Mamici de martie - aprilie 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Hai Magdalena!!!

Noi acum ascultam muzica putin mai tare si bb iar s+a pus pe dansat!

Adina , daca imi aduc eu bine aminte si la mine a aparut o imitatie de menstruatie tot asa, dar nu a fost mult. Au continuat sa vina, mai mult sau mai putin regulat, dar putin in volum, cu durata mai mica si fara dureri. Am alaptat in continuare pana la un an si doua luni, dintre care cinci luni exclusiv, asa ca SPOR LA ALAPTAT!!! ca nu are nimic de+a face una cu alta. Mai ales ca in perioada asta ciclurile sin anovulatorii, dar nu te baza pe asta. Protejeaya-te daca nu vrei sa ii faci un fratior curand. Am o verisoara care la sase luni de la nastere a constatat ca era deja insarcinata in patru luni cu al doilea . Si-a dat seama numai cand a miscat, ea credea ca e normal sa nu aiba menstruatie pentru ca alapta. Nu e o regula.

Roxi lasa sanii sa curga in voie. Dupa inca saptamana-doua o sa se potoleasca de la sine. Nu cred a mai e cazul sa te mulgi, dar fa cu crezi tu ca e mai bine. Eu nu m-am muls mai deloc dar nici nu am purtat sutien in primele doua saptamani. Si curgeau ca la robinet si inainte si dupa alaptare. Dupa vreo luna de la nastere nu mai curgeau decat daca saream o masa de-a ei si atunci se manifestau la ora la care trebuia sa ii dau sa manance.

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

quote:
Originally posted by ghibuadina

Fetelor,
Mie cred ca mi-a venit ciclul.Vb cineva am impresia de o minimentruatie la 40 de zile?Voi ce stiti?Mai ales fetele care mai au copii?Depinde de organism cred.Dar cam la cat tp trebuie sa vina menstruatia?Si...exista un mit cred...chipurile cd iti vine ciclul , n-ar mai foi bun laptele?Eu cred ca e o prostie, nu?

Da, se keama mica menstruatie, nu stiu sa-ti dau detalii, noi avem azi 6 saptamini si nici urma de asa ceva, eu alaptez oricum si sunt sanse mai mici de ciclu. Iar laptele ramine bun, terminati cu legendele astea!!!

Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua la burtici si la proaspete mamici!

Va multumesc mult pentru raspunsuri

Io azi sunt cam tuflita...azi noapte nu aveam somn, iar azi dimineata evident ca nu ma puteam trezi...si dupa aveam o stare de greata de nu mai stiam ce sa fac....si aveam programare la eco la ora 9,oo...in fine am ajuns la timp, si a reusit nenea ecografistu sa ma bage in sperieti..ca e bebe prea mic, ca e sigur de la placenta imbatrinita...ca sigur stiu UM SI DPN????????? ca lui ii iese DNP pe la jumatatea lui mai...si in tot acest timp se chinuia s-o prinda s-o masoare...evident apasind in continuu pe burta mea ...de era sa-l string de git
Dar recitind din urma am constatat ca masuratorile care mi-au iesit, se incadreaza in limitele normale pentru aceasta perioada...si ca e normal sa nu fie de-o acuratete stralucita, ca e greu sa-l masori exact pe bb....

Ce e foarte clar in urma acestei ecografii, bebelina e deja foarte jos, de nici colul nu se mai poate vedea pe eco, si din acest motiv am dureri pe jos, ca ma apasa pe acolo.

Intoarsa acasa m-am mai linistit...dar a trebuit sa fac injectia cu Gravibinon...si azi a durut al naibii de tare

Asa ca ma iertati...da` simteam nevoia sa ma vait

Pun si io niste majorete la treaba pentru urmatoarele mamici!

Va pupic
Roxygeo 36+ MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

VAL- imi pare rau dar nu am idee cat costa o cezariana si daca mai sunt si alte persoane prin preajma cand nasti care trebuie compensate. eu am nascut natural, dar sub privirea a cel putin 10 persoane: dr. ginecolog, rezidenta lui, asistente, inca o tipa dr. rezident, dr. neonatolog, asistente peste asistente, moasa, zici ca erau la circ.
eu i-am dat numai medicului ginecolog, moasei, anestezistului si asistentei personale a medicului( careia nu trebuia sa-i dau nimic, dar sotul a facut greseala sa-i paseze bani pro bono).
AI MARE GRIJA- plateste moasa BINE: ea face treaba de fapt, medicul apare la sfarsit. bine, in cazul tau, cu cezariana, se schimba datele problemei. dar pt .cele care nasc la elias, daca o aveti moasa pe dna tzutzi, dati-i bani( cel putin 1 mil), ca pe mine m-a facut cu ou si cu otet. eu i-am dat la inceput 500 si la final inca 500, ca nu mai tacea.
daca te-ai hotarat sa faci cezariana pt. ca ai probleme, e ok. dar daca nu ai probleme, naste natural cu anestezie, ca scapi mult mai repede cu recuperarea si nu te doare nimic.

ANDREEA- multumesc pt raspunsul legat de depresie. pe mine ma incearca niste sentimente ciudate: ca de acum s-a dus pe apa sambetei relatia mea cu sotul meu. e adevarat ca nu dormim impreuna pt ca e racit, dar am senzatia ca nu o sa mai avem timp pt tabieturile noastre ca si cuplu. efectiv, de cand am nascut, simt ca mor de dorul lui. sper sa-mi revin.

multumesc fetelor care mi-au raspuns cum e cu statul in casa. oricum n-aveam de gand sa stau 40 de zile.

ROXANICI- la al meu bb nu acazut inca buricul, dar cred ca mult nu mai are. eu il sterg cu spirt bine, il las la aer sa se usuce spirtul si pudrez cu baneocin. te anunt cand o sa cada si ce aspect are.
nu stiu daca tu spuneai ca te mulgi dupa alaptat. eu mi-am pus ambitia si am cumparat o pompa de san super scumpa si dupa ce am nascut m-am decis sa nu o folosesc ca sa-l las pe bb sa-mi regleze lactatia in functie de cererea lui. astfel, eu il pun la san si nu ma mulg, chiar daca 2 mese pe zi sunt cu supliment. peste noapte ii dau o masa, pt ca am senzatia ca daca nu consum multe lichide intre alaptari, productia de lapte e mica. iar noaptea nu stau cu sticla de apa sau ceai langa pat ca mi-e lene.
asa ca-i mai dau formula si dimineata, dupa ce ma trezesc. si papa 60 de ml a o masa.
cred ca e nasol sa te mulgi non stop, si gnadeste-te ca sanul va produce mai mult decat necesarul cerut de bb. mai vb.

vio si bb david

violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by roxanici

Acu am si io o teama: BURICUL!!! vreau sa cada odata....aseara era ok, parea curat si ca se usuca...azi cand am schimbat am zarit ceva urme de sange mai proaspat....sa ma alarmez????? nu stiu cum e cu buricul asta da ma terorizeaza. Am sters cu spirt cojitele si aseara pudrat cu baneocin...sper sa nu gresesc undeva si sa pateasca ceva....

Nu ai de ce sa te alarmezi... e normal si nu gresesti cu nimic. Si dupa ce cade buricul o sa mai fie nevoie sa cureti (cateva zile, o sapt.) ca o sa mai apara urme de sange. Si atunci trebuie sters cu o compresa sterila si spirt. Infasori compresa pe deget si stergi bine in interor... fara teama ca nu pateste nimic.

Felicitari mamicilor! Sanatate multa si bb-ii sa aiba parte de tot ce e mai bun pe lume si mult noroc!

Si punem majoretele la treaba pt. cele care se pregatesc sa se intalneasca cu bb-ii! Tinem pumnii!

Gata... atat pt. acum, pt. ca ma baraie mandra la cap, sa manance si in curand se trezesc si teroristii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Fetele, pe reality este birth stories.

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Roxygeo, si eu am avut aceeasi problema la eco pe 19 Martie cand am fost!Bebe era cam neastamparat si abia putea sa-l masoare, ma apasa crunt pe burtik sa vada ceva acolo, am si eu placenta imbatranita!
Insa am incredere ca totul va fi bine si vom avea bebei sanatosi!

Alyna 33+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

florin_a, ti-am trimis mail.

www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Tzuna mersic de raspuns.....

Ramai cea mai responsabila si activa mamica...ne dai incredere la toate sa mergem mai departe....multam....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Buna dragelor!

Felicitari Raisa si Mihaela sa fiti sanatoase si sa va bucurati de copilasii vostri!

Scriu mesajul asta in doua reprize ca trebuie sa-i dau si piticului sa suga.

Despre ceiut in primele luni de viata stiu ca nu este necesar sa dam copiilor ceai sau apa ptr ca laptele matern suplineste aceasta nevoie de hidratare,la inceput laptele este mai subtire pt a potoli setea bebelusului si apoi devine mai vascos pt ai potoli foamea.

Despre cremele pt hemoroizi Procto glyvenolul are aceleasi indicatii ca si Hemorzonul insa eu nu l-am folosit perioada indelungata ,l-am folosit vreo 3 zile si aplicam crema de 2 ori pe zi,asa ca nu mi-am facut probleme ca trece in lapte,e mai greu sa treaca crema in lapte decat pastilele.Acum nici urma de hemoroizi.

Despre gaurile in urechi eu i-am facut Mariei din maternitate sa nu ajunga sa-si faca singura ca mine ,lui Robert i-am facut una singura la 10 ani,asa ca Tudor nu cred sa astepte varsta de 14 ani .

Despre buric a cazut in a 12 a zi si a sangerat putin pana sa cada si dupa ce a cazut insa dupa baia de seara am tamponat cu spirt si am pudrat cu baneocin asa ca azi in a 16 zi nu mai sunt probleme oricum voi proceda la fel inca vreo 4 zile pana voi fi sigura ca s-a cicatrizat.

Praslea e tare cuminte,mananca si doarme din cand in cand mai studiaza camera,icterul inca nu a trecut complet insa incet si sigur trece,lapte e destul insa mananca cam la 2 ore,maxim 3,cam 120 de ml .

Maria e super geloasa si imi face zile fripte,ieri s-a trezit de la 6 si s-a ocupat cu pictatul mochetei din sufragerie dupa care si-a tapetat dormitorul cu cerneala asa ca mi-a facut ziua plina ca atunci cand dormea bebe strangeam dupa Maria,noroc cu Robert care m-a ajutat;la ora 10 predam lectia de geografie pt ca invatatoarea l-a pus sa faca rezumat si el n-a inteles nimk din nenorocitul ala de manual alternativ.

Aseara am avut si musafiri au venit nasii la noi si s-au delectat cu finutzul lor, a fost o zi super obositoare insa una peste alta a fost bine.

M-am culcat pe la 1 ca la 2 sa raspund prezent urletelor de foame.

Azi mi-am impus sa ma odihnesc mai mult si am facut-o citind ce ati mai scris .

Pupici la burtici,mamici si pitici si majorete pt cei care urmeaza sa vina pe lume si pt mamicile lor

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput