Malnutritie protein calorica

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

off,bietul bebe mic
sa dea Dumnezeu sa fie bine,si sa depaseasca momentul.Dumnezeu face minuni.nu va pierdeti speranta.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

.De 2,3 zile este in spital cu bbita.Tusea pina se invinetea si a trebuit sa se interneze.Este internata la Grigore Alexandrescu.
Azi a fost vizitata de doc. Ciofu(seful sectiei de pediatrie)care i-a spus ca nu are malnutritie .Calculele s-au facut dupa graficele de crestere la un copil normal, nu premator.Bine ca sint si unii prematuri care iau bine in greutate inca de la inceput.
Bbita s-a nascut de 2 kg .Nu a luat mult in greutate, dar la inaltime(61cm) e bine la kg pe care le are(4 kg).Si circumferinta capului e cu un cm mai mic decit in graficele normale.I-a spus sa se duca la un endocrinolog,dar acum e prea mica pentru teste.
D.p.d.v pshic sta bine.In rest ,speram sa -i treaca mai repede bronsiloita si entorocolita ca sa poata sa inceapa sa manince.
I-am zis totusi sa se duca la un nutritionist dupa ce iese din spital daca nu gaseste unul pe acolo intre timp.
Multumesc mult pentru suport .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Imi pare rau de vestile pe care le dai despre nepotzica ta.
Daca s-a nascut prematur (inainte de 37 de saptamani de sarcina) atunci trebuie facuta corectia de varsta.
Adica, din 40 de saptamani se scade numarul de saptamani de sarcina la care s-a nascut fetitza si rezultatul respectiv se scade din varsta actuala a ei.
Va rezulta varsta reala pe care o are fetitza.
Evident ca greutatea si celelalti parametrii se judeca in functie de varsta corectata si nu de varsta pe care o are de la nastere.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Sheannamp , s-a nascut la fix 37 saptamani..nu stiu daca se incadreaza la prematuri, poate doar cu 3 saptamani, probabil greutatea mica e de fapt hipotrofie (din cauza citomegalovirusului).

sanatate micutei!

Alexia 02.05.2004(filmulete)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

GGina- spune-i surorii tale sa se linisteasca.In mare parte povestea ai cam seamana cu a mea, exceptie fatul ca al meu nu s-a imbolnavit.L-am nascut la 37 sapt.cu 1400gr.Pt ca bb nu m-ai crestea, dr a hotarit sa imi faca cezariana.Trebuie sa aveti enorm de multa rabdare.Al meu bb niciodata nu ii era foame si nici acum la 10 luni nu prea papa.Il trezeam din 3 in 3 ore sa pape, dar niciodata nu tremina sticla, de cele mai multe ori dupa ce ma chinuiam sa ii dau sa pape cind tremina imi varsa...si uite asa o luam de la capat.Singurul lucrupe care il vroia sa faca era sa doarma.Puteam sa il las fara laptic ore intregi ca el nu plingea niciodata dupa papica.Asa sunt majoritatea prematurilor...e f gre.Mama are mare nevoie de ajutor.daca ai putea sa stai macar in wekend cu ea ar conta mult.
Totusi dupa cum zici ca are 6 kg si 61 cm la 5 luni, eu zic ca e ff bine.Al meu are 7kg la 10 luni.
tot ma gindesc ca poate asa e bb mai nemancacios.Mie nu mi-au zis niciodata medicii ca ar avea ceva probl de sanatate datorita faptului ca nu vrea sa pape.
Laptele praf l-am schimbat si eu de nenumarate ori si tot nu a papat.Am ajuns la concluzia ca asa e el .Nu vre sa pape .E extrem de greu cu bbii care refuza laptele.Eu am inceput diversificarea la 5 luni cu cereale.
iti sugerez sa mergi la forumul-prematurilor.Acolo vei gasi multe mamici in situatia asta.
Multa sanatate la bebei !

neda

Mergi la inceput

S-a nascut la 37 saptamini prin cezariana.Nu stiu daca chiar la fix 37.Copilul nu mai crestea .S-a nascut sa zicem la termen dar cu kg unui copil prematur.
Sint unii prematuri care se nasc peste 2.500 la 35 sapt. si altii care se nasc la termen cu acelasi kg sau mai putin ,depinde.
Si nu mi se pare normal ca un prematur care se naste cu 2.900kg la 35 sapt.(asa cum am mai citit pe net.) sa i se spuna prematur si la unul care se naste la 37 sapt. cu 2 kg sa fie considerat la termen ,chiar daca e asa.Probabil ca si din caua asta s-a ajuns la diagnosticul de malnutritie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by GGina

S-a nascut la 37 saptamini prin cezariana.Nu stiu daca chiar la fix 37.Copilul nu mai crestea .S-a nascut sa zicem la termen dar cu kg unui copil prematur.
Sint unii prematuri care se nasc peste 2.500 la 35 sapt. si altii care se nasc la termen cu acelasi kg sau mai putin ,depinde.
Si nu mi se pare normal ca un prematur care se naste cu 2.900kg la 35 sapt.(asa cum am mai citit pe net.) sa i se spuna prematur si la unul care se naste la 37 sapt. cu 2 kg sa fie considerat la termen ,chiar daca e asa.Probabil ca si din caua asta s-a ajuns la diagnosticul de malnutritie.

Gina, copiii nascuti la termen dar cu greutate mica(probleme de crestere intrauterina) se numesc hipotrofici(greitate mica la nastere). insa nu prezinta problemele (de maturizare) ale prematurilor.

un prematur poate sa se nasca, cum ai spus si la 30 sapta,mani si sa aiba peste 2 kg. si poate avea ceva probleme cu respiratia, si multe altele, pentru ca nu e complet maturizat (perioada mai mica de gestatie)

deci e diferenta intre hipotrofie fetala si prematuritate.

fetita e hipotrofica (greutate mica la nastere la termen-aproximativ la termen-) iar aceasta hipotrofie e data,probabil, in cazul vostru de citomegalovirus. citeste una din postari, unde este descrisa situatia infectarii copilului cu citomegalovirus si o sa vezi ca hipotrofia este una din consecinte.

s-auzim de bine

Alexia 02.05.2004(filmulete)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Da, nepotzica ta nu este PREMATURA ci DISMATURA (termen care se refera la cei care se nasc la termen dar care au o greutate si inaltime mai mica decat cea preconizata petnru varsta gestationala respectiva).
Un prematur, insa, poate fi si dismatur daca greutatea sa este mai mica decat cea adecvata varstei gestationale la care se naste.

Probabil ca toate problemele de sanatate pe care le are sunt secundare infectiei cu CMV. Din pacate, dupa cum ai vazut, nu exista un tratament eficient la bebelusul infectat ci doar metode de prevenire.

Sper din tot sufletul ca va reusi sa treaca cu bine peste aceste complicatii!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Da,aveti dreptate .Nu m-am gindit la diferentele dintre un prematur si dismatur .

Neda ,si nepotica mea este la fel.Aceeasi poveste ca la voi.Nu am intrat eu in prea multe amanunte .Dar povestea e la fel,fara problemele de sanatate asa cum ai zis si tu.
Are 4 kg la 6 luni .Ieri a facut 6 luni.Deci ,e destul de micuta.
Dar m-am linistit ca bb nu are nimic ,ci doar lipsa poftei de mincare.
Din cercetarile mele pe internet ,mai sint si alti bebelusi fara pofta de mincare .O sa intru si la prematuri sa vad ce se mai scrie pe acolo.
Sheannamp,multumesc pentru stick si acum ca diagnosticul a "disparut" te rog sa inchizi subiectul.

Multumesc mult pentru mesaje!

Mergi la inceput