Alaptatul-Help Line-(4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by aelita

Bine v-am gasit !
Fetita mea are 4 luni jumate si numai vrea sa suga.Lapte am destul,trebuie sa scot si sa bag la frigider si sa o mai pacalesc ziua cu biberonul.
Suge doar noaptea,de cand a implinit 4 luni ,ziua refuza si plange daca insist cand ea scoate limba.
Se trezea la 2-3 ore noaptea,acum suge doar o data -de doua ori si spre dimineata,se repede in san,trage de doua ori si cand se prinde de figura se trage,eu o pun la loc si incepe sa planga.cedez dupa o juma de ora de roaga,si ii dau biberon.
cnd a inceput asa am incercat si metoda "las-o sa ii fie foame rau si va suge" si nu a mers,o puneam la san si au trecut asa 10 ore si nu manca,disperasem ,mai ales ca nu lua bine in greutate si asa..
Ii dadeam completare pt ca nu luase bine in greutate,desi inca era in grafic.
Acum e mai bine cu greutatea,dar refuza sanul si eu care ma gandeam sa ii dau cel putin un an,la cat lapte am..
Azi mi-a venit ciclul pt prima oara,ma gandeam ca si asta sa fie un motiv,dar totusi nu de azi nu mananca ea,ci de acum doua saptamani.sa aiba vreo legatura cu atata timp inainte?

am scos iar cu pompa ,pt ca mi-e frica sa nu raman fara lapte,daca ea nu mai suge mai deloc.
azi noapte a supt odata,dar doar dintr-.un san(asa sugea si inainte,i-i dadeam pe rand,dar acum randul celuilalt ii vine noaptea urmatoare..).

sa mai sper ca isi va reveni??? au trecut totusi doua saptamani si vad ca mananca din ce in ce mai rar..

mentionez ca nu ii dau legume,fructe ...nu incep diversificarea pana la 6 luni.

S.

mie imi cam suna a greva foamei, a bebelusului.
nursing strike(refuzul sanului) apare din varii motive:bb bolnav,schimbare de mediu sau pus si simplu schimbare in viata bb(diversificare,mama merge la munca,mutat,schimbat mama cu doica,f multa lume in vizita,folosirea prod cosmetice prea parfumate de catre mama,etc).bb reactioneaza asa pur si simplu pt ca e debusolat,vrea rutina de dinainte,o vrea pe mami a lui numai pt el.
cum sa il ajuti?
lots of skin to skin contact:alapteaza-l in bustul gol.sau pur si simplu stai si te joaca cu el la bustul gol.iubeste-l mai des si imbie-l des cu sanul cald.stoarce cateva picaturi de laptic cat sa curga din san sa ii faci pofta, sa ii miroasa. si insista.
la unii bb merge sa le dai sa suga cand sunt semiadormiti.cel putin a mea o perioada buna numai asa a vrut sa suga.in rest am facut ce ti-am zis.refuzul sanului a durat la noi vreo 6 sapt.
e f frustrant pt mama si simti ca iti vine sa renunti.imi venea sa mor ca fata mea nu vroia sa suga treaza deloc, imi faceam fel de fel de ganduri.dar a trecut.
succes.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Eseea

Fetelor, Ana si Lavinia, va multumesc. Atat pt sfaturi cat si pt aprecieri! Nu e vorba de medalii ci vreau sa fac tot ce e mai bun atat pt ea cat si pt mine ( confortul psihic). Mi-am dorit f mult sa alaptez si sunt f fericita ca pot face asta. Ar fi f greu psihic pt mine sa nu o mai fac, ar fi un mare ESEC personal. :(

De aceea nu am un strop de lapte praf in casa si nici suzeta nu i-am dat. Sper sa mai maresc productia de lapte, desi in principiu e de ajuns. Si cred ca trebuie sa ma odihnesc mai mult si sa mananc ceva mai bine. Lara este o frumoasa si o cuminte, adoarme fericita si multumita la san, chiar daca a avut si cateva zile mai agitate. Putine, din fericire. Pt orice eventualitate, am pus ieri un biberon la congelator si o sa mai pun cateva zilele urmatoare. Asta ma face sa ma simt un pic mai bine pt cazuri extreme.....Nu vreau sa-i dau asa chiar deloc dar ma simt mai bine psihic. E groaznic si sa vezi ca plange ore in sir de foame si tu nu ai un strop sa-i dai. Dar sper sa nu fie nevoie.

Pozitia la san e cea descrisa de tine, Ana, deci cred ca e bine. In 99% din cazuri adoarme la san. Deja nici nu adoarme altfel.Si, aproape mereu, atipesc si eu spre sfarsitul alaptarii. Deci amandoua suntem fericite asa.

Ieri a fost bine, a fost o zi normala. Nu a mai avut starea de alaltaieri. Sa vedem azi.....dar speram sa fie bine, ca de obicei. Oricum, va voi citi in continuare si voi mai apela la voi. Am incredere in sfaturile voastre si ma bazez pe ajutorul vostru, multumesc.

Si apropos de alaptat, si eu alaptez in parc. Nu am vazut nici o privire aiurea dar probabil pt ca nici nu m-am uitat. Nu-mi pasa pur si simplu. Acopar pe bb si sanul meu cu un scutec de finet si...aia e. Chiar si pe o terasa am alaptat.

my baby, Lara

exact ca tine am patit cu fata mea,a trecut.nu am facut nimic deosebit.i-am dat cat a vrut si cand a vrut.fara nici o limita.citeste despre pusee de creste la inceputul capitolului.cred ca asta e motivul chinului vostru.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jaana

Buna fetelor!

V-am gasit din intimplare si am citit putin din ce s-a scris aici. Foarte util si mi-as dori sa pot citi mai mult, dar stau tare prost cu timpul... Va felicit ptr topic si ptr tot ceea ce faceti! Intr-adevar sint si mamici care isi doresc sa alapteze dar care au si diverse probleme. Iar restul, care nu vor... bine cu forta nu se poate. Deh, si eu am fost crescuta tot cu formula si din pacate mama nu ma sustine prea tare in incercarile mele... probabil nu i se pare nimic deosebit in a-mi hrani copilul cu formula, doar si eu am crescut tot asa si n-am nimic...

M-am hotarit sa scriu si eu aici ptr ca si eu am probleme cu alaptatul. Am o fetita dulce de doar 1,5 luni dar ma lupt din greu sa ii pot da din lapticul meu. Va citesc si va admir cite sacrificii ati facut ca sa alaptati. Eu am facut cam multe greseli in privinta alaptarii si recunosc ca a fost din cauza neinformarii. Stiam totul despre sarcina dar am uitat sa mai citesc si ce urmeaza dupa nastere

In fine, sa descriu si problemele mele. Lapticul mi-a venit greu, dupa vreo 3 zile si f.f. putin. Asa incit, in maternitate i-au bagat imediat biberonul in gura. Daca stiam povestea cu dependenta de bibe, as fi cerut macar sa ii dau cu lingurita. Dupa ce a venit lapticul, eu am fost f. bucuroasa, caci mi-am dorit mult sa alaptez si nici nu am crezut ca o sa am vreo problema. Insa dupa vreo 2 zile urla copilul toata ziulica si nu stiam de ce. Am stors cu pompa si a iesit f. putin. Asa incit... am introdus formula. Si bineinteles ca acuma s-a invatat si asteapta sa ii cada para in gura lu' natafleata.
Nu zic, mai si suge, mai ales cind e somnoroasa, dar cand e treaza isi pierde repede rabdarea.

Acum ma lupt cu 2 probleme:

1. Laptele meu nu e inca suficient ptr ai acoperi nevoile ei. Ma mulg de multe ori pe zi si ii dau lapticul meu. Din calculele mele ii dau cam 200 - 250 ml pe zi din laptele meu iar diferenta pina pe la 700 e completare. In ultimul timp productia a crescut, aveam numai vreo 100 - 150 pe zi. Un sin cred ca avea canale infundate ptr ca mai mult picura, acum curge in jet, mult mai bine. Bineinteles ca beau zilnic ceaiurile ptr lactatie si am luat si un medicament.

2. Nu stiu cum sa o reintroduc la sin. Metoda voastra cu intreruptul formulei si infometarea pina accepta sinul nu pot sa o aplic, ea urla de se invineteste cind ii e foame, parca isi pierde suflarea nu alta. Si nici nu o pot forta stiind ca nu e suficient laptic in sini. Daca aveti alte sugestii...

sa iti traiasca fetita.
cam asa vine laptele in mod normal(ziua3-4),primele zile e colostru.crede-ma satura f bine chiar daca nu e in calitate mare.1ml de colostru are echivalentul caloric a aprox 30ml de lapte matern/formula.
la noi in Irl nu se incurajeaza formula deloc.si sunt informate bine cadrele medicale despre alaptat.
storsul cu pompa e relativ.psihologic se poate inhiba lactatia datorita pomparii.dar lapte in san este.conteza mult sa fii ff relaxata cand te mulgi si sa ai o poza cu bb cand prestezi.
Magda,zicea ceva de perna electrica inainte de muls-acum cateva pag in urma.

eu ti-as sugera sa te relaxezi,sa te odihnesti cand doarme bb si sa te gandesti numai la bb.
da-i fetei lapte din biberon cu gauri f mici.incearca intai sa ii dai san.cand este semiadormita e momentul cel mai bun.pandeste-o somnorici si ziua si insista.
normal ca plange tare,stie ca vine laptele din sticluta rapid si fara efort.
este greu,nu renunta si vei reusi.
succes

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eimotto

Fetelor am si eu o problema legata de alaptat. Yannis al meu a fost nascut prematur, prin cezariana, laptele a venit mai greu... in maternitate il puneam la san si apoi ii dadeam completare cu biberonul. Bineinteles ca acum prefera biberonul iar eu ma mulg. Sanul nu il vrea in gurita mai mult de 1 minut, pana se prinde despre ce este vorba (adik nu curge para malaiata...).
Problema mea e ca citesc peste tot ca trebuie sa ii bagi in gurita intreaga areola nu doar sfarcul. Ei, areola mea este mai mare decat juma de palma (iar sanul meu este mai mare decat capul lui) Cum ii bag eu toata areola in gura? La muls e mai usor ca o comprim (pe areola) pana intra cam jumate in palnie, si apoi ma tot apas eu cu mana pe langa ca sa curga din canale dar la san cum sa fac?

Multumesc

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

ti-a raspuns Sheannamp.
sa ne mai spui despre voi.cum mai sunteti?

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Articolul respectiv se refera la ultima meta-analiza
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Sheannamp, nu pe mine trebuie sa ma convingi de beneficiile alaptatului, sunt convinsa o mie la suta deja. comentariul meu s-a dorit ironic la adresa "noilor cercetari", dar se pare ca a fost o ironie nereusita.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Multumesc mult ptr sfaturi fetelor! Am inceput mulsul mai des ca inainte (la 2 ore fata de 3 inainte) ptr cresterea productiei. Sper sa se vada si rezultatele in zilele urmatoare... deocamdata nu reusesc sa depasesc pragul celor 200 - 250 ml zilnic plus ce mai suge ea de la sin cind are chef.

Oare mai e posibil sa ajung la o productie de lapte care sa ii acopere nevoile? Momentan acopar cam 20-25% din cit maninca ea zilnic. E posibil sa creasca asa mult lactatia dupa 1,5 luni de la nasterea lui bebe? La doctor cind mi-a dat medicatie ptr cresterea lactatiei mi-a spus ca e cam tirziu si ca a trecut mult timp de la nastere si sa nu ma astept la minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

inaioana, foarte utile informatiile tale, multumesc mult O intrebare: ce intelegi prin pompa buna? Eu am una manuala, cea de la Medela. Tu ce zici, cea electrica e mai eficienta, goleste mai bine sinul?

As vrea sa imi cumpar una electrica, dar nu m-am decis intre cea de la Medela si cea de la Avent. Am vazut pe internet una dubla (ptr ambii sini in acelasi timp) de la Medela si imi suridea dar trebuie sa o comand de prin Elvetia ca aici nu sint si nu stiu de fapt cit e de buna. Orice sugestie e binevenita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by conchita
Sheannamp, nu pe mine trebuie sa ma convingi de beneficiile alaptatului, sunt convinsa o mie la suta deja. comentariul meu s-a dorit ironic la adresa "noilor cercetari", dar se pare ca a fost o ironie nereusita.

Conchita, !
Stiu ca nu trebuie sa te conving pe tine, doar esti la fel de "inversunata" sustinatoare a alaptatului ca si mine.
Am vrut doar sa explic putin rezultatele acelui studiu de care pomenesti tu (care este cat se poate de real si srios realizat)

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Jaana

inaioana, foarte utile informatiile tale, multumesc mult O intrebare: ce intelegi prin pompa buna? Eu am una manuala, cea de la Medela. Tu ce zici, cea electrica e mai eficienta, goleste mai bine sinul?

As vrea sa imi cumpar una electrica, dar nu m-am decis intre cea de la Medela si cea de la Avent. Am vazut pe internet una dubla (ptr ambii sini in acelasi timp) de la Medela si imi suridea dar trebuie sa o comand de prin Elvetia ca aici nu sint si nu stiu de fapt cit e de buna. Orice sugestie e binevenita.

Pompele Medela sunt excelente, mult mai bune ca cele de la Avent. Atat cele manuale cat si cele electrice.
La noi sunt mai putin accesibile decat Avent, si din cauza ca sunt mai scumpe un pic.
Eu am folosit 1 luna, din 3 in 3 ore, o pompat tip seringa de la Medela (dupa ce cea de la Avent a cedat fizic intr-o saptamana). Cantitatea si rapiditatea cu care o scotea era comparabila cu cea electrica de la spital.

daca stimulezi mai mult si mai des sanul sa produca lapte, cantitatea va creste indiferent de cat a trecut de la nastere.
Exista mame adoptive care nu au nascut niciodata si care, cu ajutorul medicamentelor, pot sa inceapa sa produca lapte si altfel pot alapta la fel de bine ca mamica naturala (poate chiar mai bine)
Succes!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

De ce nu erati aici cand alaptam eeeeeeu????? De ceeeee???

Din cauza lipsei de suport (pur si simplu nu s-a gasit nimeni cu adevarat competent care sa ma indrume si pe mine), la 5 luni (ale copilului ) m-am trezit aproape fara lapte.
Nici macar cupilul nu ma mai lua in serios. In loc sa pape, se uita la mine si radea :-))
Citindu-ma pe voi, mi-am dat seama ce greseli am facut si cat de multe, enorm de multe chestii nu am stiut.

mult de tot si admir fara rezerve ce faceti!!!

P.S. Mai ca mi-as pune si a treia semnatura :-)

-------------------------

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput