*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)
Raspunsuri - Pagina 25
Madi spune:
quote:
Originally posted by miniuta
buna, fetelor.
nu vreau sa ma lansez in polemici cu voi in legatura cu teoria expusa de moasa la cursul ala de prenatale pe care il urmez eu. ea ne-a spus ca da, avem voie absolut orice fel de derivat de lapte, cat mai mult iaurt, branza de vaci si altele, dar a insistat foarte mult pe lucrul asta, ca laptele nu e indicat nici macar cand e baut de mama, si asta pana cand copilul face sase luni. abia apoi sistemul digestiv e suficient de dezvoltat pentru a prelucra componentele laptelui.
Miniuta eu una vreau sa iti spun ca nu e prima data cand aud aceasta teorie, referitoare la laptele de vaca baut in timpul alaptarii. Citisem chiar de curand un articol similar in revista SuperBebe. Tocmai de aceea i-am si spus prietenei mele ca si in Germania circula aceeasi teorie.
Madi +

Asa creste bebe!
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
ella_74 spune:
gabiu,
n-am inteles ce-ai vrut sa zici cu " intreprinderea suporta diferenta intre indemnizatia de 6 mil si salariul tau de baza in CIC" ?
Aveti un contract colectiv la nivel de ramura/unitate in care s-a negociat asa ceva?
Fiindca in CCMNN 2007, diferenta asta e suportata de angajator doar 6 saptamani si doar in perioada concediului pre sau post natal.
Astea sunt prevederi minime si se acorda fiecarui angajat din tara asta
ella
+34
lilky spune:
Buna
Sunt f suparata.Am fost la control si mi-a spus doctorul ca, colul e aproape deschis, burtica e tare si ca dc ma mai misc din pat atunci nasc....ca mai am un pic si ca e prea devreme!

Ce ma fac?Nici bagajul de spital nu l-am facut! Si micuta treb. sa mai creasca...Sigur mi-a spus ca sarcina pare mai mare, dar exact aflu la ecograf pe 6 Aprilie....asta daca mai ajung pana atunci!

Cicva sa iau 2 no-spa si 2 scobutil pe zi.Si sa merg saptamanal la control...Si de abia maine intru in prima zi a sapt.35....

Si mai am si tensiunea 14 cu 6!
Liliana
34+ cu micuta
Diana Gabriela
Pozele mele
tamaraspt spune:
Hello!
Voi ati f. harnicute la scris si lenesa la citit.
Am inceput a treia sapt de stat acasa si lenea a crescut exponential. Dorm mult, deja imi fac probleme ca din cauza asta sunt cam lenesa toata ziua, dar ma insoteste sotul meu la somnic de dimineata pina pe la 9-10 si e asa bine - e adevarat ca eu ma culc cu citeva ore mai devreme ca el.
E adevarat ca ma foiesc noaptea, mai un circel, mai un pumn pe care nu pot sa-l deschid si mai nou un drum la baie. Bebe este activ si noaptea, dar eu ca o mama
ma culc la loc. Iar ziua nu am timp sa respir, fac diverse lucruri si multe plimbari. Toate insa numai cu viteza I.
Pe bebe nu l-am vazut demult, abia martea urmatoare ma duc la morfologia de trim. III, dar cred ca a crescut mult, ca burta s-a facut si mai mare iar bebe nu mai e asa activ de citeva zile. Si aseara m-am masurat: 108 cm
, cu toate ca de ingrasat nu m-am ingrasat - abia am luat 200-300g in ultima luna.
Legat de cumparaturile la bulgari, eu acum 2 sapt. am fost la Ruse cu niste prieteni. Am facut diverse cumparaturi, dar nu pt bebe, in general au fost cam cu 20% mai ieftine ca la noi. In centru am vazut doua magazine pt bebelusi, dar nu am intrat pt ca inca nu ma apucase febra cumparaturilor pt bebe.
Am deschis sezonul cumparaturilor pt bebe la baby expo, de unde i-am cumparat citeva lucrusoare. Intre timp am mai cumparat din zona citeva - ieri am fost cu o prietena mamica care mi-a prezentat magazanele din Dr. Taberei pt bebelusi.
Inca nu am luat patutul + accsoriile pt ca nu au inca pe stoc la baby comfort ce vreau eu, dar mi-a spus ca pina la sf. sapt aduc si patutul pe care il vreau.
Am intrat in criza de timp cind mi-a zis zugravul ca vine sa renoveze camera lui bebe: 15 aprilie, eu atunci sunt in sapt 36 si nu cred ca mai pot pleca la tara. Si mai am si pt mine de cumparat: n-am vazut si eu o camasa sa arate ok.
Inca nu am plecat sa vad de pediatru in zona, daca aflu ceva va anunt. Vreau sa ma duc la Drumetul, pe Timisoara si pe Chilia Veche. Mi-am facut o lista cu pediatri de pe divere forumuri.
Vroiam sa va ma spun si altele, dar stau din ce in ce mai prost cu memoria.
Tamara
33
ella_74 spune:
lilky,
curaj, ca si io-s speriata ca nasc prematur dar caut resurse sa ma incurajez ; tre sa fim optimiste.
Si eu iau no-spa cu scobutil de 3 ori/zi; poate te ajuta, dar stai in pat cel mai bine.
Tot pe 6 aprilie am si eu urmatoarea programare la eco si sper sa fie bine pana atunci.
Am citit ca din saptamana 35 de sarcina ,bebe are sanse 99% sa traiasca in afara uterului; dar tot prematur va fi iar acum orice zi in burtica conteaza pentru bebe.
Curaj!
ella
+34
Androix spune:
quote:
Originally posted by bogalina
De curiozitate,pt.ce iti trebuie sticla cu apa?
Pai peste tot zice sa ai in timpul travaliului apa dupa tine si cand simti nevoia sa mai tragi o dushca
iar eu oricum sunt setoasa de fel asa ca nu ma lipsesc de steclutza mea Alynta, beneficiezi si cu contract individual de munca. Contractul colectiv e mama tuturor contractelor, nu poate nimeni sa-i minimizeze conditiile.
Elteka, am cartea in format "in mana" ca sa zic asa, dar din experienta cred ca merge muuuult mai repede cautarea cu ctrl+f decat cu scuipat la degete. Ashe ca pliz trimite pe mailul comun si fetele, n-o stergeti pana n-o descarca toate mamicile.
Carstea, sotul meu e crispat de mai multe luni
mai intai i-a fost frica sa-mi spuna si parca nici lui nu-i venea sa creada, asa ca incepeam si ramaneam asa in aer... Pana m-am enervat si mi-a marturisit ca nu mai poate, ca-i este frica sa nu-l supere pe bb, desi stie ca nu are cum, i-am explicat si eu ca e numai in capul lui. Oricum ultima data i-am comunicat ca pana la vara i se taie macaroana pentru ca pe langa stolul lui de pasarici m-am confruntat si eu cu niste contractii foarte nasoale si aproape dureroase. Asa ca... lipsa totala.Mai eu dorm ca o valiza in gara. Noapte anu am probleme dorm destul de bine, iar ziua cand ma nimeresc acasa ma pu in pat pe la unu si ma mai ridic la cinci. Asta daca nu e teroristul mic acasa, ca altfel are el grija sa-mi dicteze programul. dar si asa dorm o data cu el si tot dorm. Ma si enerveaza ca nici nu ma odihnesc cum trebuie si apoi seara nu mai am somn pan pe la unu noaptea.
Sa nu ma bateti stiu ca voi sunteti deja insomniace asa am fost si eu prima data. Ma rog doar sa nu dea caldurile alea mari ca o punem toate si cu burtile plesninde si cu arsuri pe gat si cu calduri sa nu poti respira...Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
ralucami spune:
Fetele am reusit sa trimit si cartea pe mailul comun. Faza care e : sunt 7 parti si trebuiesc toate salvate intr-un fisier, altfel nu se deschide. ( cine a scanat-o stie de ce a impartit-o asa
)
Sper sa va fie de folos, chiar daca e editia veche din `84 !
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Androix spune:
Sarna si iertare ca te-am confuzat cu Elteka
Si editia nu e veke deloc, e foarte noua ca sa zic asa ca a mea e din 74. Si oricum am avut ocazia sa rasfoiesc si ultima editie care e prin librarii, cea roz, si nu am remarcat nici o diferenta majora. Multumim mult de tot.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
byu spune:
fetelor eu va las ca ma simt cam rau trebuie sa stau mai mult in pat (am o durere de burta in partea de jos mai mult cand stau in picioarre , am luat un No Spa dar nimic asa ca.....patul este cel mai bun.
Va pup si noapte buna.
Byu
29+ cu
CASIAN
Poze