Nu pot sa dorm din cauza cainilor

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

pai,atunci problema e rezolvata!!!
vom trai fericit cu maidanezii fericiti,liberi si nestresati...cu oameni care,uneori se trezesc cu "o gaura cat un varf de creion"!!!
ca doar nu mor cainii cand vor ...astia!!!
si nici oamenii nu mor(cu o singura exceptie,ala de i s-a dus vestea peste tot prin lume!),doar e plin pe la spitale sa se faca antirabice!
ce mare lucru?!
aveti copii?!
sa-i lasati sa se joace cu haitele de maidanezi......ca nu sunt deloc periculosi,ba din contra sunt draguti!!!

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

XIO,pt mine viata unui om e muuult mai importanta decat orice!!!
nu sunt de acord cu mutilatul animalelor,dar nu sunt de acord nici cu ei liberi pe bulevard!
pt mine e mai important ca un copil sa fie in siguranta cand iese in parc(nu vorbesc aici despre criminali,ca nu e locul...)
asa putem vorbi despre incalzirea globala,despre interzicerea avorturilor...sau despre copii din Africa,care mor pe capete....
eu vorbesc despre cainii care se aduna in haite si ataca pt ca asa sunt ei "setati" sa se apere...fara sa fie de vina un copil care alearga cu bicicleta sau cu rolele pe langa ei.....
sa,asta e parerea mea....am si yo ceva idei fixe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nu, nu am copii (inca). Si nu am nici haite de caini pripasite in jurul blocului - decat, asa cum am mai zis, cativa maidanezi fiecare de capul lui.

Si asa cum eu am avut caine in casa de mica si cum am fost crescuta sa nu dau suturi maidanezilor pe strada sunt convinsa ca va fi crescut si copilul meu - deci nu se poate spune ca 'nu se poate'.

Ti-as putea da exemple de probleme care mi s-ar parea cu adevarat dramatice pentru viitorul meu copil nenascut inca - pentru ca deja ma gandesc la ele cand vad cum e lumea asta....rea ..dar alea tin de alte aspecte 'umane ale problemei' -offtopic: de ex la mine a fost suficient sa imi spuna mama sa nu vorbesc cu necunoscuti. Eu trebuie sa imi invat copilul sa nu aiba asa de mare incredere nici macar in cunoscuti...asta mi se pare mie o mare problema...

Si stiu ca am fost offtopic cu ultima parte, dar pe cuvant daca nu imi fac alte probleme mai mari pentru un copil decat asta....iar haite de caini recunosc ca nu am, dar nu as fi mama 'iresponsabila' sa imi bag copilul in mijlocul haitei daca as vedea vreuna, si intr-adevar as pleca cat ma tin picioarele....la fel cum as incerca sa il tin departe de multe alte rele.

Mergi la inceput

Violeta, uite...a inceput campania de amenzi date proprietarilor de caini care nu au maturica si faras....si eu as strange gunoiul cainelui meu intr-o punga (chestia cu maturica si farasul mi se par si deloc practice si penibile atata timp cat oricum strang in punguta)....asa ca poate pentru locurile alea de joaca pentru copii mai e o sansa - si acolo cred ca sunt mai multi caini ai cuiva decat maidanezi...

Mergi la inceput

tzitziri pai,vezi tu....copilul il poti invata sa nu vorbeasca cu necunoscutii,sa nu se apropie prea mult de caini....
dar vine vremea cand mai creste(copilul) si nu e nici mic sa-l mai poti proteja, nici suficient de mare sa se poata apara...

acum,eu caine n-am avut,dar am avut si am inca pisica...deci nu ma poate acuza nimeni ca nu iubesc animalele....
imi sunt tare dragi si cainii si stiu ca nu au nici o vina ca au ajuns in strada....
dar,uite,la noi pe scara blocului s-a gasit loc un caine maidanez,care e putin corcit cu un canish cred...e tare dragut si lumea ii da de mancare...insa cateodata il apuca latratul din senin si mai rau ca-l apuca latratul cand trece copilul,fara ca el sa-i faca ceva...nici macar nu apuca sa-l vada!

si nu l-am invatat sa le dea cu sutul la animale,din contra cand era mic asa i-ar fi mangaiat pe toti...si eu chiar il lasam(pana mi-a spus un nene ca nu e bine sa las copilul sa se apropie de orice caine ca poate e vreunul care nu suporta copii si il va musca! )
deci,nu i-a facut nimic cainelui astuia si totusi,desi nu e chiar maidanez ataca persoanele straine de bloc dar si pe cele din bloc....
si atunci,ma intreb,locul lui e sa stea intr-o scara de bloc?!
locul lor e sa stea pe strazi?!
acum copilul e cu mine si-l pot apara,dar cand va fi sa plece si sigurel ce va face?
se va speria ca latra si va fugi,iar cainele atata astepata sa-l muste...ca nu se da el acum in laturi,dar daca ar vedea un copil singur....
asta a fost doar un exemplu,ca eu stiu destule...negative din pacate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nici eu nu mi-as invata copilul sa dea suturi maidanezilor pe strada, nici sa se fereasca in mod universal - in general, nu l-as invata nici o lectie a ostilitatii, fata de nimic si nimeni, exceptind situatiile in care este agresat.

Nu vreau sa considere ca a venit intr-o lume in care tot e cah si pute, sau daca nu pute frige.
Desi tendinta mea cam asta ar fi, n-o pot tine intr-un glob de sticla, si cind va pleca singura sper sa ii placa mai mult sa exploreze decit sa se sterga pe pantofi.
So, daca m-as apuca sa impusc maidanezii, lasind la o parte faptul ca ar fi impotriva felului meu de-a fi, nu mi-as ajuta copilul sa creasca intr-o lume mai buna, ci intr-una mai cruda si mai radicala. Iar dupa maidanezi nu stiu ce ar urma.

Deci, pe termen lung, nu cred ca ar fi o idee buna.
Dar, desigur, majoritatea dicteaza...

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Vezi Violeta , aici suntem de acord:
locul cainilor nu este in nici un caz pe strazi , dar nici la 2 m sub pamant pt. ca unii sunt prea ocupati sau prea le stiu pe toate.
e la fel ca in discutia cu spaga:
de ce sa faci reclamatie , cand si asa nu se schimba nimic , de ce sa refuzi sa dai bani , ca si asa nu se schimba nimic , samd.

Mergi la inceput

Elise,nu cred ca a zis cineva sa ne apucam sa impuscam toti maidanezii!!!
eu una nu sunt de acord,asa cum sunt sunt niste suflete nevinovate....
ideea era ca locul lor nu e in starda!
daca din tot ce am scris eu pana acum s-a inteles asta,atunci imi cer scuze .....
nu-mi cer scuze insa ca pt mine copii si siguranta lor sunt mult mai importante decat orice altceva!

Mergi la inceput

Violeta.....offtopic: tot ce sper eu e sa ne 'vedem' peste vreo cativa ani eu cerand sfaturi si primindu-le despre copilul care ramane sa se descurce singurel....pentru ca teama mea tot de asta se lega: cand va ramane singur..ca altfel as putea decide eu pentru el ce e rau si ce e bine si in cine sa aiba incredere si in cine nu....

Cainele meu de acasa de ex nu suporta copii pentru ca mereu copii il enervau.Era un catel mic, corcitura de pechinez cu ceva, care mereu capata atentia copiilor pentru ca era mic (de altul mai mare nu s-ar fi apropiat)- atentie = sa il traga de coada, sa il sperie, sa bata cu piciorul langa el....si atunci ce facea catelul? Repet: catel crescut in casa, nu maidanez....cum se apropia un copil cum latra.Pentru ca stia el ce motive avea....la fel cum si eu cand trec pe langa persoane tuciurii pe strada imi strang involuntar geanta langa mine chiar daca ei or fi cele mai cinstite persoane din lume....

Asta e...fiecare cu 'piticii' lui

EDIT:Violeta, nu tu ai zis de impuscarea maidanezilor la fel cum nici eu nu am zis ca locul lor e pe strada.Dar primele pagini ale discutiei scoateau la iveala o gramada de aspecte ale oamenilor.....

Mergi la inceput

ok, deci ne-am inteles....nimeni nu-i vrea pe strada!
si nimeni nu-i vrea impuscati....sau aproape!
cine se ocupa de ei,asta e marea noastra problema din ultimi,cel putin, 17 ani!!!
poate se retrage Basescu de la Cortoceni si vine din nou la Primarie

Mergi la inceput