casatoria???!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

quote:
Originally posted by mariana_flo

Mie casatoria imi da un confort psihic nemaipomenit. De cand ma stiu mi-am dorit un sot bun si 2 copii. Poate si datorita faptului ca am avut o copilarie foarte grea. Sunt constienta ca o hartie nu-ti ofera nici o garantie dar... nu stiu cum sa explic.... pur si simplu ptr mine casatoria reprezinta implinirea exact cum un copil iti implineste viata.

SUBSCRIU !E ASA FRUMOS SA FII CASATORITA !PENTRU MINE ! NU S-A SCHIMBAT NIMIC SI SUNTEM DE 7 ANI IMPREUNA SI DE 4 CU PATALAMA LA MANA SI POT SPUNE CA RELATIA S-A ASEZAT ASA DE BINE CA NU PUTEM STA UNUL FARA ALTUL,NE ALINTAM NON STOP,CHIAR DE FATA CU SOACRA-MEA CARE CONSIDERA CA E RUSINE SI CA NE VAD VECINII !EU CRED CA IUBIREA + UN BARBAT DEOSEBIT = CASA BUNA SI COPII FRUMOSI. VOI NU CREDETI CA ATUNCI CAND IUBIREA ESTE COMPLETA ,NU DOAR O AMAGIRE TOTUL DECURGE BINE ATAT INTR-O CASATORIE LEGALA CAT SI IN UNA FARA FOITA.DAR EU CONSIDER SI VORBESC STRICT IN NUMELE MEU CA NE-AM GASIT "LOCUL" DE CAND SUNTEM CASATORITI SI SUNTEM O FAMILIE INVINCIBILA IN FATA RAUTATILOR DIN PARTEA ALTORA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Adela

parca-ai fi barbat tu

Adela&Julia

Subscriu! In general barbatzii gandesc asha, dar mai sunt si femei, mai stii? Pe mine nu ma deranjeaza actul de casatorie, ba dimpotriva! Normal ca se schimba relatzia, se schimba oricum, cu sau fara act, oricat am vrea noi, nu ramane la fel ca la inceput. Chiar daca n-ai act, chiar si daca esti amanta unui barbat insurat, pana la urma tot intr-un fel de nevasta te transformi daca relatzia e de lunga durata. Nu actul e de vina, ci tot felul de altzi factori pe care nu am suficient spatziu sa ii descriu si pana la urma fiecare dintre noi. Actul itzi apara drepturile in fatza legii si nu are ce rau sa faca femeii. Poate unui barbat nehotarat care nu e sigur ca vrea sa itzi ofere toata viatza lui si nu in ultimul rand, banii lui si care crede ca poate va dori o schimbare in "decor" pe viitor-da, ca daca mai face si un bb nu mai o poate sterge cand ii tuna lui fara sa plateasca cu varf si indesat... Depinde de tine... Cred insa ca asta cu hartia care impiedica mai stiu eu ce nu are o baza reala pentru femeile care vor o familie adevarata si stabila. Stiu si femei care nu vor casatorie, dar cred ca si ele sunt la fel, nehotarate daca vor sa ramana pt. totdeauna cu partenerul si nu vor complicatzii, chiar daca declara ca "actul nu conteaza blabla". Oricum, eu vad actul in primul rand ca fiind in avantajul femeii, asha ca cele care nu doresc, e OK, nu cred ca il afecteaza in rau pe partener. Oamenii fac ceea ce fac din doua motive. Unul afirmat public si altul real. Daca te deranjeaza actul de casatorie sigur ai motive, dar nu cele declarate public.

Numai bine tuturor, cu sau fara acte!

PS Poate se supara unele dintre voi? Oops! Asta e!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Nu inteleg,cum adica "tin cu dintii la libertatea si independenta mea"(am auzit asta de mai multe ori),apoi,nicidecum casatoria nu trebuie privita ca o "cusca" si nici ca "ti-e frica"de un act.Peste toate astea,daca mai iti trece prin cap ca "poti sa-ti bagi picioarele",atunci pererea mea e sa nu faci pasul,caci nu esti pregatit,si cu siguranta va fi un fiasco.
Casatoria ,parerea mea, trebuie sa te faca sa te simti "2 in 1" si sa simti ca in acea "cusca" te simti cel mai bine,cel mai in siguranta si cel mai implinit.Te poti distra si cu sotul(si inca ce bine!!!),poti merge si la petreceri,la film sau unde vrei tu,poti iesi si numai cu prietenele...asta vad eu o casnicie adevarata.Iar daca te gandesti la alte "libertati si independente",atunci,regret,dar repet,nu trebuie sa faci pasul.

Nu am vrut sa fac aluzie la nimeni sau sa supar pe cineva.Parerile catorva dintre voi,le-am auzit la mai multe persoane,asa ca mi-am spus opinia la modul general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

nici nu mai e nevoie sa imi spun parerea, Ruxij si Claudya au spus perfect si tare frumos exact ce gindesc/simt io :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Nu inteleg de ce casatoria e privita ca o cusca ... cum sa fie o cusca daca barbatul meu e cel cu care imi doresc sa fiu toata viata???...nici ca mi-as dori altceva...e drept ca la inceput e mai greu.... ca de-abia a doua zi dupa nunta iti dai seama ca ai noi responsabilitati...si pana te obisnuiesti cu noua postura de sotie e putintel mai dificil...
Pe actul ala de la primarie eu nu pun nici un pret...e doar o formalitate...pentru mine conteaza doar faptul ca suntem "legali" in fata lui Dumnezeu...slujba religioasa a fost cu adevarat importanta pentru mine...
Eu consider chiar reconfortant faptul ca acum "apartin" cuiva...ma simt protejata si stiu ca am intotdeauna un prieten langa mine...

Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

quote:
Originally posted by maudi

nici nu mai e nevoie sa imi spun parerea, Ruxij si Claudya au spus perfect si tare frumos exact ce gindesc/simt io :)

si eu suscriu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina6 spune:

salut,
vad ca unii chiar a-ti raspuns fumos, dar un singur lucru nu inteleg de ce crede-ti ca numai barbatii au dreptul sa spuna "da" sau "nu".??..
..eu una zic ca fiecare apartinem acestei lumi si suntem si vom fi mereu pe picioarele noastre chiar daca un act crede-ti ca ne avantajeaza, sau iti ofera cica nu libertate.ci o umbra in care sa ne ascundem...cel mai bine a zis-o la sfarsit de raspuns adda:"Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza "....asta e iubirea....si eu sunt total de acord cu ea.
Va iubi mult cu drag pupici multi din partea mea.

Marina6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Pentru mine hartia aceea ce reprezinta Certificatul de casatorie nu inseamna mare lucru. Sau poate tocmai pentru ca am avut o prima casnicie nu tocmai fericita gandesc asa. Cred ca doi oameni pot fi fericiti si fara a oficializa legatura lor. Sunt de 3 ani impreuna cu actualul meu partener si inca nu ma gandesc sa legalizez aceasta relatie. Dar,ajutata de un cunoscut, m-am cununat religios, pentru ca pentru mine acest lucru este foarte important. In fata lui Dumnezeu suntem sot si sotie si-mi este suficient.
Fiecare se cunoaste bine si stie cum ii este bine si cum nu, fiecare stie cum poate trai fericit alaturi de cel drag. Casatorit sau nu, important este sa existe dragoste, intelegere, prietenie si respect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Cand am spus ca "tin cu dintii la libertatea si independenta mea"-a vrut sa fie o metafora...nu am vrut sa se inteleaga ca ma distrez cu alti barbati sau ca prefer sa-mi petrec timpul cu altcineva...normal ca cu el cu ies,cu el ma distrez si cu el ma simt perfect-nu vb de o independenta,libertate fizica...pt ca altfel nu ar mai fi dragoste,altfel nu ar mai fi perechea mea...si cred ca notiunea de siguranta nu mi-ar da-o acel act si nu as vrea sa mi-o dea...tocmai cred ca acea siguranta reciproca ne-ar face sa fim mai putini luptatori pt o relatie cat mai buna,sa fim cat mai competitivi unul pt altul.
Cred ca si o relatie e o lupta cu tine insati,a evolutie,o scara,o contructie....trebuie zilnic sa lupti sa faci sa fie mai frumos,sa te rupi de rutina,de cotidian...
Recitesc ce-am scris si prevad ca voi fi inteleasa gresit...

Eu nu am rastalmacit cuvintele nimanui si nu am judecat sentimentele nimanui -eu mi-am expus parerea si v-am intrebat daca acel act credeti ca schimba sau nu ceva intr-o relatie?Nu v-am rugat sa-mi comentati starile sau sentimentele....

Asa simt eu.Ma bucur ca exista fete care vad diferit de mine si ma bucur pt linistea lor-asta ma face sa cred ca exista casnicii frumoase si asta nu poate decat sa ma bucure...dar ,fetelor,puteti sa ma judecati,sa ma criticati eu asa simt,asa sunt!Nu putem fi toate la fel....

Dragostea inseamna sau iti da siguranta absoluta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Sa va spun de noi?
Ne cunoastem de 18 ani.Acum 17 ani am devenit "prieteni".Am fost colegi de banca 4 ani.De opt ani stam impreuna.De 1 an si 10 luni casatoriti...din cauza Catalinei de 1 an si doua luni.
Ei ce ziceti?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput