Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (28)
Raspunsuri - Pagina 27
marinelaf spune:
Da tinem legatura pe PM
Si sa nu uit sa urez La multi ani sarbatoritilor de azi, ieri si de cind nu am mai intrat

Elisabeta-Maria de Cleomoni
Victor de Acs
Anca Alexandra de Auras_v
Antonia de Saryta
Daria si Alexia de Flavia-Ioana
Mark Andrei de Alexandra25
Daniel de Dbunny
Sper ca nu am omis pe nimeni.
auras_v spune:
revin cu Dansez pt tine
azi kiki l-a invitat la ea pe ady ,colegul ei ...prietenie mare inpusa de parinti la inceput , pt ca vio ii duce la scoala dim iar mama lui ady ii ia la prinz ...au stat putin la calculator , s-au jucat cu diverse iar apoi au disparut in dormitorul cristinei...au aparut cam asa : el cu microfonul in mina intra si o prezinta pe partenere lui ,kiki,pardon ,iulia vintur...apoi intra si mindra mea imbracata intr-o rochita albastra de a mea ,rochie care ei ii venea pina la glezne , cu bratara cu pietricele bleu ,inel si panofiori albi si ne fac copii plini de emotii o demonstratie de dans cu piruete ...s-au mai calcat si pe picioare dar nu se pune
bambo bine ca a scapat cu bine sotul tau , masina se repara si poate reusiti sa devansati programarea la service si sa o reparati mai repede
miraco am vazut pozele ...gindacul gindac ,da-l in colo ,dar ai o strengarita asa de frumoasa ,si ce-am mai admirat-o cum zimbeste ...in poza in care doarme cu picior peste picior e tare dulcica ...sa-ti traiasca
alexandra tare as mai fugi si eu de acasa , dar tb sa astept vacanta de vara a cristinei. si sper ca atunci bubu se va adapta mai bine la schimbari..concediu placut, sa va simtiti bine si sa aveti vreme frumoasa...cu kiki am plecat pe la 5 luni la bunicii mei si ca sa nu ma plimb cu cadita dupa mine i-am cumparat un lighenas oval care a ocupat mai putin spatiu in masina ...
am 100 , am steluta ![]()
AURA
ANCA-ALEXANDRAsi
CRISTINA-IOANA
poze ANCUTA
slide ANCA
virsta ANCA
site fulguleti
aelita spune:
bamboletta,imi pare rau de accidentul sotului,dar bine ca nu a patit nimic!! ii repara aia masina??
mai citesc din urma..
S.
auras_v spune:
marinelaf multumim pt urari 
aelita , sa inteleg ca ii mai dai completare sofiei ... ea cum, e pare multumita de cit maninca ,doarme ziua /noaptea...daca maninca bine probabil ca va recupera saptamina viitoare...ma gindeam la cereale dar sunteti prea micute ca virsta ,2luni si 3 saptamini...
AURA
ANCA-ALEXANDRAsi
CRISTINA-IOANA
poze ANCUTA
slide ANCA
virsta ANCA
site fulguleti
marinelaf spune:
De ieri ne inscriem si noi in clubul celor care vomita
Nu ni s-a intimplat pina ieri dar uite ca toate au un inceput.
Se pare ca maninca copilul ca haplea si pe urma vomita, sper sa nu fie alte cauze.
Am vrut sa va intreb mai demult daca copiii astia asa micuti au cosmaruri.
Al meu s-a trezit intr-o zi urlind, am mers si am pus mina pe el,s-a linistit si a adormit la loc. Atunci ne-am hotarit sa facem botezul cit mai repede ca am zis ca din cauza ca nu e botezat s-a intimplat.
Dupa botez s-a mai intimplat odata faza.
Pupici de noapte buna la toti copilasii pufosi si la mamici.
aelita spune:
auras,eu nu stiu ce sa mai zic...da e prea mica pt cereale,la 4 luni se dau.
ii dau completare,400-500 pe zi,plus san.lapte am in continuare foarte mult,la fiecare masa trebuie sa scot cu pompa si arunc,cel putin 200 .cand ea suge,suge doar un san si gata se satura,defapt intr-un san e peste o suta..nici nu ar avea cum sa suga de la ambii.
ii dau o masa de san,una de lapte praf,si are intre 9 si 11 mese.
deci praf ia 400-500 pe zi,ce nu stiu e cat ia din san.
nu inteleg ce se intampla.o saptamana asa,una asa..desi ea mananca la fel,doarme la fel.
doarme bine,se trezeste cam la 3 ore si mananca si adoarme la loc,noaptea nu plange.dimineata suge des,cateva ore sta atarnata la san.apoi iar se regleaza la cateva ore..
S.
radu.anca spune:
Buna seara, am intrat si eu sa vad ce ati mai scris, ca de obicei, dar m-am gandit sa ma bag si in seama de data asta.
Am vazut ca in loc de portocala recomandati morcovul. Am citit recent o carte despre alimentatia infantila in care spunea ca morcovul si spanacul tind sa acumuleze in timpul cresterii un nivel de nitriti mai mare decat alte legume. De aceea, folosirea lor in alimentatia bebeilor trebuie redusa la maximum. Acuma, or avea si ei dreptate, ca toate legumele mai nou sunt hibride, li se pun tot felul de acceleratori de crestere, etc. Eu as zice ca un morcov de gradina, despre care stim sigur ca nu a primit nici un fel de ingrasamant chimic, este de preferat unuia de supermarket. Asa ca, atat timp cat stim sursa legumei, nu cred ca ar trebui scos morcovul din alimentatie. Iar in pureurile speciale pentru copii, legumele trebuie sa fie crescute in mod natural (asta prin lege), deci nici acestea nu fac rau.
Noi azi am papat pentru prima data pure de legume (cu morcov cu tot), fructe papam de 3 saptamani, si ne plac toate. Avem 7 kile si ceva, asa ca mama e foarte multumita![]()
Pupici pentru mamici si pitici, Anca si Dani(05.12.2006)
ANCA
radu.anca spune:
Aelita, da daca ai lapte suficient, de ce ii mai dai si formula?
Eu ma gandeam sa folosesc lapte praf doar pentru cereale, sa i le fac pasta, ca bebe meu nu vrea biberon de loc, numa cu lingurita si cu canita mancam. In rest...tzatza, ca am destul lapte. Asa ti-a recomandsat pediatrul, sa ii dai formula?
Ariadna30 spune:
Buna seara!
Multumim pt. intampinarile calde.
Ufff....dupa ce am scris mai bine de jumatate de ora (asta dupa multiple incercari, ca mereu se trezea bebele), nu eram inregistrata inainte de postare si s-a dus dracului tot ce scrisesem.:( Nu cred ca o sa mai am timp sa scriu prea mult, sper sa doarma puiul.
Scuze pt. intarziere, dar azi am fost plecati, abia in jurul orelor 21.00 am ajuns acasa.A trebuit sa fac vizita medicala (pt. serviciu) si am stat vreo 4 ore la Policlinica C.F.R.Iar cand am ajuns acasa, bebele era super obosit si a trebuit sa-l adorm....si a durat destul de mult.Oricum, cat a mai stat treaz, am reusit sa citesc ,mai mult pe diagonala, mesajele voastre.Initial crezusem ca nu m-a bagat in seama nimeni, noroc ca m-am uitat si pe paginile celelalte.:)Ati scris azi fetelor, nu gluma!:)
Ariadna30 spune:
Daca tot doarme puiul, revin....atat cat o sa pot sa mai scriu.M-am grabit sa trimit mesajul anterior ca sa fiu sigura ca va pot raspunde.
In momentul de fata ma confrunt cu o problema care ma nelinisteste destul de mult, asa ca vreau sa intreb daca a trecut cineva printr-o situatie asemanatoare. Puiul meu va implini 4 luni pe 29 martie si, pana la 3 luni, l-am alaptat exclusiv.Incepand cu data de 3 martie am inceput sa-i dau completare cu formula, dar numai la masa de seara si asta pt. ca la sfarsitul zilei nu mai aveam lapte suficient.Uneori, i-am dat chiar si integral lapte praf (la masa de seara), dar au fost si zile in care n-a fost nevoie de completare.Timp de vreo 2 sapt. am luat Galactogil pt. ca eram disperata la gandul ca-mi voi pierde laptele.In acea perioada a mai crescut putin productia de lapte, dar tot mai apelam la laptele praf in momentele de criza...nu stiu cum de numai la ultima masa ramaneam fara lapte.Odata cu terminarea cutiei de Galactogil a scazut si prod. de lapte si din nou am crezut ca mi se duce laptele de tot, acum 4 zile.Dar, a doua zi lucrurile au revenit la normal.In schimb, s-a petrecut o chestie ciudata ....din pct. meu de vedere, laptele si-a schimbat culoarea.Daca initial era de un alb-galbui, acum devenise mai mult galbui....plus ca intr-unul din sani era mai mult apa chioara (asa e si in momentul de fata).Inca din prima zi am preferat sa-l pun la sanul stang pt. ca mi-era mai comod asa si, in timp, bebe a inceput sa-l prefere pe acesta, desi il pun si la celalalt aproape in egala masura.Si, dupa o alta zi, laptele din sanul preferat a revenit la culoarea initiala, dar la celalalt san a ramas neschimbat....tot galbui e si....apa chioara pe deasupra.N-o mai fi bun laptele din sanul drept sau ce sa fie??
Inca ceva....azi fiind plecata, bebe n-a mai supt cam 8 ore (a stat la nasa-sa, care l-a hranit cu Milupa HN25), iar cand am ajuns acasa, cred ca va imaginati cum aratau sanii mei.Ma bucurasem ca pot sa ma mulg si sa stochez o parte din lapte pt. perioadele de criza, dar....cam 170 ml din ce am muls era mai mult apa chioara.:( Bine, acum sa nu va inchipuiti ca am devenit vreun ICIL ambulant.:) In zilele obisnuite abia reusesc sa scot 100-130 ml la o masa, atunci cand bebe nu vrea sa manance de la san si trebuie sa-i dau cu sticluta.
Daca s-a mai confruntat vreo mamica cu o asemenea problema, o rog sa-mi povesteasca. Oare va mai reveni laptele propriu-zis in sanul "bolnav"??? Mentionez ca nu si-a schimbat gustul sau sa aiba vreun miros ciudat, doar aspectul si consistenta e afectata.
Va multumesc anticipat.O sa inchei aici, ca pic de oboseala.