*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (48)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Pauza de masa!!

Azi sunt capsata RAU! Cred ca e prima oara de cand am ramas insarcinata si am o stare asa de nasoala. Sunt SUPER decisa ca de la 1 mai sa nu ma mai lucrez. Sefa mea e o imbecila, (naiba stie cine a facut-o sefa si pe-asta) nu e in stare sa dea un raspuns clar si sa ia o hotarare rapida. Si pe impiedicatele care se ocupa de treburile administrative le-as da afara fara sa ma gandesc de doua ori. Niste incompentente cu tupeu. (nimic nu stiu frate, orice le-ai intreba)

Vad ca mananc alambicat, poate ma apuca vreo durere de burta si azi stau numai pe ( spanac cu ou+ onigiri- e un triunghi de orez cu alge de mare si al meu are si o pruna murata in mijloc- + mar. Si am de gand sa termin triumfator cu o cutie de lapte de 4,5% grasime. )

Elteka am citit PM-ul tau, dar acum nu am timp sa-ti raspund acum, o sa o fac diseara cand vin de la munci sau maine dimineata.

Gata ma duc sa imi beau laptele caci pana diseara la 8 iar sunt pe baricade.

O zi MULT mai buna decat a mea va doresc!

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Neata fetelor,
Si eu m-am trezit, dupa ce cred ca am adormit pe la 3-4.ma mananca burtica tare, am mai dat cu crema, cu unghiutele, degeaba...Creste pitica cred!
Pupici!

Liliana +35 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Ralucami, nu mai fi suparici!Pofta mare si o zi buna!

Lilky, bun venit in clubul meu!Nici eu n-am putut dormi din aceeasi cauza:mancarimi pe burtik, coapse, sani!Ce putem face?Ca eu nu mai rezist in ritmul asta!

Alyna 34+cu

Mergi la inceput

Motannel, faza cu toate fructele nu o stiam!Doar anumite fructe!Oare asa e cum zici tu?Oricum mie imi plac capsunelele si exact in perioada lor nu voi putea papa!

Alyna 34+cu

Mergi la inceput

Buna alyna,
Chiar nu stiu ce putem face, nu am mancarimi in general f mari, dar nu pot dormi noaptea, ma uit pereti, ca daca deschid lumina sau TV-ul imi deranjez sotul care se scoala la 6 sa mearga la serviciu.
Off, sper sa treaca mai repede timpul si sa nastem, cred ca asta este raspunsul la problemele noastre!Pupici!
Dar oare numai noi nu putem dormi, ca vad ca celelalte burtici nu sunt la apel...

Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Vai de mine, mottanel, alyna si eu sunt moarta dupa capsuni, ce ma fac?

Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Lilky, cred c de aceea si vrem sa vina momentul cat mai repede!Eu nu mai pot de la mancarimile astea!Insa, culmea, ziua nu am mai nimik!Decat din cand in cand!
Iar cu capsunelele, imi fac stocul in burtik acum insa....alea din mai sunt bune ca sunt de gradina nu de sera!Si bag si inghetata cu capsuni de la Mc'Donalds!

Fetelor, pe unde sunteti?Andrada????Cum de nu a scris ea nimik pana acum?

Alyna 34+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

neata burtici,

si io am adormit pe la 3 si acum m-am trezit sa-mi fac un ceai de tei si sa mai iau o doza de no-spa cu scobutil; am avut contractii toata noaptea, nedureroase dar dese...

Vestea buna e ca azi inchei 35 de saptamani si mai am fix 4 saptmani pana la cezariana.

Aseara am fost impreuna cu sotul sa vedem maternitatea CMU, de fapt sa stie unde sa ma aduca cand o fi momentul...de cum am intrat in Elias am simtit miros de spital si asta m-a cam desumflat; din fericire, maternitatea CMU arata foarte bine, am vazut si garsoniera in care o sa stau si e ok.
Daca ar fi fost dupa mine, as fi ales Euroclinic, care arata super inauntru dar din pacate dr. meu mi-s spus ca ar fi de preferat Municipal sau CMU-Elias.
Am plecat cam trista de acolo, fiindca desi platesc un pachet de nastere privata, sunt obligata sa vad si ceea ce nu-mi doresc , pentru ca nu tot spitalul e renovat iar eu tre sa trec prin el ca sa ajung in partea privata; nu stiu cum sunteti voi, da' io am oroare de spitale...

M-a dezamagit cumplit si atitudinea asistentei care ne-a facut turul si care se ocupa de rezervarea mea, fiindca e adepta nasterii naturale iar eu care am ales cezariana sunt doar o rasfatata pentru ea; pentru unii e greu de inteles ca nu toate suntem la fel iar experientele noastre de viata ne marcheaza in mod diferit. Nu inteleg de ce trebuie sa fiu privita de sus si cu o falsa condescendenta doar pentru ca eu nu vreau sa nasc natural.
Parea contrariata cum de ma deranjeaza sa mi se faca clisma inainte de cezariana, sa mi se puna sonda uretrala, sa stau urcata pe masa pentru toaleta zilnica, ca si cum astea sunt niste lucruri asa placute in viata noastra; ceea ce pentru altele(mai ales cadre medicale ) toate astea nu sunt decat o rutina fara vreun impact psihologic , pentru mine sunt traumatizante si umilitoare; asta e, nu suntem toate construite la fel.

La intoarcerea de la spital, plangeam in masina ca o fraiera si-i spuneam sotului ca io nu ma mai duc sa nasc

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Motannelu', stai ca m-am documentat serios, ca intrasem in panica: toata lumea zice sa mananci fructe din belsug!

Faza e ca fiecare tara are chestiile ei cu ce sa mananci si ce nu (de ex. noi zicem de usturoi, dar in tari asiatice unde e condiment de baza, astia recomanda). Ideea e ca multe chestii pot provoca alergii, dar nu fructele in mod special. Aici in Japonia sursa nr 1 la alergii sunt produsele lactate (discutasera si fetele ca unii bebei au avut eczeme pana nu a renuntat mama la laptele pe care stia ca-i bun sa-l bea din belsug pentru calciu).

http://www.lalecheleague.org/FAQ/avoid.html

Asta e site-ul celor de La Leche League si are vreo 3 linkuri la mituri si alergii cu privire la perioada de alaptare.

In rest orice cautare am dat pe google, zice in continuare (ca in sarcina: fructe si legume=5 portii pe zi):
- britanicii: http://www.eatwell.gov.uk/agesandstages/baby/breastfeed/
- americanii:
http://www.whattoexpect.com/first-year/breastfeeding/breastfeeding-diet.aspx

(vezi ca pe asta ultimul e si un ghid de alaptare, eu il am ca si carte)

Ziceam eu de capsuni ca stiu ca f. multa lume e alergica la ele, dar n-am mai auzit de alte fructe. Vad ca e bine sa mananci un pic din absolut tot, si sa monitorizezi ce sa inatmpla cu bebe. Mai mult nu stiu - practica o sa ne invete.

Pana atunci - traiasca lubenita pe care am s-o devorez la vara cu tonele!!! Am sa fac baie in ea (daca bebe nu da semn de alergie)!

O zi buna, eu va citesc mai tarziu!

PS> Ralucami - curaj si tie

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

LA MULTI ANI!, PAFLO, sanatate multa si un bebic sanatos si voios!

buna dimineata, fetelor.

uite ca si eu m-am trezit devreme, la cinci, si nu am mai putut dormi. de vina s-ar putea sa fie si unul dintre motanii socrelei care mi-a mieunat si zgariat la usa pana m-am trezit de-a binelea, si chiar sotul care pleca la munca...nici nu mai conteaza, ca de dormit nu mai dorm. poate mai tarziu..

alyna, si eu am mancarimi din cand in cand, si cand ma apuca sunt combinate cu o stare de nervi de numa...incerc sa ma dau cu mult ulei de corp, mai iau o doza de magneziu..din pacate nu functioneaza intotdeauna. sper sa treaca dupa nastere (cand probabil vor vbeni altele ).

eu nu am mai dat pe aici ca sunt prinsa cu renovatul. ne-am pus in cap (eu si sotul) sa dormim de pasti la noi in casa, care inca arata ca dupa razboi, cu scule imprastiate peste tot, praf, saci si altele...sa vedem ce putem face. chiar daca nu am mai scris, am citit totusi zilnic, asa ca sunt la curent cu noutatile.

sa stiti ca eu sunt in continuare tare speriata de nastere. parca as tot amana-o daca s-ar putea, nu stiu zau de unde atata frica...poate ma tem ca nu voi face fata???? (efectiv nu imi vine sa cred ca simt asta, dar o sa-mi treaca, oricum, loc de intors nu mai e).

am si eu o problemuta. bebitul meu nu prea e activ, sau, mai bine zis, in comparatie cu ce povestiti voi aici, al meu e puturos rau rau rau. la fiecare control mi-a zis doctorul ca e totul ok, ca nu am motive de ingrijorare, dar parca tot nu imi ajung asigurarile lui. mai e cineva al carui bebit nu e prea activ?

sanatate tuturor celor cu probleme, sau cu puiuti bolnaviori.

PS: stiu ca ati mai scris asta de cateva ori, da nu gasesc acum nicicum: cum se pun pozele in albumul comun? as vrea sa pun si eu poza facuta saptamana trecuta la ecograf, si as vrea sa invat de pe acum cum se pun pozele, pentru cand va veni bebitul, sa ma laud si eu ca cioara!!! multumesc anticipat.

just free your mind, and the rest will follow

Mergi la inceput