*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (47)
Raspunsuri - Pagina 4
ancamari spune:
Bine v-am gasit! Dimineata imi e tare greu sa tin pasul cu voi, dar citesc tot.
De la 5 la 7 dimineata am stat treaza cu arsuri puternice, la 7 am papat o banana si am adormit la loc pana la 10.45. Peste o ora vomitam de zor, poate de la Elevit luat cu 1/2 cescuta de cafea, nu stiu. M-am cam speriat pe moment pt ca mi se intarise si burta, nu stiam cum sa ma linistesc mai repede. Acum am stors portocale pt suc si azi o sa mananc mai dietetic.
Aseara am fost la eco la Iosup, am reusit sa-mi devansez programarea cu o saptamana pe ultima 100 m, nu mai aveam rabdare, vroiam sa vad exact in ce situatie e si bebelul si colul.
Copilul e dezvoltat normal, cu 3 zile mai mare, are 2089g +/-305g. E nasol ca sta cu fundul in jos si cu capul si picioarele in sus. Colul meu e inchis si are 30 mm, adica daca stau mai departe cuminte si mai mult in pat, nu exista risc de nastere prematura. E foarte bine ca scurtatrea colului meu a fost observata in timp util si s-a putut opri scurtarea lui doar prin stat in pat.
Pentru ca la dr meu ma duc abia pe 6 apr, spuneti-mi si mie voi in ce saptamana v-ati programat pt ultima eco inainte de nastere?(stiti voi ca la Iosup trebuie cu 5-6 sapt inainte), mai ales sa vad daca se intoarce bebele; eu vroiam nastere naturala, dar daca nu se intoarce nu vreau sa intru in travaliu si el sa vina cu fundul. Stiu ca s-a mai tot scris aici despre intorsul copilului, oare cand ar trebui sa ma impacientez pe tema asta?
Va pup si mai intru azi pe DC, PROMIT!
Anca, 32s+ Andrei Cristian
burtica
lavini spune:
eu nu as subscrie la mesujul cu caracterul femeii.Pai mama are n caracter foarte puternic si a facut 2 fete.Eu seman cu ea mult de tot si o sa am baiat.Cred ca asa a fost sa fie.Da am mai zis, urmatorul o sa fie fetita, ca vreau sa am pereche.
Lavinia, 28+,
lbelciug spune:
Andradap, asta-i buna! Cum sa nu te lase sa porti chiloti??? Imi e greu sa cred asa ceva, cum sa tii altfel vata? Ai verificat informatia asta de curand?
Tamara, merci frumos pt info. O masa de pranz buna unde poti servi la Ruse? Magazinele pana la ce ora sunt deschise sambata? La Pampers ai vazut ceva reduceri? Da-ne niste preturi orientative daca stii.
Cristalina, imi pare rau sa aud ca si fata ta vomita. Matei nu a avut probleme de genul asta niciodata. Cand il doare gatul mananca f putin, dar nu vomita. Din pacate el nici cu supa nu se omoara... dar lichide (ceai, apa, lapte) mai bea.
DianaLaura, interesanta teoria din Familia mea, dar cam subiectiva. Eu raman la ideea ca sexul copilului e determinat de mom conceptiei.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 30s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
tamaraspt spune:
cristalina noi sapt aceasta ne-am schimbat cuptorul cu microunde - aveam unul cu cel putin 11-12 ani vechime - si ne-am cumparat gama electrolux. noi vroiam alt model dar pt ca nu-l aveau in stoc si sotul meu vroia atunci am luat ems2040. Am vazut insa in oferta carrefour ems2120 la 2,8 mil. Conteaza daca ai sterilizator de biberoane sa incapa, deci vezi dimensiunile. Oricum sa fie cu programator electronic.
Despre aspirator conteaza dupa parearea mea: puterea cit mai mare si reglabila, sacul sa fie din pinza lavabil, iar daca merge si cu sac de pinza si cu sac de hirtie e si mai bine si volumul acestuia - eu stau prost la spatiul de depozitare. In rest cam toate au tuburi telescopice si alte accesorii. Tot in oferta carrefour am vazut doua aspiratoare elctrolux.
Tamara 33
ancamari spune:
Uitasem ceva legat de eco! Toate cele 3 IR-uri sunt la limita minima! La sapt 21 IR stanga era la limita maxima si atunci Iosup mi-a zis ca se va regla in timp, fara medicatie, in conditiile in care ma odihnesc, fapt confirmat de dr meu. Si uite ca au avut dreptate. Asa ca fetelor care aveti probleme cu IR-urile marite (Kay), incercati sa va relaxati mai mult! Se pare ca functioneaza.
Anca, 32s+ Andrei Cristian
burtica
cristalina spune:
Multumesc pentru raspunsurile cu electrocasnicele...mai astept...
Liviana, Maria a fost dintotdeauna asa, mare chin dar nu avem ce-i face. Eu sper sa va tina putin si sa nu va mai apuce.
Maria mananca zemuri, supa e preferata ei (chioara, strecurata) la mancare solida stam mai prost :) . Dar e bine pentru ca in perioadele vomitacioase lichidele sunt de baza...
Acum ca a invatat sa zica 2-3 cuvinte mai si spune "nu scuipa manca'ica Ma-i-ia"...se sperie si ea.
La noi e cu jeturi din alea cu bolta, le imprastie prin toata casa daca nu suntem pe faza. Noroc ca ne-am specializat...:)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
andradap spune:
Liviana... da... asa este: CICA nu te lasa cu chiloti pe tine... Dar cica daca dai banu' gros (la asistente/infirmiere) din a doua zi te lasa sa pui pe tine chiloti... Oricum o zi ce fac??? Deci... mai bine sa fiu pregatita!!!
Ancamari... ma bucur ca bebe este OK... ca IR-urile sunt in ordine si ca nu exista riscul nasterii premature! Apropos de intoarcerea copilului: au fost cazuri cand s-a intors si cu 3 sapt. inainte de nastere... Imi pare rau ca te simtit rau... Sper sa-ti revii de la sucul de portocale!
Andrada 33+ cu Antonio
cristalina spune:
La cezariana sigur nu te lasa cu chiloti, ca asistentele trebuie sa te imbrace si se chinuie...La nastere naturala nu stiu cum e...
Dar pentru ca stai mai mult in pat sta si vata unde trebuie, asa ca nu e problema...:))))
Ancamari, pai ultima ecografie poti sa o faci si cu o zi inainte de nastere, ca nu se supara nimeni. Dar pe la 34 de saptamani zic ei sa faci una sa vezi cum e pozitionat bebe.
Parca ziceau ca se poate intoarce si cu 3-4 saptamani inainte de nastere.
Parerea mea e ca daca nu s-a lasat burtica atunci sanse sunt sa se intoarca si mai tarziu...insa daca s-a lasat, aia e...
(imi dau si eu cu parerea ca nu e pe bani..)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
mica0307 spune:
Daca se merge pe nastere normala ar trebui sa se faca eco cand ajungi la spital cu contractii. Sa vada cat de mare e bebe si cum e pozitionat.
Si apoi in ultima luna ar trebui mers in fiecare saptamana la control, nu?
Mica 33 Maya Alexandra
Poze
Florentina Roman spune:
Salutare!
Andrada, cred ca e vorba de primele 2 ore, nu zile.Intr-adevar, eu am petrecut primele 2 ore tot in sala de nasteri, timp in care am sangerat destul de tare, dar apoi s-a mai redus si au venit infirmierele sa ma mute in salon.
Despre fasa sterila, ce sa zic? eu le-am mituit pe infirmiere si mi-au dat de la ele cateva, care mi-au ajuns vreo 3 zile. Oricum dimineata si seara ne faceau asistentele toaleta...
Liviana, am trecut si eu cu Tudor prin ceea ce treci tu acum cu Matei. Stii cu ce i-am oprit starile de voma si diareea? Cu cate o lingurita de cola dupa ce voma...
Dianalaura, cunosc fete cu caracter f puternic, care au nascut fetite. Iar mama si soacra mea sunt niste firi foarte linistite si sensibile si au nascut mama-2 baieti si pe mine, iar soacra-5 baieti si o fata. Asa ca...
Intru si eu in clubul celor cu sarcina joasa, dar sper sa mai stea bb la copt o perioada buna... Luni m-am incapatanat sa merg la Inst de hematologie pe jos de la P-ta Victoriei si am crezut ca nasc pe drum, asa ca marti si miercuri am stat numai in pat si azi ma simt mult mai bine, bb nu mai e asa jos.In schimb ma cam doare capul, asa patesc cand stau culcata mult timp.Pot sa iau un paracetamol?
Am scos hainutele de bb de la Tudor, ca sa le pregatesc ptr frate-su si am constatat ca unele din ele s-au cam ingalbenit. Aveti idee daca pot scoate petele acelea, sau ma duc sa cumpar altele?
Am schimbat si noi saptamana!
32+ si Tudor(5.07.2002)