Alaptatul-Help Line-(4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sweet_sm spune:

Emaaimee, multumesc frumos pentru urari, si tie iti doresc la fel, de fapt tuturor. sa ne fie bebeii sanatosi si noi pe langa ei sa-i putem creste frumos si demn.

Anis, eu iti cunosc problema, fetitele noastre sunt nascute la mica diferenta de zile si citesc la grupul mamicilor de ian-feb 2007 de la inceput; deci as vrea sa te felicit, mai intai, pentru perseverenta si curaj. si mai apoi sa te linistesc legat de cauza brustei scaderi in productia de lapte = e absolut normala. se intampla asta in jurul varstei de 3-4 luni si nu se cunoaste cauza inca. tot ce poti sa faci e ce ai facut si acum, sa continui fara ezitare, pentru ca fenomenul e temporar, garantat. bine ca ai rezerve, eu nu prea reusesc sa fac, desi ma mulg zilnic. e inselator mulsul asta, oricum, nu poti trage concluzia ca nu mai ai lapte doar pentru ca ies 30 ml dupa ce mananca Iarina. te-ai gandit ca poate ea, crescand, si-a marit viteza de supt si trage mai mult si mai repede? plansul seara poate avea si alte cauze, inclusiv plansul in timpul alaptatului - noi ne gandim repede la lapte in primul rand, ba ca nu e bun, ba ca nu e destul, dar nu intotdeauna asta e motivul.

ca sa fii sigura totusi, mananca bine, bea multe lichide si incearca sa te odihnesti suficient. si nu te mai panica de la primul semn ca e ceva in neregula, ca nu intodeauna e cazul. :-)

Gabi, da, e foarte importanta informatia, ne scuteste de multe greseli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Emaimee, merci pentru raspuns.
M-am mai linistit cu mancatul, dar acum vomita mai des.De vvreo doua zile se agita tare cand maninca si dupa ce-l pun in pat da afara. Si azi a vomitat cam mult.De fapt nu vomita, da laptele afara.O fi plina burtica?
Pupe,
Ama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Ama, unii copii fac asa, insa vezi daca imedita dupa mancare da un pic de lapte afara sau vomita mult intre mese. (baiatul meu era asa, vomita intr-una, dar dr a zis ca din moment ce pune 1 kg/luna pe el, n-am de ce sa-mi fac probleme).
Ceea ce poti face, in timpul alaptatului sa-l ridici sa mai ragaie.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Merci, Gabi
sa stii ca am uitat sa-l mai pun sa ragaie.Ca-l puneam si nu ragaia si numa-l chinuiam.Da revin la vechile obiceiuri ca era mai bine.
Multzam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Poate suge prea cu pofta, atunci inghite mai mult aer. Eu de ex. nu reuseam sa-i pun la ragait in timpul mesei ca urlau dupa mancare, si dupa supt se intampla destul de des, ca adormeau la san, ii tineam un pic sus, dar daca nu dadeau aerul afara, nu era nimic, fiindca dormeau pe burta, deci tot se descurcau ei cumva:)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

quote:
Originally posted by anis

M-am trezit brusc ca mi-a scazut drastic cantitatea de lapte.Atsa de ieri .Noroc ca aveam lapte de la mine congelat.Pur si simplu nu gasesc cauza.Bine oboseala e...dar era si inainte..bebe are pe 11 aprile 3luni.


Sa-ti traiasca bb!Laptele n-a scazut drastic, frica ta de mamica grijulie a crescut...drastic! Poate fi un puseu de crestere, poate fi oboseala, plansul poate avea alte cauze(bb oboseste f. repede si seara in general sunt destul de agitati..., colici).
Cat despre celebrele intepaturi in sani nu vor mai fi ca pana acum...adica organismul s-a adaptat la nevoile lui bb in acest timp si areglat productia, care era mai mare decat necesarul.Asa ai reusit sa pui in sticlute...pt. zile rele!dar aceste zile n-au venit si daca nu vrei sa vina inca nu te grabi cu biberonul, cel mult foloseste lingurita.Iar bb poate incerca sa suga mai des...
Cat mulgi nu prea e relevant, dar te poate stresa f. tare in schimb!
Hraneste-o cat mai des, fara sa te mai uiti la ceas si daca chiar vrei poti lua schinduf pt.cresterea cantitatii de lapte +nutrinatal + SOMN !!!
Cred ca problema se va rezolva repede, chiar daca iti va parea o eternitate...
cu drag, Iulia.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by sweet_sm

Foarte interesanta si instructiva discutia, va citesc demult, de la inceput inca, de pe vremea cand Allya era cea mai ferventa sustinatoare a alaptarii, si va admir in tacere eforturile pe care le faceti pentru bebelusii vostri.

Pentru ca acum e ora de papa pentru bebelusa mea de doua luni si cum nu am ce face altceva ca sa nu adorm in timp ce o alaptez decat sa mai citesc pe net, m-am gandit sa dau o mana de ajutor cu tradusul pentru Emaaimee, ca poate folosesc cuiva informatiile din articolul postat de ea. mie mi-au folosit sa le stiu dinainte sa alaptez, altfel as fi intrat in panica in momentul puseelor de crestere si mi-as fi suplimentat bebelusa cu formula, desi nu ar fi fost necesar.

Puseele de crestere
Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.

Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.

Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).

Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.

Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.

Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?

Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.

Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des.

Sa-ti traiasca bebelusa si sa fie sanatoasa! Si mii de multumiri pentru informatii! Fetita mea chiar trece printr-un puseu de crestere, asa ca mi-ai fost de mare ajutor. Ca daca ar fi sa ne luam dupa medici, repede as fi renuntat la alaptat! Noroc cu fetele de pe forum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Anis eu am alaptat pana la 1 an si 9 luni si pot sa-ti spun ca e tare neregulata productia de lapte. Am avut atatea momente cand am crezut ca pierd laptele incat nu dormeam noaptea de disperare (alta nebunie care numai bine nu imi facea). Totul e sa ai incredere in tine si in corpul tau.

Bea lichide si pot sa mai iei ceva suplimente gen Galactogil sau Spirulina. Eu pana pe la 4 luni am baut in prostie ceai cu Galactogil. Si asa cum ti-au mai scris si fetele pe la 3 luni e o micuta criza, cand copilul cere mai mult lapte iar mamicile se sperie ca nu mai fac fata. Iar senzatia de sani intariti dispare si va reaparea atunci cand vei incepe diversificarea. Succes in continuare si multa rabdare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweet_sm spune:

Lavinia, multumesc, si tie la fel, vad ca avem bebeluse aproape de-o seama, Cristina este doar cu o luna mai mare, iar Maria o cheama si pe fetita mea. sa iti traiasca si sa fie sanatoase, esti binecuvantata cu doua floricele. :-) ma bucur mult ca ti-au folosit informatiile, dar eu doar am tradus articolul, meritul este al Emei, ea l-a postat.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

sweet_sm,este meritul tau ca ai avut timp sa traduci.imi pare bine ca am ajutor.asa mai pot trimite art chiar daca nu am timp prea mult de net.
anis-nu mai iti face pb,ai alaptat-o exclusiv pe Ingrid pana la 6 luni, a crescut f bine, deci i-a ajuns laptele.nu ai de ce sa iti faci mii de ganduri rele.relax, ai doua minuni de fete.e greu,dar si f frumos.
va pup.


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput