Copilasi de iunie-iulie 2003 (80)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetelor,

Am revenit si eu la servici, si, inainte sa ma afund in treburi, am citit si eu ce-ati mai scris si vreau sa va mai spun si de noi.

Crisa - Tudor e-al tau 90%, dar Rares e al lui tati clar. Sa-ti traiasca baietii si sa fiti sanatosi cu totii.

Andra - scrii ca-n good, old times , adica aproape zilnic, ceea ce e bine. Rabdare iti doresc, mai ai un pic.

Pentru restul fetelor, am citit si eu ce ati scris de copii si mi-am spus: hai, ca nu doar a mea e buna de legat .
Altfel spus, Mariuca nu coloreaza peretii, dar e o razvratita si ne este foarte greu s-o strunim. Dan imi reproseaza ca eu sint de vina, ca-i dau prea multa libertate si atentie, dar eu nu cred ca e asa, doar incerc sa n-o ingradesc prea mult.
Si la ea expresiile favorite sunt nu vreau, taci, lasa-ma in pace, nu vorbeam cu tine , du-te, mai nou si reaua (mie). Recunosc ca nu foloseste decat foarte rar cuvinte urate, dar ma enerveaza ca vorbesc cu ea si n-are nici o reactie, ca si cum nici macar nu ma aude, iar ea vede ca ma enerveaza si insista cu atitudinea asta.

La noi e mai complicat acum ca iepurasul de Paste i-a adus un iepuras adevarat, pe care ea ar sta toata ziua cu mana, iar eu am stat tot concediul intre ea si iepure, de frica sa nu-l omoare cu atata dragoste. Recunosc ca e vina mea , eu l-am batut pe Dan la cap sa-i luam iepuras, iar acum trag ponoasele. Dar adevarul e ca iepurica al nostru e tare dragalas si micut-micut, e ca o jucarie.

De Paste am fost si noi la parinti, mama mea din prima seara mi-a spus ca fie-mea e cam neatinsa (ea, care pe mine si pe sora-mea nu ne-a batut), dar si Mariuca o cauta cu lumanarea, ca s-a tot incontrat cu baietelul unor vecini, cu 1 an mai mic ca ea, si el mereu trebuia sa cedeze, ca n-avea alta sansa cu capoasa de fie-mea. La mijloc a fost bineinteles iepurasul , pe care se certau ca chiorii, iar eu trebuia mereu sa-i despart. Asta e, mi-am facut-o cu mana mea.
Acum astept sa creasca iepurele, ca atunci mi-a zis ca e de acord sa-l ducem la buni, pana atunci adun zilnic iarba din parc, sa hranesc animalul.

Am atat de multe de povestit, incat cred c-am facut cam varza din ce-am scris pana acum, asa ca mai bine iau o pauza si revin mai incolo, pe indelete.

Va pup.

Madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetele!

amik (si nu numai ) - lucreaza in continuare la BB 2! cu doi copii e foarte solicitant si de multe ori iti vine sa-ti iei campii, dar crede-ma ca este cel mai minunat lucru pe care il poate face o familie...

in acest scop, propun ca in continuare cele de 2x / 3x mamici sa povesteasca cat de fericite se simt cand :
isi vad copilashii cand se joaca amandoi, rad si glumesc...
il vad pe tati cu cata dragoste se uita la ei, se joaca sau poarta dicutzii 'de la barbat la barbat'...
dupa o zi nebuna - nebuna adorm frantzi, fiecare in patutzul lui, si zambesc prin somnic...

in concluzie, copiii mei sunt fix la fel de 'cumintzi' ca ai corneliei: bogdan tutuie non-stop, tudor canta, amandoi au un volum destul de mare-mare de te cam dor urechile... de ex in we am fost la tara - ziua lu' socrella - si atata de neastamparatzi au fost ca cred ca ne stia toata comuna de cat am strigat la ei!
la gradi merg destul de binedispusi, desi au momente cand se rasfatza si ar vrea sa ramana acasa... azi insa tudor l-a pus pe tati sa mearga la florarie si sa cumpere lalele sa le duca la doamne

in rest, o tinem dintr-o petrecere in alta, a fost Pastele, apoi ziua lu' socrella sambata si duminica urmatoare e ziua lui tata!
si daca gaura din portofel se mai carpeste cum-necum, abia astept sa plecam la mare de 1 mai!!!

_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari!

ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

am uitat: crisa, eu am considerat intotdeauna ca tudor iti seamana leit, nu numai din poze dar si cand l-am intalnit!
rares mi se pare inca prea mic ca sa dau un pronostic, mai astept! nu-ti pierde sperantza, tudor al meu semana leit cu taica-sau cand era nou-nascut, dar acum dupa aproape 4 ani nu mai e chiar asa... copiii mei sunt o combinatzie reusita amandoi, desi nu reusesc nici eu sa ma dumiresc care cu cine seamana...

edit: madic - sa va traiasca iepurasul! cum il cheama? sa ne pui poze cu el...
_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!

DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna,

Fetele, m-am mai linistit cand am vazut raspunsurile voastre (Cornelia, Madic, Magdone). Ma si gandeam ca trebuie sa fi gresit f tare pe undeva de e fii-mea atat de obraznica. Cel mai tare ma dispera atitudinea celor care iti reproseaza ca vezi-doamne esti o mama denaturata de vreme ce copilul este asa.

Crisa
, superbe pozicile. Te inteleg cu asemanarea copiilor cu sotzul din dotare. Si la mine e cam la fel. Unde Taisia seamana 90% cu taica-su Eva e 99,9 %. Adica si mai blonda, alba, si mai albastra la ochi. Poate fac si un baiat sa semene cu mine - apropo de "cosmarurile" cu sarcina - asta era o gluma!!!!

In rest, experimentam tratarea unei amigdalite cu/fara puroi - habar n-am - doar cu remedii homeopate. Sa vedem daca functioneaza, ca de antibiotice sunt satula - eu si stomacelul Taisiei.

Mie una imi lipses f tare intalnirile noastre si sper sa ne reluam vechiul obicei in curand!

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Dragele mele, citindu-va am inceput sa mai ma linistesc in privinta lui Calin, pe care credeam ca l-am scapat eu din mana. Culmea este ca la gradinita este super copil, l-a laudat toata lumea - e cuminte, poti vorbi cu el ca un om mare, este receptiv, atent, raspunde foarte bine la ore, are memorie super, mananca frumos. Cand mi-au spus aceste lucruri am si intrebat daca este vorba de Calin Iacob sau mai exista un alt Calin in grupa, fiindca nu am putut crede ce este vorba de baiatul meu. Acasa in schimb cred ca refuleaza si este cu totul altul. Cuvintele cheie sunt: nu vreau, strange-le tu, nu vin sunt obosit, mancam ca un purcelus, raspundem obraznic. De cuvantul "prostule" ne-am dezvatat spunand ca il duc la spalat parbrize. Intr-o dimineata cand il duceam la gradinita, la un semafor a venit un tiganus sa ne spele parbrizul iar lui Calin nu i-a placut deloc. De cate ori spunea "prostule" ii ziceam ca-l trimit la parbrize fiindca numai tiganusii aceia spun acest cuvant. Si vad ca a mers. De asemenea, cand suntem afara si intra cineva in vorba cu noi, de abia raspunde Calin la vreo intrebare si se baga tot in mine, cu o mutrita de ingeras intimidat, de nici nu zici ca acasa este zmeu.
In rest totul bine si frumos. Maine incep noul servici, dupa o saptamana super plina si super racita. Desi am luat augmentin 5 zile a trebuit sa trec pe gentamicina injectabila de 2x/zi, asa ca mai si fundul ciur.
Azi am inceput gradinita, dupa o saptamana de vacanta. The Big surprise a fost ca nu a miorlait deloc, iar cand am ajuns acolo mi-a aruncat un "pa mami" si a zbughit-o la joaca.

Crisa - foarte frumosi baietii tai. Sa-ti traiasca, sa creasca mari si sanatosi!

Pupici tuturor si o saptamana usoara.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

salutare fetele !

am intrat sa va intreb ceva... poate ma ajutati voi: am postat si un subiect la 'parintzii intreaba', daca vreti imi puteti raspunde acolo, sau aici, cum va place.

bogdan al meu are o iritatzie nasoala la un degetel. as vrea sa il vada un dermatolog in bucuresti, eventual unul care e specializat pentru copii (daca exista, nu stiu?!).

as prefera sa fie undeva unde se fac programari, pt ca venind din pitesti nu-mi convine sa ma duc la spital de ex si sa stau cateva ore la coada

alta problema o am cu tudor, face tot felul de alergii (pe piele) ...
eu una nu ma prea grabesc cu asta, dar adi vrea neaparat sa-i facem niste analize. eu am avut si am tot felul de alergii si stiu ca e cale lunga pana le dai de capat.
totusi, aveti idee unde l-as putea duce pt testele alea de alergii?

multumesc frumos...
pupici cu lipici

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Buna ziua si de la noi, speram ca nu ne-ati uitat.
Pentru mine viata cu 2 copii e mult mai frumoasa decat cu unul singur. David o iubeste foarte mult pe Irena, atat de mult ca uneori o cam sufoca. Pana de curand cand venea acasa atata se lalaia pana se descaltza, pana se dezbraca, pana se spala pe maini... acum cum intra pe usa operatiunile astea nu dureaza mai mult de 3-5minute, asta ca sa se duca rapid la Irena sa se joace cu ea. O pupa si o mangaie nonstop, mereu cauta modalitati de a o face sa zambeasca, sa rada. Mi se umple inima cand ii vad asa. Iar ea il adora, e mereu cu ochii dupa el. El s-a transformat mult, pana sa apara Irena in viata noastra era atat de egoist, n-ar fi dat o jucarie pentru nimic in lume. Ei i-ar da orice, iar daca ii cumpar lui ceva ma intreaba de ce nu i-am cumparat si ei...si eu trebuie sa spun aceeasi placa: o sa-i cumpar mami si ei cand o sa mai creasca, asa ca David a facut o intreaga lista de lucruri care trebuie sa i le cumparam Irenei, de la diverse jucarii pana la bicicleta roz, role roz, minge roz, etc.

David are 110cm si 18kg, dar el are 18kg cam de 9luni, vad ca nu mai pune nimic pe el, mie mi se pare ca e tare slab. Adevarul e ca nici nu prea mananca, trebuie sa ma lupt cu el ca sa manance, ia cateva linguri (din orice) si zice ca nu mai poate, ca are burta prea plina, ca a mancat prea mult. La noi amenintarile si santajul au loc la masa, ca in rest e relativ cuminte, nu scrie pe pereti (nu s-a gandit niciodata la asa ceva, dar cine stie, nu e tarziu nici acum) nu vorbeste urat, nu strica jucarii. Si el doarme in patutzul de bebelus, n-am vrut sa intervin in niciun fel in mediul lui de cand s-a nascut Irena.

Irena e extrem de cuminte. Daca pana sa se nasca ziceam ca nu are cum sa fie mai cuminte decat David, uite ca este. Nu plange niciodata, doarme mult si mananca mult, nu-mi face absolut nicio problema. Ar sta ore intregi si s-ar juca singura, dar nu o las eu ca mi-e tare drag de ea. Avem aici niste poze recente http://s139.photobucket.com/albums/q295/amarantina_album/

Eu nu am intrerupt serviciul, lucrez acasa de cand am ramas gravida cu Irena. Nu ma solicita foarte mult, lucrez cam 4 ore, in general cand ea doarme. Intelegerea initiala era ca eu sa ma intorc totusi la servici cand Irena va implini 1 an, dar parca nu mai vreau. Pe mine nu ma tampeste statul acasa, imi convine. Chiar nu am chef de alergatura prin orasul asta agitat, ore intregi pierdute pe drum, nervi la birou.

Multa sanatate copiilor bolnaviori! Iar pentru burtici sa dea DD sa fie totul bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Anamaria, dermatolog nu stiu, incearca o programare la medsana, medicover, si intrebi acolo. Pt alergii noi mergem la homeopat, nu i-am facut teste sa vad ce si cum, dar cand mi s-a spus ca alternativa e singulair - care se da in astm - am cotit-o repede spre homeopatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Ne-am intors si noi aseara de la munte. Vremea a fost tare capricioasa. Am prins 2 zile ploioase, cateva cu vant tare...in rest, soare! Copiii s-au bronzat, iar Vladut a fost tare incantat ca la cota 2000, la Sinaia, inca mai era zapada...N-am reusit sa recuperez cu cititul. Important e ca taurasul Andrei e in burtiK! Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Dragele mele,

Multumesc de laude . Cat despre care cu cine seamana, om trai si om vedea. Oricum pe ala micu l-am stricat, ca nu are pielea creola.

Am inceput sa am lucruri in comun pentru ambii copii . Am incurcat baxurile de pampersi si am ramas cu 2 numarul 5 (Rares are numarul 3). Asa ca poarta si Rares cu succes nr.5 (e de la 11 kg si el are 7,5 kg)..... Oricum, daca creste in ritmul asta, in cativa ani n-o sa fie mare diferenta intre ei.

Acum sunt in cautari de chiloti cu sonerie, pentru scapat de pipi-ul de noapte. Ati auzit ceva de ei?

Romana_74, felicitari pentru noul catel. Eu trebuie sa merg cu Bodo azi la operatie (ii scoate testicolul care nu a cazut in scrot) si am mari emotii. Ca sa nu va zic ca la Miclosoara, s-a luat de un surat ungur care l-a muscat (e cusut si pe antibiotice) .

Am vazut la gradi un anunt cum ca ar fi o expozitie de articole pentru copii (Kidexpo) la Romexpo, la sfarsitul lunii. Din pacate noi cununam atunci si n-o sa pot merge. Poate sunt doritoare care or sa mearga si o sa ne povesteasca si noua ce si cum. Copii nostri (aia mari) nu prea mai sunt de Babyexpo.

Va scriu in continuare cura pentru giardia, pe care ne-a recomandat-o dr. Stanciu si dupa care Tudor se simte foarte bine (merge facuta si pentru intarirea imunitatii mai ales ca produsele sunt naturiste):
- helmiflores- 1o zile (10 picaturi pe nemancate, dimineata)
- tinctura de propolis - idem
- helmiflore - idem
- tinctura de echinaceea - idem
- berry nectar sau pits n'peaches nectar de la Aloe Vera - 2-3 luni (eu ii dau cate 20 ml de 2 ori pe zi).
Produsele se dau in ordinea enumerata adica nectarul il incepeti dupa ce ati terminat cu tincturile.

Daca puii nu au pofta de mancare e foarte probabil sa aiba ceva viermisori sau giardia. Sistemul lor imunitar nu este atat de dezvoltat sa lupte singur impotriva lor.
Mananca Tudor acum, de ma sperie.

Ca dau din una in alta. Lui Tudor, giardia ii distrusese si flora intestinala. Foarte bun pentru el a fost Acidophilus de la Cali Vita. Ia cate o capsula in fiecare zi (puteti sa dati numai pulberea din capsula daca le e greu sa o inghita).

Poate punem de o intalneala pana naste Andra. Ar fi tare fain.

Pupa Crisa

Mergi la inceput