Mamici de septembrie - octombrie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 14
tomasa spune:
Ale, listeria neconcludenta, adica 1/160 am avut si eu in sarcina trecuta. Am lasat-o in pace, n-am facut nici un tratament fiindca la asa valoare incerta nu necesita tratament. Eu am tot repetat analiza si spre marele meu noroc valoarea n-a crescut, a ramas 1/160.
Chisturi de plex coroid a avut si baietelul unei prietene de-ale mele si s-au resorbit. Acum este mare sanatos si frumos. Eu i-am scris si Roxanei cand era ingrijorata de acelasi lucru si i-am spus ca apar la baieti si sunt o faza in dezvoltarea creierului. Nu toti au asa ceva, baiatul meu de ex. nu a avut insa am auzit multe asemenea cazuri si in toate mamelor li s-a spus ca e ceva normal. Un medic chiar glumea ca "asa suntem noi barbatii, avem ceva la creier".
Cat despre nesimtirea de acolo mi-o imaginez si o cunosc. Presupun ca ai facut eco la Adina Bosneac, o draguta si un medic foarte bun. Este revoltator intr-adevar sistemul asta, din pacate insa este raspandit si general valabil.
Cu sangerarea eu sunt sigura ca va fi bine. Trebuie sa-ti impui sa nu te mai gandesti in urma. Nu stiu cum sa o faci, probabil e aproape imposibil, insa esti datoare sa incerci sa o faci. Tragedia trecuta nu se va repeta si gata, asta trebuie s-o crezi din tot sufletul tau. De cate ori te ingrijorezi aminteste-ti cum misca bebe la eco si inchipuieti-l bine, linistit si protejat in burtica ta. Eu cel putin asa fac, atunci cand ma apuca indoielile si incerc sa-mi ocup mintea cu altceva, sa fac lucruri care-mi fac placere si ma distrag.
O sa vezi ca dupa ce treci de saptamana 17 vei fi mai optimista si-ti va fi mai usor sa gandesti pozitiv. Eu chiar cred cu tarie ca noi, prin atitudinea noastra, influentam ceea ce ni se intampla. Mie de multe ori mi s-a intamplat.
Tu acum sangerezi si in afara cheagurilor? Sau doar cand si cand elimini cate un cheag de sange? Ai sange rosu sau doar pete maronii?
Dr. ce ti-a zis, continui cu Gravibinonul si Utrogestanul? Cat timp?

mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
11+
Roxana_G spune:
Tomasa, eu am citit ca si la adulti mai apar chisturile respective insa nu isi da nimeni seama ca nu deranjeaza cu nimic. Or fi tot la barbati?
Era o gluma, urat din partea mea! Iar tu lasa gandurile la sangerari si altele asemenea, daaaa?
Rox
16+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
devylla spune:
Buna fetelor,
Ale stai linistita!Trebuie sa iti fie foarte teama,insa gandeste pozitiv,o sa fie greu pana treci de pragul asta de 17 saptamani si apoi o sa vezi ca va fi bine.
Eu sunt suparata,nici n-a murit bunicul bine si au icneput discutiile despre mostenire.Problema este rasucita,bunica nu este de sange,s-a casatorit cu bunicul,in urma cu vreo 30 de ani.Si sunt suparata rau,ca s-a schimbat radical,s-a intors la 180 de grade,din nepoata favotita,nu mai sunt nimic,nici nu m-a intrebat cu ma simt.Pe zi ce trece,ma socheaza din ce in ce mai tare.Acum...vorbindu-se de mostenire(eu una am zis ca nu vreau nimic)a incercat sa o pacaleasca pe mama
Si sunt foarte dezamagita,ca totul se limiteaza la bani,dar dragostea de pana acum unde este?Dar macar un Felicitari pentru sarcina!!Cand in tara,acum un an...imi facea capul calendar...ca sa-mi faci un nepotel,cat mai rpede.
Uite....ma scuzati ca mi-am varsat aici nervii,insa nu-mi vine sa cred...offf.
Gata,m-am lungit prea mult,imi e si jena:D...in rest,eu sunt bine,bb e bine,n-am mai avut pete,nu nimic.
Vroiam sa va zic,ca eu imi doresc fetita:erika o sa o cheme!Si cred ca e fetita...foarte mult.De chiar a inceput sa-mi fie teama,sa nu fie cumva dezamagita daca o sa fie baiat!
Sabina Y.
14+
japonia prin ochii unui amator
adrianaolimpia spune:
Buna fetelor.
Nu am mai reusit sa intru sa va citesc ptr ca am fost plecata prin tara....si tare bine mi-a fost. Dar la intoarcere am gasit copilul putin racit, dar putin s-a transformat in racit zdravan in doar cateva ore....asa ca am facut garda la usa doctoritei si l-am tinut in brate cam 1 ora ca nu vroia decat la mine si ca holul era plin de copii bolnavi(brrrrrrr unii erau cu varsat de vant brrrrrr)Acum e putin mai bine, sper sa scapam repede....
Ale stii ca psihicul influenteaza fizicul, alunga-ti toate gandurile rele si vei vedea ca-ti va fi mult mai bine SUCCES
Ce sa va spun despre TT, ca am o cunostinta care a facut tt si i-a iesit nashpa, a facut si amiocenteza si tot naspa (nu stiu multe amanunte, ca era distrusa su nu puteam vb plangea continuu. Rezultatele le-a primit pe fax si telefonic ea fiind din Galati iar analizele le-a facut la buc la recomandarea lui tutunaru. A plecat in ungaria, la o clinica specializata, si si-a refacut analizele inclusiv amiocenteza si i-au iesit bine????? Ce greu, ce momente grele.... sper sa fie fff bine la nastere - ea are 23 de saptamani.
Nu mai am rabdare pana la eco urmatoare, bb misca dar simt total diferit fata de prima sarcina. Burta e cu mult mai mare decat la prima sarcina si ma simt mult mai "plina"
Sa fim optimiste ! toate cele bune.
16
adrianaolimpia spune:
Revin
Probleme sunt de tot felul si ne invadeaza din toate partile. Sa le ierarhizam si sa le dam atentie doar celor legate de sarcina, ca pe celelalte le vom rezolva peste cateva luni, cu mult mai multa forta.
........ Problema mea e ca nu am inca medic la Galati si nu stiu la cine sa ma duc... offf .... cred ca voi da cu banul...
tomasa spune:
Roxana, ai fost suuuper draguta
. Am ras de s-au uitat toti din birou ciudat la mine. Buna intrebare. Eu chiar cred ca or fi tot numai la barbati! Hi, hi, hi
. Pe bune!
Eu oricum am citit ce ai gasit tu despre subiect si mi se par informatii foarte linistitoare. Imi prinde bine sa stiu ca au si adultii si habar n-au de existenta lor, asta in caz ca fac si acum tot baiat si are asa ceva.
Multumesc frumos de incurajrai. Eu incerc sa aplic ce i-am spus lui Ale si altor fete cu gandirea pozitiva.
Adranaolimpia, sanatate multa copilasului!
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
11+
Roxana_G spune:
Sabina Y, imi pare rau ca treci prin asa ceva, asa a fost si la mostenirea bunicului sotului meu, tare neplacut. La mine bunicii nu aveau nimic si nu au fost discutii. Insa in general atunci cand e vorba de bani pot aparea multe dezamagiri in familie. Si uite, si ca atitudine, uneori am impresia ca nu le pasa cand ai probleme, si asta oameni carora ar trebui sa le pese. Macar acolo sa primesti un telefon daca esti ok sau nu.
Adrianaolimpia, cum a refacut amnio? Ca eu stiam ca nu se poate face de 2 ori.
Rox
16+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
Happiness_4_us spune:
Devylla,nu te mai necaji, iubita! Din pacate sunt oameni care se schimba radical in anumite momente ale vietii, iar batranii sunt foarte usor influentabili, dar poate nu este si cazul bunicii tale. Poate ca si bunica trece prin momente grele acum, cu pierderea bunicului tau si asta a facut-o sa se inraiasca fara sa-si dea seama. Ai putina rabdare cu ea. Presimt ca totul va fi bine.
Gandeste-te ca bebe trebuie sa fie fericit iar supararea ta nu-i face decat rau.
Ai grija de tine si de bebe. Pupici.
Nana,
14+In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!