Stelute de ianuarie februarie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

IoanaN, multumesc pt raspuns am sa o dragalesc mai mult, o voi tine in brate daca asta o linisteste, sper sa nu se invete asa, cred ca ar fi interesant pt toate fetele daca nea-i impartasi si noua info din carticica ta, saru'mana.
Anis, mulge cat mai des si in primul rand nu ai pe nimeni (bunici, sora, frate )care sa o tina cateva zile pe Scumpa de Ingrid ca tu sa te odihnesti si sa-ti revii?

pupam mamicile si comorile
nadia de
Lidiuta 08.02.2007
o nastere cu miros de cafea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

nadiutapm uite iti traduc pe fuga...se agita mateias si nu ma lasa:

Scaunele unui sugar alaptat la san sunt mai putin mirositoare sau chiar deloc comparativ cu cele ale sugarului hranit artificial. Un nou-nascut hranit la san, natural, poate sa nu aiba scaun in fiecare zi. Multi copii, hraniti adecvat si care iau in greutate corespunzator, vor digera atat de bine si complet laptele natural de la mama incat vor avea un singur scaun la 3-8 zile!!!! Acest lucru insa nu se intampla la sugarii hraniti artificial. Care au unul sau mai multe scaune pe zi. Copii hraniti la san isi pot modifica comportamentul fiziologic destul de abrupt, de la o zi la alta sau chiar de la o masa la alta.

Apoi medicii care au facut studiul si au scris cartea dau exemple de copii care aveau un pattern de bowel movement la 10 zile...mie persona mi se pare mult, prefer sa faca zilnic, o data pe zi! si dau exemple cu acesti copii are pur si simplu erau sanatosi tun si erau foarte voiosi si activi dar aveau acest ciclu prelungit de tract intestinal, dar daca erau stimulati (termometru in fudulet, supozitor) faceau imediat caca si nu erau constipati...ei spun ca se regleaza in totalitate dupa 1 an...

Ioana, mamica lui Matei Nicholas

Mergi la inceput

Anis pt tine era inf cu scaunul la bebe...
te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

offf, vreau sa scriu si eu 2 randuri de vreo 5 ore....
Catalina si mie mi se pare ca seamana bebeii nostrii...:)hai s-o punem de-o intalneala...in vreun parc undeva....
IoanaN, multumim pentru informatii, daca mai gasesti ceva legat de scanele bebelusilor alaptati exclusiv cu formula te rog mult sa ni le impartasesti fiindca eu nu stiu ce sa mai incerc cu Mihnea. Si de vreo sapt scaunul lui este verde inchis....

asa....unde e Messa ca vreau sa ma laud!!!!!!!!!Azi a fost tati acasa toata ziulica si......a fost tare bine...Pot sa confirm ca Durex Play si-a facut toti banii....
Gata ca mi-a amortit mana..
Pupicei pentru mamici si bebei...

Marilena si cel mai dulce bebe, MIHNEA- GABRIEL( 24 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Offffffff si eu sunt super stresata ba de scaun ,ba ca ii mai tremura barbia.Acum sa trezit sta cumintica si se screme si face asha ca un calut care necheaza.Nu stiu daca o doare burtik ptr ca toata ziua de frica sa nu o doara am tinut la burtika ei o carpita incalzita la cuptor.Trage din suzy asha cu sarg si nervoasa,fara sa ii fie foame a mancat acum 1 ora.Azi am incercat ceaiul instant de fenicul si chimen de la humana.Se pare ca il bea.....Insa stau super super stresata cand o vad agitata.Aseara a dormit bine insa azi iar e agitata.Offfff ce ma enerveaza viata asta ca nu stiu mai multe!!

Mami de Roberta Anne-Marie Printesica Roberta

Mergi la inceput

fetelor hai sa va scriu pe scurt perioada de 6-8 saptamani.

hai sa scriu ce ne preocup amai mult acum si mai tarziu pun si retul ce nu pot scrie acum.

Plansul.

Tipurile de plans ale bebelusului ar trebui sa fie cunoscute de parinti pana la aceasta varsta. Bebelusul plange din plictiseala, durere, discomfort, foame, oboseala si din necesitatea de a (leting off steam) de a se elibera de stresul acumulat si energia excesiva. Toate sunt tipuri de plans foarte diferite unul de celalat. Noii parinti invata sa le deosebeasca incercand toate manevrele de impacare: hranire, schimbarea scutecului, imbratisare, consolare. Parintii nu trebuie sa fie surprinsi sa constate ca o metoda care a dot roade in calmarea micutului, nu va mai avea acelasi efect data viitoare. Invatand sa fi parinte e un proces presarat cu trialuri si cu erori.
O perioada regulata, normala de plans, de agitatie (fussy period) ce are loc mai ales la sfarsitul zilei, este deopotriva comuna si adaptativa la nou-nascut la aceasta varsta. Il ajuta pe micut sa se elibereze de energia in surplus si de stresul acumulat peste zi (it hepls the baby to let off steam so that she can adjust to a four-hour cycle of state) pentru a se putea conforma unui program ciclic de 4 ore. Gradual, bebelusul va invata metode mai mature de a se auto-calma. De ex: se va folosi de reflexul mana-gurita, va duce mana la gurita sau va asculta vocile din jur...sau pur si simplu se va preocupa cu privitul luminii si al culorilor. Studiile facute reateaza ca punctul maxim in aceasta perioada a plansului are loc in jurul a 6-12 saptamani, de la caz la caz...intrand mai apoi intr=o descrestere sustinuta, terminand apoi cu disparitia toatala in jurul a 12-13 sapt de viata.
Parintii vor sa afle daca exista riscul sa resfete copilul grabinduse la el de fiecare data cand il aud plangand. Ei intreaba: daca poart copilul in brate pe perioada agitata a acestuia, sau daca-l hranesc mai mult, il rasfat?
raspunsul este ca nu este categoric rasfat! De fapt, rasfatul nu exista, nu este posibil in primul an de viata. Parintii trebuie sa incerce totce este posibil sacalmeze micutul, sa-l ajute...pana in punctul in care tot ce fac se adauga la agitatia micutului. Apoi, e timpul sa o luati mai incet. Copilul trebuie miscat mai cu calm, sa asigure linistea si o lumina tolerata de micut...obscur, semi sau lumina mai puternica...sau pur si simplu copilul trebuie lasat cateva minute sa se calmeze, sa planga pentru debrifing. Intre 5-10 min odata...il vor ajuta pe micut sa treca peste si sa se elibereze de stres. Dupa un asemenea moment, copilul trebuie luat in brate, calm, ajutat sa elimine aerul...apoi pus iar jos. Un copil rasfatat este un copil cu nevoi la care se atenteaza, dar luarea copilui in barte, linistind un copil nervos, speriat sau obosit, incercand sa-l satisfaci nu duce la rasfat.

fetelor va mai scriu...spune de hrana la san, sa nu va ingrijorati ca nu manaca destul. In jur de 10-20 de minute la san e mai mult decat suficient. Daca e hranit corespunzator, somnul de 2 ore trebuie sa fie neintrerupt (ast adaca nu are colci).
Ce mai este imp: prrea multe varsaturi, scaune frecvente intre mese si o iritatie uscata faciala poate fi un indicator precoce al intolerantei la o anumita formula de lapte artificial. Copilul poate avea o intoleranta la o anumita proteina din lapte, legatura cu pediatrul trebuie luata la observarea acestor semne in vederea verificarii micutului.

va pup, scuze pentru eventualele greseli si exprimari aiurea dar nu am timp...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

Si eu am spus ca osa incerc diversificarea dupa 4 luni dar iar incepuse sa nu mai faca kk ,iar supozitor ,termometru ,ceaiuri si nu mai vroiam sa ajung din nou la pastile ....,m-am gindit si am spus decit o lingura de chimicale(pastile) mai bine o lingura de suc de mere sau morcovi....,i-am dat azi o lingurita de suc de morcovi ,i-a placut dar parca a toncanit mai tare zilele trecute cind i-am dat suc de mere...
Am si eu o intrebare cinne stie ,mamicile cu bb2 dupa o saptamana doua pot sa-i combin sucul de mar cu cel de morcov ,s-au cum se face ?

http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762386910260

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

mersi Monykk esti singura care ai observat mesajul meu trist. te pup

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Din ciclul mamicilor batute-n cap...vroiam sa fac de mancare si fii-mea plange intr-una asa ca am luat-o cu mine in bucatarie... in scaunul auto si langa mine.
Si a sarit un strop de ulei incins drept la ea pe fata Una la mana nic n-am oximed in casa si doi mi-ar si frica sa-i dau ca e chiar intre sprancene,foarte aproape de ochi.
Oooof mor...dupa ce aveam eu o zi de super super KK atata imi trebuia

Adinush cu Ayleen-Alexandra *09.01.2007*

Mergi la inceput

marybell ce ai patit scumpa mea?

Mergi la inceput