Malformatii fetale multiple... Ce sanse in viitor?

Malformatii fetale multiple... Ce sanse in viitor? | Autor: Andrrada

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Am 29 de ani si un baietel perfect sanatos de un an si 5 luni. In luna ianuarie am ramas insarcinata din nou: mare bucurie in familie, pentru ca ne dorim foarte mult al doilea copil. Insa, stupoare! La 12 saptamani ecograful a demonstrat fara doar si poate ca fatul avea malformatii multiple (trisomie 18 sau 21, hidromachistica, hidrencefalie, hipotrofie la nivelul toracelui, membrelor) si am fost sfatuita sa intrerup sarcina. Nu pun in nici un fel la indoiala diagnosticul... Mentionez ca analizele medicale de trimestrul I au fost in regula, inclusiv toxo, chlamydia, rubella.

Lasand la o parte dilemele morale si suferinta prin care trecem eu si sotul meu, va intreb daca ati avut/intalnit situatii similare si daca exista speranta unui copil sanatos in viitor.

Multumesc mult pentru sprijin!


Andrada, mama lu' Razvan (31.10.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Andrrada Imi pare rau pt ceea ce s-a intamplat. Eu cred da ar tb sa va faceti analize genetice. Dar cum ai spus ca mai aveti un copil care e sanatos cred ca pe viitor puteti sa mai aveti un bb sanatos.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

si eu cred k daca aveti un copil sanatos (sa va traiasca si sa fie sanatos in continuare) sigur veti avea si altul la fel de sanatos. nu stiu multe lucruri despre analizele genetice, dar cred k nu ar fi rau sa le faceti. medicul nu v-a sfatuit ce sa faceti pe viitor/


Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrrada spune:

Multumesc pentru incurajari!

Cei doi doctori pe care i-am consultat (si care mi-au monitorizat si prima sarcina si am mare incredere in profesionalismul lor) spun ca da, este foarte posibil sa fie pur si simplu un accident. Voi face o serie de analize mai amanuntite pentru a vedea daca au existat si alte cauze...

M-ar ajuta mult sa stiu ca exista mamici care au trecut prin asta...

Andrada, mama lu' Razvan (31.10.2005)
photos.yahoo.com/balcescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Andrrada, nu dispera inca. Unde si la cine ai facut eco? Mai vezi si alti ecografisti: Iosup, Pop, Herghelegiu, etc.


Hidromachistica si hidroencefalia se diagnosticheaza mai tarziu din cate stiu eu. Trisomiile respective nu prea merg impreuna, deci ori una ori alta. Trebuie vazut in detaliu, refacuta eco, vorbit cu un medic. Fa si un triplu test, ba chiar la 12 saptamani poti face un dublku test. Se numeste Dry Test si se face la Medsana. Acolo poti vedea riscul.

Cat de ramase in urma sunt toracele si membrele - care este diferenta de varsta fata de varsta dupa UM?

Eu te intreb ca am citit mult, si eu am niste probleme cu un test prost insa eco bune, si am tot citit ce trebuia sa se vada la eco ca sa fiu sigura ca nu are Down. Insa eu cred ca fac amniocenteza pana la urma, si poate asa ar trebui sa faci si tu sa fii sigura.

Multa bafta si sa dea Dzeu sa fie totul bine. Ti-am dat si PM.

Rox 17+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrrada spune:

Roxana G, diagnosticul a fost pus chiar de dl.prof. Herghelegiu, deci nu am nici un dubiu. Copilasul nu a facut nici o miscare nici la prima, nici la a doua ecografie, iar materie cerebrala nu exista deloc la 12 saptamani jumatate. Din pacate, verdictul este final...

Nu este usor de acceptat, insa trebuie sa fiu cu fruntea sus si sa trec peste asta. Este cu atat mai greu ca cat nu avem antecedente in familie, am sub 30 de ani si eram la a doua sarcina. Imi este greu sa imi explic de ce s-a intamplat asta: nu am fost expusa la factori teratgeni (parca asa se cheama), am respectat alimentatie, etc.

Incerc sa ma agat de viitor si sper ca a fost un accident...

Andrada, mama lu' Razvan (31.10.2005)
photos.yahoo.com/balcescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrrada spune:

A... In plus, retard de crestere cu 1 saptamana jumatate fata de varsta sarcinii pentru fat, iar capsorul era cu 2 saptamani inaintea varstei sarcinii... Cel mai tare m-a socat faptul ca nu a facut nici o miscare in timpul ecografiilor.

Andrada, mama lu' Razvan (31.10.2005)
photos.yahoo.com/balcescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Imi pare tare rau Andrrada, sa fii tare si curajoasa si nu cred ca mai sunt multe alternative.

Rox 17+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns byu spune:

Buna Andrradaimi pare nespus de rau ca trebuie sa treci prin trauma asta, cunosc foarte bine ce e in sufletul tau ba poate chiar mai mult.
Eu sunt acum o fericita mamica de mai -iunie 2007, dar in urma cu aproape un an eram un dezastru , in ianuarie 2006 aflasem ca sunt insarcinata, ca in mai sa am neplacerea de a afla ca trebuie sa renunt la ingerasul meusi prin urmare pe 14 mai am facut avort terapeutic (la cinci luni l-am nascut natural).
Totul a inceput la sfarsitul lunii aprilie 2006cand la ecografia de 22 sapt ni sa spus ca bebelusul nostru are o malformatie ce oinclude hidrocefalie si multe altele...am fost distrusa nu mai eram om, am fost sfatuita de toti medicii sa renunt la bb pt ca nu are nici o sansa. Am facut amniocenteza...ca doar asa poti sti exact ce fel de sindrom este...si am aflat ca era sindromul Edward sau trisomia 18 lucru care e foarte nasol adica bebelul nu are nici o sansa.Poate muri in pantec, poate muri la nastere,poate muri la cateva luni dupa(cand e mult mai dureros)TREBUIE SA FII FOARTE TARE.
La noi a fost primul copil si extrem de dorit(eu am 26 ani).Dupa pierderea copilului in mai , am ramas din nou in septembrie adica dupa 4 luni si slava Domnului totul este super ok.
Cat priveste trisomia 21, asta este sindromul Down(nu mai stiu cum se scrie exact), copilul poate supravietui pana la cativa ani buni depinde gravitatea cazului la nastere(acesti copii au o figura comuna , toti seamana , sunt la fel la fata)si au multe probleme de sanatate atat cat traiesc.
Sfatul meu este sa mai mergi la un specialist si daca se confirma ...fa-ti o amniocenteza sa vezi exact despre ce e vb, dar daca e sa fie trisomia 18 iti recomand sa faci avort terapeutic, si crede-ma ca ma doare foarte tare sufletul sa iti spun toate astea dar asa este cel mai bine.
Acum e bine ca sarcina este mica, si poate si poti trece mai altfel,dar cu cat e mai mare sarcina cu atat e mai greu pt tine...
Daca mai vrei sa iti spun si altceva...si pot sa te ajut o fac cu placere. Succes si fii tare.

Byu 29+ cu CASIAN

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns byu spune:

Am uitat sa iti spun ca sunt accidente genetice la persoanele care nu au in familie probleme de genul acesta, ca mine si ca tine.
La mine mi-a zis ca e un accident genetic chiar la conceptie , un cromozom a avut trei picioare in loc de doua...

Byu 29+ cu CASIAN

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrrada spune:

Byu, multumesc tare mult pentru ca m-ai ajutat cu un raspuns din experienta proprie. Imi pare rau pentru ingerasul tau, stiu sigur ca a fost un moment groaznic, doar trec si eu acum prin ceva similar, noroc ca un picut mai devreme.

Da, se pare ca si in cazul meu tot trisomia 18 a fost cauza.

Mi-ai oferit exact informatia de care aveam nevoie... Eu privesc cu curaj inainte. O sa fac pauza de 3 luni recomandata de medici, un rand de analize complete si apoi mai incercam o data.

Andrada, mama lu' Razvan (31.10.2005)
photos.yahoo.com/balcescu

Mergi la inceput