***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (49)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Hristos a inviat!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi

Imi pare bine ca ne-au mai vizitat burticile din State, Australia si Canada Merci pentru sfaturi!
jollyies, tu ziceai ca te duci sa inoti in ocean, nu (cu ceva timp in urma)? Vreau si eu :))

motanel, numai_eu,
dianalaura, felicitari! Daca tin minte bine, e al patrulea bebeu in familia ta pe anul asta, nu? Nastere usoara pentru cumnata si eu bebeu sanatos, norocos si frumos

Anca 32+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

LA MULTI ANI, ANDRADA!!!!!!!!(pt ieri)SA FII IUBITA, FERICITA SI SA AI PARTE DE O NASTERE USOARA SI BEBEL SANATOS!
HRISTOS A INVIAT!!!!!!!!
Fie ca lumina sfanta sa va tina aprinsa candela sufletului mereu!
PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI TUTUROR!

SI SA AVEM PARTE DE NASTERI USOARE SI BEBICI SANATOSI SI VOINICI!

Alyna 34+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Am schimbat si eu saptamana ieri![si-eu]
Deci am intrat in luna 9, nu?Yupiiiiiiiii!!!!!!!

Alyna 35+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

HRISTOS A INVIAT!!!
Sa va lumineze Dumnezeu casa si viata!
La multi ani Andrada!
Dragi mamici eu sunt tarea rau.Zac de sambata diminieata.Dupa ce vineri am iesit afara si nu trebuia,acum simt ca mor Nu mi-a fost atat de rau in viata mea.Fac febra frecvent pana la max 28,3.
Am sunat-o pe doctora de am zapacit-o desi imi spune sa stau linitita nu pot.Ma gandesc la toata tampeniile,ca febra il poate afecta pe bebe .Iau de 2 zile ampicilina,dra nu vad inca mari imbunatatiri si paracetamol.Am renuntat la Coldrex,fiindca ne- asperiat o farmacista.Doctota tot insiste sa iau aspirina ca pana in luna 9 nu sunt probleme.Si eu as mai vaea o saptamana cel putin pana atunci.Mi-a spus ca e cea mai indicata la febra si ca ea se da si la tratament de sustinere a sarcinii.
Am uitata sa va spun ca urina e sterila si deci asa cum am banuit e un virus in gat,care se pare ca nu reactioneaza la tratament,dar din pacate nu pot lua altceva
N-am luat lumina,n-am fost la inviera,zac in casa.Ma gandesc de ce m-a pedepsit Dumnezeu acum??
VOI FETELOR CARE ATI MAI AVUT FEBRA STITI CUMVA DE LA CE VALUARE POATE FI PERICULOASA?

poze
Iri +34 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

ADEVARAT A INVIAT!
SARBATORI FERICITE TUTUROR!

Piticasigogosica- eu zic sa faci in continuare tratamentul cu antibiotic ca nu e nici o problema. Daca se ridica febra eu stiu ca algocalminul scade febra, cel putin in spital se administra algocalmin injectabil si scadea febra destul de repede.
Despre aspirina nu stiu ce sa zic, si eu iau dar aspenter si cum zicea si mica are altfel dozajul.. . despre aspirina normala nu am auzit sa fie recomandata in sarcina... dar medicii stiu mai bine.
iti doresc insanatosire grabnica

33+ Dominic
POZE

ursulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Pticasigogosica, eu spun sa stai linistita. La varsta asta de sarcina, bebe nu mai este afectat. Eu am fost racita la 11 sapt si la 15 sapt cand riscul e mult mai mare. Am luat Augmentin, paracetamol simplu/eferalgan, voseptol, vit C, spray Bioparox am facut impachetari cu otet indoit cu apa, cartof stropit cu spirt pt gat. Si eu aveam febra si ma dureau oasele de nu ma puteam ridica din pat. A...Multe lichide...apa, ceaiuri cu lamiie, supe...aprox 4l. Lichidele scad febra. Scopul tau trebuie sa fie sa scazi febra. De aspirina nu stiu ce sa zic...din ceea ce am citit eu nu se recomanda in ultimul trimestru de sarcina...dar poate doctora ta a analizat raportul risc/beneficiu si a considerat ca merita.
Te pup si ai grija de tine
Diana 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Ce mai faceti fetelor?
Eu in continuare cu dureri de maini si de picioare, umflate si unele si altele...in plus, astanoapte am avut niste arsuri infioratoare, m-am trezit pe la 1 jumate ca era sa ma inec, imi venise acid in gura, m-am ridicat rapid din pat, am facut drumuri pe la baie, iar dicarbocalm, iar la baie pt pipi....nu prea m-am odihnit!
Si cum va spuneam si ieri dimineata, de ieri de pe la amiaza sunt matusa cu acte in regula, pana acum aveam doar nepotei de la verisoare, acum am un nepotel de la cumnata mea. I s-a rupt apa pe la 4.30, 5 dimineata de inviere, dar se pare ca nu s-a mai dilatat, chiar daca i-au dat o gramada de injectii, din cate am inteles au mai existat si alte problemute, si pana la urma i-a facut cezariana ieri pe la amiaza. Bebele, Cosmin Georgian, are 2.900 kg si vreo 48-49 de cm, din cate am inteles. E bine, a avut scorul Apgar 8/9, i-a dat deja sa suga...sunt bine amandoi! A nascut cam la 38 de sapt cumnata-mea. Faza tare e ca sotul ei s-a emotionat atat de tare incat i s-a facut rau si a lesinat...al meu sot a facut misto pe faza asta, dar sunt curioasa sa il vad cum v-a reactiona cand se va naste al nostru! . Sunt eu programata pt cezariana, dar in sapt 39, asa ca daca bebele s-ar hotara sa vina mai repede cu o sapt, asa cum a facut verisorul lui, atunci sa te tii!!! Ca la cat de mult si de tare se impinge prin burtica, nu m-ar mira sa vrea sa vina mai repede!
In alta ordine de idei, pitica, imi pare rau ca esti bolnava, si chiar nu stiu ce sfat sa iti dau! Poti incerca eventual si tu cu aspenter...o pastila, sa iti scada febra....cum am mai spus, la o discutie cu dr mea de familie zicea ca si medicamentele astea care nu sunt indicate in sarcina, nu sunt indicate pt un tratament, o cura de cateva zile, dar daca iei o pastila sau doua, nu afecteaza copilul!

diana 33+ STEFAN
asa creste bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Sarbatori fericite tuturor!

Pitica, parerea mea e ca mai bine urmezi sfatul doctorei tale decat al farmacistei. Pot sa-ti spun ca si eu am urmat un tratament cu un anume fel de aspirina de concentratie slaba (trombo ass) in luna a sasea pentru reducerea fluxului din arterele uterine (ir-urile de care se tot vorbeste). iti doresc numai bine, si sa te pui pe picioare cat mai repede!

fetelor - cum ati petrecut? Ce ati mancat bun? eu decretez: cozonacul de casa cu lapte batut e cea mai buna mancare pe care am mancat-o in ultima perioada! nici nu vreau sa ma urc pe cantar maine dimineata...

Andreea 28+ Vladut

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Paste fericit tuturor!
Pitica, desi raspunsul meu s-ar putea sa vina prea tarziu si eu stiu ca aspirina este permisa in sarcina. Cand am avut eu varicela, ginecologul mi-a zis ca cel mai indicat medicament pentru scaderea febrei in sarcina este aspirina. Si imi recomandase sa iau preventiv un Aspenter seara iar daca aveam deja febra sa iau aspirina normala. E adevarat ca eu nu eram inca in ultimul trimestru. Dar daca medicul ginecolog ti-a recomandat aspirina, eu zic sa iei aspirina.
Din cate stiu eu este indicat sa se intrerupa administrarea in preajma nasterii deoarece prin inhibarea contractiilor uterine poate prelungi sarcina si travaliul si de asemenea poate provoca sangerari mai importante in timpul nasterii si postpartum. Dar asta este valabil pentru toate medicamentele utilizate pt scaderea febrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna seara si Hristos a inviat!

Ce mai faceti, fetelor? Vad ca toata lumea sarbatoreste si lipseste de pe net!! Foarte bine!

Pitica, si eu am luat aspirina cand ma durea gatul (prin ianuarie)! Imi pare rau ca nu te simti bine! Incearca si cu felii de lamaie si cu vitamina C!

Dianalaura, sa-ti traiasca nepotelul! Iti dai seama ca Stefy va creste impreuna cu el, ca pot fi colegi la gradinita, si mai apoi la scoala? Ce dragut!
Zilele astea si eu ma plang IAR de arsuri! Am luat cate o jumatate de dicarbocalm caci simteam ca mor! Ma arde mai ales cand sunt la orizontala ... si totusi cum sa dorm? Cum sa ma odihnesc?

Sarbatori cu bine in continuare! Pupici!

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 33+, Teodora

Mergi la inceput