Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (28)
Raspunsuri - Pagina 8
Ralumat spune:
Dbunny, departe de mine de a da cu piatra....ca Dumnezeu stie cate gafe fac .....insa poate incerci sa-i pui pe suzeta glicerina boraxata.....e tot dulce si o ia cu placere. Despre miere eu am citit ca nu e recomandata la bebelusi, exista riscul de a lua toxina botulinica (sau asa ceva). E adevarat ca am citit in revista Mami, dar poate daca putem evita.....
Iar in privinta setei si a lipsei poftei de mancare....oare nu poti sa-i faci o urocultura? Printre simptomele infectiei urinare se numara si astea doua. Sau poate o coprocultura? Ceva trebuie sa-l deranjeze, de nu vrea sa manance deloc.....in gat l-ai controlat?Dar nu, asta pica, ca zici ca bea ceai, altfel l-ar ustura la orice inghititura. Hmmm, ia sa las eu talentele de medic ratat la o parte......va tin pumnii, sa isi revina!
Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a treia
roxanica2006 spune:
Buna dimineatza, fetelor!
Ruxandra, sanatate multa lui Matei!! Sper sa nu fi luat conu' Grigore, ca el e mai mititel si mai sensibil.
A_deju, bine ca nu intri in panica referitor la alergia ta la fire. eu iti doresc sa nu fie nimic grav si sa scapi oadata de scurgerea curgatoare! Aporpos de chiuretaj, eu am pierdut o sarcina de 12 sapt si din pacate am fost supusa acestei torturi, dar mi-au dat astia ceva injectie , de n-am simiti nimic nimic!!! sufletul numai ma durea ingrozitor! dar a trecut... a aparut samburelul David din burtica la f.f.f scurt timp si mi-am revenit miraculos!Asa ca... curaj!!!dar nu va fi cazul.
Yagmur, dar nu e gluma la tine cu asa ciclu abundent!!! mai du-te la dr si vezi ce e de facut! Nu s-a linistit nici de la medicamentele alea care incep cu e ? Referitor la plecarea in B impreuna cu Luchitza, chiar aseara inainte de culcare ma gandeam sa rogi pe cineva sa te ajute la bagaje si in gara din Cj, iar in B te asteapta ai tai, asta ca tot intrebai tu cum o sa te descurci cu nshpe geamantane. Apoi prin B te descurci tu cu statii de metrou, etc, pai bucurestencele noastre, care acolo isi duc veacul, cum se descurca? De ce nu stai la ai tai, il lasi pe Luca la mama si mai poti lua cate o pauza, mai dormi o noapte linistita, etc. Macar cateva zile.
Noi facem vineri vaccinul de patru luni. Ma apuca o groaza!! Data trecuta vaccinul ne-a cam dat peste cap in ceea ce priveste mancarea, ca-n rest fara febra, fara maraieli... Facem pentaxim, sper sa fie mai bine de data asta. iar mi se rupe sufletul de mila lui. Nu stie micutzul meu ce-l asteapta!
Am 4 luni !!!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui
dianocica spune:
dbunny tu sti ce se poate intampla de la miere? si nu conteaza ca e de casa sau nu si nici cantitatea...de obicei lumea nu da cu pietre decat daca e maaaare pericol. eu nu i as da miere nici sa ma schinjui...poate totusi mai citesti...
eu sunt un car de nervi...asa mi a ajuns bucurestiu' asta jegos si imputit si cu 100 soferi/metru patrat...dupa ce ne am invartit juma de ora dupa un loc de parcare langa sala palatului am aflat ca era de fapt la polivalenta...m am, enervat atat de tare....in buc era o aglomeratie...deja nu mai conteaza ca e in timpul saptamanii sau nu, nu mai exista ore de varf, e pur si simplu super aglomerat mereu...d deja se trezise si se plictisise in masina...asa ca am facut cale-ntoarsa cu o gramada de nervi...vedem sambata...
ralumat pfui ce bine...ce ma bucur pt voi....si eu zic s o dai pe homeop[ate ca antibioticele astea...mare pacatoase...plus ca la cum ai povestit de tip...ma duc si io... cu biscuitii la fel...chiar ii zic lui alex ieri, uite fetele astea dau petit beure...mie nu mi se pare ok...dar sincer nu stiu ce i as lua...si el zice...: da...sigur ii gasesti tu biscuiti de 3milioane...asa m am enervat...imi venea sa l iau de manutza si sa l dau frumusel afara pana s o racori si i o veni mintea la cap...
se vede cxa am nervi, revin cu, sper, toane mai bune...
_
diana si david din 03.12.06
Yagmur spune:
Ralumat,
Suna tare interesanta experienta ta.. daca vin la Bucuresti sper sa ajung si eu pe la el. Deci, eu zic ca merita incercat... eu am suferit de alergii cutanate extreme (de 3 ori/sapt eram in spital ptr a lua cortizon ptr ca faceam reactii anafilactice) si am fost tratata homeopat... mi-a zis tipa respectiva ca 4 ani nu voi avea nimic si dupa aia sa vin la ea.... 4 ani nu am avut nimica, dar eram in Oradea asa ca nu m-am dus si am dat in astm bronsic (am scapat de el cumva). In fine, eu am incredere in homeopatie...
Ti-a dat cumva Thuja 200 CH pentru vaccin? Eu i-am dat inainte de vaccin 10 granule si chiar nu a avut nici o reactie (acuma, nu bag mana in foc ca de aia...:)))
Au venit dadacele (mama si fiica). Cer 800 ron/luna ptr 11 ore/zi.. sper sa accepte 700 ca mai am de platit si sambetele.... Par ok; saptamana viitoare le chem o saptamana de proba... sper sa fie bine, tare greu o sa-mi fie sa fiu departe de luca de la 6.15 pana la 17.15....
Ma cere copilu.... va pupicesc
Aaaaaaa... a_deju, am marsupiu, dar nu ii place prea tare.. de fapt, nu-i place cand il pun singura... hehehhehe... cred ca am 2 maini stangi... si il pun prost in el.. dar il voi lua la mine oricum...Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
slide Luca
varsta Luca
Ralumat spune:
Imi dadu gandul cel bun sa mai dau un ochi si la sfarsitul ultimului capitol. Si ce vad? vine Yagmur!!!!!! Brava fata draga, lasa tu problemele cu marsupiul si cu metroul pentru a merge in Herastrau, ca are David sofer personal! Si va aduna frumusel de la Iancului, iar daca la voi nu tine deloc cu marsupiul, suntem cavaleri si va cedam locul de carucior din portbagaj, ca noi suntem innebuniti dupa marsupiu! Heeeei, ce ma bucur! Si ce bine ca stai 10 zile, ca ma cam pleostisem cand vazusem "de Paste". La al meu sot tocmai ii bubuie prin minte ca "de ce sa mai facem noi curatenie si mancare de Paste, mai bine ne urcam in masina si mergem 3 zile la Constanta". Da, 3 zile, dar pe urma o saptamana....a mea esti! Iar cu trenul, nu vei avea probleme. Iti iei frumos loc la vagonul de dormit, iar cand il cumperi de la agentie ii zici suav lui tanti aia: "stiti, eu am nou-nascut ....nu se poate face cumva sa fiu singura in cuseta?". Tanti se conformeaza ca ardelencele-s de treaba, marcheaza locul ca si cum ar fi cumparat deja ca sa nu-l ia altcineva...si gata!!!!! Cel putin acum 4-5 ani functiona- era placa pe care o bagam eu de fiecare data cand pelcam acasa, ca sa fiu singura! Iar daca tu mai ai si bebele la purtator, drept dovada- e ca si rezolvata! Ia incearca si zi-mi daca merge. Dar grabeste-te, ca sunt cozi mari la agentie saptamana asta (sau cel putin, erau cand eram eu studenta)
luna a treia
Dbunny spune:
pai tocmai...stiu de botulism
yagmur stiu prin ce treci...eu am inceput acu o saptamana lucrul il las pe bebe 9 ore cu mama(la mine acasa)...mai merg acasa la pranz o ora-ora jumate... si tot greu imi este...am impresia ca o sa ma uite copilul...Daca mama vrea sa se intoarca in tara am incurcat-o...la cresa nu-l bag nici moarta...d'abea dupa 18 luni...daca-i musai...daca tre sa cer somaj.. iaca stau in somaj ca acumulate fro 8-9 luni...
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
Ralumat spune:
Noroc ca e somnoros David ca nu ma pot dezlipi.
Mai intai Dianocica: pai traficul e de vina ca nu ai cascat ochii unde e expozitia? Aveti grija sambata, nu va chinuiti sa icnercati sa parcati la Polivalenta.....nu sunt sanse si e super omor in parcare. Eu anul trecut cand am mers in week-end am gasit cu greu loc de parcare la Palatul Copiilor.
Si acum iar Yagmur: da, pentru dupa vaccin THUJA CH200, zice 9 granule in 2 prize la 6 ore una de cealalta, prima cat de repede dupa vaccin. Granule dizolvata in 3 linguri de apa plata fiarta si racita.Deci functioneaza, asa-i? Ca tot am o mica parte care se indoieste....dar la urma urmei am citit ca exista 2 variante: ori ii face bine, ori nu-i face nimic. De daunat nu are cum sa dauneze.
luna a treia
roxanica2006 spune:
Ralumat, eu sincer iti spun ca nu prea am incredere in chestiile asea naturiste, gen ciubotica cucului combinata cu trei frati patati... poate ma insel eu. dar totusi tind sa cred ca un sambure de adevar exista si in tratamentele astea. Uite, nasa mea are o fetitza de 4 ani care a patit exact ca David, avea o infectie urinara care tot recidiva, insa pana la 1 an tot au avut probleme. pana cand s-a dus la un dr homeopat care i-a prescris fetitei tot asa niste granule si in mod uimitor copilul s-a vindecat. Asa ca... Doamne ajuta!Aaaaa, si mai e ceva. Chiar intr-o zi, in timp ce pediatra era la noi, a sunat-o o mamica disperata ca fetitza ei iar facuse infectie urinara si i-am povestit si ei faza cu granulele. Am crezut ca o sa-mi dea in cap, stii tu ,in general, doctorii nu sunt adeptii remediilor naturiste. Dar mi-a zis ca se poate sa-si fi facut efectul resspectivele granule pentru ca toate medicamentele pentru bolile de rinichi au la baza plante.Cam atat la subiectul asta. Eu va doresc multa, multa sanatate!
Dbunny, cum sa dam cu piatra?? Departe de mine gandul asta, dar si eu am citit ca mierea e interzisa cu desavarsire pana la 1 an. Apoi despre ceai mi-a spus pediatra sa nu-l obisnuiesc pe David cu ceai, mai ales nu in cantitati industriale, max 50 ml/zi. bine, david nu vrea ceai deloc, o linguritza cand si cand. Eu zic daca blondutzul tau continua tot asa sa refuze categoric laptele sa mergi la dr cu el, totusi nu e normal ca 20 de ore sa nu pape lapte deloc. Nu-i mai da ceai, lasa-l sa-i fie foame rau si atunci trebuie sa accepte laptele. ceaiul ii umple stomacelul, ii da senzatia de satietate, dar nu aduce nici un aport caloric. parerea mea!
Am 4 luni !!!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui
Laura13 spune:
salutari mamici!
multumim pt ca ne-ati tinut pumnii... s-a simtit... Dani nu a plans decat un picut (a plans tare ce e drept dar doar un pic), acum doarme... sper sa am timp sa termin si eu mesajul! apropo de vaccin.... stiti cumva daca am voie sa ies afara azi?????? ca mie mi-a spus doctorita ca nu, pt ca trebuie sa ii pun comprese dese..... dar nici macar 1h??????
miro sarut-mana de sfaturi.... dar eu nu pot sa ii dau cu bibe, ca inca mai suge, iar de muls..... nici nu poate fi vorba eu nu am reusit niciodata sa ma mulg. asa ca dam cu lingurita.... oricum mie mi-a spus sa ii dau cate o ling-2 de cereale dupa mesele la care mi se pare ca suge mai putin. asa ca nu ii voi da cantitati fff mari deocamdata. si mie mi-a spus sa ii dau de la nutriben (multumesc anateo) orez, porumb si tapioca.... toate 3 cerealele!!!! ma apuc de azi.... adica daca am timp sa merg sa le cumpar
am vazut ca se discuta despre branza calcica mie mi-a zis pediatra asa: 1 litru de lapte pasteurizat din comert, care se FIERBE, dupa ce fierbe il dau de pe aragaz si adaug 6 pastile de calciu lactic pisate. in 10 min e gata branza. NU SE MAI FIERBE DUPA ACEEA LAPTELE CU PASTILELE! sper ca m-am facut inteleasa... scriu pe fuga
a deju alergie de la fire am facut si eu... trebuia sa ma cauterizeze... am scapat cu 12 ovule de ... ma duc sa ma uit... cervugid. poate trece si la tine... multi si tinem pumnii
somn ziua ma speriati... pai al meu doarme cam 4-5 ore ziua.... doarme si la plimbare dar doarme si in casa. in schimb avem probleme mari de adormit dupa masa de la 17, pica de somn dar nu vrea sa doarma daca il iau in brate se lupta EFECTIV cu mine.... acum am gasit o noua tehnica..... il pun in patut cu suzeta si stau cu mana pe el (cu un deget tin si suzeta), el ma apuca de mana si cam in 3-4 min doarme dus. incercati... poate merge si la voi!
ruxandra lui Matei sa se faca bine si lui Grigore sa nu se imbolnaveasca si el. si tie sa fii tare!
yagmur stii tu de ce!! ma bucur ca par ok dadacele..... nu incepe sa plangi de acum ca iti va fi si mai greu! hai... CURAJ!
asa trebuia sa va mai zic... Dani vrea in fundulet.... tot timpul daca s-ar putea. asa ca ? oare pot sa il pun in perne? eu l-as pune.... dar voi ce ziceti??
hai ca inca nu s-a trezit dar fug sa mai fac si eu una alta prin casa!
pup mamicile si bebelusii!!!!
a!! am vorbit cu Ramsan si bebe Rares are deja un dintisor... si al doilea e pe drum!
gata am fugit... va pup PE TOATE!
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
roxana c. spune:
A adormit (singurel: ptiu, ptiu, sa nu-l deochi) asa ca am venit sa ma "forumez".
Nu stiu ce-a avut ieri, ca m-a zapacit. Vroia doar in brate, a dormit putin dimineata si pana pe la 16 n-a mai fost chip sa doarma, de-abia, de-abia- cu urletele de rigoare- a dormit vreo ora. Sa speram ca azi isi revine- vad ca a-nceput bine
Am vazut motorata si iepurata, sa stiti ca mai este si calinorata, dar cand o-i avea timp sa mai pun poze va fac dovada
Bambo, m-ai omorat ieri cu clatitele tale, si cand au inceput si fetele care mai de care: cu gem de caise, de visine, crema fineti s.a.m.d....
Intrebare.
De ce incercati sa le dati copchiilor sucuri si cereale si alea alea cu bibe? In final vor manca toti de toate cu lingurita, nu e mai usor sa ii obisnuim de mici mici mici mititei?
Intreb.
he he he - vedea-te-as pe tine sa-i dai cu lingurita 200 ml.
he he he
ii dai cat poate sa pape cu lingurita - si cand se plictiseste - VUP! cu continutu in bibe si mai incerci, sau?
Just! Mai fratilor, Calin nu vrea sa deschida gura sub nicio forma, mai rade si atunci eu: hop , cu lingurita. Ce, credeti c-a mers de prea multe ori? Aiurea, s-a prins de treaba si nici nu mai radea, zambea asa, cu gura-nchisa.
Intrebare pt Roxana C sau pt alte fete care folositi deja biberonul ala cu lingurita la capat, din Carrefour, de care ne-a zis Madaluta: cum il sterilizati? Merge in sterilizatorul pt microunde?
Pe el scria sa nu-l bagi la microunde. Eu il sterilizez in sterilizator cu abur, ca d-ala am. Prima data mi-a fost teama sa nu se faca varza, cum mi s-a facut o lingurita, ca acum numai a lingurita nu seamana, dar n-a avut nimic. Lingurita inca nu am bagat-o ptr ca nu i-am dat cu ea, dar o-ncerc si p-aia si-ti spun
Dandusa, imi pare rau ca trebuie sa plece Claudiu, dar asta este, trebuie. Dar ia sa vezi ca trece iute timpul, si cand se va intoarce, aduci fata la Ploiesti cateva zile....si va faceti de capSi chiar, daca tot te vei duce-n Bucuresti, dai si-o fuga prin Ploiesti, sa treaca timpul mai repede!
A-deju, am mai auzit de alergie la fire urmata de chiuretajul de rigoare- dar stiu ca persoanele in cauza facusera febra si se intamplase dupa vreo 8 luni.La tine n-am inteles: ce fel de scurgere ai?
La cateva luni dupa nastere, gaseam pe tampon, cand eram la CM, atele acelea, initial n-am stiut ce era, si le-am studiat ca sa-mi dau seama. Acum n-am gasit nimic-deocamdata- si habar n-am : o fi bine, o fi rau.... Voua vi s-a intamplat?
a deju brrrr...ce nasol...hai tin pumnii...mi s a ridicat parul pe mine...eu inca n am ajuns la controlul de 6 saptamani...cred ca sunt singura...
Nu, nu esti singura. Si daca nu m-am dus pana acum si mai m-a si asteptat sa ma duc sa-mi scoata firele si nu m-am dus, parca mi-e jena, in plus imi place.....de nu mai pot
Ruxandra, multa sanatate lui Matei si poate n-a luat si cel mic. Si Calin era cam fornait de dimineata, avea nasucu infundat , acum vad ca nu mai este, i-am dat atunci niste Eferalgan, ii mai dau si pe seara, ce zici, fac ceva rau?
Intrebare: AI VOSTRI BBI AU INCEPUT SA RAGAIE SINGUREI? adica fara ajutor, fara sa-i bateti pe spate. O amica imi spunea ca de la 3 luni puiul ei ragaia singur, ei bine, de vreo 3 zile a inceput si pisica sa ragaie singurica.
Da, si nici nu-i mai vine lapticu-napoi daca n-a ragait si-l pun in pat. Au crescut, acum avem copii mari!
spunem si noi da la ragait singurel, ba chiar plusam cu un "nu mai dam pe-afara"... ceea ce initial m-a speriat foarte, si tot bateam la el ca la fasole, numa' numa' sa iasa ceva, ca doar asa scria la manualul de utilizare :)))
Aura, in legatura cu aparatul dentar, si Oanei ii trebuie, dar un stomatolog a spus ca trebuie pus imediat, iar altul- ca ar trebui sa-i apara dintii cei noi si dupa aceea sa-l puna. Oana are 10 ani, aproape(in iulie) si nu i s-au schimbat toti dintii, cei din fata sunt schimbati, restul nu , unii au picat dar n-au crescut ceilalti . Tot un stomatolog mi-a spus ca nu-i bine sa-i scoata daca nu-s pregatiti ei sa iasa, nu stiu din ce motiv. La Kiki se miscau cei pe care-i scoate?
Gata, fug ca am treaba, sper sa mai am timp sa intru.
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE