Mamici de iulie-august 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 30
samadhi spune:
ALINA - de acord cu tine, dar exista atatea cazuri in care exista insuficienta de lapte, sau copilul e alergic la laptele de mama * vezi spune ca nu ai auzit de asta dar eu am auzit, si mama saraca avea din plin lapte si nu stia ce sa faca cu el....... copii nascuti prematuri, mame fara lapte.....etc........... lista se lungeste de te doare capul.... ceea ce zici tu e cand mama are lapte si copilul e multumit doar cu ceea ce primeste. Cazurile astea exista doar daca nu apar probleme. Eu din pacate nu am avut 6 luni lapte ca sa imi hranesc astfel copilul si cu siguranta sunt altele in situatia mea........ 2 luni de alaptat au fost putin dar au facut mult pentru fetita mea care era nascuta prematur.......... si asta nu vine ca vrei ci ca asa se intampla !
18+
AndraZ spune:
Otim, sigur esti in regula chiar daca nu iei in greutate. cunosc pe cineva care toata sarcina a luat doar 5 kg.....asa ca nu tre' sa te ingrasi ca sa fii gravi.
...si si la noi tati a luat cateva kg de cand mami e gravida...asa ca vad ca se poarta si asta ![]()
Nicoleta27,lasa ca devenim noi fotomodele dupa ce nastem.
nu-i asa? o sa vezi peste cateva luni sau la anu' pe vremea asta cat de bine vom arata.....o sa ne miram de catev kg avem acum ![]()
Alinutzaa, stai linistita ca nu ne-ai alarmat. doar ca e mai bine sa ne gandim pozitiv la tot ce tine de noi si sa speram ca va fi bine. oricum acum in timpul sarcinii nu putem face nimic decat sa avem grija la ce bagam in gura. restul vom face dupa nastere. acum doar putem sa ne rugam ca si noi si bbii sa fim ok.

Andra
21+ 
"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb
greierash spune:
eu m-am hotarat: nu o sa ii dau suzeta. Si daca doamne-ajuta voi avea si laptic, o sa incerc sa nu ii dau altceva....
greierash
23+ 
Luna1 spune:
Anya iarasi referotir la suzeta, ai dreptate ca sunt momente cand nu stii cum sa scapi de ea, si chiar sfatuiesc pe toata lumea sa nu o dea decat daca simte ca nu mai poate. Nepoata mea a carat cicnci suzete pana la 5 ani si ceva. Erau jalnice, jegoase lipicioase pline de microbi insa sa dea naiba sa lipseasca una ca era vai si amar de parintii ei! Nu pot spune cum facea. Cand inca nu stia sa numere pe la 2-3 ani am incercat sa-i luam una crezand ca nu v-a observa. De unde! Urlete taica cat cuprinde. Nu mai spun ca le mai si sugea (nu pe toate). Nu mai trebuie sa spun ca si-a deformat si maxilarul, partea de sus.
In acelasi timp am o prietena care si-a supt degetul mult timp nu stiu cat, iar acum are degetul deformat, unghia e mai mica si urata iar degetul bombat si total altfel dezvoltat decat la cealalta mana. La fel maxilarul deformat. Acum nu stiu fiecare alege.
Eu am scapat usor dar e viciu greu suzeta asta.
Luna
19 sapt+ Cosmin
X-ray spune:
samadhi cred ca ai observat ca am pus "etc",adica multe alte cazuri care pot exista si crede-ma ca stiu si de intoleranta la lactoza si multe alte afectiuni care duc din pacate la imposibilitatea de a alapta.eu nu m-am referit la aceste cazuri.discutia era despre viitoare mamici care ipotetic nu vor avea aceste probleme si care doresc sa se informeze despre cea mai ideala situatie pt copilul lor.si asta este din fericire alaptare,ieftina,la indemana oricui,si cea mai sanatoasa.dar ca sa ai lapte trebuie sa facem si noi ceva,nu sa-i pui biberonul in gura ca se trezeste tata noaptea sa-i dea sa pape si ce are daca bea niste lapte praf odata pe noapte,nu ceai cand plinge imediat ca poate uita sanul si multe altele care nu are rost sa le amintim acum,va veni si randul lor mai incolo.
alina
22+ cu bb Elisa
samadhi spune:
LUNA - intr-adevar e viciu greu........ eu i-am luat-o lu fetita mea cam pe la 2 ani, si cand ea dormea, a cerut-o de cateva ori si nu i-am dat-o asa ca dupa un timp renuntase sa o mai ceara, iar cu degetul in gura il mai baga dar ii spuneam ca nu e frumos........ si mereu i l-am scos din gurita sa nu-l mai bage...... asa ca a fost simplu sper sa fie si de data asta la fel.
Poate e chestie si de educatie.........
18+
danis spune:
daca va ajuta cu ceva, va pot spune si eu ca fetita mea nu a vrut suzeta, asa ca desi nu mi-am propus neaparat sa nu-i dau suzeta, nu am avut nevoie de ea... si nici nu si-a supt degetele, nici nu a fost mai plangacioasa sau mai agitata...
deci se poate si fara... cu bebele al doilea, ramane de vazut cum vom face, dar as prefera sa nu foloseasca suzeta
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by samadhi
ANDY 20 - cum la 30 min.??? Sau minim 2 ore ??????? Pai te capiaza. Iti face niste rani la sani ca te urci pe pereti......... sora-mea nu a mai alaptat tocmai ca i s-a facut rani si a sangerat si nu mai putea sa dea copilului lapte cu sange.......... Eu i-am dat mancare din 3 in trei ore asa a fost invatata din spital si asa am continuat si eu......... asa ai si tu liniste 3 ore si copilul.......
Bebelasul cere dupa 30 min. lapte DOAR daca nu trage de la mama lapte cat ii trebuie, si de aceea mai trebuie inlocuit cu lapte praf, si pe langa si ceai......
Nu speriati fetele de la prima sarcina cu 30 min. ca nu e bine. 3-4 luni dupa nastere, o mama e foarte obosita si daca nu faci un program dupa care te tii pentru alaptat ajungi sa nu mai stii pe ce lume traiesti......... Copilul are nevoie de timpul lui de digestie, si timpul de somn. La fel si mama.
Eu cu programul din 3 in 3 ore de care ma tineam nu am avut probleme, asa au fost 4 luni de liniste pana cand a primit mancare, piure de morcovi..... etc.
Copilul intodeauna cere daca ii e foame, si consider ca daca e fortat se face o mare gresala.18+
ei, de-asta toin sa fac precizarile asta, pentru ca, din pacate, multe mamici au aceste idei. si nu e vina ta, fara indoiala.
pai sunt 2 lucruri distincte: alimentarea copilului la san se face, cum spuneam "la cerere", adica oricand. suptul si la 30 minute, cum spuneam, este frecvent in primele zile, pana cand organismul mamei se adap[teaza la cerintele lui bb. apoi el singur isi va face un program. repet: laptele de mama se digera mult mai usor si nu apar probleme din acest motiv.
ranile NU se fac din cauza suptului frecvent, ci pentru ca mameloanele sunt prea sensibile si mai ales pt ca bb este incorect pus la san. daca se corecteaza alaptatul, ranile trec in 5 zile, garantat. si eu am avut si anya a supt cateva zile cu sange.
este drept ca e obositor pentru mama, dar perioada asta nu dureaza mult si zau ca este mult mai simplu, ieftin, sanatos si comod decat alimetatia artificiala. daca am lua totul ca pe o corvoada, n-ar mai face nimeni copii. trebuie sa gandim pozitiv, caci un copil sanatos este un miracol si nu toate mamicile au norocul sa poata alapta. asa ca, noi, care putem, ne putem sacrifica ccc cateva saptamani sa-l punem pe bb la san de cate ori doreste. ulterior bb isi va face singur un program de supt.
laptele praf este recomandat la 3 ore, dar nu putem lasa un copil sa flamanzeasca daca el urla si nu au trecut 3 ore. la 2ore-2 ore si jumatate ii putem da biberonul. in primele luni, poate sa nu necesite alt lichid, ci sa creasca f bine si asa, fara a fi deshidratat. daca ia f mult in greutate (si asta poate fi un pericol al laptelui praf). atunci se poate introduce intre mese vestitul ceai.
copilul iai va face orele de somn, ca nu e atat de fraier sa piarda vremea mancand. mama va incerca sa doarma si ea atunci cand doarme bb. nu este usor, nimeni n-a spus asta. dar efortul merita.
iti spun asta, daca vrei, nu numai din carti. asa am procedat cu copilul meu si zau ca nu m-a doborat. si am avut rani groaznice cu sange, am alaptat-o in primele saptamani si de 30 ori pe zi, se culca la 2 noaptea dupa ce o puneam f des la san...e sanatoasa si a crescut bine.
fetele nu trebuie speriate, ci incurajate. defapt asta face totii banii.
daca unei proaspete mamici i se spune sa aibe incredere ca are lapte, ca se va descurca, ca ceea ce face este f bine, ca bb e minunat, va reusi cu siguranta.
daca sotul, bunica, vecina...ii spune ca n-are lapte, ca e greu, ca o sa fie obosita, ca bb nu mananca suficient, ca se deshidrateaza fara ceai...atunci depresia si esecul sunt acolo.
editez: n-am spus ca bb trebuie fortat. din contra, alimentatia la cerere spune contrariul.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
nicooleta27 spune:
Fetelor voi mai aveti un bb acasa, stiti cum sa procedati, dar noi,,,,cred ca o sa umplem paginile aici
18+
poze_nunta
poze_burtika
Luna1 spune:
Samadhi iti spun ce am observat eu, nu e chestie de educatie ci e chestie de obisnuinta. Un copil cu cat ii lasi suzeta mai mult (daca i-ai dat-o) cu atat mai greu va fi sa i-o iei, cu cat ii lasi biberonul mai mult cu atat va bea si la 5 ani din el, cu cat il lasi in pampers mai mult cu atat va vrea si la 3 ani sa faca pe el ca e mai comod. ( no offence parerea mea doar).
Fiu-miu a scapat de suzi si bibe la vreo un an si 2 luni (si sper ca acum sa nu-i mai dau suzi caci e un cosmar sa o sterilizezi etc) din pur noroc caci era deja dependent (din cauza aftelor nu putea suge) iar de pemparsi tot pe la un an si un pic fiind vara l-am tinut mai mult in tricou in casa (chiar am poze cu el) si am sarit cu olita cand am vazut ca e nevoie. S-a obisniut repede si am scapat de ei ziua. Stiu ca cica nu-si controleaza sfinctrele dar al meu si l-a contorlat.
Eu zic ca de multe ori noi parintii din mila gresim (saracu' vrea suzeta, saracu' cum sa-l pun pe olita deja nu vezi ce mic e, etc). Sper ca n-am suparat pe nimeni.
Luna
19 sapt+ Cosmin