Mamici de martie - aprilie 2007 (33)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Karla 32, pt durerile de picioare, incearca sa le tii sus pe perne cat mai mult, stai in pat. Pune sotul sa iti faca masaj la picioare cu orice lotiune, dar numai in sus pe picior, ca sa nu faci varici. Mie imi ajuta, cand merg ma dor si calcaile de la greutatea burtii, plus ca am dubla sciatica. Te inteleg cat e de greu de suportat. Eu stau in concediu medical de la 34 de saptamani din cauza durerilor de spate si picioare.

Si pe mine ma loveste f. tare in organe bebita, cel putin de vineri incoace parca a crescut mare dintrodata si loviturile sunt f. puternice. M-a lovit acum 2 zile in vezica de vreo 3 ori la rand si m-a durut asa de tare ca am tipat si m-a luat cu lesin. Sotul credea ca nasc... . Sper sa nu raman cu sechele dupa. Asta e, sunt mica, si bebe e mare. Dar acusi scapam si o sa ne tinem odoarele in brate .

Fetelor, vreau sa va intreb cum sta treaba cum sterilizatul asta, ca eu nu pricep. Am luat sterilizatorul de la Avent care tine biberoanele sterile 24 de ore, daca le tii in aparat. Cat sunt acasa, voi steriliza si folosi imediat pompa si biberoanele, dar dilema e ca vreau sa imi iau pompa si un biberon, doua la spital, in caz de am nevoie. Ma gandeam sa le sterilizez acasa inainte sa plec la spital, sa le pun intr-o punga curata si etansa ziploc si sa le iau asa. Dar daca nu sunt folosite imediat nu vor mai fi sterile? POt face rau la bebe, chiar daca le tin in punga inchisa ermetic? Aici se inchiriaza pompe de muls in spital, dar prefer sa nu folosesc ce dau ei, prefer pompa mea noua. Poate ma sfatuieste cineva.

Val eu am luat pompa de muls Avent pt ca ne-a invatat la cursul de lactatie ca stimuleaza productia de lapte si ajuta mai ales la inceput, si dupa aia cand ai furia laptelui. Am luat si sterilizator tot Avent. Ambele au inclus cate 2 biberoane si suzete. Am inteles ca aparatul de incalzit nu e neaparat necesar, se poate incalzi laptele matern in biberon, sub jet de apa calda. In toate cartile mele scrie sa nu incalzim nimic pt. bebe la microunde, pt ca isi pierd proprietatile nutritive. In Canada, produsele Avent sunt considerate cele mai bune, dar sunt si cele mai scumpe, nu stiu cum mai e in Ro.

Va pup,

Sori 37+3 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Buna fetelor!

Felicitari tuturor mamicilor si multa sanatate voua si bebeilor.
Am venit si eu ieri cu fetita de la maternitate si acum incercam sa ne acomodam acasica.

Am aflat dupa ce am nascut ca trebuia sa am deja medic pediatru pt ea, dar cum nu am fost harnicuta, caut acum. Deci: cine stie sa-mi recomande un medic pediatru bun in sectorul 6? Eu stau in Crangasi. As vrea sa fie disponibil sa vina acasa si sa pot sa il sun in caz ca apare vreo problema care pe noi ne depaseste. Daca poate careva sa-mi recomande un dr as fi foarte recunoscatoare, ca fetei mele i-au iesit niste bubite in jurul ochisorilor si avem nevoie urgent de ajutor.

O sa fiu cu ochii in 4 pe forum asteptand raspunsuri.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Sori eu stiu ca daca sunt sterilizate pot fi folosite in intervalul de 24 de ore (de care ziceai)... dar nu stiam ca trebuie tinute in sterilizator perioada asta... O alta varianta ar fi ca in spital sa le sterilizezi in solutie de sterlizat. E una de la Chicco. Si atunci le scoti din solutie inainte de utilizare si le clatesti.

Amma eu mananca de toate... fara fasole, varza, conopida (et co.)muraturi, acid, cafea, ciocolata (decat alba). Acum am observat ca Andrei are colici, Mihai nu... Ce sa mai inteleg... ca doar mananca acelasi lucru

Kmi are ochii caprui inchis... n-avem nici unul ochii negri... Ta'su are ochii caprui mai inchis... La nastere i-a avut gri, tulbure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Buna seara mamici si buritici!

Intru si eu repede sa raspund la ce stiu!
Sherbi, si fetitza mea are uneori nasul infundat, fara sa se vada mucisori. Uneori plange din aceasta cauza. Atunci ii pun cate o picatura de ser fiziologic, la sfatul pediatrului, si dupa cateva minute stranuta si se regleaza. Alteori ies foarte multi muci, dar dr. a zis ca este normal.

Val, eu am sterilizator de la Avent si sunt f multumita. Pompa am tot de la avent. Pompa iti trebuie, asa cum spunea cineva, pentru ca va fi vorba de furia laptelui. Si daca vrei sa folosesti laptele pe care il mulgi, va trebui sa sterilizezi si pompa. E mult mai usor sa folosesti sterilizatorul, dar exista si alte metode ( ex. fierbere).
Cantar am din acela electronic, dar parca l-am luat degeaba. As putea sa o cantaresc si la doctor. Deci cantarul nui e neaparat necesar.
Dacva nu ai aerul umed in casa, vei avea nevoie si de un umidificator.

Eu pe toate le-am achizitionat de la Miniblu.Dar le gasesti si pe la Cora, poate chiar mai ieftin.

Eu cand nu doarme, ziua, stau de vorma cu ea, si ma joc cu ea. Am un elefantel de la Lamze, care canta, si care o linisteste, si o zdranganitoare care o adoarme. Folosim si suzeta si uneori o mangai pe frunte, pentru ca ii place si adoarme.

Va las ca ma pregatesc sa ies. Tati va face pe baby sitter-ul si eu merg o ora la un party. :))

O seara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Stiu ca nu e mare lucru ptr voi dar: a cazut buricuuuuuuuul

Amma si io manc la fel ca tine, ce mai apuc si io, da mai am sotu prin preajma si baga un gratar cu legume sau un peste, tot gratar, sau ciorba. Manc iaurturi, fructe, branza, compoturi, biscuiti, imi face cu ochii o salata cu ton....spanac am mai mancat, nici io nu is plina de idei, da bag orice prind. Si ma gandesc la Orangina si ciocolata amaruie 85% cacao.......

Val, io sterilizator si pompa am luat, cantar cu imprumutu, umidificator- vase pe calorifer.
Pompa de san m-a scos din incurcatura, nu stiu ce ma faceam cu sanii; am avut furia laptelui si aveam un san "beton"

Diana, Ramiha, bine v-ati intors acasa. Multa rabdare de aici incolo.

roxana, mamica de nazdravan Rares Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Salut fetele,
Dallina , eu am tot auzit pocnituri in burtica la un moment dat, ca atunci cand iti trosneste in surdina un genunchi, un umar, sa u asa ceva. Am intrebat si eu pe forum atunci dar nu mi-a raspuns nimeni. Nu stiu ce sa spun, sper ca e de la noi, nu de la bb. Mie imi era teama sa nu fie placenta, sau muschii uterului sau si mai rau piciorusele lui bb ca in zona aia se auzea, pe unde avea ea piciorusele si numai cand se intindea. Deci sunt si la fel de nelamurita, dar deocamdata suntem bine. Sa vedem cand o iesi...
Fetelor, voi ati folosit picaturi de ochi in timpul sarcinii? De la farmacie mi-au dat Proculin dar nu sunt convinsa. Am cateodata ochii asa de obositi si vad cam in ceata cu dreptul. Asa as avea nevoie de ceva picaturi din-astea.

In rest, oboseala mare, stres, ne-am apucat si noi in sfarsit, dupa indelungi rugaminti si certuri cu sotul , de zugravit in baie, bucatarie si in camera ce va fi dormitorul meu si al lui bb.
Deocamdata nu am reusit sa le facem o camera separata, dar sper ca la vara cu putin noroc sa reusim si sa zugravim in toata casa si sa le facem camera lor, sa le mut pe amandoua impreuna.
Deja am dureri de spate, contractii mai tot timpul, ma oboseste orice discutie in contradictoriu, si ma apuca palpitatiile din orice. Incerc sa rezist cu stoicism macar inca o saptamana, apoi poa' sa vina bb daca vrea.
Va ,

pentru fetele care urmeaza!!!

Diana 36+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Gabdyd, io am pus ceva picaturi in ochi mai pe la sf sarcinii ca aveam ochii iritati (cred ca facusem ceva alergie ca ma mancau non stop), dar la recomandarea medicului si am pus doar de vreo 2-3 ori ca m-am calmat repede.

Mi se pare mie sau barza ne ocoleste de cateva zile?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Mersi Roxi, tot de Proculin erau?
Am observat si eu fuga berzei, sper sa nu stea pe blocul meu ... ca prea m-a luat oboseala .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gabdyd

Mersi Roxi, tot de Proculin erau?

Nu, eu am pus Nostamine, erau ptr mancarimile mele. Pe prospectul lui zice ca nu is recomandate in sarcina, io totusi am pus ca nu mai rezistam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Chiar ca ne cam ocoleste barza, eu ma asteptam sa fie ceva miscare cand a fost luna plina.
Bine ati revenit Raisa si Ramiha.

Cria36+ cu Vlad

Mergi la inceput