*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)
Raspunsuri - Pagina 5
mica0307 spune:
didialex am inteles acum. Prima reactie a fost ca te-am incurcat cu androix, de aia nu intelegeam. Foarte ok reteta. Poate ma apuc de ea inainte de Paste sa vedem cum iese.
dideip eu fac eco la Medical city, la Pantelimon am fost doar de vreo 2 ori pentru eco. M-au sunat si pe mine cei de la superbebe pentru maine da nu cred ca pot ajunge. De, serviciul asta .
cristinamaria multumesc si pentru informatii. O sa ne ocupam si noi de asta. Dr mea a zis ca celulele pot fi folosite doar pentru boli de sange, tu stiai asta?
Mica 32 Maya Alexandra
Poze
cristinamaria spune:
Chiqui sanatate multa!
Mica ei iti vor da o lista cu toate cazurile in care se pot folosi celulele stem!
cristina 33+(34+)
pauly spune:
DidiAlex eu nu am vrut sa fac rau la nimeni, eu am spasmofilie si iau calciu din saptamana 20 si nu mi-a data contractii, si bineneteles l-am luat la indicatia medicului...ptr ca incepusem sa am spasme si la fata si mainile i-mi amorteau.dupa ce am facut tratamentul m-am simtit foarte bine...iar doctorul mi-a zis ca lipsa severa de calciu duce la nastere prematura.
eu mai stiu mamici care au luat calciu pana la nastere.
28+Riana Alessya
bebelina mea
Alyna24 spune:
DidiAlex, ce pofta mi-ai facut cu poza aia.....Poienita cu ciuperci!E chiar reteta aceea pe care ai pus-o la link?
Alyna 32+cu
pauly spune:
monytza la mine nu curge asa de tare, dar presimt ca va urma.eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci probleme ca la tine ii un pic mai abundent.
chiqui poate ii o iritatie, cand mergi data viitoare la doctor ,daca nu dispar de la sine pana atunci, sa i le arati poate i-ti da ceva sa nu te mai usture.ai mai stat in patut sau ai cam lucrat zilele astea?cum ii sarcina, mai ii jos?
didialex ce bine arata poienita...ma duc sa pap eva ca mi asa o foame.
pup fetele,
28+Riana Alessya
bebelina mea
chiquitita spune:
pauly, recunosc ca m-am mai agitat!!! Sper sa treaca, mi-e frica sa nu imi afecteze bebita...
29+Luiza
ramsy spune:
Ciao dragele mele.
Elteka si ancamari va multumesc pentru raspunsuri si sugestii referitor la greutatea bebelusilor.
Astazi este o zi placuta la noi si as vrea sa ma plimb putin dar problema umflatului de picioare nu ma lasa sa ma deplasez prea mult si plus mai am si o sciatica pe partea stanga care ma chinuie foarte tare.
Ieri am fost la eco si doctorul meu mi-a spus ca totul este ok,l-am intrebat daca are vreo legatura cantitatea de lichide bauta cu lichidul amniotic.Mi-a raspuns ca nu dar foarte important este sa beau zilnic un pahar cu lapte.
va doresc o zi buna la toate!!
Ramona27+4
andradap spune:
Salutam si NOI -ele
Sobi, eu merg maine cu fetele la BABY EXPO si o sa-mi notez sa ma uit de ZIPPY, mai ales ca vine si KAY... si cum ea vrea acest sistem sigur o sa ne uitam!
Vad ca KAY nu a apucat sa va spuna ce a facut ieri la ECO... asa ca va transmit eu:
Fetita ei tot fetita ramane... i-a dat si poza cu dovada... toate sunt bune si frumoase (IR-urile un pic cam mari- dar se stia de ele... si oricum au mai scazut putin ). Si ce i-a spus NOU este ca fetita are CIRCULARA SIMPLA DE CORDON... I-am explicat lui KAY... ca nu e grav... si ca multe mamici afla asta la eco... Si ca nu e un capat de tara... Asadar, daca mai sunt si altele care au aflat acest lucru, poate o linistiti voi un pic!
Msemcu, e si-un privilegiu, dar e cu mare incarcatura emotionala... Recunosc ca tremuram toata... Si ma incerca si un mic sentiment de gelozie... ca nu am si eu puiul meu in brate!
Carstea, felicitari pt. noua saptamana!!!
Dianalaura, ca sa-ti RASPUND la INTREBARE: Da... Antonio tot zglobiu... faptul ca NU mai are asa mult loc... nu il face sa fie m ai lenes ci doar sa se FACA mai observat celor din jur. Vineri am fost in oras si o prietena care statea vis-a-vis... a observat cat de tare se deforma burta mea
Monytza, as fi venit mai devreme pe forum... dar am zis sa se adune mai mult de citit/raspuns...
Alyna24... sigur ca SUNT cu VOI!!! VA citesc tot timpul!!! Doar am mai zis chestia asta!!!
Didialex, eu nu stiu datele CHOWPERSEI, dar si eu trebuie peste cel putin o sapt. sa ma vad cu DESIREE sa mergem sa cumparam niste fiole de la farmacie.. .si apoi sa ma intalnesc cu DANA... pana atunci sper sa aflu mai multe date... Dar Addinel stiu ca a vb. cu ea la tel. ba chiar s-au si intalnit...
Chiqui, eu zic sa suni doctorul si sa "dai o fuga"... Sanatate multa!
Addinel, mergem maine la ora 13:00 la sala polivalenta LA BABY EXPO... o "intalnire a parintilor" si se discuta depsre alimentatie... A zis si DIDEIP in capitolul trecut... pe la pag 19-20 parca...
Andrada 32+ cu Antonio
Androix spune:
Neatza
Eu sunt varza. Filipu ne-a dat trezirea la 6 dimineata si e si plangacios habar n-am de ce...
Didialex, mersi ca ai pus tu linkul la reteta. Si eu am simtit nevoia de mai multa acritura desi am marinat ciupercile. Dar inca un strat acolo de ceva acru ar fi mers la fix.
Andrada nu am reusit sa deskid pdf-ul ala de la link si nu am inteles mare lucru. Astia se mai apuca discute o lege care e deja in vigoare de la inceputul anului?
Maine merg si eu la babyexpo. Unde mai exact va intalniti? Cum va recunosc ca probabil va fi o mare de burtoase in zona
Colostru: ce sa va zic eu am avut o experienta foate naspa cu alaptatul desi am facut cunostinta cu colostrul inca inainte de nastere. Iar la capitolul meu de mamici au fost fete care nu l-au vazut la fata in schimb au avut laptic si totul a mers ok. Asa ca eu am concluzionat ca e foarte important sa fii super informata. Sa citesti tot ce se poate citi, mai ales cand esti la primul bebe si nu ai mai trait nasterea si alaptarea & tot tacamul de sentimente de bucurie sau ingrijorare care vin toate odata.
Asa ca eu acum dupa ce am patimit pot sa va zic cum voi proceda: in primul rand in maternitate sa nu prind vreo asistenta cu biberonul pe langa fi-mea ca iese cu bataie. Apoi, daca iar am parte de epidurala (ca mai nou am citit ca epidurala poate fi responsabila pentru decalnsarea mai tarzie a lactatiei) dar si fara epidurala o sa ma dotez cu ceai de chimen si anason si o sa beau cate 2l pe zi pana vine laptele, ca dupa o lasi putin mai moale sa nu dai in furia laptelui - ca si pe asta am trait-o si nu e placuta deloc.
Pompa va recomand pompele AVENT. Cand eram gravidoasa prima data am crezut ca e un moft de-si cumpara toata lumea pompa de-asta, ca nu tot ce e cel mai scump e si cel mai bun. Inca mai cred in zicala asta doar ca la pompa avent nu se aplica E a treia pompa pe care mi-am cumparat-o si scapam de multi nervi si multe reprize de plans in hohote daca mi-o luam de la bun inceput.
Silicoanele au fost bune, pentru mine au fost indispensabile pentru ca am avut si rani super nasoale dar nici Filip nu a vrut/stiut sa suga altfel. Am dedus ca din cauza biberonului primit in maternitate. Insa acum sper ca o sa ma descurc si fara ele, fiind destul de dificil de folosit: trebuie strilizate, mereu trebuie sa le ai la dispozitie, daca te gaseste alaptatul prin parc sau mai stiu eu pe undeva pe drum nu poti ca trebuie sa-ti pui silicoanele. Mai simplu e fara.
Sutienele pentru alaptat sunt foarte bune. Cele mai ieftine si bune sunt cele de la jolidon. Numai aveti grija sa nu va stranga, nici la spate nici la sani (daca vi le luati acum cereti o cupa mai mare decat purtati in mod normal), o sa le purtam din greu si cum se anunta o vara torida si secetoasa o sa facem niste taieturi de la ele de o sa asteptam cu nerabdare sa stam cu dansele libere in vant.
Tampoane pentru sani am cumparat intr-un final tot de la avent din textil care pot fi spalate si refolosite mult si bine. Asta dupa ce am dat o caruta de bani pe tampoane normale din vata pe care le terminam una doua. Pana la urma am dat 400.000 si le-am luat pe-astea, sunt 2 perechi ca sa le poti schimba cand le speli, eu le spalam in masina de spalat cu hainutele lui bebe. Geniale: si-au scos banii pana acum cu varf si indesat. Nu mai zic ca inca le am si sunt in stare foarte buna, o sa le folosesc si acum fara probleme.
In rest uitati aici un subiect cu sfaturi pentru a grabi vindecarea epiziotomiei. Ajutor! Epiziotomia
Crosetez la mesajul asta de 2 ore cel putin... Asa e cand ai un pitic care ti se impleticeste printre picioare si un sot care-si face bagaje si te intreaba la fiecare pereke de kiloti daca pe-aia sa si-o ia sau alta
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
dideip spune:
Mai repet inca o data pentru cele care nu au citit.
Fetele care doresc sa vina maine la BabyExpo(si sunt din Buc. bineinteles) la ora13:00 la "Clubul Parintilor"astept sa-mi confirmati pana in ora 16:00
Paula33+
poze
poze bebe