Hipospadias (2)
Raspunsuri - Pagina 7
filofteia spune:
Alina, stiu ca este foarte greu... daca mergeti la mare neaparat cu slip, ca noi am patit-o cu Adi si ii intrase nisip acolo, nu prea puteam decalota. Cu slipul a fost OK. Daca te simti mai bine cu o parere de la Basca bineinteles ca este bine sa faceti un control.
In ce priveste marimea fetelor asta este generala... cred eu ca intrebarea asta ar fi existat si daca nu aveau hipospadias.
Noi am avut pregnyl,l-am cumparat, dar nu i l-am facut, asa cum am mai spus am o reticenta in ce priveste tratamentele hormonale. Barbatul meu spune ca sa-i facem. Mie nu mi se pare nici mare nici mica...
Spre sfarsitul verii poate mergem si noi la un control dupa atata timp.
Flori78 spune:
Buna fetelor!
Am revenit la servici si pot intra pe net sa va povestesc putin cam cum a fost la operatie.
Noi l-am operat pe Andrei la Sp.Budimex la dr.Ionescu Sebastian pe 4 iunie,acum se simte bine, au cazut aproape toate atele (au mai ramas 2); medicul a spus ca operatia - uretroplastie pe sonda SNOSGRASS a decurs bine, vom mai merge dupa 1 luna la control.
A fost greu - soacra mea a ramas internata cu el, iar eu "fierbeam in suc propriu" acasa. din ce mi-a povestit ea, ce cazuri a vazut acolo probabil eram cu moralul la pamant.
in ziua operatiei a stat copilul "mort" de foame si de sete, a venit si l-au luat din salon pe la 12.40 si l-au adus la 15.10, era trezit din anestezie,cand a inceput sa isi revina a inceput sa fie agitat, vroia sa se ridice, sa mearga, sa isi traga sonda si branula...
Ca sa nu mai poata vedea branula mama i-a pus o sosetica in manuta si sa nu incerce sa traga de ea. Sonda a tinut-o 7 zile, in fiecare zi ii faceau antibiotice dimineata si seara.In rest era vioi, vroia sa alerge, sa se joace, alerga cu sonda si cu punguta aceea prinse de piciorut cu leucoplast.In spital era foarte cald si se foia foarte mult noaptea, dormea agitat...
speram ca va fi bine si nu va mai fi nevoie de o alta interventie chirurgicala. Avem incredere in Dumnezeu.
In rest ca va mai fac copii?
Sama voi ce mai faceti?
Va uram zile racoroase?
filofteia spune:
Flori bine ca sunteti bine dupa primul hop. Cand v-a chemat la primul control?
Buna ideea cu soseta pentru copilasii mai mici!
roxana c. spune:
Flori, bine ca-i bine. Cat ati stat in spital?
Acum face pipi bine, pe noua uretra?
Sama, voi ce mai faceti? Nu ne lasa sa fierbem, vino si povesteste-ne.
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE
Flori78 spune:
Buna fetelor!
Roxana, Andrei a stat in spital 12 zile - a fost internat pe 1 iunie
, a urmat week-end-ul, pe 4 iunie - luni- l-a operat, sonda i-a scos-o pe 11 iunie si l-a externat pe 12 iunie
. Au fost 12 zile f. grele.
acum am vazut ca face pipi pe "gaurica de sus" - am inteles ca asa si trebuie, sper sa fie bine.
Filofteia vom merge la primul control dupa 1 luna - in iulie.
Multa sanatate!
sama spune:
Buna fetelor,
scuze ca nu v-am mai scris nimic dar Iannis al meu a inceput sa mearga, de manute nu singurel,inca, si nu ma mai pot dezlipi de el. Cand in sfarsit adoarme...va da-ti seama...mai fac si eu ce mai pot prin casa.
In sfarsit, sa incep, pana nu se trezeste.
A fost greu
, foarte greu
.
Ne-am dus dimineata sa ne internam, pe la 7; asistenta de la internari ne-a zis ca trebuie sa-l asteptam pe dr ca sa ne interneze
, in fine dupa "interventii" ne-a internat, apoi a inceput calvarul.
Lui Iannis incepuse sa-i fie foame si nu va spun ce fel facea, mititelul, mi-a smuls cred ca jumatate de par din cap, se rupea pur si simplu de la jumatate
, mi se rupea si mie sufletul si plangeam odata cu el...nu aveam ce sa fac. Din cauza asta nici nu am reusit sa vorbesc cu dr inainte de operatie, cand in sfarsit Iannis a adormit de atata plans, dr era deja intrat in sala.
Nu a mai durat mult si s-a trezit dar era mai linistit, uitase cred de foame, a venit si asistenta dr Tanase, sa-i faca premedicatia, vazind ca el are deja bramula a zis ca vine sa-i faca direct in vena si nu pe nasuc. A revenit dupa vreo jumatate de ora i-a administrat medicamentul si mi-a zis sa il dau in brate
eu incercam sa-i zic ca nu sta in brate la straini, dar nu am terminat bine ca mi-a si zis ca il i-a deja in operatie
...sa innebunesc fetelor, pe ceilalti copii ii mai lasa cca 30min in salon dupa ce ii administra premedicatia aia, dar pe el mi l-au luat imediat, abia am reusit sa ma dezmeticesc sa-l sarut pe frunte inainte de a pleca. Apoi...ce sa va zic...am inceput sa bocesc, l-am sunat imediat pe sotul meu, pe Alina
si pe Gratiela
, ele m-au incurajat mi-au spus ca totul va fi bine...eram...terminata
.
In fine, dupa vreo ora jumatate numai ce vad ca-l scot pe targa aia de fier
, invelit intr-un cearsaf; l-au asezat in pat, mi-a spus asistenta ca isi revenise inca din sala de operatie si i-au administrat un sedativ sa mai doarma un pic, si asa a si fost, nu adurat mult timp si s-a trezit. Bineinteles, agitat, vroia sa traga de sondita si de bramula, m-am asezat deasupra lui, ca altfel nu puteam sa-l stapanesc si ii vorbeam incet la ureche; s-a linistit; a avut asa vreo doua tentative dupa care s-a linistit. Intre timp s-a facut si ora de vizita si au intrat si sotul meu si mama si, s-a mai luat cu ei si a mai uitat de durere. Ii era sete cand s-a trezit, i-am dat un pic de apa...nu mai vroia sa-i dea drumul la canuta...mititelul.
Dupa inca vreo ora dupa ce i-am dat apa, i-am dat un pic de tatza si tare fericit mai era.
In sfarsit prima zi a trecut; a doua zi...mi-a zis dr Andriescu ca il trece pe Sumetrolim, sa nu ii mai faca antibioticul in bramula, foarte bine zic, abia scapam de bramula si nu mai avem si grija ei, si asa a si fost pana in ora 12 am si scos-o.
In rest.. a fost cumintel, imi era frica cand il schimbam de pampers, sa nu cumva sa se traga de sondita
aveam o groaza; noroc de mama care a stat cu mine si m-a ajutat foarte mult, singura nu cred ca reuseam.
In schimb de a doua zi, a inceput sa faca pipi pe langa sondita(daca lui nu i-au facut uretroplastie, i-au pus o sondita mai subtire) si nu va zic fetelor ce fel facea cand ii venea sa faca pipi...
...se inrosea mititelul si nu stia cum sa apuce de sondita sa o traga de acolo...in schimb eu il luam imediat in brate si nu ii mai dadeam drumul pana nu termina, imi imaginez cat de tare il ustura...
Initial am zis ca s-a infundat sondita si ca nu poate face, nu ca face pe langa ea; am fugit cu el la o asisitenta si i-am zis, ea s-a uitat...a incercat sa vada daca e infundata si nu era, l-a chemat imediat pe dr Costin (am uitat sa va zic ca a participat si el la operatie), m-a intrebat cand e operat...cu o zi inainte, ii zic, apoi i-a desfacut pansamentul sa vada ce se intampla, si...
era cutata sondita; i-a asezat-o cum trebuie, l-a pansat din nou si a zis ca e totul in regula, bine ca pana nu l-am intrebat si pe dr andriescu nu m-am linistit; in fine asa ne-am chinuit doua zile dupa care nu il mai ustura.
Plangea cand ii schimba pansamentul, cand veneau dr la vizita numai cat ii vedea sarea in gatul meu...
Miercuri, ziua cea mare...scoatem sondita...
A plans el un pic acolo pana i-a scos-o si dupa aia s-a linistit.
Am iesit afara, ne-am plimbat si a trecut ziua; seara am vazut ca facuse pipi, era pampersul ud, si adoua zi dupa vizita ne-a dat drumul acasa.
Ne-a zis sa venim la control in octombrie, sa vedem cum evolueaza.
Speram sa fie totul bine si sa nu mai fie nevoie de vreo alta interventie. Doamne ajuta!
Flori ma bucur ptr voi ca a trecut cu bine si la fel ca si noua iti doresc sa fie singura experienta de acest gen
.
Alina, Gratiela inca odata mii de multumiri ca ati fost alaturi de mine
.
Roxana daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag.
Va pupam pe toate 
Sama
si
Iannis.
roxana c. spune:
Sama, cum adica nu i-a facut uretroplastie? Pai nu i-a dus uretra unde trebuia, in varful putei? Si nu asta inseamna uretroplastie?
Lamuriti-ma ca nu mai pricep nimic. Si procedurile de care spuneai in primul mesaj de dupa operatie- alea 3- de fapt ce inseamna mai pe intelesul tuturor?
Iannis a avut hs penian, nu? La fel are si Calin.
A avut dureri dupa ce i-a scos sonda?
Stai ca mai citesc iarasi mesajul si revin cu intrebari.
Acum puta lui arata cum trebuie( stiu ca la baietelul Alinei ii atarna preputul- scuze daca gresesc- )si la voi l-a lasat asa?
Roxana,
de
POZE
roxana c. spune:
Am citit mesajul tau, Sama, primul dupa ce-ati venit de la spital, si ai spus si acolo ca nu i-a facut uretroplastie. Lamuriti-ma si pe mine ca nu mai inteleg.
Inca ceva: stiti ca noi ne-am dus in ianuarie ptr prima data, ne-a spus de hernie ombilicala si hidrocel si ne-a zis sa ne mai ducem in martie o data si prin iunie a 2-a oara, dar vom ajunge de-abia acum. (marti) Sa ma astept la vreun control d-ala urat cu pensete si alte alea? Sau m-a chemat ptr hernie si hidrocel, sa vada daca s-au indreptat singure?
In ce consta premedicatia? Si in cazul in care n-are branula inca, ce-i pune pe nas?Picaturi, ceva?
Roxana,
de
POZE
filofteia spune:
quote:
Sama, cum adica nu i-a facut uretroplastie? Pai nu i-a dus uretra unde trebuia, in varful putei? Si nu asta inseamna uretroplastie?
Ba da, asta inseamna uretroplastie. Cel mai probabil la baieteul lui Sama HS a fost foarte foarte usor si nu a amai fost nevoie de uretroplastie ci practic doar de o cosmetizare.
Stai linistita Roxana ca nu ii face control cu penseta, ci va fi asemanator cu primul. Asta mi-a placut la dr. Basca, incearca sa traumatizeze cat mai putin copilul, adica face anumite manevre doar daca sunt absolut necesare.
Succes la control sa nu mai fie hidrocel...
Sama iti multumim pentru povestire. Din pacate astea sunt conditiile noastre de spital.
sama spune:
Roxana, nu , nu i-au facut uretroplastie.Au spus ca nu i-au facut cele trei proceduri ptr ca riscau sa nu reuseasca nici una, asa ca au optat ptr detorsionare( putulica lui era ca un cioc de papagal si un pic spre dreapta, adica spre piciorus, nu indreptata in jos) si plastie de preput( preputul ala care statea ca o gluga adunata deasupra si dedesubt mai deloc,acum nu mai e asa, e la fel peste tot, cum e deasupra e si dedesubt, doar ca acolo se mai cunoaste unde a fost cusut) .
Gaurica...ce sa zic...deocamdata nu pot vedea exact unde e, cert e ca de dupa operatie el face pipi din picioare, cu jet; inainte trebuia sa-i trag un pic de preput sa faca pipi din picioare, altfel se prelingea cumva pe langa preput.
Diagnosticul initial a fost hp penian, dar dupa externare pe bilet scrie hp balanic, deci cred ca pana nu op nu stiu exact tipul de hp, dau cu presupusul.
Mie mi-au spus ca daca in urma detorsionarii uretra nu cedeaza, fiindca acum e foarte subtire, nu mai e cazul de uretroplastie, mai exact ne va spune in octombrie cum stau lucrurile.
Despre cum arata putulica...ce sa zic...arata bine, dar cred ca si in cazul Alinei o sa mai fie nevoie de vreo cosmetizare,ceva...nu stiu exact; lui nu ii atarna pielea sau sa nu fie cusut in vreo parte, dar e asa ... cum sa zic...ca o lalea..nu stiu...cred ca ceva tot ii va mai face pe acolo...
Premedicatia...e un fel de...cum sa zic...le da ceva, prin bramula, in nasuc(picaturi) sau in fundulet(supozitor), depinde de la caz la caz, in functie de copil, de cum le tolereaza mai bine, si ii moleseste, ii aduce pana la starea aia de somn, dar nu adorm.
Dupa ce i-a scos sonda, ti-am zis ca nu a avut nimic, deoarece el facuse deja pipi pe langa ea si usturimile alea nu le mai avea.
De controlul tau...ce sa zic...nu are de ce sa-l chinuie cu cele ustensile acum, in primul rand ca la Diagnosis nu dispune de asa ceva, iar in al doilea rand cred ca itradevar v-a chemat sa vada cada cele doua probleme s-au rezolvat de la sine. Si noi cand am fost in ianuarie la control zicea ca ar fi suspect de hernie, dar nu a fost cazul, doar i s-a parut. Daca cele doua probleme nu sunt rezolvate, nu poate interveni ptr hp, asa ne-a zis si noua atunci; ca prima ca importanta ar fi hernia de rezolvat, hp poate sa mai astepte.
Sper ca ti-am raspuns la toate intrebarile, daca te-am putut lamuri...e bine.
Va pupam!
Sama
si
Iannis.