Mamici de iulie-august 2007 (36)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Eu nu stiu de ce sunteti asa de speriate pt ceea ce auziti sau vedeti. Daca auziti sau vezeti ceva asta nu inseamna ca vi se va intampla si voua. Fiecare dintre noi e diferit, deci nu putem sa credem ca vom urma destinul altor persoane. Ceea ce putem face pentru cei care au trecut sau trec prin tragedii in aceasta lume, e sa ne rugam sa le ajute Dumnezeu sa poata sa mearga mai departe, iar noi, eu cred ca trebuie sa ne bucuram de ceea ce ne daruieste acest moment din viata noastra.
Bucurati-va de fiecare moment pentru e unic!
Alina.a imi pare rau pt mama ta, eu nu am avut norocul sa o cunosc pe mama mea pt ca a murit la nasterea mea. Eu as fi tare bucuroasa sa stiu doar ca traieste si e bine.
Clara imi pare rau pentru prietena ta ca a avut o nastere grea. Eu am avut o nastere foarte usoara si un copil foarte bolnav, care mi-a murit la 7 luni jumate. As da ori si ce sa fi avut ca prietena ta o nastere grea si un copil sanatos, as fi preferat si cezariana pt un copil sanatos (desi nu sunt pro cezarienei).
Anya20 cred ca stii si tu, ca prin natura noastra noi oamenii cautam vinovati si acolo unde nu sunt. Stiu, ca si eu am facut asa. Chiar daca stiam ca nu e vina dr ca situatia copilului meu se inrautateste, ca sotul meu mi-a explicat si de 100 000 de ori conditia medicala a lui Paul, eu tot credeam ca nu fac tot ce pot, ca nu dau 100%, poate pentru ca nu vroiam sa cred ca nu se poate face nimic... Sotul meu spune ca e un sentiment normal, ca asa sunt oamenii. Pt ca majitatea nu stiu boala sau conditia lor prea bine, iar daca boala progreseaza atunci e vina dr... e foarte trist ca nu stim sa apreciam cat de mult se chinuie si fac dr pt noi... dar pe de alta parte e destul de greu sa apreciez efortul cuiva cand ai o nastere foarte grea, sau un copil care nu poate fi salvat...
Dar sa lasam astea la o parte, noi toate suntem la inceput de drum. Cred ca noi trebuie sa apreciem mai mult ceea ce avem. Eu cred ca toate suntem destul de binecuvantate: noi toate am ramas gravide, nu am pierdut sarcina nici una dintre noi, copii la noi toate par sa fie sanatosi pana in momentul de fata.
Dumnezeu sa ne ajute pe toate sa fim sanatoase si sa ne tinem copii sanatosi in brate. Faptul ca o sa nastem usor sau greu, cu sau fara cezariana, cu sau fara episitomie nu cred ca este asa de important.
Va pup pe toate si sa auzim de bine.
Noapte buna America!
Buna dimineata Romania!

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

23+ poze cu fetita si cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Fetelor, nu am mai intrat de o gramada de timp si-mi inchipui ca multe nici nu ma stiti. Vad ca am picat exact in mijlocul unor discutii si eu spun ca e bine sa ascultam experientele tuturor fetelor chiar daca nu sunt toate minunate. Daca negam existenta situatiile neplacute, nu inseamna ca ne si ferim suta la suta de ele; este bine, zic eu, sa stim care sunt riscurile la care ne expunem cand luam decizii importante, desi abia dupa nastere o sa ne lamurim daca am procedat corect sau nu; sper ca nici una dintre noi sa nu spuna ulterior "uff, daca stiam dinainte..." si vorbesc acum in calitate de mama care si-a povestit pe aici neplacuta experienta a nasterii primului copil si si-a luat-o in freza cu afirmatii de genul " nu ne intereseza experientele neplacute". Cand ai ghinionul ca tocmai copilul tau sa sufere la nastere din cauza altora, iti doresti sa vorbesti despre asta in speranta ca nu vor suferi si alti copii. La fel se intampla si cu medicii care vad diverse cazuri: vor sa ajute- acum, fiecare interpreteaza acest gest cum considera de cuviinta si cred ca e mult mai simplu sa spui "ete scartz le stiti voi pe toate" decat sa te gandesti ca cineva chiar si-a rupt din timpul liber(al copilului poate) ca sa se faca util. Luna, si pe mine ma sperie faptul ca Sarah s-ar putea sa refuze sa vb lb. romana . Antoanela ti-a raspuns f. frumos si in mare vreau sa spun acelasi lucru. Cand am ajuns aici Sarah avea 10 luni, deci era la inceput in ale vorbitului. Prima data a mers la o gradinita unde educatoarea vorbea spaniola si in nici 2 luni Sarah spunea "ola" si ridica manutele cand auzea "los manitos"(nu stiu daca asa se crie). Apoi, am mutat-o la alta gradinita unde o educatoare vorbeste engleza iar cealaltta franceza. La inceput m-am speriat insa am tot cautat informatii pe net, am citit experientele altor mamici aflate in aceeasi situatie si am decis ca nu e deloc periculos. Cel mai important lucru este ca aceeasi persoana sa vorbeasca mereu aceeasi limba. Adica mama vorbeste mereu romaneste, iar tatal mereu engleza(de exemplu)- astfel, copilul va raspunde in limba in care i se vorbeste. Am discutat si cu directoarea unei alte gradinite care mi-a spus acelasi lucru: ca toate educatoarele vb franceza iar ea engleza. La inceput, copiii nu fac neaparat distinctia inre limbi ci intre persoanele cu care vb (ma refer aici la copiii care incep sa vorbeasca) . Educatoarele Sarei imi spun ca se inteleg f bine cu ea si inclin sa le cred pt. ca m-am adresat de cateva ori in engleza, respectiv franceza si a reactionat la ceea ce am spus, insa a fost un singur test, ca sa-mi confirm mie insami ca este expusa celor doua limbi; noi acasa ii vorbim exclusiv romaneste. Singurul lucru care ma inspaimanata este acela ca poate refuza sa-mi raspunda in romana, dar si pt. acest fapt cred ca exista undeva o greseala;(banuiesc doar, nu am argumente)Gabriela 30+,Ines Nicole si sarah Marie (30.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

CRISTINA26-ai scris foarte frumos,am citit si am lacrimat.
Sa ne dea Dumnezeu copilashi sanatoshi,cum ii nastem chiar ca nu are
importantza.
Te pup si pe tine si pe fetitza din burtika.

Samurai-lady 21 weeks si bb Ken 4 ani

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Am skimbat la semnatura,burtika are deja 22 saptamani.

Samurai-lady 22 weeks si bb Ken 4 ani

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Buna dimineata .... mai fetelor ce seara incinsa ati avut , sper macar ca ati dormit bine si ca ati visat frumos .

Gata .

21 saptamani Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Raspund si eu rapid inainte de a intra in dus, si o sa revin cu o parere personala cand o sa am un pic de timp liber la servici.

Daca cititi cu atentie regulile forumului, regula 09 spune clar:

Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul.
Desi apreciem o limba de comunicare curata si corect, comentariile privind gramatica folosita de ceilalti participanti nu isi au locul pe forum; le puteti face daca doriti - folosind mesageria privata. Nu uitati ca multi dintre membrii comunitatii sunt plecati din Romania iar evolutiile lor lor gramaticale nu fac obiectul acestui site. De asemeni, nu uitati ca de multe ori graba sau lipsa de timp este cauza greselilor de scriere si nu neaparat lipsa de la orele de gramatica. Femeile sunt persoane foarte ocupate si de aceea, unele scapari gramaticale pot trece cu vederea.

Si nu cred ca se pune problema sa ne gandim ca Anya este o inculta si ca nu stie sa scrie. Scriu asta pentru ca si mie mi s-a reprosat ca sunt idioata si nu stiu sa scriu romaneste. Si sincer eu nu ma consider asa, eventualele greseli apar pentru ca scriu in graba si nu verific de inspe ori inainte de a trimite ceva pe forum!

Pentru cine vrea sa aprofundeze regulamentul, il gaseste aici.

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Buna dimineata jadi un si o asa de dimineata ca sa nu mai fi suparata si sa ai o zi buna .

21 saptamani Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

'neatza vecina de judetz!eu m-am trezit de dimineatza de la 4 dar asa dureri de burtica si de spate am avut ca numai chef sa vin la laptop nu am avut.....
simo bine ai venit in tarile calde!cum ai calatorit?
jadi bine ai revenit.
valen ma gandeam eu ca ai multe pe cap de nu mai treci pe aici.
dupa mesajele pe care le scriu se pare ca sunt in forma dupa o noapte alba...

alina 23+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

buna dimineata cucuietelor!

mama, mama...dar toate aveti personalitate! pacat ca nu am apucat sa citesc zilele astea prea atent cum e cu cezariana, epizotomia ( ce o fi aia) ca sa am si eu o parere personala!

carla, e foarte ciudat cu magneziul. ieri iosup m-a intrebat cum stau cu electrolitii. ca a vazut ca stau prost. cica organismul meu ar asimila putin magneziul. nu, nu am pietre sau nisip nicaieri, si nici alte probleme de sanatate. zice-se ca asa ar fi organismul meu....asimileaza el putin magneziu. parerea mea e ca asimileaza PUTIN din toate pentru ca de aia sunt ca o scobitoare si s-a crucit iosup cand i-am zis ca am luat 1.5 kg pana acum.

oricum, azi ma duc la doctor si vad ce zice el.

in mare, rezultatele ecografiei sunt urmatoarele:
bebelina e tot bebelina, nu si-a schimbat sexul intre timp, e bine si maricica atat cat trebuie, le are pe toate "de aspect normale", "pozitie normala"
vezica urinara e tot in repletie....oare ea nu face pipilica? ca tot in repletie o prind

dar eu:
- stau prost (cum ziceam mai sus) cu mineralele (cum a iesit si la analize, mg si ca mici)
- sunt deshidratata (a vazut el ca tesuturile sunt deshidratate si de aia la imaginile 3d nu se vedea clar fatuca)
- colul a scazut de la 32 mm la 30 mm. sugestie: sa iau no spa. il intrebam pe nenea doctorul azi

atatica

IR-urile erau 0.40/0.46 pe arterele uterine stg/dr si 0.69 pe ombilicala (adica cum trebuie ele sa fie)

andra, IR-urile tale nu sunt de speriat. dar ar trebui sa fie in jur de 0.45. vezi ce zice doctorul. nu e grav deloc, nu te stresa. tutunaru pentru IR-uri da 1 biomarin plus/zi si 4 magne b6, asa cum iau si eu. biomarin este ulei de peste. eu in momentul asta le iau nu pentru IR-uri in mod special, ci mai mult pentru ca nu strica ci dimpotriva stiu ca fac bine la dezvoltarea bebeului (atat uleiul de peste cat si magneziul, la care eu sunt in deficit)

pupici fetele si azi sunt printre voi pana pe la 11 cand dau fuguta la doctoras.

Aylin, 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Aylin, eu iau acel Biomarin si Magneziu de la 14 saptamani si tot mari erau valorile. Probleme nu-mi mai fac, voi lua insa Aspenter, ca asa imi recomanda noul medic. Succes in continuare la Tutunaru, eu sper sa ma ajute D-zeu sa nu mai ajung pe la el....ca MIE nu mi-a placut in mod deosebit! Parere personala, fiecare stie mai bine ce i se potriveste!

AndraSapt22 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput