Stelute de ianuarie-februarie 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

La multe lunishoare si La multi ani!

Erik Lucian bb de Marybell

Vlad Gabriel bb de Mog

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

multumesc Alinuk, azi facem 3 luni. nu-mi vine sa cred.

Anis noi stam cu 2 pampersi din prima zi, nu stiam ca si la tine sunt probleme de genul asta, asa ne chinuim si noi zi de zi. acum la 3 luni ne-a spus sa facem o ecografie sa vedem care mai e situatia. la noi s-a intamplat in momentul in care l-au scos din burtica, grabite de frica ca s-a innecat, l-au smuls de picioruse. cred ca iti mai aduci aminte, am povestit la un moment dat ce s-a intamplat in timpul operatiei...in fine, sper sa fie totul ok, desi mi-e putin teama fiindca soldurile lui au fost dislocate prin tragere, in timpul operatie si nu se datoreaza doar faptului ca a avut nu stiu ce pozitie in burta pe parcursul sarcinii.
vreau sa te intreb la ce doctor ortoped ai fost si unde? daca nu te superi.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Buna dimineatza! Am revenit dupa o lunga absentza, astept roshiile Ba n-am avut net, ba am fost (si inca mai sunt) dezorganizata si nu apuc nici sa maninc (nu ca as simti nevoia mincarii). Iulia Maya creste cu succes, e o falcoasa si maninca de rupe, de la 2,800 la nastere acu are vreo 4 kg. Singura problema este ca nu i-a trecut icterul si acum trebuie sa facem analize (bilirubina). Cit despre displazia de sold, cu asta ne-am pricopsit si noi in foaia de externare si ne-am kinuit pina la virsta de 2 saptamini cu 2 pampersi, pina am kemat un ortoped de la Gr.Alexandrescu. Omul s-a enervat cind a vazut doi pampersi, dupa care a zis ca fata n-are nimic si s-o lasam in pace, iar la 5 luni sa-i facem o eco daca nu suntem convinsi 100%. Dupa care aflu de la o cunostinta (mama de fetita) ca cele mai multe fete sunt suspectate de displazie, si in majoritatea cazurilor este vorba de alarme false - cica dungile alea sunt asimetrice nu indica neaparat displazie de sold.

Acum sa va mai zic ca am citit / recuperat destul de mult din ce ati scris si de acum sper sa va impartasesc si din experienta mea Mi-a fost tare dor de voi, dar asa e cu jobul asta full time

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara fete dragi!
Ma mai tineti minte?

Eu v-am mai citit, dar imi propuneam sa raspund dupa ce terminam! Intrucat era imposibil... m-am hotarat sa dau si eu un semn.
Acum nici nu pot face altceva, copila doarme, iar eu am luat un cur de pamant si mi s-a reactivat lombalgia mea veche (vad ca nu si-a adus aminte sa ma doara si piciorul), prin urmare oricata vointa as avea tot nu pot face nimic.

Am citit intr-unul din capitolele anterioare despre combaterea torticolisului ridicand copilul de cap. Desi imi aduc aminte cand ma ridicau ai mei asa mie imi e frica. Totusi cum se manifesta un copil cu torticolis? Parca Adinush zicea.

Imi pare rau de cele carora sotii le reproseaza grasimea. Cred ca oricare si-ar ddori un top model langa el, dar daca femeia pe care o iubeste nu e asa, ar trebui sa fie macar delicat. Eu am avut cu multi ani in urma o asemenea discutie cu sotul si mi-a spus asa: "cu tot respectul ca esti mama copiilor mei, ca sa fac dragoste cu tine, trebuie sa mi se... ridice". Eu una sunt realista si inteleg, nu ma accept nici eu grasa, ce pretentii sa am de la bietul om? Dar e drept ca nu ma face sa ma simt prost sau daca m-as simti mi-ar explica faptul ca altii nu spun ce nu le convine si se duc pur si simplu la altele. De atunci au trecut multi ani si s-au aranjat lucrurile asa fel incat acum mai mare nevoie ar avea el sa slabeasca decat mine. Cu toate astea eu tot ma vreau cum am fost.
Apropos de asta, eu in continuare nu am mai dat nici un kil jos (dupa ce am ajuns la 65 kile - nu stiu cat am avut dar am venit din spital cu 72), cu toata agitatia si alergatura. Pt mine e clar: daca va zice vreo mamica sau soacra: ia pune mana sa faci treaba, smotru sau mai stiu eu ce sa nu le bagati in seama, ajuta doar la rupt oase, nu la un corp frumos.

Am vazut ca multe mamici va plangeti de copil care nu face kk. Eu o las pe fata mea sa se chinuie, o vad cateodata ca se screme cate o zi intreaga, nu o ajut cu nimic, ma gandesc ca asa evolueaza normal, daca as ajuta-o s-ar invata cu ajutorul si ar astepta mereu.
Noi colici nu mai avem, dormim aproape toata noaptea. Ne trezim odata pe la 3 doar asa ca sa ne ia mami la ea in pat, ca nu papa mare lucru. Mi-a crescut productia de lapte la cote acceptabile, cred ca daca as bea mai multe lichide ar trebui sa-mi pun pampers.
Azi am facut si noi vaccinul. Copilul e super ok, nu a plans mare lucru, acasa a vrut sa manance, pe la 8 adica, si de atunci doarme neintoarsa, isi mai suge pumnii, e toata uda de saliva. Nu a facut febra nici eritem la locul intepaturii. I-am pus preventiv un supozitor de eferalgan. I-am facut un vaccin cu plata, dar nu cel de 2,5 mil ci unl de 1,4 mil, dar practic au trebuit 2 intepaturi.
Adela, mi-a zis dr-a ca e o prostie cu tinutul copilului nemancat dupa vaccin, cica la ultimele congrese la care a participat ziceau ca nu are nici o importanta. Ideea era ca vaccinul de la stat e cu anti-polio oral si ca anticorpii materni din lapte ar "macelari" germenii din vaccin.
In rest suntem bine, am ajuns la 60cm si 5,1 kg. Are un pic de lipsa de calciu si va lua si Ca pe langa vigantol. E o scumpa si ma bucur in fiecare zi ca mi-a dat-o D-zeu.
Nu stiu daca se va bucura ea de ce mama sunt, vom vedea, deocamdata ma straduiesc sa fac cat mai mult si cat mai bine.

Messa, deci eu sunt norocoasa ca tai unghiile doar de 2 ori pe sapt? Hm! mai degraba lenesa, ca saraca se zgarie bine inainte sa i le tai. Nici cu baia nu ma mai omor, fac la 2 zile ca mi-e lene. Dar o spal de multe ori pe zi in chiuveta si e teribil de incantata. Cand aude apa deja da din picioare.

Monu, messa
, si eu votez cu voi! E muuuuuult mai bine fara burta. Inca mai muncesc in contul a ceea ce trebuia sa fac atunci si nu puteam de burta

Eli1977, ce desteapta si aia sa-ti spuna ca te-ai ingrasat! E o regula nescrisa a bunului gust: unei femei, oricum ar fi, nu trebuie sa i se spuna ca e batrana sau grasa. Acuma te-am vazut si noi si esti o mamica tare draguta. Iti doresc sa ajungi la kilele cu care erai obisnuita, cum le doresc la toate, dar sa nu exageram.

alinuk, frumos mai suge Margeluta! Noi acum am descoperit ce bun e degetul, nu mai vrem nici suzeta, nici altceva. Abia reusesc uneori sa scot mana ca sa bag tzitzi.

fetele, va pup, sunt chioara de somn.

Criss & Ligia (26 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Si noi cu 2 pampers din prima zi ca a stat nu stiu cum in burtica.
Anis, Mirandolina, la ce dr ati fost? noi nu am facut nici o echoiar vaccinul nu se arata prea curand bb e inca bolnaior. din cauza secretiilor se ineaca de se invineteste si trebuie sa o scutur sa isi revina de ma iau toate transpiratiile. o dau pe spate o bat dar pana ii trece parca trece un an pe langa mine.
kk- nu a facut de 3 zile, in care a mancat mai mult lapte praf. din cauza stresului si a oboselii nu prea mai am lapte. Asa ca aseara i-am bagat un supozitor si saracuta a facut tare de tot. Asa ca nu stiu ce sa fac. Sa ii fac laptele cu ceai de fiecare data?

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

sraluca dragute carucioarele de pe site dar grele....
eu am vazut la targ unul de la graco si cred ca merg sa-l iau. e asa mai sport.

ivona eu am dat 40 de invitatii.....

ghibuadina eu am nascut prin ceza si am fost la contro. dr s-a uitat la operatie si am mai vb diverse: sport, contraceptie...

lili

aelita bine ai revenit.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Continui dimineata cand am mai citit cateva mesaje

Lilisor, de cateva capitole copilasii tai sunt bolnaviori, nici nu ma gandeam ca nu s-a terminat.Iti inteleg asadar starea, dar poatte gasesti o sursa de energie sa-ti revii. Cu Matei teoretic ar putea sta si altcineva in spital, nu numai tu. Imi aduc aminte de o nepotica internata, au stat cu randul toti membrii familiei in spital: mama, tata, bunica. Poate totusi nu va fi necesar. Tinem pumnii.
Despre Protectia copilului... sa va zic eu ce-am patit acum o saptamana, desi mi-e asa rusine ca am zis ca nu mai spun la nimeni. Oricum nici sotul nu stie exact. Am scapat fata pe jos!. Am crezut ca o adun bucati. Dumnezeu a fost langa mine si a venit cumva pe burta, ca aasa cum am scapat-o era cam cu capul in jos, asa a venit cu fatza, apoi cu burtica. Nu a avut nici macar o zgarietura sau vanataie. Nici nu a plans cine stie ce. Din cauza mainilor mele neputincioase, doar am spus dr-ei de fam ca tb sa fac ceva. Acum chiar o sa fac. La care s-au adaugat acum durerile de spate din urma cazaturii. Sa va zic ca aveam cateva zile in care numai de asta imi era frica: sa nu scap fata din maini. Cum lucreaza subconstientul! Uitati cum era cat pe ce sa o pierd si la o asemenea durere mai infundam si puscaria cred. Banuiesc ca in toata istoria omenirii nu s-a mai intamplat asa ceva, ma simt ca o proasta. V-am marturisit patania, astept rosii, cartofi.. ce vreti voi.

Alinatxa, si eu iau fata cu mine in pat. Seaara o pun la ea in patut, dupa care la prima solicitare de papa din timpul noptii o iau la mine si ramane. Eu dorm fara sot, asadar nu-i nici un deranj. Eu o tin partial pt comoditate sa nu ma mai dau jos din pat de cate ori se foieste, are program de zbenguiala dimineata, dar si pt ca mi-e tare draga si vreau s-o simt langa mine. De asemeni daca se sperie de ceva prin somn isi revine imediat daca sunt aproape, o mangai, o tin de manuta. Nu cred ca se invata asa, e o dulce, sta si singura daca o las cand am de facut mancare etc.
Alinuta, mult succes cu sportul, ma bucur pt tine, si mie mi-e tare dor, dar eu mai am un pic de asteptat pana imi trece durerea de spate, plus ceva treburi pe care ma tot chinui sa le finalizez.

Catalina, copilul meu rar mananca 125 ml, de reg 80 si a luat 1,2 kg prima luna, iar a doua 700. Ce porcarie la medicul vostru sa amestece sanatosi cu bolnavi etc. Pt noi cu vaccinul a rezervat o ora intreaga, mai avea doua camere unde cred ca tot copii la vaccin erau. Intre etape mai iesea si ne lasa singuri sa ne mai linistim.

Eu am 8 sapt de la nastere, nu am fost la control si nici nu stiu cand imi fac timp. pare ca e ok, dar mai mult nu stiu daca ar fi necesar ca de utza nu-mi arde si nici nu ma roaga nimeni. Nu agreez contraceptia de nici un fel, asadar: abstinenta. Pai dupa cat m-am chinuit sa fac un copil, mi se pare o ironie, chiar si prezervativul. Poate pana m-oi hotari eu ca a trecut pericolul imi vine si cheful, care va fi probabil in momentul in care simt ca arat mai bine.

La mine copilu' garaie ca la comanda. O las intai cca 5 min pe spate, in patut sau in brate, dupa care cand o ridic imediat se audde. La inceput ce ma mai chinuism si eu...

lilica, nu te agita, nici fata mea nu-i bolfoasa si nu-mi fac griji. Eu am 10 kile de dat jos dar la fatza sunt tot slaba. Eu nici nu ma sinchisesc, daca nu-i de unde nici nu astept.

Am vazut pe rand multe poze ale voastre, daca nu chiar pe toate. Am vazut ce grasunica ai Anis, v-am vazut si pe voi Adela - ce tatic mandru de fetita, am vazaut bebei de Laura_ionescu, de Cleopiciu, Alinuk, lilisor, Alina, sraluca... ce mai cred ca pe toate. Avem niste copii tare frumosi.

Corahope, cred ca merge marsupiu si acum, dar purtat numai ocazional. Vezi ca exista unele si pt varsta asta in care bb sta culcat, cam in pozitie de alaptat. Nu am dar am vazut pe ceva site-uri

iar tb sa va las, plec la scoala. ufffff

criss & Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetele. CE E CU VREMEA ASTAAAAA???? Iar stam in casa? Nashpa rau de tot. Si am o durere de cap de imi vine sa urlu. Pt a doua oara de cand s-a nascut bebe (asta dupa ce prima oara am facut-o cand a stat prietenu ala pana la 2 dimineata la noi) l-am luat cu mine in pat dupa masa de la 6. Acuma el doarme in pat la mine si io bastacan la calculator. Sigur m-a tras curentul aseara la policlinica, sa le zic vreo doua ca sa imi bag n-am ce. Matei are doar muci si incercam sa ii alungam. Bai, duci copilul sanatos si il aduci cu ma'sa varza.
Sincer eu sunt tot mai ingrijorata. Cantitatea de mancare a lui Matei scade vertiginos. De la 750-800 sapt trecuta la 625 aseara. Si asta mancata asa cu chiu cu vai. Nu stiu ce sa zic, stiu ca pediatra a zis aseara ca e ok dar ... parca tot ma cam sperie. Mi se pare o schimbare mare.

Alina, tu ziceai de dormit in pat cu bebe. Ai cam pus-o mama. Rupe pisica cat e mica ca altfel asa dormiti pana face 18 ani. Sa stii ca noi l-am mutat pe Matei in alta camera (desi nu e total a lui, e jumate camera lui, jumate biroul nostru unde e si calc). Si cand e marait si asa tot rezist tentatiei. A, ca ne mai dragalim dimineata in pat la mine sau la exercitiile de dupa amiaza - ca ii fac program de stat pe burta si pe spate in pat sa vaz daca se suceste ... asta e altceva. In plus, poate fi periculos sa o pui intre voi. Daca va ia vreun somn din ala si dati peste ea sau trageti patura peste ea? Stiu ca o sa imi zici ca nu se poate dar eu am vazut asta la o colega de salon la spital. De doua ori au sarit asistentele pe ea ca era sa omoare copilul.
DAR, acestea fiind zise, eu pana la urma urmei consider ca asa cum se simte mama bine e ok, daca e in limite normale si sa nu ii faca rau puiului.

Aelita, in primul rand, bine ai revenit mama ca ti-am dus dorul. Ai mare dreptate, habar nu avem sa traim. Si ne trezim pe la 50 de ani, plini de riduri de ne intrebam de unde le avem cu super regrete. Te rog sa ma crezi ca incerc sa fiu cat pot de relaxata. Am alergat la medic mai mult ca sa nu imi reprosez ca nu am facut-o, inca nu am 100% incredere in instinctele mele. Rushinica!

Anis, suuuuuuper Iarina mama! Sa iti traiasca!

Cristiana, cand gasesti raspunsul la intrebarea cu maritul intervalului dintre mese, sa imi zici si mie, te rog mult.

Marybell, sa iti traiasca comoara! Vroiam sa te intreb cum ti-ai dat seama de dizlocarea lui bebe de la solduri. Si mie initial mi-au zis in maternitate ca ii trebe 2 pampersi si apoi la externare dra pediatra care a venit sa il inspecteze pt externare a zis ca nu e nevoie. Oare o trebui sa il mai caut de chestia asta?

Criss, sa ma ierti dar daca sotul meu imi zicea asa ceva, in momentul doi, cu tot respectul, unul din noi era afara pe usa. Mi se pare ... aiurea rau. Sa inteleg ca ai un top model langa tine?

Monu, daca zici ca tot se simte rau, eu as zice sa o ajuti macar la kk. Ca nu cred eu sa se simta prea bine daca de 3 zile nu facu. Baga-i mai niste ceai in lapte. Pe Matei l-a ajutat imediat.

Hai pupici la mamici sa ma apuc si eu sa fac ceva prin casa. Desi pe vremea asta ... m-as baga inapoi in pat langa bebe. Dar Aelita mama, tu ma intelegi la pitici ca e casa cu curu in sus

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-popy spune:

Monu, sfatul meu e sa ai mare grija cand prepari laptele cu ceai. Poate da niste dureri de burtica groaznice. Eu am patit-o cu bb. Incearca pt inceput sa pui ceai maxim o treime din cant totala de apa. Ceaiul: 200-220ml apa pt un pliculet si nu-l lasi decat un min la infuzat. Ceaiul tre sa fie proaspat, nu-l pastra mai mult de 8 ore. Daca se modifica ceva la comportamentul bb-lui( crampe, colici mai multi),scoate ceaiul. Eu am renuntat la metoda asta, in schimb pompez in el ceai pt bb la greu( 100-200ml/zi - cum il prind cu ochisorii deschisi pac! ceaiul pe gat)

Laura, cu bb David-Andrei(27ian2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

ALINUK mersi de masaje, aaa mesaje Ai dreptate, zbarnai sa dau o fuga pana la bucuresti, sa imi aiu lumea in cap.

Sunt suparata de imi vine sa injur. Azi m-am trezit cu dureri de gat si nas infundat si curgand. Si nu stiu pe cine sa injur ca si barbati-miu e cu nasul curgant, ai mei au fost aseara si si ei erau infundati dar nici unul nu se plange de gat. Tot ce ma rog e sa nu pateasca si Bila ceva. C asi-asa ot nu e bine cu kk. Pana cum am plangeam ca de ce nu face, acum ma plag de cum face. Nicioadata nu sunt multumita de kk lui

Marina era graco din ala cu 3 roti ca din ala vreau si eu. Cat o fi. Zicea cineva ceva de carucioarele cu 3 roti dar nu mai stiu daca de bine sau rau.

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Poze cu Bila

Mergi la inceput