si la 2 ore...

Hai ca iar devin Miss popularitate (in casa la mine, sa nu se inteleaga gresit!), ma duc, da mai trec pe aici ca inca nu mi-am terminat cafeaua.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

pe fuga, c-am citit in x, nici macar in diagonala...
pt mancarica congelata, foarte bune sunt si alea de cuburi de gheata.. stiti voi, castroanele alea dreptunghiulare, cu chestia aia din plastic in mijloc, care imparte in cuburi... am explicat mai mult decat aiurea, dar sper ca intelegeti si stiti la ce ma refer :) de obicei, vin o data cu frigideul, se gasesc in congelator :) sunt bune pt ca initial un sg cub e suficient pt bebe, apoi decongelati doua, etc...
cereale exista o multime si de la 4 luni, cu orez si diverse combinatii (mere, banane, mar si morcov.. etc.. si fara zahar).. de la milupa, de la humana... mai nou si de la ulker, de-alea "noapte buna" sau "somn usor", nu mai stiu cum le zice.. da pt alea nu bag mana in foc ca n-ar fi de la 6 luni, nu mai stiu exact... ariadna, eu zic sa cauti mai intai pe net, sa vezi exact ce si cum, ca sa stii apoi ce sa cauti direct in magazine.. vezi pe siteurile pt copii, n-ai cum sa nu gasesti :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by Donia

Desiree, eu personal ti-am scris direct vreo cateva mesaje la care n-am primit absolut nici un raspuns, nici un feed-back, ba am avut senzatia ca ma ignori de-a dreptul. Asta o fi stilul tau, sau poate chiar ma ignori... nu stiu. Nu ti-am batut obrazul ca faci bisericute, ca nu te porti frumos cu mine, ca ar trebui sa ma placi cu orice chip si n-o fac nici acum. Iti spun toate astea doar ca sa iti spun ca te inteleg, stiu ca nu e placut sa te ignore cineva, dar ca totusi poti sa te bucuri de forumul asta in continuare, daca alegi sa faci asta. E optiunea ta si a mea si a fiecaruia dintre noi.

corect...eu intotdeauna am apreciat sfaturile tale inclusiv atunci cand chiar am avut nevoie..stiu ca mi-ai raspuns..dar multumirile mele au fost adresate tuturor celor care mi-au raspuns ca innebunim daca multumim fiecaruia in parte...cred ca pe undeva e o neintelegere pt ca eu cu buna stiinta nu am avut intentia sa te ignor, iti spun sincer !..sper ca nu asta e motivul pentru care in urarile tale de pe 8 aprilie nu se regaseste si micutul meu Octavian....ca sa imi dai o palma ! sincer iti spun cand ti-am vazut mesajul dce urare m-a luat durerea de stomac ...instantaneu...cred ca am mancat si cam multe sarmale, ce e drept !

asa sunt eu mai sensibila...ce vreti ? alta mama nu mai face ...!

am mai pus si eu poze noi..da nu ma supar daca nu le vedeti !

desiree si bebe Octavian

pozici puiul meu;

varsta Octavian;
slideshow fulguletz;
Ploaie de stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by AnaVanOnna

Buna. Ma numesc Ana si am un baietel de 5 luni. Numele lui e Alecsandru Neculai si s-a nascut pe 3 noiembrie 2006. Cum sa fac sa am si eu un album foto ? Stiu ca albumele foto se aloca la sfarsitul lunii.Ma poate ajuta cineva? Multumesc.

Constandis Ana MAria

Ana, albumele foto de pe forum sunt alocate de admin, nu stiu exact care e procedura, dar daca vrei un astfel de album poti sa pui mesaj la subforumul "Anunturi tehnice, probleme, sugestii" si probabil o sa-ti raspunda un moderator.
O alta solutie e sa iti faci tu un album propriu pe yahoo sau webshots, mai sunt si alte site-uri, si sa pui albumul tau la semnatura, cum au multi dintre membri forumului. Deschide cat mai multe albume si o sa-ti faci o idee pe ce site-uri sunt gazduite.
Iar mamicile care participam si scriem la acest subiect avem si noi un album comun pe yahoo si mai punem si acolo poze.
Daca mai ai intrebari si te putem ajuta, mai scrie aici.

Bamboletta, e OK sa pui pireu la congelator, de fapt aici se recomanda foarte mult metoda asta.

danita, chiar ce ma gandeam ca te scot la o plimbare la vara... ce locatii ai in minte?

alexandra, bine ati venit, vreau povesti si poze sa ma fac verde de invidie... macar eu sa fiu verde in tara zapezilor

Ma vrea urlatorul, cred ca ii e foame. La 2 ore, tocmai ce spuneam...!

Mergi la inceput