oala sub presiune

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Eu de aproape 4 ani gatesc aproape tot in oala rapida: sarmale, fripturi, gulash-uri, linte, fasole, etc. introduc apoi mancarea la cuptor pt. putin timp daca mai e nevoie sa scada sosul, chiar si ciorba de vacuta tot in oala minune o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

si eu folosesc de vreo 10 ani,am facut ciorbe si supe, orez, legume si..sarmale(o singura data); cel mai important este faptul ca mincarea este dietetica(se fierbe)dar trebuie avut grija ca oala sa nu fie desfacuta atita timp cit inca suiera sau este fierbinte deoarece continutul improasca si poate opari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Si eu gatesc in oala din asta mai ales supele si ciorbele din carne de vita.Am facut si tocanita si gulash si a iesit bun de tot.
M-am obisnuit cu ea si am invatat si timpii de fierbere.
Carnea de vita este fiarta in maxim 30 de minute de la momentul in care supapa a inceput sa "fluiere" ( o las la foc puternic pana incepe sa fluiere si fac focul mic imediat ce incepe sa fluiere).
Carnea de pui are nevoie de maxim 20 de minute de "fluierat".
Bineinteles ca morcovii si celelalte legume dure sunt si ele fierte in timpii astia.

Ca sa evit timpii morti eu ridic supapa si fac sa scada presiunea din oala pana cand nu mai iese aer din supapa si doar apoi deschid oala.
Apoi adaug celelalte ingrediente.Pun din nou capacul si mai las sa fiarba alte 10 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

multumesc foarte mult pt raspunsuri si lamuriri.
Crista multumesc pt urari!am sa caut pe google despre oala mea ca manual nu am ci o mica foita cu 3-4 cuvinte care m-au bagat mai mult in ceata si in panica decat sa ma lamureasca noroc cu voi:)
va pup si va doresc multa sanatate si sarbatori fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

eu una pun la fiert de la inceput carnea, anumite legume care fierb mai greu.apoi le strecor si le pun in alta oala in care adaug celelalte legume care se fierb mai repede si fideaua.
de deschis oala astept sa iasa presiunea din ea si apoi deschid capacul.
e super totul fierbe super repede cam 15 minute, dupa care incepe sa <fluiere> cand incepe sa fluiere mai las fa biarba cam 5/7 minute apoi opresc focul.
cam atat

mama de maria 1 anisor

Mergi la inceput