Mamici de martie - aprilie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

quote:
Originally posted by madybulancea

Raisa ma bucur k ai reusit sa ii convingi sa cumperi hainute...eu nu...abia am luat si patut,dar nu-i nimik,am incredere in draga mea sora si sot...stiu ce sa faca!le-am dat si ordin dupa ce am nascut si au vazut k suntem bine sa zboare in magazine k altfel ii mananc...

Mi-e pofta de cafea si de o pizza...

Mady34+ cu

Buna!
Sunt viitoare mamica de mai si se pare ca avem amandoua mare incredere in surorile noastre!Si la mine va face cumparaturi sora mea si cu sotul, desi unele cumparaturi mai mari le-am facut deja!Nu puteam rata sansa sa-i cumpar lui pitik ceva si inainte!E o placere sa faci astfel de cumparaturi!
Va doresc sarici usoare la toate!cate mai sunteti!

Alyna 33+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Roxygeo, ce face miresica de 2005 si viitoarea mamica?Ma mai stii?
Cred ca abia astepti sa-ti tii bebelul in brate!Nici eu nu mai am rabdare!
Sa ai parte de o nastere usoara si bebe sanatos!Parca nasti la Polizu, nu?La cine?Eu la dr Oprescu Dana!

Alyna 33+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Buna fetelor!

In primul rand, felicitari noilor mamici. Nu am apucat sa citesc tot din urma, dar ma voi intoarce.

Am revenit si noi acasa si suntem putin mai linistite. M-am gandit sa povestesc cum a fost la nastere. Pot spune acum, judecand la rece, ca a fost usoara. Am fost duminica, 18 martie, pe la 12 la spital la control si doctorita mi-a spus ca am ceva dilatare si uterul e usor contractil. Asta insemna ca nu ar mai fi durat mult pana sa se declanseze nasterea, dar ea a hotarat sa ma interneze si sa o provoace. Bun, asa ca am plecat sa-mi iau bagajul, l-am sunat pe sotul meu sa vina de la Tulcea si aproximativ pe la 4 pm ne-am prezentat la spital. Pe la 4.30 am ajuns intr-un salon si doc mi-a pus o pastiluta care sa ma ajute la dilatare. Apoi mi s-au facut un mialgin si o perfuzie cu glucoza, in acelasi scop. In tot timpul asta a stat cu mine verisoara mea care este asistenta la maternitate si care m-a ajutat enorm, din toate punctele de vedere. Pana pe la 7.30-8, nu mai stiu sigur, am stat de povesti cu ea, am mai dat telefoane, m-am uitat pe reviste. Incepusera niste dureri, dar slabe, ignorabile. Apoi a venit doctorita si a constatat ca am dilatare 5 si mi-a rupt membranele. Dupa asta au inceput adevaratele dureri. Am reusit sa trec prin primele contractii cu adevarat dureroase aplicand diverse sfaturi pe care le-am gasit pe forum...respiratie, multa plimbare. Aproape ca nu am putut sta jos deloc, mai ales cand au inceput durerile cele mari. Am zis eu ca sunt viteaza, insa in ultima jumatate de ora am si tipat putin. ma speria gandul ca vor urma dureri si mai mari dupa asta, eu stiind din auzite ca nu te dilati instant de la 5 la 10 cm. Deci, ca s-o scurtez, de pe la 8 la 9.30 m-am dilatat aproape complet si la 9.40 am nascut-o pe Maya, cu ajutoare - era o asistenta care ma impingea pe burta. Partea interesanta este ca dupa ce m-au urcat pe masa eu aproape nu am mai simtit nimic, nici o durere, eram ca anesteziata. Doar o incordare puternica...ele tot imi spuneau sa imping pe durere dar eu nu mai constientizam daca ma doare sau nu. Nu am simtit expulzia. Cand mi-au zis "Gata, a iesit!” mi-am spus "Atat a fost?" Eu ma asteptasem sa dureze mai mult, sa le aud comentand etapele “Uite, a iesit capul, etc”. Restul, se poate banui...o senzatie imensa de relaxare, fericire, telefoane, prima intalnire cu fata care, desi se nascuse cam molesita din cauza mialginului pe care mi-l facusera, era perfecta...fara pete, fara bubute, alba cu ochi negri...ce sa mai zic. Fiecare cioara isi lauda puiul.

Acum suntem acasa si inca mai facem cunostinta. Are program alandala de mese, dar de la o zi la alta parca se regleaza. Ma bucur cel putin ca mi-a mai venit laptele, la spital incepusem sa-mi pierd increderea, s-a declansat mai greu. Important este ca, dupa cateva episoade de panica, mi-am revenit, m-am muls, am luat Galactogil, am baut multe lichide si mi-a venit laptele. Inca nu stiu prea cat trebuie sa pape, dar am presupus ca se satura din moment ce nu plange si adoarme. Doar seara tarziu ii mai dam cate un supliment, pentru ca are ceva colici si plange si nu reuseste sa stea la san suficient ca sa se sature.

Gata ca m-am intins prea mult. Vreau sa mai spun doar ca sunt fericita si ca, de cand am nascut-o, in fiecare zi mi se pare ca e sarbatoare.

Merg sa mai citesc din urma.

Argentina cu minunea mica Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Buna -telor,

n-am mai apucat sa intru de vineri (momentan nu mai am internet acasa, dar sper ca saptamana asta sa rezolvam problema).
Asta este ultima saptamana de mers la serv. Si de saptamana viitoare program de lenevit. Asa ca am neaparat nevoie de net acasa.

Sa raspund desi cu intarziere intrebarilor:
gabdyd - dimensiunile printesei mele au fost:
DBP 93 mm (si am citit ca 95 ar fi dimensiunea la termen),
LF 72.6 mm,
AC 300.
Si doar atat mi-a dat. Inimioara ii bate ritmic, cu 150 bpm (luna trecuta era 160), dar important ca de fiecare data a scris cord ritmic.Placenta scrie ca e fundica (ce o fi insemnand asta am uitat sa intreb ca m-a bulversat cand mi-a spus ca ne vedem pe 13, am uitat toate intrebarile pe care le pregatisem) si spre ... (un cuvant care seamana cu cornul) stang, gradul II-III.
Luna trecuta placenta era laterala stanga, de 36 mm, gr. II, DBP 81.7mm, LF 59.6 mm, a crescut ceva pitica intr-o luna, nu?

In dreptul valorilor pentru DBP si LF scrie 36-37 saptamani (35-36 saptamani cronologic). Dupa ultima menstruatie in ziua controlului eram la 35 saptamani si 4 zile.
IERI AM IMPLINIT 36 SAPTAMANI. Asta inseamna (sau cel putin asa credeam eu pana acum) ca pot naste oricand??? Desi am citit astazi ca la sfarsitul saptamanii 37 sarcina este considerata la termen. Saptamana 37 nu e prima din luna a 9-a?? N-am stiut toata sarcina sa raspund prea bine in ce luna sunt, asa ca de ce as invata pe ultima suta. Ma multumesc cu saptamanile.

Crina

Mergi la inceput

Acum ceva timp se discuta despre luna plina si cum ca ar fi un aflux de nasteri atunci cand e luna plina. Parca la noi in odisee s-a confirmat. A spus atunci una din fete ca pe 2 aprilie este din nou luna plina, si eu mi-am spus in momentul in care am citit: ATUNCI O SA NASC EU!! Pe atunci abia asteptam momentul, acum sper din tot sufletul sa nu se intample si printesa mea sa mai stea ceva la caldurica, cam pana dupa Paste, daca nu o vrea chiar pana dupa 13.

Stie cineva ce inseamna FV. Dupa fiecare consultatie imi propun ca la urmatoarea sa intreb, dar de fiecare data uit. Am vazut ca e ceva pe care o spune cand se uita si palpeaza buricul. A evoluat de la 0/2, 2/0, 4/0 si acum X/4??? De data asta nu a mai pus mana pe buric ci in capul pieptului.

Credeam ca stiu ceva mai multe despre momentul nasterii, dar acum in capul meu e o mare varza. De fapt mai important e ce ne asteapta dupa.
Voi v-ati hotarat cu ce le faceti baie puiutilor?? Colegele mele mi-au spus ca ele pana la 1 an au fier apa de baita, au pus cateva pliculete de musetel si au lasat-o sa se raceasca. Una dintre ele a folosit crema de barbierit. Stiam de la mama ca sapunul de barbierit este bun, si cum nu se mai gaseste l-a inlocuit cu crema, mie nu mi se paree o idee stralucita. Cealalta a folosit produse nivea.
La noi (in bucuresti, ca in provincie mai mult ca sigur nu) exista magazine bio?? Cineva pe forum parca spunea ceva de ulei de migdale, dar de unde sa-l luam. Nu as vrea sa folosesc, cel putin la inceput cosmetice.
Ionela (sper ca ea este, nu-mi amintesc bine) spunea ceva de sapunurile cu miere sau aloe de la Emway (sper ca am scris bine). Stiti pe cineva care le-a folosit, sunt chiar 100% naturale?? As vrea sa-mi command si eu.

Voi v-ati cumparat baita? Am vazut in Carefour 2 tipuri, unele simple si unele cu suport pentru bebe. Care sunt mai bune??

Saptamana asta as vrea sa spal si eu hainutele printesei. Eu intentionam sa le spal la masina si sa-i repet programul de clatire. Dar colegele mele au spus, NU, de mana, cum sa bagi hainutele lui bebe in masina in care speli si hainele voastre?!??! Sa le ascult sau nu??? Voi le-ati spalat la masina sau de mana? Ati folosit detergent special sau cel pe care-l folositi in mod current si le-ati clatit de 2 ori??

Hai ca v-am asaltat cu intrebarile.

Imi permit si un sfat pentru fetele care se plang de hemoroizi. Am avut si eu probleme de genul asta si-mi face f. bine bepanthenul.

Crina 36+ Maria Stefania

Mergi la inceput

Am salvat toate paginile pe care le-ati scris de vineri si pana acum, asa ca ma duc la mine la birou si ma pun pe citit si o sa mai revin mai tarziu (daca mai am timp, ca la cat ati scris...) sau daca nu maine dimineata.

Sa aveti o dupa amiaza placuta si cu cat mai putine dureri si o noapte linistita.

Am uitat sa felicit proaspetele mamici sa fie sanatoase si sa se bucure de ingerasii lor.
Si sa nu uit sa le multumesc mamicilor care-si fac timp sa ne impartaseasca din experientele lor.

Crina 36+ Maria Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Karra mi se pare mult si 120 ml. Ai mei mananca in medie 90-100 ml la o masa si au 6 mese pe zi. Si au 3 sapt. implinite sambata.
Scrisese Tzuna niste pagini in urma ce si cum... Din cate am retitnut, in prima luna ar trebui sa pape: nr. de kg inmultit cu 180ml. Rezultatul reprezinta cat ar trebui sa manance intr-o zi.
De ex. daca bb are 3 kg: 3 x 180 = 540 ml/zi. Asta in prima luna. In a doua luna trebuie inmultit cu 170, in a treia cu 160. Si nu mai stiu mai departe ce si cum.

Crina_mio s-o iau pe rand:
1. Baie le fac cu apa de la robinet... nefiarta, fara musetel... La sfatul pediatrului, care mi-a spus ca asa cu ii inveti, asa-i ai... Daca nu vreau un copil sensibil, atunci sa-i fac baie cu apa obisnuita. Asa am procedat la mandra si e bine, sanatoasa
Doar pt. spalat fata, fac putin ceai de musetele si ii sterg asa.

2. Ii spal cu produse de bebelusi (Nivea, Sanosan)

3. Hainele le-am spalat de la inceput la masina de spalat, cu detergent obisnuit si la inceput le clateam de doua ori... la mandra, ca la baieti n-am mai facut asa. Doar daca o sa se irite (unii bb-ei au pilea mai sensibila) folosesti deterget special (darmalin de ex.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Raluca mai incet cu curatenia pt ca nu face bine. Te inteleg ca si eu cand ma uit in camera mea am impresia ca toate sunt aruncate si ma apuca toti dracii, da cand vad ce repede obosesc imi trece repede.
Mady da cine te opreste sa bei o gurita de cafea, mie imi e pofta toata ziua de cafea, cand vad reclame la tele sau simt miros mi se face o pofta.
Crina eu de crema de ras nu am mai auzit, la cate produse sunt pe piata acum special pentru bebe. Eu stiu ca e bine sa folosesti produse dintr-o singura gama si poti folosi si ulei de masline fiert la bain marine. La noi la maternitate stiu ca folosesc ulei de floarea soarelui.

Cria35+ cu Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

Pentru fetele ce nu au nascut inca se zice ca e bine sa citim inainte de nastere Acatistul Sf Spiridon sau al Sf Stelian. Mi s-a spus ca ajuta, pentru nastere usoara. Mi le voi procura chiar azi si fiindca tot tin post saptamana asta ca sa ma pot spovedi si impartasi o sa citesc si unul din aceste acatiste.Nu stiu daca credeti in asa ceva dar eu una am ramas insarcinata cu ajutorul acatistului Ioachim si Ana.
Ce ziceti?incercam?Rau doar nu o sa ne faca, nu??
pupici
36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna fetelor!
Tot acasa sunt! Nu a trecut termenul cu chiar asa mult, cum spunea Stefania. Teoretic ar trebui sa nasc miercuri, pe 28 martie, asta dupa calculele doctorei. Dupa ale mele ar fi trebuit sa nasc pe 25 martie, iar dupa ultima ecografie ar fi trebuit sa se intample pe 21 martie. Practic, bebelina mea vine cand vrea ea, ce sa mai zic.

Acum vad ca am o scurgere maronie. Ma gandeam sa fie dopul? Nu prea pare. Oricum merg pe la ora 16.00 la doctora si ma lamureste ea. Daca nu ma mai intorc acasa sa mai scriu pe forum, va tin la curent prin telefon. Am luat listuta cu nr. de telefon si o sa sun eu pe cineva.

Cam astea ar fi noutatile. In afara de ceva vagi dureri de spate, nu experimentez alte semnale, decat scurgerea asta, daca o fi semn.

Acum va pup si pun si eu majoretele la treaba pt toate fetele care urmeaza!

Las mai multe ca poate nu ma mai intorc si nu mai pun altele cateva zile bune!
Pupici fetelor si tineti-mi pumnii!

Ela in 40s+1z cu Thea Ioana

AMR pana la Ziua Cea Mare

Mergi la inceput