Mamici de iulie-august 2007 (39)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

Aylin, 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

sunteti tare dragutze,dar nu ma pot obisnui deloc cu actualul "mine"
dar sa nu credeti voi ca nu ma bag la ture de stadion dupa odisee.....

alina 24+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Ioana, sunt cum nu se poate mai bine! nu ma gandeam ca totul sa mearga asa struna. de saptamana trecuta nu am nimic anormal de raportat, ci numai de bine! si asta va doresc si voua! sa fiti la fel de vesele si de fericite ca mine!
Cat despre sport...cred ca cele cateva luni bune pe care le voi sta acas cu bb.....vor fi cel mai bun si mai extrem sport pe care il pot face!

Andra
24/25 s Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
Mara Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Alina, este "fotomodea" pe langa mine........care abia mai incap in pielea mea.........o sa te luam la ture de stadion ca sa nu zici ca te lasam singurica pe margine

Aylin, fugi acas pana nu se razgandeste cineva sa iti dea ceva de lucru

Diana si Brazuca.....Casa de piatra! si sa va dea DD tot ce-i mai bun si mai frumos pe lume: o familie mare, fericita si sanatoasa! si, nu in ultimul rand, liniste in casa si in suflete!

Andra
24/25 s Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
Mara Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

alina.a - sigur aparatul tau foto face vrajitorii ca pe bune nu vad nici macar sunculita si tu mai vorbesti de "tonaj" ??? Tare mi se pare poza cu pozitia "sumo" pe canapea ....

aylin_tarcan - daca te-ai gandit sa mergi acasa "trage" si un puiut de somn si in locul meu ca-mi cad ochii ....

Otiliainceput23+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

gata, am fugeat. ma duc sa trag pentru toate un puiut de somnic. pupici multi

Aylin, 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Hristos a inviat!

alina, ti-am admirat pozele. esti o graviduta tare frumoasa, iar elisa o sa fie mandra de tine. nu vad...tonajul despre care vorbeai. zau ca arati minunat.

oanaa, din pacate raspunsul meu ar veni cam tarziu. sper ca ai rezolvat cu maseaua pana acum.

lia, am sa raspund la intrebarea ta referitor la prematuri. limita medico-legala de la care un bebelus poate fi declarat viabil este la noi stipulata in lege: peste 28 saptamani si peste 1000g. evident ca se incearca sa se salveze, pe cat posibil, si un nou nascut de 26-27 saptamani (sau mai putin), dar sansele lui de supravietuire, cel putin la noi (dar si in afara) sunt destul de mici, iar sechelele pe termen lung pot fi greu de descris. asta nu inseamna ca nu se poate si ca nu s-au intalnit cazuri. problema cea mai mare este faptul ca plamanii nu sunt suficient dezvoltati, bb fiind incapabil sa respire singur. manevrele de resuscitare care sunt destul de agresive (pentru a salva micutul), pot produce si ele niste leziuni grave (retinopatii de pilda, cu pierderea vederii). in aceste cazuri este foarte dificil sa iei o decizie: in ce masura sa il resuscitezi ca sa nu ramana cu alte sechele, dar in acelasi timp sa traiasca, mai ales ca nu se stie in ce masura a fost afectat deja de gradul mare de prematuritate.

eu am avut 800g la 28 saptamani si m-am incapatanat sa traiesc, desi ma declarasera avort spontan (fiind sub limita despre care am vorbit). insa pe vremea aia scapa cine putea, pentru ca nu erau dotarile de acum. si poate ca era mai bine, pentru ca, nu de putine ori, am vazut copii salvati, de care s-a tras zile intregi sa fie ok, pe care mamicile i-au abandonat in spital cand au vazut ca sunt orbi sau au deficite motorii, hemoragii cerebrale. dar asta e alta discuitie si nu are legatura cu intrebarea ta.

evident, cu cat bb se naste la o varsta de gestatie mai mare de 28 saptamani, cu atat e mai bine pentru el si are sanse mai mari. la 32 de saptamani se matureaza plamanii si cam asta ar fi limita de la care un prematur poate sa respire singur. la o nastere precipitata inainte de termen, se poate face cortizon injectabil mamei, inainte de nastere cu o zi-doua, pentru a grabi secretia de surfactant si maturarea pulmonara la copil.

ideal este insa ca nasterea sa aibe loc cat mai tarziu, dupa 37 de saptamani, cand deja se considera la termen. si asa trebuie sa ne gandim. iti inteleg temerile, pentru ca orice mama le are, insa trebuie sa fii optimista. bebelusii nostri vor fi foarte bine, indiferent cand si cum se nasc.

aylin, referitor la incubator, cam toate maternitatile au, insa, din pacate, nu el este cel care salveaza decisiv viata micutului, ci ajuta la asta pentru ca il incalzeste si ii mentine o temperatura constanta a mediului.

anto, ma bucur mult ca aveti o bebelusa grasuta si dornica sa stea cat mai mult pe acolo, chiar si asa, cum sta ea cu capul pe col . o sa fie bine, ai sa vezi.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

ADEVARAT A INVIAT Anya20 si

Otiliainceput23+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firimiturica spune:

Buna!

Sunt o viitoare mamica de iulie 2007 ,eu si bebelusul suntem supravegheati de d-na dr Cotarcea,spitalul 2 Craiova, si as dori sa stiu daca este cineva care a nascut cu dansa sau urmeaza sa nasca.Poate ma ajutati cu ceva informatii ,de orice fel.Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arhdy spune:

Multumesc mult de urari fetelor.
De maine intru in concediu medical si cum nu am inca net acasa nu o sa mai pot sa scriu pana luni.
Va pup si oricum va urmaresc mereu.

Diana 24+ si Alexandra Maria

Mergi la inceput