Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Pentru Alina:

www.culinar.ro/articole.php?tip=info&id_info=1224&info_titlurl=Bucataria ta&id_cat=8&info_caturl=Bucataria ta&pages=1&count=&records=" target="_blank">Cum sa coci placinta si tarta perfecta


Suntem in top 100, multumim tuturor


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Lilia draga, pe langa cozonac cu mac fac cozonacei cu cacao si ii coc in cana de tabla, cand creste arata ca o ciuperca dupa ce ii scot din cana si ai mei ii mananca cu lapte dimineata timp de trei-patru zile, tot papa din ei, cozonacii ii fac cu mac, acestia sunt preferatii nostrii, fac si pasca cu care incepe gustarea de paste desi folosesc branza dulce, dar taiem o mica bucatica dupa ce luam paste de la biserica, asa am pastrat obiceiul de la bunica, apoi fac prajituri, voi face o praji cu blat jumate alb, jumate negru acoperit cu visine din compot, crema de vanilie si glazura de ciocolata, prajitura raffaelo cu crema si blat si peste crema presar nuca de cocos, salamul de castane dar care nu are castanem, il fac in loc de tort, si ma mai gandesc, la inca una, probabil cu blat in care pun nuci macinate si deasupra gem iar apoi glazura de albus si rad cioco, e buna ideea ta sa vorbim despre paste si ne inveselim sufletele cu magia acestei sarbatori care aduce primavara in casele noastre, Lilia draga astept idei si de la tine, ca mancare fac ciorbita de mazare cu marar sa nu le fac pe toate din miel, ciorbita de miel cu tarhon o fac dupa o saptamana de la paste, drob, pasta de peste, salaat de primavara, friptura de miel si astept idei si idei si idei, pupici, nicolle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Mihaela multumesc de dedicatie . Sper sa ajung si eu la performanta de a coace asa o coca de tarta perfecta cum era cea din poza.

De Pasti eu o sa fac prajitura Sumeghi, islere, mini-eclere cu ness si o prajitura cu ciocolata si biscuiti la rece.



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Am facut ieri renumitul "Cuib de viespi". A iesit minunat, multa nuca, pufos, gustos de-ti lasa gura apa. Imi pare rau ca mi s-a stricat pozarul ca m-as fi laudat si v-as fi facut pofta

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Eu nu m-am impacat cu ideea ca data trecuta mi-a iesit prajitura cam pleostita si am facut-o din nou. de data asta mi-a iesit mai bine, uitati: krem a la krem
Acum o intrebare: oare daca nu pun smantana la crema si pun doar lapte e ceva rau? As vrea sa iasa un pic mai usoara, credeti ca se schimba gustul foarte mult?

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Nu stiu ce am azi,dar am o foame terbilia.Si cand ma mai uit si la pozele voastre deja ma ia cu lesin.
Corina,tare bine arata Krem-ul tau. Asta e prajitura pe care o faceam aproape zilnic cand stateam acasa si s-a intamplat sa o fac si fara smantana,doar cu lapte.Si a fost la fel de buna.

Natalia,mi-am descoperit o colega,care e de loc din Chisinau.Si mi-a promis ca atunci cand se intoarce din minivacanta de Paste imi aduce lapte caramelizat! Imi venea sa o pup!

Miha si Robert


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Roxana, zici ca sunt bune viespile la cuib, nu? Observasem si eu reteta, o s-o incerc daca e confirmata inca o data.
Sa va arat si eu productiile mele ce-si trag originea tot de acolo: aici si aici
Kardinalul a cam fugit la pozat, era a doua zi si se inmuiase bine bezeaua, iar cea cu branza e atat de fina si pufoasa ca nu o sa mai fac alta reteta de acum.

Vad ca Lilia ne aduce si aici spiritul Pastelui, bravo! Apropos, am citit povestea luptatoarelor, ca dupa parerea mea sunt doua luptatoare acolo, felicitari!
Corina, fetitei mele ii mai place cate o portie de creme ole de vanilie pe care o serveste la cupa la minimax :D, dar mie mi se pare total diferit doar cu lapte, e mult mai buna cu smantana.
Va pupam!

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Diferenta cred ca ar fi in primul rand de consistenta. Cred ca iese mai teapana daca pui si cu frisca/smantana. Si eu mai trageam cate un Crem Ole pentru papat ca atare si era molcutza si 'curgatoare', consistenta de budinca asa cum imi place mie (nu era batzoasa).


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Multumesc, fetele! Am sa incerc totusi, dar deocamdata iau pauza de "krem" ca deja am pus un kg pe mine de la ea.

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Corina, foarte bine arata kremul tau. Hihi, am ris la faza cu prajitura mai usoara, in cazul asta ar fi mai bine sa inlocuiesti blatul cu un strat de frunze de salata, crema, cu niste rosii si castraveti, iar glazura, cu iaurt degresat.

Gratiela, frumoase prajituri, vreau si eu reteta pentru cea turnata cu brinza. Merci!

Miha, ma bucur tare mult ca ti-ai gasit o sursa de lapte condensat.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput