*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Servus, -ute!
Azi am fost si noi mai in forma decat de obicei (gandul ca urmeaza sa intru in concediu se pare ca 'imi da aripi').Dar tot am 'furat' vreo doua ore de somn de dupa-amiaza. Ma bucur ca pot dormi fara prea mari probleme (uneori ma chinui cu intorsul in pat,dar in rest nu ma pot plange).Sofia a urcat deja la nivelul coastelor, dar e cumintica - nu joaca fotbal cu ficatul meu (se rezuma doar la vechiul ei obicei de a boxa cu rectul, ceea ce, pana la urma, nici nu e chiar asa de rau avand in vedere faptul ca asa nu am probleme cu constipatia). Are grija de mamica ei!
Alyna24 si Mary-Lou, faptul ca aveti prurit intens (fara a fi leziuni pe piele) poate fi semn de colestaza de sarcina - ideal ar fi sa luati legatura cu ginecologul vostru si sa-i spuneti despre asta (ptr confimarea dg se fac cateva analize de sange: TGO, TGP, bilirubina totala si directa, acizii biliari (acid colic, acid deoxicolic), etc). Poate fi si o explicatie simpla (pur si simplu o uscaciune marcata tegmentului, dar ar trebui sa cedeze dupa cateva zile de aplicare a unei creme emoliente). Daca persista in ciuda unei emolieri corespunzatoare a pielii asociata cu evitarea factorilor iritant (bai fierbinti, frecvente sau cu dusgeluri/sapunuri agresive, haine stramte, din materiale altele decat bumbacul, etc) ar fi bine s aluati legatura cu ginecologul.
Bogalina, pustulele mici de care-mi spui sunt cu continut clar, ca apa sau purulent? Nu poti sa faci o poze, doua si sa o trimiti via email? Mi se pare ciudat ptr o dermatita alergica faptul ca nu e insotita de prurit...
Pepsi, nu mai trimiti, te rog, inca o data, linkul catre site-ul cu perna de alaptat aceea faina, canadiana! Mersi tr linkul catre Liga ptr alaptare din Italia, dar eu habar nu am italina, si nu aveau optiune de engleza.
Androix, merci de traducere!
Va pup! somnic usor!
Florina 34 + si bebelina Sofia

Florina R.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

buna burtici,

ati avut ceva spor azi...eu am fost ocupata toata ziua si n-am avut vreme sa va citesc; acum , cand am terminat, voi probabil ca dormiti.

Sobi, Didi Alex,
da, 8-9 lenjerii are bebe, jumatate din ele nu sunt noi, le-a avut sora mea la bebe-ul ei dar sunt foarte fine si frumoase; restul le-am cumparat io din Italia(am zis doar ca am fost la shopping pentru bebe, nu? ), 3 seturi sunt brodate cu ursuleti, catelusi si ratuste iar 2 seturi sunt de la Ikea.

Si apropos de Ikea, sunt frumoase lenjeriile de bebe, le-am vazut si aici acum cand au deschis insa seturile de pat inseamna doar husa de pilota si fata de perna, motiv pentru care io am luat separat din alt magazin cearsaful de saltea, din ala cu elastic.

Sobi,
Lilky are dreptate, protectia de saltea gasesti la Ikea si costa 15 ron fata de cea de la Babycomfort care costa 35 ron; io am luat deja din italia mai multe ca sa am de schimb, dar sunt din alea mai groase, o fata de bumbac, o fata de mushama, dar scrie si pe ele ca se spala la masina.

Elteka,
Io mi-am luat pompa de la Avent manuala si cred ca e foarte buna din ce-am citit pe forum; prefer sa n-o folosesc decat sa ajung sa am nevoie si sa n-o am la indemana.

Ancamari,
lenjeriile de patut de la Ikea difera la pret in functie de calitate; din ce-am vazut cele mai ieftine sunt in jur de 35 ron dara arata foarte bine si dupa parerea mea sunt foarte ieftine comparativ cu ce-am vazut in alte magazine unde o lenjerie de pat(ce-i drept include si cearsaf de saltea) ajunge la 100 ron cel putin.

La kg raportez 14 in plus si mai am fix 5 saptamani; pana in luna 4 nu am luat nici un kg, desi nu am avut nici macar o zi greturi...pot insa sa ma "laud" cu apa la bord, mainile si picioarele mi s-au umflat iar dimineatza parca nici nu pot sa inchid pumnul , atat de umflate sunt degetele...deh, "bucurii" de-ale sarcinii de care voi uta in curand

ella +34 ,pot sa trec deja 34+ ca mai am 15 minute si schimb saptamana da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Voi ati adormit, dar eu numai ce m-am trezit, desi e atat de devreme...

Bebel are numai program nocturn, nu-sh ce-o sa ma fac...Toata noaptea muta mobila pe acolo, nu pot dormi...Acu' ca am venit la calculator, s-a facut iniste, parca nici nu e acolo... Am noroc ca inca respecta conventia: cand ii bat in casuta-trage un picior sau se impinge catre mana mea. Buuuun!

Noi la faza asta raportam mare schimbare: nu mai inotam ca pestele, ci ne-am blocat cu capul in jos si picioarele sub coaste. Cateodata lasam picioarele in jos, asa ca iese fundul prin burtica mamicii de..acusi pocneste pielea! Lovituri numai in partea de jos, gen sac de box, cate 10 la rand (trepidatii, altceva nu...)

Acu' sa va raspund si voua, daca tot am insomnii:

Miniuta, de care pompa zice fetele, ca eu am mai intrat pe la ele, dar n-am timp sa cetesc chiar tot. Ella zice ca aia de la Avent manuala e buna...

Nu stiu cat ati dat voi pe ea in Romania, dar aici aia manuala e vreo 90 usd si electrica nu e decat de la Medela, 200 usd

Ancamari& Co, eu raportez +9,5kg in saptamana 30 (adica 29+ ) si un apetit teribil pentru dulce. Acu' pe seara cantarul arata el si +10kg, dar nu se pune Vad ca e normal sa iei 500 gr pe saptamana avand in vedere cat creste bebe in perioada asta, dar eu care am plecat cu un plus n-ar trebui sa-mi accept nici un fel de scuze

Numai un pic, sa mai cetesc!

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

DidiAlex, vezi ca nici tu nu citisi prospectul de la prenatalele mele (da' eu jur ca pe magneziul tau scrie pe cutie 1/zi, de aia n-am mai citit!)

Eu iau si eu si cred ca e bun. Hai ca-ti zic eu ce spun astia cu vitaminele mele:

DHA este parte din OMEGA 3. Este acidul gras predominant din sistemul nervos central. La fetus, creierul e compus din 60% grasimi (din care 40% e DHA!). Fetusul are nevoie de o cantitate mai mare de DHA in ultimul trimestru de sarcina si in primele luni postnatale (ca de atunci incepe dezvoltarea anumitor celule din creier, si continua). Dar nu numai ca e important pentru dezvoltarea creierului, ci si a vederii.

Tot parte din Omega 3 mai e si EPA, povestea lui n-o mai zic.

Oricum, adultii obtin DHA si EPA indirect (organismul converteste acidul esential alfa-linoleic din uleiuri vegetale - cine le mananca!!!, insa procesul e relativ ineficient din cauza asta. O mai buna sursa de DHA si EPA sunt uleiurile de peste).

Fetusul si bebe in primele luni de viata au nevoie sa li se furnizeze acesti acizi grasi DIRECT (de aia sunt bune pastilele, ca noi nu mancam suficient ulei de peste, indiferent sub ce forma), fiindca ei la varsta asta au o capacitate limitata de a transforma acizii grasi esentiali (in DHA, de ex).

Asa zic astia cu vitaminele mele si nu numai (mare trend in occident cu Omega 3 asta). Da' eu ii cred, desi pe aici nu se recomanda vitamine, cica tot tre' sa fie natural

Apropo, Florina (multumesc de raspuns) Eu IAU prenatale si JUR pe ele! Mi se par asa de bune! La o luna de luat l-am conceput pe bebel cu succes si nu-mi dau nici un fel de constipatii sau greturi; si desi inainte eram anumica si cu multe alte carente, acu' toate valorile ies bine...

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Asta e ultimul mesaj pana va treziti, promit

Paflo, cu toate scuzele de intarziere, uita aici un link la durerea asta nenorocita de simfiza:

http://www.plus-size-pregnancy.org/pubicpain.htm

Mie imi place asta fiindca e dat de o mamica si ea zice ce nu a functionat din ce ziceau doctorii: de ex. sa stea in pat, ori vad si la mine ca in pat ma doare mai rau! Ma ingrijoreaza ca spune ca nu e bine sa nasti cu picioarele pe capra daca ai asta, ca se discloca articulatia de tot de la efort. Cica sa faci proba daca poti sta cu picioarele desfacute, si adevarul e ca pe mine ma doare...Tre' sa vorbesc cu doctorita, sa vad ce se poate face.

Asta e alt www.whattoexpect.com/pregnancy/symptoms-and-solutions/symphysis-pubic-dysfunction.aspx" target="_blank">link, desi nu asa informativ, dar face parte din trupa WHAT TO EXPECT WHEN YOU ARE EXPECTING, care sunt guru americanilor in domeniu (mie imi place de ei, ca sunt foarte optimisti, iar cartea lor mi-a raspuns la majoritatea intrebarilor. Acu' vreau sa-mi iau "What to expect in the first year").

Chris27, eu iti sunt alaturi , dar marturisesc ca si mie mi se face pielea de gaina numai cand ma gandesc...

Pauly, unde esti? Stiu ca tu nu aveai de lucru la amenajari, asa ca sper ca esti OK. Da un semn cand poti!

Andrada, stiu eu ce varsta aveti - dar tot mi se pare tinara. Plus, voiam sa-ti fac si un compliment, dar am uitat ca la tine nu merge decat daca-ti spun ca esti grasa. Ca sa nu mai vorbim de ce picioare ai... Hai, trezeste-te, deja mi-e dor de tine, mare figura esti, tanti doctora! Te

Mica, nu mai fi trista! Cand sotulache a fost plecat o saptamana in Europa, si eu am zis ca tampesc, da' sa vezi ce activitate am avut pe forum!!! In rest, am reusit sa slabesc in lipsa lui si am vizionat cate 2-3 filme romantice pe dvd Mai scrie cu noi, sa vezi ca trece!

Cu saltelele "cele mai bune din lume" m-am ars. Vreti sa ma bata japonezii??? Pai astia mereu zic : asta e cea mai frumoasa panorama din lume, avem cea mai buna tehnologie din lume etc. Deunazi am cumparat niste pixuri din astea cu cerneala aurie, argintie, porcarele. Zice o japonica: noi avem cele mai bune pixuri din lume, nu? Acu' daca ma duc la magazin si le zic de saltea de cocos facuta in Austria, astia ma baga in colimator, impreuna cu gainile cu gripa aviara

Va doresc o dimineata frumoasa, ca voi!

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Neatza FETELOR!!!

Lilky, multumesc!

Alyna24, sa le porti sanatoasa si sa fii o mamik fericita!!!

Chris27.... si ce daca esti prima? O sa fii cu NOROC ca sa deschizi cu bine o lunga lista de bebelusi sanatosi... PS: Ce n-as da sa nasc eu pe 15 ca sa-ti mai iau din temeri

Diana... iti doresc sa decurga totul cu bine si sa ajungi sa ne dai mesaj si la 38 de saptamani si sa ne spui ca esti tot in formula 2 in 1

Madi, pai chiar asa este... ma gandeam ca e IMPOSIBIL... Si copilul avea mai mult de-atat... Habar nu ai cater ganduri mi-au trecut (ca poate ai slabit, etc)

Gabiu, inca o superstitioasa...ce bine . Mie nu mi-au aparut aceste riduri... Apropos de epilator... eu il folosesc in continuare pe picioare... dar foarte rar... ca nu mai am mai deloc par (o schimbare binevenita in sarcina ). Si...de-abia astept sa intri in concediu... oricum peste 2 saptamani, cred ca vom fi mai toate prezente la apel pe-aici

Androix... eeeeh... nu la iarna ma refeream Pe bune, sunt multi care zic ca acum e bebe mic si ca trebuie sa-i pun caciula cand il scot din maternitate, etc... EU ma refeream la momentele cand mie una mi se pare absurd sa ii pun caciula, iarna e NORMAL cand iesim afara sa-i pun o caciulita... ca UNEORI mai port si eu....

Florina, 2-3 luni??? Pai cred ca m-as sui pe pereti... sa astept atata...dupa ce 9 luni am tot asteptat sa cumpar si eu ceva pt. bebe!!! Cred ca vom incerca sa gasim alta solutie, ca e sigur ca nici o luna parca nu mai am rabdare... dar pai inca 3 de cand il nasc... timp in care eu in ce-l plimb??? Apropos de vitamine... nici eu nu luam... dar sunt la pamant cu toate... si deci vrand nevrand... a TREBUIT sa iau. Sunt la a doua cutie de ELEVIT si am inceput de luni TARDIFERON

ELTEKA... sunt treaza de la 05:00 dar incerc sa-mi fac un program cat de cat normal in luna care a mai ramas... CA dup-aia cica e prapad Desi eu iau aceste insomnii ca pe un antrenament la ce-o sa vina!!! PS: Stiu ca a fost un compliment dar eu inca traiesc cu stresul ca desi mi-am dorit sa fiu o mama mai "tanara" decat a fost mama nu am reusit deloc acest lucru...Si ea tot la 26 de ani m-a avut pe mine (primul copil)
Aaah...apropos ELTEKA... daca nu poti dormi noaptea de la miscarile flacaului tau (adik sunt chiar asa de puternice) inseamna ca NU muta mobila... ci claaar IMPINGE VAGOANE Asa patesc si eu... numai ca desi dorm putin, dorm DUSA

www.chezmaya.com/pps/chat-aqua.htm" target="_blank">Ceva FRUMOS pt. IUBITORII de PISICI

Andrada 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Pentru mamicile care nu sunt din BUCURESTI... am gasit pe net un
www.maniakids.ro/" target="_blank">PROGRAM al expozitiilor cu articole pt. copii...
Sper sa va fie de folos...

Andrada 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Buna dimineata, Andrada! (ti-as fi pus o cana cu ciocolata aburinda, dar n-avem icoana )

Ia sa lansez eu o tema de discutie: cine si-a dorit baiat, de ce ati vrut? Asta fiindca eu am vrut fetita si nu s-a nimerit asa.

Eu voiam fetita fiindca ele sunt mai atasate emotional de familie. Eu si acum plang de dorul mamei mele Pe cand baietii...sunt indragostiti de mama in primii ani, apoi toti adolescentii intra in criza, dar fetele revin la sentimente mai bune, pe cand baietii se insoara si gata...o alta iti ia locul...Mai fac ei greseli la inceput cu "as vrea mancare ca la mama acasa" dar incet-incet ea preia suprematia...Baietii nu suna acasa la fel des ca fetele si la o varsta adulta nu sunt asa "dragastosi" ca fetele...

Mica, stiu ca tu voiai tare mult un baietel. De ce?

Stiu ca multe dintre noi si-au dorit si asteptat atat de mult un copil incat sexul nu conteaza...Dar mamicile de baieti...nu simtiti asa, ca o strangere de inima ca...ne vor "parasi" pentru alta? Ca eu deja am intrat in criza...

Asa creste bebe

Mergi la inceput

ELTEKA... daca tot sunt pe-aici... hai sa-ti raspund eu la intrebare...

Eu de cand ma stiu mi-am dorit (in ceea ce priveste primul copil) sa am un baiat nascut in zodia berbecului...De ce? Ca sa nu sufere si sa nu treaca prin problemele existentiale ale unei fete... Eu m-am acomodat foarte greu cu ideea ca lunar trebuie sa... port ceva acolo jos... Sau??? De ce sa nu fiu directa... mi-am dorit baiat si pentru ca daca o va face cu o mie nu va fi considerat "CURV" Ma rog... cam astea erau motivele mele de de-atunci...

Dupa ce am ramas insarcinata continuam sa zic ca-mi doresc baiat (din aceleasi motive) dar ma gandeam ca pe BAIAT nu am cum sa-l coafez eu in cinspe mii de stiluri...si recunosc ca m-ar fi incantat si ideea de a avea o fetita... pe care s-o motzez eu cum vreau.

Mai tarziu... cand am avut acele "probleme" (de fapt NU eu, ci ecografistii care nu stiau prea multa carte ) mi-am zis ca ORICE ar fi...NUMAI SANATOS sa fie!!!

Acum... ma bucur tare mult ca e baiat si nu mi-as putea imagina sa fie altceva!!! Deja e mandretzea mamii de baiat... Si??? Ce daca mi-l va "fura alta"? Las' sa fie si el fericit ca ta-su'

Andrada 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna dimineata,fetelor matinale!Si eu am vrut fetita din aceleasi motive ca si Elektra, dar doamne-doamne a hotarat ca sunt mama de baiat,asa ca cine sunt eu sa-l contrazic?M-am obisnuit deja cu ideea ca voi avea in jurul meu pt. cel putin 20 de ani doi barbati care sa-mi faca viata mai usoara.
32s+5

Mergi la inceput