Mamici de iulie-august 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 28
Miillyy spune:
Uau, Otim ... si eu care intentionam sa nasc la Bega cu Dr Narcis Hrubaru... Am auzit ca au niste rezerve la 1 milion pe noapte care au conditii mai de Doamne ajuta.
Cu mersul la Szeged nu e asa de simplu din cauza distantei; eu din Arad fac cam 1 ora si 1/2 di doctorul din Ungaria mi-a zis ca daca se rup membranele este indicat sa ajungi la spital intr-o jumatate de ora altfel copilul intra in suferintza. Solutia ar fi sa imi inchiriez un apartament in Szeged dar ... e destul de complicat
+ alti bani, alta distractie. Oricum, ca si conditii, n-am cuvinte sa-ti povestesc. E ca si cum ai sta la un hotel e 4 stele.
Oricum, din cauza asta inca nu stiu unde nasc. Pana una alta, eu ma duc in paralel la ambii doctori.
otim spune:
nicooleta27 - a nu ma cantaresc in fiecare zi , ci doar o data pe saptamana , daca nu cumva mai mult de atat .
Simo78 - este adevarat ca nu naste nici unul in locul tau , dar totusi conteaza ca mai stii pe cineva , mai te poate proteja de una alta ( ex puricii ) , la randul lor sa-ti puna o alta pila ( doar sunt colegi ) etc .
20 saptamani
Laurentiu
samadhi spune:
Hallo fetelor........... o zi si 10 pagini de recuperat........ foarte mult.....
MIILLYY - Bine ai venit !
Andreea C - pozele sunt frumoase, cele 8 kg de care zici nu se prea vad, si cu atat mai mult sub haine........ asa ca nu-ti fa probleme, pana la 15 kg in sarcina vei pune oricum.
KARLIGUTZA - nu cred ca acele raze sunt periculoase pentru bebe, mai degraba presiunea sau razele eliminate din atmosfera....... desi nu cred ca afecteaza cumva pe bebe ca e bine pazit in placenta. Nu ai voie sa zbor din luna a 6a pentru ca ei nu vor nasteri in timpul zborului, o nastere poate sau nu sa aduca cu sine complicatii...... in plus copilul ar primi cetatenie internationala si asta nu convine unora............ ![]()
Eu zbor pe 5 aprilie daca nu uit am sa intreb la telefon sau la aeroport, oricum te pune sa iti dai geaca jos si se va vedea si burtik-ul meu asa ca am motive sa intreb........ daca nu uit.......
Andutzy - Merci !
Samurai-lady - multa sanatate tie si familiei tale si insanatosire grabnica !!!!!!
18+ 
Luna1 spune:
Wow, fetelor cat ati scris. Eu am o groaza de treaba la serviciu! Acum pauza de masa.
Am vazut putin poze cu mami de ANya si Samadhi, doua mamici foarte frumoase (nu-mi vine sa cred cum arata amandoua la a doua sarcina) iar de Anya nu mai vorbesc, e o dulceata.
Iubitorilor de copii si de animale le-am trimis ceva super pe adresa comuna.
Eu sunt tare agitata astazi, astept livrarea carutului la serviciu, am senzatia ca iar s-au dus idiotii acasa sa-l livreze desi am schimbat adresa ieri, in plus tocmai am aflat ca si scaunul de masina a fost livrat dar nu ne-au gasit acasa, deci parca vad ca maine ca luni alerg ca nebuna dupa carut sa-l iau din centrul Londrei si scaunul la vreo 20 mile de mine in partea opusa Londrei. Frumos nu? Sunt plina de nervi, dar asta e.
Merg sa citesc din urma.
Luna
19 sapt+ Cosmin
otim spune:
Miillyy - de medic nu am ce sa-ti spun , dar de saloanele pentru care platesti am inteles ca se fac programari(intreaba-l pe medic ) . Incearca sa dai un search pe internet ( asa am facut si eu ) si ai sa citesti si parerile altor mamici despre spital . Dar vorba mamei mele stam maxim in spital cateva zile si gata ai scapat ( asta cand ii zic eu de spitale si vrea sa ma incurajeze ) .
20 saptamani
Laurentiu
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by andutzy
Anya, eu i-am dat ceai la recomandarea "pediatrului", cum bine zici. Avea colici f puternici si mi-a zis ca din cauza ca suge prea des(era fomist si ar fi supt non stop). MI-a zis sa treaca minim 2 ore intre supturi si intre timp sa-i dau ceai. Plus ca era vara si zicea sa-i dau, ca transpira....
te mai rugasem sa-mi dai un sfat cu extractia de masea, se poate scoate un colt din masea la vremea asta? daca nu-l scot, va face mereu puroi, acum deja sunt pe antibiotic si degeaba. Multumesc oricum!
AndraSapt21 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
aoleu, mor cand aud chestiile astea.copilul alaptat suge cat de des vrea, daca doreste si la 30 minute (de aceea se si numeste "san la cerere"). laptele de mama se digera mult mai usor fata de cel praf, care intr-adevar, trebuie dat la minim 2, chiar 3 ore. aud atat de des recomandarea asta, ca m-am saturat. cica sa-i dai sa suga mai rar, ca sa manance mai mult!
pai daca suge mai rar, faci mai putin lapte, deci creste mai greu...este f logic.pentru colici exista sab simplex, bonisan, gripe baby, debridat...ceaiul poate fi baut de mama, cum spunea cineva mai sus. oricum, daca are colici, mare lucru nu rezolvi cu ceaiul si uneori nici cu picaturile.
cat despre faza cu "e vara si transpira..."...
saraca de tine, am picat pe capul tau
. dar mi-ai ridicat mingea la plasa. si din pacate cazuri ca al tau sunt f frecvente. basca alta "recomandare": sa se mulga mama si sa-i dea cu biberonul ca sa vada cat suge copilul 

. sa ma scuzati, fetelor, dar tampenie mai mare rar exista...ca sa nu mai ajungem la sucuri introduse de pe la 6 saptamani...o sa auziti.
referitor la cea de-a doua problema, in trimestrul II de sarcina este permisa anestezia locala pentru extractii dentare. daca nu ai incotro, asta e solutia. chiar azi am si eu programare sa-mi scot un nerv care ma ucide de durere...
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
samadhi spune:
LUNA - merci !!!!!! Nu iti mai fa probleme pana la urma se rezolva toate...... nu trebuie sa te panichezi asa....... cat despre mine, e doar tricul hainelor..... daca iti iei cu un nr. mai mare pari mai subtire. Grasa nu am fost eu niciodata, si nici nu am vrut sa fiu....... dupa prima nastere m-am speriat ca eram ca un elefant, si aveam 58 de kg, in cateva zile am dat apa din mine jos si ajunsem la 53kg. Dar urcam si coboram 10 etaje ale spitalului cu frica sa nu mi se fesfaca cezariana si cu frica sa nu raman cu surplusul de apa in mine........ picioarele, mainiile, fata erau toate umflate de la atatea perfuzii....... asa ca datorita fricii am facut ce am putut sa nu raman cu urmari de la prima sarcina......... se poate , mai ales ca eu sunt timpul care nu sta in loc....... prefer mersul pe jos decat cel comod cu masina........ in plus e si mai sanatos....... iar metabolismul meu e rapid......... asa ca nu am sanse sa pun pe mine oricat as manca..... desigur ca nu mananc decat ce e sanatos, desigur ca asta se arata in timp......
18+
X-ray spune:
milliyy si eu sunt o viitoare mamica din arad,tot 29 de ani.eram singura pana acum asa ca ma bucur ca ai aparut!sunt pecienta dr furau dar din cauza problemelor pe care le-am avut si le am cu sarcina merg la dr novak la szeged unde voi si naste.la mine nici nu s-a pus problema de ceea ce ai scris tu.e simplu in ultima luna mergem saptamanal pt tocografie care masoare contractiile uterine si bataile inimii lui bb si se decide astfel daca vom fi internate mai repede decat dpn-ul nostru.daca se rup membranele mai repede il suni pe dr si daca nu respectii 50km la ora in localitati,ca de e o urgenta ,in maxim o ora esti in szeged.
alina
22+ cu bb Elisa
X-ray spune:
lorina bine ai revenit!
nico esti proportionata,asta e tot ce conteaza.sa nu-ti neglijezi tiroida ok?
iar am dormit o ora,la noapte probabil voi fi din nou cu ochii in tavan pe la 4.....
alina
22+ cu bb Elisa

.