Mamici de septembrie - octombrie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Uite ca acum sunt mai bine, plec in jumatate de ora sa duc fetita la doctor, ca deh apar tot felul de probleme cu copiii. Mi-am mai varsat nervii printr-o discutie profesionala si acum parca m-am calmat. Ce e drept, nu are aceeasi valoare cu linistirea spiritelor legate de eco si TT dar merge. Ne-a venit de curand o colega noua foarte agresiva in discutii si se considera detinatoarea adevarului suprem. Ieri, nestiind exact cum e, m-am lasat facuta KO intr-o sedinta si culmea pe domeniul meu. Singura chestie ca m-a intimidat atitudinea sigura de sine a ei si modul agresiv mai degraba decat argumentatia. Tare mi-a parut ieri rau ca nu am fost mai agresiva si eu. Azi dimineata mi-a sarit la beregata pur si simplu cu alta problema si nu am mai cedat, i-am aratat legea, i-am explicat si nu am cedat nici eu, ca sa concluzioneze pana la urma ca aveam dreptate. Asa ca am realizat ca si ieri o fi mers la bluf si eu ca fraiera am cedat. Dar azi sunt tare mandra de mine.

La Heghelegiu merg dupa-amiaza de la 6 fara ceva, poate ma lamureste si el cu o parere. Ieri Albu a vazut trimiterea la TT a lui Badiu si nu a vrut sa se bage, insa lui Herghelegiu nu ii spun care este medicul meu sau ii zic un no name.

Rox 16+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi_ana25 spune:

buna dimineata! am intrat si eu sa va incurajez putin...eu am sarcina mai mucuta si nu ma confrunt cu probleme si doamne ajuta sa fie asa in continuare...oricum citesc in fiecare zi ceea ce postati si uneori gasesc raspunsuti la intrebari pe acre eu nu am indraznit sa le pun...
as vrea sa va spun totusi ca sunt putin surprinsa cum ca nu faceti ecografii la doctorul care va monitorizeaza sarcina...eu ma duc la un singur doctor care imi face si ecografiile si controalele periodice, dumnealui mi-a dat sa fac TT doar optional ca asa fac toti doctorii, dar cand l-am intrebat daca sa-l fac sau nu mi-a zis ca e decizia mea pentru ca la mine in familie nu au existat precedente de malformatii sau alte complicatii deci nu exista riscuri plus ca testele astea se fac de cativa ani incoace si sunt probabilitati, de aceea el recomanda, dar nu ca litera de lege...mi-am intrebat si medicul de familie insa acesta mi-a zis treaba ta, dar sotia mea nu l-a facut...asa ca am decis sa nu le fac si sa stau linistita...pana acum coca mea este bine dezvoltata si nu imi fac griji...
l-am intrebat pe doctorul meu si despre amnio...mi-a zis ca este la fel de nesigur ca mai toate analizele insa el nu ar recomanda sub nici o forma ca testul sa fie repetat pentru ca este un real pericol pentru fat si rezultatele sunt interpretabile de la o clinica la alta...
sa stiti ca m-a intrebat de unde am toate informatiile astea, pentru ca l-am bombardat cu intrebari...norocul meu a fost ca nu l-am enervat ca eram la cabinetul dumnealui...ca altfel nu stiu daca ar fi fost asa de rabdator...asa ca i-am vorbit despre voi...am fost placut surprinsa cand mi-a zis ca cunoaste site-ul, dar pe forum nu a intrat niciodata din lipsa de timp...cred ca l-am facut curios...
ma scuzati ca m-am intins la vorba...
sfatul meu este sa nu va stresati ca mai mult rau va faceti si voua si bb-ilor...
va trimit si eu de incurajare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

roxana, nature, am aflat intamplator, printr-o prietena a cuiva care lucreaza in acelasi birou cu nevasta doctorului.
dar s-ar putea sa fie doar zvonuri, bineinteles.
Ale?

eu pana la urma nu m-am hotarat unde fac testul ala.
Si se apropie saptamana 22-29 martie.....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Amar, multumesc de urari! Ma bucur ca esti bine si ca ai vesti bune..
Cat despre greturi.. sper sa-ti treaca pana ajungi in Romania, sa poti manca din toate bunatatile.... of, ce m-as fi bucurat sa ma pot duce si eu.

Ale, cat trebuie sa fi suferit.. Te admir pentru ca ai avut puterea de a merge mai departe.

Lilirusu

alyx, nici mie nu mi-a prescris doctorul vitamine. Insa eu luam Elevit inainte sa raman insarcinata. Si l-am intrebat daca sa continui.. mi-a zis "mda.. poti sa le iei in continuare". Nici acid folic nu ti-a recomandat?

Roxana, eu zic ca amnio nu e un capat de tara... si, asa cum zici si tu, fara sa o faci nu vei scapa de teama pana la sfarsit. Si parca e pacat sa nu te poti bucura de sarcina asta.. nu-i asa? Cat despre locul in care sa o faci.. alege-l pe acela care-i va oferi psihicului tau cel mai mare confort..

11+
Vestea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Ale zace. Nu mi-e rau, nu am nimic, doar o stare de sfarseala. Probabil de la vreme. Si mi-e cam foame si frigideru e cam gol.

Roxana stii ce ai de facut, nu ca m-as fi indoit vreo clipa si mi-e din ce in ce mai neclar cum de ti-a iesit unul dintre teste prost. Nu mai stiu ce sa zic, zau. Sio felictari pt victoria asupra lu' obraznica. Stiu cum e.

georgiana, nu stiu la cine anume te referi cind zici ca nu face toate ecografiile la medicul ginecologa care ii monitorizeaza sarcina, caci eu cred ca majoritatea dintre noi avem un astfel de medic. Doar ca ecografiile specializate, eu cel putin, le-am facut la un medic cu specializare in imagistica.

Sabina, . Bineintels ca ma duc la doi doctori, inca de la inceputul sarcinii. Acu pe nr.2 il astept sa vie din tari straine ca sa-si dea si el cu parerea si poate are o alta abordare a problemei, da' nu stiu cit de diferita poa sa fie...

Gata, tre' sa dau iama in frigider ca nu se mai poate.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

buna dimineata si de la mine burtici!
alyx exact in aceeasi situatie ca tine sunt si eu.ma rupe stomacul de foame si eu nu pot manca nimic.e tare rau! dar imi fac rapid 2 felii de paine prajita cu unt si ma mai lasa.apoi mai pot manca cate ceva.
roxana, esti tare.am ras cand am citit ca i-ai dat peste nas la aceea!
ale, sper sa fie bine bebelusul tau si sa nu mai fii asa amarata!

si mie mi-a recomandat testul ptr SD. mi-a zis moasa ca e la alegerea mea si ca rezultatul poate sa iasa si bun si rau chiar daca bebele e perfect normal.chiar am citit despre asta intr-o brosura pe care mi-a dato doctorul.m-am hotarat sa nu il fac,desi aveam programare ptr. asta pe 12 aprilie.fie ce o fi...cu Dumnezeu inainte!
nici eu nu iau vitamine.pe 2 aprilie am programare la moasa si o sa imi dea.am luat doar acid folic pana acum.

va pup

danielle 13+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png

Mergi la inceput

Am fost cu Alex la doctor si este ok. A avut o laringita si se pare ca s-a coborat puntin la bronhii ca are o urma de haraiala, insa am dat tratamentul bun si mai continuam cateva zile, in care trebuie sa o tin departe de colectivitate sa se refaca si sa evit vant ca sa nu ii innebunesc iar gatul.

Eu tot nelamurita vis-a-vis de TT si amnio, mai vad eco azi si vb si maine cu Badiu, adica sper ca reusesc sa ajung la el. Oricum am vorbit deja cu prietenii din Germania sa imi lamureasca cand si cum se procedea sa merg acolo, cat costa, si care sunt riscurile legate de drumul de intoarcere.

Ale, tu esti ok da? Mai bine cu moralul da? Cat despre certurile mele la birou te sfatuiesc sa nu mai ai asa ceva ca nu ai nevoie de stres.

Danielle, daca ai decis sa nu faci TT ai scapat de o grija, ideea e sa fii consecventa cu decizia. Asistenta de ieri mi-a zis ca TT e metoda de innebunit gravide. Cat despre intamplarea de birou, sa stii ca eu sunt foarte moale si draguta de obicei, dar si cand ma supar.

Carpatina, nu ma tenta ca maine vin sa fac amnio la tine.

Georgiana, stiam ca nu e bine sa repeti amnio, ca TT nu are ce sa ii faca lui BB. Dar afecteaza la bibilica gravidei daca ies contradictorii.

Sabina, si eu ma intreb daca e zvon sau nu, insa eu il intreb de la obraz. Am rugat si pe prietena mea sa afle de la cunostinta din spital. Poate pleaca omul numai in concediu de Paste.

Nature, eu nu stiu nimic sigur, am auzit de la Sabina si il intreb pur si simplu pe medic despre plecare. TT a fost si testul in sine si calcul de risc, la toate. De fapt riscul ala a iesit mare la unul din ele. Sa stii ca si eu gandeam ca si tine despre amnio si avort, am si postat aici, insa apoi m-am gandit ca nu as vrea sa ma simt vinovata fata de copil si familie daca sunt probleme. Nu imi e atat de familie, dar sa stii ca ai putut sa faci ceva pentru copilul tau si nu ai facut. Eu ma gandeam ca poate Dzeu m-a ales pe mine sa am un copil cu probleme si asta este, insa prietena mea draga mi-a zis ca daca Dzeu voia sa fie asa imi iesea testul bine de la inceput, si ca Dzeu mi-a dat de fapt sansa sa pot verifica daca e in regula. E si asta o parere.

Rox 16+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

cedez programare la Dr Iossup maine 22 martie ora 10:30 la cabinetul Fortis, cel de sandu aldea nr 86.

Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si bb 2 in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Buna fetelor!
Abia acum am reusit sa termin de citit tot ce ati scris.
Ale si Roxana va admir pentru curajul vostru. Sunteti un exemplu pentru noi toate, desi aveti atatea griji, aveti puterea sa ne mai incurajati si pe noi celelalte. Va doresc numai bine si incredere in voi si in bebeii vostri.
Multumesc mult fetelor pentru sfaturile legate de hernia fiziologica a bebelui. Si eu sper sa se retraga, de fapt si doctora mi-a spus ca e normal sa dispara pana la 12 saptamani.
Eu am acum 11 saptamani, si de o saptamana, de cand am inceput sa iau Elevit nu mai am raul de seara. Singurul rau pe care il mai aveam, a disparut. Eu asa cred, ca a coincis cu perioada in care am inceput sa iau vitaminele. Normal ca ma gandesc si la o gramada de grozavii, ca daca e normal sa dispara, dar pana la urma nu trebuie sa imi fie rau toata sarcina ca sa stiu ca e totul bine. Acum am o mare foame, ceea ce este bine ca nu am decat 45 de kg, si am de recuperat kilogramul pierdut in primele doua luni de rau, si plus sa prind si eu putina forta. Mi-am repetat analiza de calciu si stau foarte prost, ceea ce banuiam pentru ca au inceput sa mi se farame maselele. Dar am inceput sa iau calciu efervescent si sper sa mai raman cu ceva dinti in gura dupa ce nasc.
Ma mai doare si pe mine burtica din cand in cand, dar cred ca e normal pentru ca uterul se mareste.
Pe 26 merg la medic si abia astept sa il vad si sa stiu ca e bine bebe. Abia astept sa inceapa sa miste, sa stiu eu ca e bine, sa il simt.
Roxana, si eu am citit chiar pe forumul site-ului povestea unui cuplu peste 35 de ani, care a facut toate testele posibile, au iesit foarte bine, dar medicul nu i-a spus sa mai faca amniocenteza, si din nefericire bebele s-a nascut cu SD. Sunt sigura ca vei lua cea mai buna decizie si Domnul o sa va ajute pe tine si pe bebe.
Va pup pe toate si va doresc sarcini usoare cu bebei sanatosi.
Carmen 11+

Mergi la inceput

Pinacolada, initial am vrut programarea insa mi-am amintit ca trebuie sa fiu la dr Badiu la ambulator la ora 10.30.

Carmenita, mai bine ca te simti ok si ca nu ai probleme, este bine BB sigur. Cat despre eco si TT, stiu ca nu sunt sigure.

Rox 16+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput