Piticodromul de sept-oct 2005 (175)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Mifloricica , mai am putin si explodez

De ceva vreme tot vreau sa intreb mamicile de baieti cum stau cu decalotarea. Ca eu incep sa ma panichez, am senzatia ca nu se va produce de buna voie niciodata . Nici nu avansam, dar nici nu e in regres, nici nu stiu ce sa mai cred...

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Wow, Anto, ce vesti bune!!! Sa fiti sanatosi si bebelina sa stea cuminte in burtica! Multumesc pentru sfat.
Meme, sa stapaniti sanatosi trici, e frumoasa!
Cristina, eu nu sunt zana cea buna!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Miflore tu esti zina cea pupacioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Asa-i, Irina! Iar pupatul cu curatenia n-au nimic in comun.

Kid, nu esti paranoica. Esti ca noi toate. Hai ca nu e grav. Astept si eu parerea Anyei.
Ca tot ai deschis subiectul eu am pe birou un borcanas cu lopatica si o punguta colectoare de plastic. Ghiciti de ce si pentru cine?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Sunt tare suparata. Am fost cu Andrei la check-up....check-up care trebuia sa aiba loc undeva intre 7-9 luni....dar cica n-a fost doctor disponibil atunci asa ca ne-au chemat acum.
Totul ok la greutate, e pe curba de 50% deci e ok la 11.5 kg. La inaltime s-a dus sus de tot cu 87 cm, m-a intrebat doctorita daca si sotul e inalt, ca pe mine m-a vazut lungana....
Testul de auz si ala bine, doar ca trebuia facut cand Andrei era mai mic, nu acum....saracul copil nu stia daca sa se uite dupa jucariile pe care i le arata asistenta sau sa stea cu urechile ciulite la zgomotele pe care le producea doctorita in spatele lui.
Bineinteles ca Andrei era deja plictisit cand am intrat la control dupa jumatate de ora de asteptat...asa ca atunci cand m-au pus sa il dezbrac la piele, saracul copil s-a panicat de tot si a inceput bazaiala.
Faza care m-a secat la culme a fost ca urmatorul control e la 18-24 luni cand verifica si cate cuvinte au...cand le-am spus ca Andrei spune doar mama si ca alte cuvinte nu prea are, s-au grabit sa noteze repede lucrul asta si sa imi spuna sa revin cu el la 2 ani pentru inca un control, ca s-ar putea sa aiba nevoie de speech therapy....cand i-am spus ca am citit de copiii bilingvi ca isi dau drumul la vorba mai greut, a zis ca da, asa este....dar tot nu l-a iertat ca nu stie decat un cuvant. Iar Andrei a fost asa de suparat ca nici cu mana n-a vrut sa ii faca la revedere cand am plecat. Cu alte cuvinte, a vrut sa demonstreze ca nici comprehension nu prea are....
Declar intreaga experienta traumatizanta pentru copil...

Iar eu sunt suparata.

Edit: de fapt cu Andrei au unit cele doua controale intr-unul singur.

Va pup pe toate,

Meme, mami de Andrei (01.10.2005) si AnaMaria (15.10.2006)

Mergi la inceput

Meme , nu mai fi suparata. Andrei e ok asa ca nici n-ai de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Va salut la inceput de saptamana.
n-am apucat sa va citesc, dar pot spune: Meme stai linistita (este un subiect la parintii intreaba in care un copilas la 3 ani a inceput sa vorbesca si dircet in propozitii). kidd, lasa ca scapati voi de gardia
Am vazut cateva poze la de intalneala....domane ce copii mari, frumosi, cuminti insotiti de mamici frumoase (am vazut si tatic, cred ca de Miru)

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Irina, Codruta .

Eu nu ma stresez cu vorbitul la Andrei, dar m-au secat azi asistenta si doctorita la control...Andrei nici macar nu are 18 luni (bine, ii lipsesc doar cateva zile) si chiar in carnetelul lor scrie ca la 18 luni incep sa foloseasca cuvinte....ori ce mi-au zis mie e total aiurea fata de ce scrie in carnetel...de asta sunt suparata. Vecina cand a fost la control cu al ei la aproape 19 luni tot asa nu vorbea deloc...iar la ei nu se vorbesc doua limbi in casa...dar pe ea nu au mai stresat-o atat..

Andrei o sa inceapa sa vorbeasca, nu-mi fac griji.

Parca vad cand o sa merg cu Ana la control ca or sa inceapa: vaaaaaai dar ce mica este....si alte faze de genul asta...

Pupici

Meme, mami de Andrei (01.10.2005) si AnaMaria (15.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Meme, doctoritele alea trebuie sa isi faca ele un check-up la cap. Auzi speech therapy

Ruxi, Alex nu are nici un simptom, nici cearcane, nici scadere in greutate, nici tulburari gastro-intestinale. Azi, de exemplu, a papat foarte bine, nu e constipata, nu face diaree...nu are "nausea" sau alte simptome pe care le-am citit pe net...naiba m-a pus sa ii duc proba la copro, dar am zis sa o fac si p-asta, daca pe alea de sange le are facute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Meme aici e invers : eu sunt ingrijorata de una-alta iar medicii zic ca nu-i nimic, la fel le zic ca am citit pe internet diverse informatii, ei zic ca e normal. Nu sunt genul panicos ci realist. Daca e ceva ce ma enerveaza pe lumea asta e faza cu "daca depistam problema mai devreme, se rezolva, dar asa..." si nu vreau sa ajung la asta.
Speech therapy se incepe la 2 ani jumate. Andrei va fi bine, ai sa vezi

Petrut nu mai zice nici un cuvant, a avut 2 saptamani in care a fost serios, a ras doar daca-l gadilam, de vineri vorbeste pe limba lui in continuu, ne arata diverse si vorbeste, ne trage de mana, ne trage de picioare sa venim dupa el, iar arata si explica, ne cearta daca nu punem trenul pe sine suficient de repede.
Au fost 2 saptamani in care m-am gandit la toate prostiile posibile, acum m-am mai linistit. Din atatea sunete trebuie sa se contureze ceva.

Irina am o idee vaga ce e decalotarea. Aici mi s-a spus sa-l las in pace, sa spal numai ce e vizibil, sa nu trag de nimic.

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput