Mamici de septembrie - octombrie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 8
slippers76 spune:
Sabina, la cate saptamani ai nascut-o pe Sofia?
Ana 14+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
Sabina spune:
38 si ceva in cele din urma.termenul era 20 septembrie si ea s-a nascut pe 11, deci cu 9 zile mai devreme.Insa ecograful mi-a zis in sapt 37 4 oct!!! si peste 5 zile 11 oct....trebuia actionat.
Ea saracuta nu mai putea recupera greutatea, nefiind lichid in burta, efectiv nu mai avea loc.Placenta a fost ok la mine.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
tomasa spune:
Hi, hi, hi, Roxana, nu-s ghicitoare mare dar m-am facut peste noapte. Hai sa-ti spun si cum fac daca vrei, ca deja daca se confirma trec la profesionisti . Deci, dupa ce m-am linistit cu sperietura mea cu bb si am ajuns acasa fericita, am inceput sa-mi studiez fosta ecografie, prima pe care am facut-o cand eram gravi cu Tudor. Si asa am remarcat ca noul meu beblus are cam acelasi nr. de batai/min cu Tudor in aceeasi perioada a sarcinii.
Apoi mi-am amintit ca citisem undeva pe forum ca fetele-s mai "inimoase". Si cum stiam ca Sabinei i s-a prezis fetita de catre Iosup la o varsta foarte mica a sarcinii (la care in mod normal nu se vede nici urma de organ genital format), m-am gandit ca o fi vreo legatura cu asta. Asa ca am intrebat-o pe ea si intr-adevar bebelusul ei are mai multe batai/min ca al meu.
Dar asta este cu siguranta o deductie logica neverificata. O pura speculatie ca sa-i zic asa. Si acum sunt curioasa sa vad daca se verifica.
Oricum vom afla toate curand.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
11+
Edit: scuze, v-am incurcat pe tine cu Sabina. Sabinei voiam sa-i spun ca si ginecologul meu mi-a confirmat ca nu se vede sexul lui bb la 11 sapt. de sarcina. Asa ca mai sunt sperante sa faca baiat. Desi stiu ca se va bucura in egala masura si daca e tot fetita.
slippers76 spune:
Da, Sabina, era mult mai avansata sarcina la tine, plus complicatii. Cand au descoperit retardul de crestere al Mirunei, cezariana nu era o optiune, si trebuia depistata cauza. Asa ca am facut un purcoi de analize (mi-au luat o cisterna de sange), si pana la urma am avut noroc.
Miruna
BB din burtica
tomasa spune:
Sabina, tu cand mai mergi la eco?
Roxana si eu am avut IR-uri marite. Dr. Pop mi-a prezis bebelus cu greutate mica la nastere din cauza lor. Tudor nu a fost mare intr-adevar dar nici foarte mic n-a fost-3.200 kg. a avut. Am facut monitorizari atente in ultimile saptamani de sarcina, inclusiv test non-stress, de-aia stiu de ele. Tratament nu am facut nici eu pt. IR-uri. Am nascut la 39 de sapt. cand mi s-a declansat spontan travaliul.
In general in situatii din astea se recomanda intr-adevar operatia cezariana pt. a nu mai supune copilul la un stres suplimentar.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
11+
Sabina spune:
HIhI, Tomasa, pai stai ca eu m-am obsinuit deja ca e Anastasia in Burtiq.
Daca imi zice pe 29 martie ca e baiat o sa am un mare soc
bineinteles ca ma bucur oricum :-))
Ana, stai sa vezi, ca eu am stat jumate din iulie plus toata luna august linistita la Busteni fara sa mai fac nici o eco....acuma mi-am jurat ca oricat de cald va fi, in ultimele luni am sa urmaresc sarcina f atent ecografic, ca cine stie de cand nu mai aveam lichid????
M-a linistit pe mine dr ca 1. nu seamana o sracina cu alta
2.N-am ce masuri sa iau sa nu se mai intample ,
dar eu voi urmari problema mult mai indeaproape de data asta.
ia sa ma duc sa beau niste apa , apropos
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
Ale, nu uita sa dai raportu
Roxana_G spune:
Ana, si la ea si-au dat seama insa inteleg ca tratamentul nu prea a mers. Dar sunt singura ca va avea o minunatie de fata.
Sabina, m-am ammuzat copios imaginand pe Sofia cu galagia ei. Asa a fost si Alex, mi-o amintesc foarte clar cum a urlat nene la nastere si mi-au aratat-o si fatza ei era doar o gura mare. O auzeam din sala de nasteri pana m-au cusut cum striga de zor acolo la copilasi.
Tomasa, hai ca m-am uitat si eu pe eco la Alex insa nu aveam scrise bataile decat la 20 saptamani si erau 135/mn. BB avea acum mai multe, cred ca 152/min sau ceva de genul asta. Dar zau ca am vazut putzulica. Multumesc de raspunsul cu IR-urile, am reusit sa o mai incurajez pe prietena mea, astept maine cu emotie sa ma sune sa imi zica noutatile. In alta ordine de idei 3,200 e miiiiic? Pai mie imi zicea lumea ca 3,650 cat a avut Alex e mult, insa dupa reperele voastre ajung la concluzia ca era "potrivita".
Rox 16+si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
Roxana_G spune:
Ana, ai nascut normal cu placenta jos? Am mai auzit asa, insa parerile sunt impartite. Ce bine ca a fost bine. Si 3,300 e super bine si la voi. Am dat eu cautare dupa ce ai zis insa nu cred ca e bine sa citeasca de acolo, mai bine sa mearga maine la medic. Ea are nevoie de liniste, nu de griji. Mi s-a rupt sufletul azi cand am auzit-o plangand.
Sabina, eu acum am vazut abia linkul din urma cu pozele Sofiei , este absolut minunata, sa va traiasca si sa fie sanatoasa si norocoasa. Cat despre prietena mea, sa stii ca i-am mai dat exemplu o alta fetita, tot asa cu probleme (si se pare ca mamica ei are aceeasi problema si la surioara din burtica) de greutate si intarziere, insa nu a fost suficient. Si pe pitica in cauza a si vazut-o la ziua Alexandrei, e si ea o minunatie de fata, dulce si desteapta foc.
Rox 16+si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
slippers76 spune:
Sabina, Roxana, a mea cand s-a nascut a scos niste mieunaturi ca de pisica. M-am si speriat, am zis ca ceva nu e in regula. Dar a recuperat dupa! Mama ce tignal avea (si are)!Prima isprava a fost sa faca pishu in palma asistentei, imediat ce i-a taiat cordonul. Apoi a inceput sa-i dea peste mana celeilalte asistente, care ii aspira nasucul. Si dadea, nu gluma!
Am nascut normal, Roxana, insa placenta mea nu era chiar peste col. Era inserata jos, dar nu a pus probleme majore. Mai multe probleme am avut in timpul sarcinii din cauza asta. Am avut noroc ca nu s-au rupt membranele singure si mi le-au rupt cand a fost nevoie si sub supraveghere, ca altfel as fi putut avea complicatii. Una peste alta, stiu ca am avut noroc cu carul!
Tomasa, mie 3300 gr dupa problemele care le-am avut mi se pareau neverosimile! Nicidecum nu mi s-a parut mica! Stiu copilashi care s-au nascut de 2800-2900 fara sa aiba vreo problema, sau sa se fi suspectat vreo problema in timpul sarcinii. Dar 3200 mi se pare chiar ok!
Miruna
BB din burtica