*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (47)
Raspunsuri - Pagina 21
ella_74 spune:
quote:
Originally posted by Motannel
, dar tu ai burtica mai mica decat a mea, iar eu am 33 sapt!
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel,32+,
Teodora
da, si mie mi se pare ca n-am ditamai burtoiul, dar cu toate astea baietelul meu e mai dezvoltat cu 2 saptmani, iar kg am luat destule zic, 14 pana acum.
Poate nu e relevant cat de mare e burta, nu stiu
ella
+34
mica0307 spune:
ella gasesc undeva lucrul asta? Ce mi-ai spus tu?
Sunt oficial in concediu de maternitate. Sa vedeti ce o sa mai scriem pe DC de acum
.
Si a propos de carucioare. A gasit tati la roma zippy system - inglesina cu 469 (21 la noi) si Peg Perego Pliko P3 515 (23 la noi). Cred ca vom ramane totusi la Inglesina.
Mica
33+
Maya Alexandra
Poze
petit_ange spune:
ELLA, vroiam sa te intreb la ce articol din CCM este specificat ce ne-ai spus tu si anume ca "timp de 6 saptamani, angajatorul este obligat sa compenseze diferenta de 15% din fondul de salarii, deci vom lua 100% din brut"? Ca sa am o dovada...
la comtabilitate...
Merci.
Bebe Isabella creste
27+
Isabella
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
mica0307 spune:
ella ce inseamna un salariu mediu pe unitate? Ideea este ca la noi nu e trecut tot salariul pe cartea de munca si poate sunt acoperiti legal.
Mica
33+
Maya Alexandra
Poze
Motannel spune:
Va pupacesc! Fug la orizontala! Ma uit la TV la Dansez pentru tine! Noapte buna!
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel,
32+,
Teodora
ella_74 spune:
quote:
Originally posted by mica0307
ella gasesc undeva lucrul asta? Ce mi-ai spus tu?
Sunt oficial in concediu de maternitate. Sa vedeti ce o sa mai scriem pe DC de acum.
Si a propos de carucioare. A gasit tati la roma zippy system - inglesina cu 469 (21 la noi) si Peg Perego Pliko P3 515 (23 la noi). Cred ca vom ramane totusi la Inglesina.
Mica33+
Maya Alexandra
Poze
Extras din CCMNN 2007:
Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
Art. 100. - (1) Ramurile de activitate pentru care se vor incheia contracte colective de munca sunt cele prevazute in anexa nr. 4.
(2) Drepturile prevazute in prezentul contract colectiv de munca sunt considerate minime, de la nivelul carora incepe negocierea contractelor colective de munca la celelalte niveluri, cu exceptia celor care sunt stabilite in cuantum fix sau maxim.
(3) in situatiile in care nu se incheie contracte colective de munca pe ramura sau grupuri de unitati, prevederile prezentului contract colectiv de munca la nivel national sunt considerate niveluri minime, in conformitate cu prevederile art. 3, de la care incepe negocierea contractelor colective de munca la nivel de unitati.
daca mai sunt nelamuriri...
ella
+34
ella_74 spune:
quote:
Originally posted by petit_ange
ELLA, vroiam sa te intreb la ce articol din CCM este specificat ce ne-ai spus tu si anume ca "timp de 6 saptamani, angajatorul este obligat sa compenseze diferenta de 15% din fondul de salarii, deci vom lua 100% din brut"? Ca sa am o dovada...la comtabilitate...
Merci.
Bebe Isabella creste27+
Isabella
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
Extras din CCMNN 2007:
Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
ella
+34
ella_74 spune:
quote:
Originally posted by mica0307
ella ce inseamna un salariu mediu pe unitate? Ideea este ca la noi nu e trecut tot salariul pe cartea de munca si poate sunt acoperiti legal.
Mica33+
Maya Alexandra
Poze
da, asta e foarte rau, daca nu aveti salariile la vedere in companie; si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, in sensul ca desi avem salariile pe cartea de munca in intregime, avem si colegi car sunt platiti prin intermendiul asa ziselor microintreprinderi; si atunci cand te pui sa calculezi salariul mediu pe companie nu poti sa iei in calcul decat ce exista pe carti de munca , nu ce exista pe micro, ca astea nu se supun legislatiei muncii...in plus eu am un salariu mare si nu-mi convine sa iau media fiindca sigur rezulta mai putin.
te sfatuiesc in acest caz sa faci cerere si sa precizezi in ea ca esti indreptatita cf. prevederilor ccmnn 2007 (fara a preciza articolul) la un salariu bonus; poate cei de la tine nu au un jurist in house sau nu cunosc legea si atunci accepta sa-ti dea asa.
La sfarsitul cererii, pentru intimidare, pui si o fraza de genul " in cazul in care nu-mi vor fi respectate drepturile legale, ma voi adresa instantelor romane competente in vederea solutionarii prezentei cereri"...
ella
+34
Alyna24 spune:
Va las si eu caci ma uit la "Dansez pt tine" si trebuie sa vina si sotul de la servici si sa-i pun sa manance ceva!![]()
Va doresc "WEEK-END PLACUT"!
Alyna
33+cu