Mamici de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Dar sa revin la indobitocirea medicilor romani. !!!!!!

Domane iarta`ma, Carla...stiu ca nu sunt cuvintele tale, doar ai dat citat, dar sper din suflet ca nu e asa. Stiu asta! Am muulti prieteni medici, sotul meu se pregateste sa devina medic, imi dau viata pe mainile medicilor si in primul rand COPILUL MEU DEPINDE DE UN MEDIC - sa il urmaresca cum se dezvolta si apoi sa il aduca pe lume si dupa aia o sa intervina pediatrul...

Da! Sunt medici dezinteresati si prost pregatiti, dar sa nu aruncam cu rosii in toti pentru ca au sa-si pierda elanul si cei buni. Uite exemplul Anyei. Nu o cunosc personal, dar explica foarte frumos si mie mi se pare foarte bine documentata (deseori face paralele intre sistemul vechi si cel nou sau intre tari) si a raspuns la aceeasi intrebare de zeci de ori in diferite moduri, pana a inteles toata lumea (nu vreau sa jignesc pe nimeni, ma refer ca nu toate avem cunostinte medicale).

maine..........

Simona 21+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Niste exemple de "asa nu":

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93270&whichpage=1 :

"Apropos de epiziotomie - in Romania si peste hotare... Acum aproape 5 ani, cand am nascut-o pe Daria mi s-a facut epizio preventiva... Desi Daria avea 950 g... M-au taiat asa, de florile marului si vreo saptamana numai eu stiu cum am stat pe scaun... Ca sa nu mai spun ca de la vata aceea sterila din spital m-am oparit grupa mare, mi s-a dus un rand de piele..."

Opareala nu e musai sa fie de la vata ci de la faptul ca sangerarile foarte mari de dupa nastere, cu sange nu foarte curat, si o igiena necorespunzatoare pot duce la opareli. Insa de asta cat se sta in spital, asistentele fac toaleta zilnic de doua ori (adica esti urcata pe masa aia minune si ele te spala) si credeti-ma e f bine pt ca au cum sa curete mult mai bine decat am face-o noi care abea ne miscam dupa nastere plus ca nu sunt conditiile de acasa in spital. Ca acasa mai singure, mai ajutate ne-am spala altfel.
Asta e parerea mea, care sunt trecuta prin asta !

Jeni 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Am fost la eco. Totul e bine. Sorbeam cuvintele medicului. Asa asteptam sa aud..."aspect normal"!!!De multe ori nu aveam habar ce spune, dar ma bucuram sa aud "aspect normal". Din pacate coloana vertebrala nu a fost bine vizualizata, bb statea intr-o poziteie ce nu permitea vizualizarea si nu a vrut sa se miste in nici un chip.
la masuratori stam, de asemenea, bine. Toate sunt 22 sapt (+-)10/14 zile.
BB are 520-540g.
Lichidul amniotic e in exces, dar nu foarte. Ceva peste medie, dupa cum am vazut in grafic. Sper sa fie bine

Oana 22+ si Stefan-Vladimir 4ani+

poze

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Carla fara suparare insa tot nu ai gasit exemplul unde scrie ca te taie la inceputul travaliului sau in mijlocul lui ci asa cum am spus si eu pe masa in momentele expulziei. Ca sa explic caci dupa o nastere naturala cred ca am dreptul sa spun ce inseamna travaliu: este din momentul in care te apuca durerile pana cand nasti. Insa nu va inchipuiti ca in momentele astea stati pe masa de nasteri ci puteti merge, plimba (este chiar indicat), aseza pe vine, aseza cu fundul in sus cum credeti voi ca e mai bine. In mometul in care ajungeti la maxima dilatatie si moasa simte ca bebele s-a angajat spre iesire (capul deci) il cheama pe doctor care vine, taie (profilactic sau nu), prinde copilul si coase. E adevarat ca exosta cazuri de taietura degeaba si cazuri in care chiar este nevoie, aici sunt de acord cu Carla, insa nu am auzit si nu am vazut in viata mea femeie care inainte de a fi urcata pe masa, deci inaite de momentul expulziei sa fie taiata cu motiv sau fara. Clar! Si cu asta eu am terminat discutia, Carla daca vrei sa te incapatanezi intr-o aberatie e treaba ta, iar cine a avut urechi a auzit. Eu vorbesc din experienta si concret iar tu pana acum consider ca nu ai adus nimic concret sa-ti sustina afirmatia initiala de episiotomie la inceput, mijloc de travaliu.

Imi cer scuze daca am creat o atmosfera putin incarcata insa consider nedrept pentru doctori sa aruncam cu astfel de acuze nefondate.

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Simo, asa cum ai spus, nu sunt cuvintele mele si nici nu inseamna ca sunt de acord cu ele. Am cunoscut si eu medici extraordinari, si pediatri si chirurgi si stomatologi... pe mana lor m-as lasa fara nici cea mai mica grija, pentru ca am vazut cat de mult studiaza si ii intereseaza binele pacientului. Mi-am lasat mama cu ochii inchisi pe mana unui chirurg pregatit in afara, care se poarta la fel cu oamenii fie ca primeste ceva sau nu. Si mai sunt multi. Departe de mine gandul de a arunca cu rosii in toti, imi pare rau daca vreo exprimare anterioara a sunat a generalizare, nu asta a fost intentia. Prietena mea cea mai buna e doctor, acum e in SUA, dar stiu cat de dedicata este profesiei si cat invata continuu si are toata admiratia mea.

Carla, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Luna, nu ma supar dar nici nu cred ca insist intr-o aberatie, stiu cum decurge travaliul, la prietena mea a durat 28 ore. Astept sa aud cum e la Giulesti cu taietura.

Plec si eu spre casa, am program de masaj perineal in fiecare seara , maine merg la control la dentist si la doctorul de familie, deci voi raspunde cu intarziere la urmatoarele intrebari sau comentarii. Noapte buna!

Carla, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Carla fara suparare insa tot nu ai gasit exemplul unde scrie ca te taie la inceputul travaliului sau in mijlocul lui ci asa cum am spus si eu pe masa in momentele expulziei. Ca sa explic caci dupa o nastere naturala cred ca am dreptul sa spun ce inseamna travaliu: este din momentul in care te apuca durerile pana cand nasti. Insa nu va inchipuiti ca in momentele astea stati pe masa de nasteri ci puteti merge, plimba (este chiar indicat), aseza pe vine, aseza cu fundul in sus cum credeti voi ca e mai bine. In mometul in care ajungeti la maxima dilatatie si moasa simte ca bebele s-a angajat spre iesire (capul deci) il cheama pe doctor care vine, taie (profilactic sau nu), prinde copilul si coase. E adevarat ca exosta cazuri de taietura degeaba si cazuri in care chiar este nevoie, aici sunt de acord cu Carla, insa nu am auzit si nu am vazut in viata mea femeie care inainte de a fi urcata pe masa, deci inaite de momentul expulziei sa fie taiata cu motiv sau fara. Clar! Si cu asta eu am terminat discutia, Carla daca vrei sa te incapatanezi intr-o aberatie e treaba ta, iar cine a avut urechi a auzit. Eu vorbesc din experienta si concret iar tu pana acum consider ca nu ai adus nimic concret sa-ti sustina afirmatia initiala de episiotomie la inceput, mijloc de travaliu.

Imi cer scuze daca am creat o atmosfera putin incarcata insa consider nedrept pentru doctori sa aruncam cu astfel de acuze nefondate.

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc

da, ca si tine, nici eu nu m-am lamurit.

carla, unde apare scris ca dr a taiat la inceputul sau la mijlocul travaliului? ca defapt asta era intrebarea mea. vad ca se repeta aceleasi explicatii despre epiziotomie, daca e bine sau nu, daca se face din oficiu sau nu...daca se face in romania,dar si in franta...dar asta s-a mai zis deja si mi se pare ca e clar.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Dragele mele o sa-mi iau acum La revedere, sa nu ma trezesc ca nu am net dimineata. Va multumesc din suflet pentru urari si sa fiti sigure ca o sa ma gandesc la voi si o sa va simt lipsa. Sunteti un grup super si am invatat foarte multe de la voi.

Sunteti cel mai tare comitet de condus oamenii la aeroport si cred ca si de primire (nici o prietena nu si-a luat la revedere de la mine atat de frumos cum ati facut-o voi.

Va pup pe toate

maine..........

Simona 21+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

simo, drum bun si distractie placuta! samananci bunatati de-ale casei si sa te gandesti si la noi. si sa ne scrii!

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Drum bun Simo, si distractie placuta!

22+ Maria

poze cu noi

Mergi la inceput