*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (46)
Raspunsuri - Pagina 13
chris27 spune:
Am luat 6-7 kg si nu sunt mandra de mine...Imi fac griji sa nu fac o fetita slba tare...La 32 sapt,greutatea estimata era 1785 gr.N-o fi prea putin?
DidiAlex spune:
Tot io..plec la copil dar sa scriu cate ceva pana maine.
Liviana, daca analizelele sunt cat de cat okei, organismul se reface incet, incet. Uite, noi am patit de 2 ori si ne-a luat cam 2-3 saptamani sa ne revenim. Are febra ?
noi am patit-o ultima data de Pasti 06. 2 zile nu a baut decat apa cu orez de la nestle, la cutie. FARA lapte. Apoi ii da-i lapte dar Humana HN (parca, ala cu banana). Ah, ce mi-a mai recomandat nasa noastra care-i medic: Enterol si ercefuryl.Si medicul de aici care l-a vazut mi-a recomandat sa ii pun mai multa sare in mancare decat de obicei (asta pt a nu se deshidrata organismul in ritm alert), precum si un praf DEXTROPUR, numit pt contine DEXtrose. Habar nu am daca se gaseste in ro- e un fel de enrgizant. aici nu am abuzat. Si apoi cu mancaruri clasice: orez cu morcov, fara grasimi animale...etc.
Si, am citit la un moment dat la sub de mamici ian-feb, cand despre Danna, era o mamica a carui baietel de 2 ani fusese internat precum M al tau. al ei tot M. Incearca sa iei legatura cu ea si vezi cat de cat seamana dignosticile/simptomele. are nick-ul ylilimic. sper sa ii da-i de cap cat mai repede ca greu mai e. Iti tinem pumnii.
Byu, hai nu mai fi suparata si treci la apel cate kile ai luat? ce achizitii ai facut? s-ar putea ca mesajul tau sa fi aparut intr-o pagina latita...apropo burticilor ascundeti link-urile sa nu ne mai chinuim si cu asta.
Ma fetelor, voi toate aveti depresii? dar pe alea postnatale cui le lasati ? MIE?!...hm..bravo..nu stiu ce sfat sa va dau..decat sa va bucurati de burtica si de bb din burtica, sa treceti pe la aspirante si sa vedeti acolo griji ...si sa lasati grijile voastre la usa.Hornomii is de vina, si sa nu uitati sa cititi motto-ul Raluca-i..oare unde o fi?!
Miniuta,am folosit pompita pe care o gasesti sigur la Babywalz dar si la supermarket gen Kaufland sau Real. In legatura cu batista asta am intrebat o proaspata mamica. Sa vad ce imi spune ea.
Cat despre moasa, cursurile astea nu-s obligatorii. io le vroiam pt socializarea mea si pt a-mi mai face cunostite printre burtici nemtoaice.
ancamari, raportez 10 kile. la bb1 am luat doar 9 per total, acu ar trebui sa ma impusc, nu?
plec, mai vorbim.
ancamari spune:
Andrada, KIDEX va fi in perioada 24-27 apr la Romexpo, eu asa stiu.
Lilky, referitor la perna de alaptare m-am uitat si eu, aia bleu e identica cu cea crem si au numai 2kg, cea orange are 5 kg! Pare mult, si e si foarte scumpa. DidiAlex, ajuta-ne si pe noi, te rog! Uita-te pe site-ul indicat de Lilky mai sus si spune-ne daca asa trebuie sa arate perna de alaptare, eu vazusem ca cea recomandata de tine e totusi altfel. Oferta pentru asa ceva in Romania e mica de tot, nu gasesc pe nicaieri. Si poate imi indici si mie un magazin virtual din Germania, care sa livreze in Austria asa ceva. Eu zic ca ar fi buna o perna din asta, mai ales cand bebele devine mai greu, din cauza asta nu vreau sa arunc banii pe vreo molesitura de perna care se taseaza imediat.
Bebeta, hai ca esti bine si mai ai putin de tot! Eu am pus 16 kg pe mine, cea mai mare parte in ian si febr. A zis dr sa nu depasesc 20 kg in total.
Mica, si eu am fost singura sapt trecuta, si in pat ceea ce a fost groaznic, vineri si sambata am plans si eu ca m-a tot enervat barbatul si pur si simplu nu mai puteam sa ma abtin. Sapt viitoare iti mai faci de lucru prin casa, ordine daca nu si curatenie, te mai plimbi prin magazine si asa trece mai repede timpul. Eu as face de toate dar daca nu am voie, ma uit in jur disperata (eu sunt maniaca sa fie totul curat si ordonat) si ma enervez.
Liviana, sper sa se faca bine Matei! Tu acum stai cu el acasa, banuiesc ca de cresa nu poate fi vorba. Bravo ca il faci maricel pe BB2!
Anca, 32s+ Andrei Cristian
burtica
dideip spune:
Buna ce mai faceti. Acum am reusit sa termin si eu de citit din urma. Am avut niste zile de groaza la servici si inca nu sa terminat.Am fost la BabyExpo, duminica si a fost super, mi-am luat steluta muzicala(apropo, cine mai doreste sa o achizitioneze o gaseste la magazinul Diverta)am luat un termometru care am inteles ca este si rectal(35Ron)si cateva produse pentru bebe de la Bubfcen.Si am primit o groaza de cadouri de la diferite firme(foarte bine m-am simti cand primeam si se uitau la mine si la burtihanul meu).
Micafii tare ca vine tati indata si o sa fie langa tine si langa bebelin
KAY(cu intarziere, sorry)
Bun venit printre noi, noilor
Si nu in ultimul rand, am omis sa va spun.....a venit soacra meaDUPA 5 LUNI.Asa ca va pot spune ca mi-am luat concediu maternal(acasa, adica practic)si ma duc in continuare la servici(nu mia interzis doctora, asa ca...mai vin pana imi termin treaba)
Paula34+
poze
poze bebe
ancamari spune:
cHRIS27, foloseste link-ul "masuratori utile" de sub listele cu , pag1. 7kg in plus cred ca e visul fiecareia, cred ca dupa nastere nu ramai cu nimic in plus.
DidiAlex, 10 kg e minunat! E nasol cu depresiile astea, mai ales ca eu sunt optimista/realista in general... Cred ca i-am zapacit si pe astia ai mei (famili, prieteni apropiati) cu starile mele!
Anca, 32s+ Andrei Cristian
burtica
mary_lou spune:
Buna fetelor,va pupic pe toate!
Alyna 24 pot sa-ti spun ca de ieri am o mancarime pe tot corpul ca nu mai pot,daca nu ma insel ai aceeasi problema ca si mine,nu?
Nu am sunat-o pe dr ptr ca am zis ca poate e ceva normal,nu am nimic doar ca dupa ce ma scarpin, ma inrosesc rau si incepe sa ma usture,va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
Andrada,eu din sapt 20 tot am luat tardyferon,nu mi-a dat nici o reactie dar dr m-a invatat sa-l iau dimineata inainte de micul dejun,daca nu ma insel la fel scrie si in prospect(eu l-am aruncat).
Poohy,asa e,exact cum au scris cei de la ev. zilei,eu am pe cineva care a fost in Bulgaria la cumparaturi si mi-a zis ca sunt preturi mult mai mici decat la noi,eu o sa merg dupa sarbatori si o sa va scriu daca asa e sau nu!
poze cu noi si bebe
Mary 27Patrick
lilky spune:
Multumesc andaradap, dar adevarul este ca am invatat de la voi, viitoarele mamicute de pe forum toate astea ,asadar eu va multumesc la toate burticutzele, sunteti niste scumpe!
ancamariSi mie mi se pare super scumpa peerne si nu vreau nici sa arunc cu banii...didialex HELP!
mica0307Ai si tu dreptate, eu n-am vazut ce perna avea Columbeanca, pt. ca sincer ma plictisesc emisiunile astea...
Liliana 34+ cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele
dideip spune:
Mai Andrada tu chiar esti o norocoasa, eu nici acum nu am reusit sa iau Elevit-ul compensat sau gratuit.Dar incerc sa nu ma mai enervez, tie ti-a cerut cumva dr.adeverinta de la servici, sau stie ca nu esti angajata nicaieri? dupa cate am inteles in noua lege beneficiaza de medicamente compensate gravidele care nu au nici un venit si cele bolnave de HIV...ETC
Paula34+
poze
poze bebe
andradap spune:
Mary_Lou... mersi Am vazut si eu cum scrie pe prospect... dar mie mi-e putin peste mana sa il iau dimineata... Asa ca o sa ma sacrific asa... ca apoi m-oi obisnui eu cu el... si nu o sa mai am greturi.. .si deh... trebuia sa existe un revers al medaliei... daca tot nu am avut greturi de ncii-un fel in primul trimestru
Ancamari, mersi pentru DETALII legate de KIDEX... Cu sau fara BEBE in brate... sunt decisa sa fac oarece invetsitii atunci... ca e clar ca NU mai am rabdare!!!
Dideip... ce bine ca mai dai si pe la noi... si ca ti-a venit soacra si te-a mai eliberat!!! Sper sa poti veni cat mai mult la serviciu (dar sa nu ai asa mult de lucru ) ca altfel nu ai mai avea net ...
Chris27... stai linistita... si mama a luat cu mine tot 7 Kg... si uite-ma ce MARE m-am facut Plus de-asta mai ai ceva pana nasti... Si 7 kG este IDEAL sa iei in sarcina... PENTRU CINE POATE Eu deja am luat 8!!! Si deci cat o sa mai iau... tu makr ai termen in aprilie... dar eu??? Oricum... nu are sens sa ma plang... asa sunt eu... mik si indesata... Pot doar sa ma rog sa fie puiul meu sanatos si el sa fie inalt ca ta-su nu mic ca mine
EDIT:
Dideip, stie ca nu lucrez inca Oare de-asta sa-mi fi dat asa??? Dar eu nu cred!!! Ai grija ca si KAY a avut ceva probleme pana sa-i dea PREGNYL-ul gratuit... CIca nu ar fi fost pe liste... dar a avut noroc ca am pus-o eu sa intrebe la farmacie.. .si chiar se da gratuit pt gravide... indiferent de statutul social-economic al acesteia.. Asadar vezi sa nu fie vreun doctor NESERIOS...
Andrada 33+ cu Antonio
lilky spune:
andradapSi eu iau Tardyferon de prin sapt.20, dar nu am problema.Iau dimineata pe stomacul gol, asa am inteles ca e bine.In schimb mie mi se face rau de la Elevit.E groaznic, imi vine mereu sa vomit dupa ce-l iau.Mie de felul meu nu-mi plac pastilele, prefer injectiile!
Liliana 34+ cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele