*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Salutari si de la mine, inainte de culcare (aici e juma' de ora trecute peste miezul noptii)!

LA MULTI ANI cu intarziere pentru Kay si IleanaMarius!

Eu am fost la celebrarea a 50 de ani de EU, a fost minunat! Ambasadori, toalete, limuzine, un turn din care se vedea tot Tokyo, mancare europeana sa te lingi pe degete (eu am mancat in disperare ) Mi s-a facut si mai tare dor de casa...

Miniuta, tare esti simpatica, am ras la mesajul tau! Mi-a venit o idee, oare daca folosesti un cub de gheata pe ici pe colo, nu se formeaza cat sa le apuce bebe? Ca dupa ce suge el vreo saptamana, chiar se formeaza...

Mica, vezi ca tot pe acelasi calapod si italian e si Brevi B-max system (brevi.eu). Mie a zis ca-mi da cineva un landou pe aici, asa ca o sa cumpar cand ma intorc in Europa. Tati de bebe merge in Italia imediat, si cum si noi vrem un model italian (peg perego, inglesina sau brevi) o sa-l luam de acolo (sint cca 100 euro mai ieftine). Atita ca eu ma gandesc sa nu mai iau partea de landou de la ele, daca tot le cumpar la bebe=4 luni...

IULIABRAILA, atit de mare, 1,900? Inseamna ca si noi doi am crescut cam la fel, ca avem DPN apropiat..De asta il simt eu pe bebe asa mare...Parca mi-a explodat burta de vreo 3 zile, bebe e asa de mare, il simt perfect la mana...loc de stomac nu mai am si am arsuri si mai rau (se poate mai rau???) Iar mie mi se pare ca mai e asa de muuuuuuuuuult...

DidiAlex, ce mai facurati cu numele? Eu refuz sa ma mai gandesc la asta...Sper sa-mi revin pana tre'sa nasc, ca aici nu te lasa sa-l scoti din spital fara nume, asa ca..cine stie ce nume ii da taica-su daca nu sunt pregatita

Ralucami, ai venit de la Kumamoto? Tot bine? Mie nu mi-a placut pe acolo, a fost cel mai provincial loc pe care l-am vizitat in Japonia (gen India, dar fara mizerie ). Ce ai mai cumparat?

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Oaleiiii 4 pagini? sunteti nebune, pai io vreau sa citesct tot tot si sa raspund la toata lumea

DidiAlex, si eu gandesc exact ca tine, daca lumea n-ar mai scoate asa usor banu' comerciantii si-ar revizui comportamentul, dar nu cred desi eu "lupt" din greu
Carstea, si eu tot la tutunaru sunt, si cred ca mai sunt fete. La prima sarcina am fost singurica cuc din capitolul meu, n-am avut nici o colegutza la T.
Lilly love bine ai venit! Si eu ma lupt deja cu socra-miu care-mi striga fata Georgiana, si eu urasc, sper ca nu sunteti vreuna p-aci Georgiana sa fac vreo gafa, dar asta e sunt sincera, imi place Georgia si asa vreau s-o strige toata lumea, nu sa-i poceasca numele.
Cat despre baby expo, nu esti deloc exagerata sau daca esti, suntem doua
Hainutzele: eu le-am spalat la masina, cu detergent normal. Nu m-am agitat sa iau detergent special, spunandu-mi in mod firesc si relaxat ca daca face vreo alergie o sa vad atunci, am gandit adik ca sa nu-l sensibilizez. SIngura masura de precautie in plus a fost sa am grija sa fie foarte bine clatite, daca era nevoie le mai bagam o data la un ciclu de clatire. La inceput vreo 2 luni i-am pus numai hainutele lui in masina, dupa care am inceput sa le pun impreuna cu ale noastre. oricum la varsta aia 99% din hainutze sunt albituri si le spalam la 90 de grade. De calcat nu le-am calcat decat pe cele de iesit din maternitate, apoi zelul a scazut sub nivelul marii mai ales ca eu nici pentru noi nu calc nimic absolut.
Mai intreba cineva mai demult cum e mai bine sa ai hainute cu maneca scurta sau lunga avand in vedere ca o sa cam fie vara cand nastem noi. Regula de aur si in casa si afara este sa imbracati copilul asa cum sunteti voi imbracate, in primele 6-8 saptamani o idee mai gros decat voi. Eu cel putin dupa asta ma ghidez si acum. Am mare necaz cand vad prin carrefour vreun bebelas de o luna imbracat cu costumul de mers afara, cu doua caiuli, invelit cu paturica, si ma-sa cu geaca aruncata in cos Imi vine s-o silesc sa se imbrace si ea si sa-si puna si-o caiula sa vedem cum respira.
In concluzie, nu cumparati haine prea multe nici asa nici asa. Ci combinat. Probabil vor fi si zile racoroase si trebuie sa aveti si ceva 2-3 body-uri cu manecutza, pantalonasi etc.
Bebeta, nu se rupe apa dupa ce ai pierdut dopul. Ca sa-l recunosti este ca o secretie abundenta gelatinoaso-mucioasa de culoare bej-roz. Il pierzi de regula cu cateva zile inainte de a naste, se poate sa-l pierzi tot o data sau in reprize, de obicei il depistezi pe hartia igienica.
Trimite listuta pentru acasa ca e utila, de ce nu.
Liviana, sanatate la pitic, si tu odihneste-te acum. Bafta la eco!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

_74, si eu nasc la CMU-Elias, cu dr Badiu. Tu cu cine? Cine ti-a zis de treaba cu camasile lor pt nastere? Tu ai fost la maternitatea asta? Am inteles ca trebuie sa memoram un anumit traseu pe care sa-l urmam la mom cand ne vine sorocul...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 29s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)
[/quote]

ca sa-ti raspund...eu nasc cu dr. Cristian Radoi (Municipal) care e si la CMU; cand am fost la CMU am intrebat-o pe Corina, care se ocupa la ei cu rezervarile de nastere, si asa mi-a spus; eu am intrebat-o o mie de chestii, ce include pachetul de nastere privata, ce tre sa aduc eu , ce au ei, etc;prezentarea a fost video la momentul la care am facut rezervarea; cand am fost sa fac eco la 32 de saptmani in Clucerului, am vorbit putin cu ea si mi-a spus ca trebuie sa vin cu o saptamana inainte de nastere impreuna cu sotul ca sa ne arate traseul.
Tu cu cine ai vorbit de la ei?

+33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Andrada, eu nu te "sustin" cu superstitiile, ca sotul meu nu va nimeri sa cumpere nimic...Se uita doar pe etichete, indiferent de cum arata hainele. Cica "pai daca scrie 3-6 kilograme, eu de unde sa stiu ca aici incape unul de 9"??? ). Sau considera ca nu e necesar (zic- hai sa cumparam o pompa. Cica "la ce se foloseste?". Ii explic si ce crezi? Zice "da' cu mana nu merge?" ) Daca il las pe el sa faca achizitiile, o sa gasesc casa neschimbata (Ca sa vezi ghinion, numai ce a citit intr-o revista pe care eu am laudat-o ca poti sa speli copilul si la robinet...!!!)

Oricum, noi nu avem pe absolut nimeni pe aici sa ne ajute...

Alyna24, eu voi spala frumusel cu mana timp de 4 luni...ca aici masina spala numai cu apa rece...ca sa vezi!!!

PS. Apropo de bagaj de spital si necesar dupa, revista asta (faimoasa, UK) zice ca e mai bine sa nu speli copilul cu sampon, sapun in prima luna...

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Un pupic dulce si o imbratisare pentru toate fetele.
SFAT DIN SUFLET: BETI 3 LITRI DE APA PE ZI CA SA TINETI BEBELUSII IN BURTICI PANA LA TERMEN.
Ne-am inscris la un curs de 6 sapt. se numeste Childbirth Education si este super informativ si asta a fost o chestie pe care s-a insistat. Apa apa apa... impotriva deshidratarii uterului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Arthurana, multumim de sfatul cu apa!

Elteka, cum e atmosfera la voi?Sunteti ok?Am auzit de cutremurul ala si m-am gandit la japonicile noastre de acolo!

Liviana, sanatate multa lui bebe!Sa se faca bine!

Monytza, felicitari pt saptamana noua!Nu mai avem mult!

Andrada, sa stii ca si eu sunt superstitioasa insa acum parca am lasat superstitiile deoparte!Adik eu sa nu iau nimik la bebe?Multe le vor lua sora mea cu mama si cu puyu dar macar astea cateva mai importante(cum ar fi caruciorul) am preferat sa le vad inainte!Sa-mi placa si mie!Poate iti convingi sotul sa luati macar strictul necesar!Zic si eu!

Alyna 33+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

Elteka, eu, am folosit, si acuma mi-am luat un port bebe, am fost ff multumita de el, ca bebe al meu la inceput nu statea in carucior, si deodata se punea pe plins cind eram la plimbare si cu o mina sa-l tin in brate si una sa imping nu reuseam, asa ca m-am folosit de port bebe, in plus si prin casa il caram cu mine, ca ei fiind obisnuiti tot timpul sa se miste cu tine(9 luni asta a facut in burta) la inceput nu stau in pat,prefera sa fie la tine in spinare!(eu n-am avut suflet sa-l lasa sa plinga) asa ca l-am carat in port bebe prin casa, si am luat un leagan si acuma am luat deja unul, f bun mi-a fost mie! da, asa e cu caruciorul, dar sa stii ca aici se dezapezesc bine strazile si iarna, cel mai bun pe zapada mare a fost caruta cu 3 roti ce vreau s-o vind, dar avea alte dezavantaje, totul depinde unde mergi, ca oricum nici un carucior nu rezista pe zapada pina la genunchi!cu perna de alaptat imi pare rau ca nu-ti iei, e una din cele mai importante investitii si care si merita, si eu am dat mai mult pe perna decit pe caruciorul ce l-am avut la inceput ptr Dominic si a meritat toti banii, ptr mine!imi spunea cineva ca sa-ti alaptezi copilul cit e nevoie este cel mai mare cadou ce i-l poti face si asta ptr o viata.....hainele si restul nu are nevoie!poate din cauza ca eu nu am fost alaptata si ca sint atit de bolnavicioasa ma tin atit de tare de alaptatul asta....daca era sa aleg as zice lui maica-mea lasa luatul de lucruri alapteaza-ma ca uite ce bolnava am fost toata viata.....eu, desi nu am folosit din cauza unei micoze ce m-a tinut 3 luni, mi-am luat tampoanele ptr sin de la Johnson care se arunca si au ceva cu care le lipesti de sutien!

vali5, pe net scrie ca de la 6-7 luni se pune deja cu capul in jos, la primul stiu ca la 8 luni era deja in pozitie!

bogalina, dar tu insarcinata ai voie sa lucrezi in mediu toxic?

paflo, liga de alaptare din Italia poate te poate ajuta cu cumpararea unei perne, poate in Europa ii zice altfel, important e principiul, si cei de la liga stiu f bine ce produs sa recomande, ii poti suna!
http://www.lllitalia.org/Sito/Home.html

ancamari, ai dreptate cu costul caruciorului, eu, cind am plecat nu erau alti lei, dar acuma cu astia noi, eu am crezut ca a costat 1 400 lei vechi, si de aia mi se parea ieftin, da perna de alaptat merita toata investitia!

andra, tare frumoase pozele!profita de momentele ce le ai acuma cu sotul, fiindca dupa nu va mai fi niciodata ca si inainte, va fi ff frumos, dar va fi diferit, un copil iti bulverseaza toata viata si sentimentele, asa ca distrati-va acuma, va veti mai distra si apoi, dar poate nu in primii ani ai copilului, ca pe mine nu ma lasa sufletul sa-l las cu altii, deja ca merge la gradi....

ella, felicitari ptr cumparaturi, si eu am perna de pus pe masa de schimbat de la Ikea si am fost f multumita, se spala usor, si e confortabila, si eu am pliko P3 model 2006.

amely, bine ai venit in culbul Peg Perego, felicitari ptr cumparaturi!

sobi, felicitari ptr cumparaturi.

miniuta, nici eu nu am sfircuri, adica nu aveam, ca dupa 18 luni de alaptat sa vezi ce sfircuri am facut.....la inceput mi-a fost greu cu alaptatul pina s-au mai format sfircurile si mai am si o operatie la unul din sini din cauza unei tumori si totusi am alaptat, cum mai spuneam alaptatul nu e o chestie de sini, de colostu, e o chestie de vointa si de putere de caracter, ca mi s-a parut mai greu sa alaptez la inceput decit sa nasc, si nu am nascut usor un flacau de 4.145 natural cu epidurala!

Kay, la multi ani, sarcina cit mai usoara si bebeu sanatos!

Ileana, draga mea, din suflet un mare La multi ani, abia astept sa nasti si sa vad poze cu baietelul tau!

danna, ma bucur tare mult de vestile bune!felicitari ptr baietel!

continui deseara, ca nu mai am timp

Flavia 28+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Buna Burici

ce mai faceti????Sper ca bine.Cu parere de rau va spun ca nu am mai avut timp sa intru.Muncesc non-stop.Cum va spuneam imi doresc sa se lateasca zilele si de ceea ce ma temeam mai tare nu am scapat:mai am ceva de lucru si dupa Pasti !!!
Sper sa ma tin tare si sa fac fata.
Abia astept vineri ca am programare la eco la Herghelegiu,sunt tare curioasa cat e de mare flacaul si cat mai am.Eu una nu ma vad inca 2 luni cu burta.
Va pup pe toate si abia astept sa va citesc...cand ma linistesc

poze
Iri +31 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Alyna24... nu e vorba ca NU vrea sotul, sau ca pe el ar trebui sa-l conving... Ci pe MINE in primul rand ... Asta este... astept in continuare...

Pepsi asa zice toata lumea cum spui TU... dar asa de drag imi este ca voi avea un pui incat acum nu as putea constientiza greul ce va sa vina ... si asa cum spui si tu cat de bulversata va fi viata noastra... Acum nu-mi sta mintea decat la cum o sa il tin in brate, cum o sa-l pup, cum o sa-i fac baie, cum o sa-l imbrac, etc ... Dar cred ca e ceva normal... si atat de PLACUUUUUT!!!

ELTEKA, pai... sotul nu va cumpara decat 2-3 body-uri si stie sa mearga de la GIULESTI in CARREFOUR ORHIDEEA la ZET sa ia fix acele body-uri vazute de mine la BABY EXPO.. .de care v-am mai povestit ... In rest: patut, carucior si altele... va fi lista facuta cu furnizori si magazine... Daca nu agseste culoare X, ma suna si ma intreaba si imi spune ce culori exista... CRED ca va fi TARE funny, dar asta este... Am trecut prin multe (sau... nu neaparat multe, una si buna) si parca acum as sufla si in iaurt...

Andrada 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Scuze, Andrada!Credeam ca mai mult sotul tau e cu superstitiile!Eu desi sunt superstitioasa, de data asta le-am lasat deoparte pt ca am vrut sa particip, de fapt sa fac cumparaturi pt pitik eu si nu altcineva!Am fost cu sora mea si m-a sfatuit insa am fost prezenta, le-am vazut.....etc!Mai sunt multe de luat insa in mare macar le-am vazut si am spus cam ce-mi place si in plus am incredere in ceea ce va alege sora mea caci se pricepe!

Cu constientizatul.....acum nu ma gandesc decat ca-l voi vedea pe pitik, il voi putea lua in brate, pupa, imbraca frumos, voi iesi la plimbare cu el insa.....GREUL nu-l vad prea bine acum!Vom trai si vom vedea!Vor fi cu siguranta multe momente grele, de tensiune in casa, momente cand nu voi mai putea, cand voi obosi.....etc insa.....vom trece noi de ele!In fond asta inseamna viata, nu?

Alyna 33+cu

Mergi la inceput