Mamici de septembrie - octombrie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hehe, parca o vad pe Liana peste 15 ani cu 2 gagici misto de brat, una cu limba mai ascutita ca cealalta

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

fetelor,acum am constatat o scurgere ca un fel de mucus ca cel dinainte de perioada fertila,alb-verzui,partial transparent,partial opac,si elastic(deci nu obisnuita leucoree alba).E a doua oara cand observ mucusul asta in ultima saptamana,oare ar trebui sa ma ingrijorez,a avut vreuna din voi asa ceva?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Raportu de seara:
In primul rind, multumesc pentru incurajari si grija. Azi am intrat numai pe fuga, eram sigura ca o sa-mi ziceti sa stau acasa . Multumesc.

Bebelusu e bine, sigur e baiat, ca i-am vazut putza de-adevaratelea, cind ii masura femuru. In afara de faptul ca are burta mare (si aici intervine rugamintea) e ok. S-a mai schimbat, e mai copilas, are coaste, clavicule, caputzu mai format, ma rog, se schimba. Nu l-a masurat cap coada, sa stiu si io cit e de lung, dar are 133 de grame.

Apropo, la 13+6 avea 94 de grame, deci nu stiu ce masuratori sau in ce tabele ai cautat tu, bumbita. Acum am 15+3 si e un bebeloi destul de mare si uite, are 133 de grame, cum am zis. Ceva e in neregula in calculele tale.

Placenta este cea care imi face problemele astea, doctoru foarte fericit ca nu mai am hematoame pe acolo, ca e curat... era foarte mindru, de parca ii facuse el ceva. Altfel, stie ca stiu ca tratamentul pe care mi-l da e un soi de frectie la picior de lemn, ca utrogestanu la varsta asta e complet inutil si ca gravibinonu e asa... si n-a terminat, dar am inteles ca la placenta jos inserata si 3 sferturi peste col nu prea are ce sa faca.

De stat acasa a zis ca daca vreau io, pot sa stau . M-a lamurit bustean, va dati seama. Se bazeaza mai mult pe efectul psihologic al statului acasa, ca daca stau linistita, poate o sa ajung sa cred ca nu mi se intimpla nimic. In concluzie, ma duc la servici, da' stau pe scaun si nu fac nimic. A zis nici sacose sa nu car si nici cu statul prea mult in picioare si sa mai tai si plimbarile. Deci adio cumparaturi. Nu ca as fi carat io cine stie ce, dar de ex. impinsul carutului la cora devenise extrem de chinuitor.

Dupa cum poate sesizati, am o relatie foarte speciala cu doctorul meu. Stie ca nu merge sa ma abureasca (in sensul bun, adica sa fie optimist peste masura, sau sa-mi recomande chestii inutile doar ca sa nu plec cu mina goala) si nici sa-si piarda timpul cu explicatii inutile. Chiar azi mi-a zis ca-s doctor in iminente de avort si ca stiu si eu ce se poate face. In cazul meu, nimic. Da' n-a vrut s-o zica el.

In rest, m-a trimis de urgenta la urocultura din pricina leucocitelor din urina si a zis sa imi dea repede niste antibiotice, ca sa poate elimina de pe lista o posibila infectie.

I-am aratat rezultatele de la morfologia de 14 sapt si nu i-a placut gradul 2 de maturizare a placentei . Stiti ca intrebam io atunci... Sa speram ca nu evolueaza...

Durerile de burta sa la tratez cu nospa, scobutil sau ginypral si atit.

Si acum rugamintea, pentru cele care ati facut morfologia si aveti masuratorile. Nu ma intereseaza valorile in sine, ci proportia dintre masuratori. Lu bebeloiu i-a iesit circumferinta abdominala (AC pe eco) corespunatoare unei varste de sarcina cu fix o saptamina mai mare. Adica e un mare burtos. Si la iosusp si acum. Iosup n-a zis nimic, si acum dr. a zis ca este totusi intre limite si ca la varsta asta n-am de ce sa-mi fac griji, dar a avut o prima reactie care m-a pus pe ginduri. Voiam sa va intreb daca la voi e la fel sau e normala, adica conform varstei sarcinii.

S-a uitat doctorul bine de tot, a zis ca totul e la locul lui, nu are lichid in burtica sau altceva, organele sint la locurile lor, matzisoarele sunt bine mersi, abdomenul e perfect inchis (aveam si io o grija cu hernia aia), deci e ok... si totusi...

Multumesc

Roxana, cind am citit de prietena ta, mi-am zis in gind: s-o scoata imediat. Dar la fel au gindit si fetele. Cu alte cuvinte, sint in asentimnetul lor. E destul de mare si n-are rost sa riste.

Liana, nici macar plimbari usoare nu vrei sa faci? sau nu stiu, un pic de miscare, ceva, daca nu iti este interzis. Mai incolo o sa cedezi. O sa te doara toate oasele, daca nu te dor deja, o sa simti ca-ti pica coastele, o sa fie neplacut. Cunosc eu o graviduta care din necestitate a stat 7 luni numa' in pat si era disperata. Las' ca te scoate primavara din casa.

Cam asta ar fi. Va multumesc inca o data ca sinteti altaturi de mine si imi duceti grija, sper sa nu va mai dau emotii si sa ne fie bine la toate.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Irina cred ca e normal in perioada asta sa mai ai anumite scurgeri, si la mine am observat ca am niste scurgeri, dar nu sunt deranjante, e mai mult o "chestie" apoasa...

De maine ma gandesc sa incep sa iau si eu Elevit, voi cate luati pe zi si cand anume (dimineata, pranz, seara)? Dr. mea a spus sa incep sa iau dar nu mi-a precizat de care, a zis ca ramane la alegerea mea, si nici nu mi-a spus cum sa le iau.

Pe mine m-a chemat la control o data pe luna....mi-e groaza sa tot astept cate o luna, daca in luna asta se intampla ceva si eu nu-mi dau seama...Of, Doamne. Daca macar l-as simti cum misca, atunci as fi mai calma.

SAmabata vreau sa ma duc la Sala palatului ca cica e o expozitie de bb si poate gasesc si ceva haine pentru gravi.

15+
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput

nu cred ca e ceva ingrijorator, se spune ca in sarcina secretiile sunt mai abundente :)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Scuze, expozitia este la sala polivalenta

15+
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

ma streseaza ideea sa nu fie cumva dop din ala care se elimna inainte de nastere,ca atunci cand am nascut n-am reusit sa detectez daca am eliminat dopul cu pricina sau nu.Cum arata dopul ala,stie cineva?Oricum,ma gandesc ca daca n-am dureri,sangerari,contractii sau alte chestii asemanatoare ar trebui sa stau linistita.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Fetelor, am si eu o intrebare intrebatoare la voi: ati luat Uscosin supozitoare in timpul sarcinii? Mie mi-a dat doctorul Nayel sa bag doua pe zi (seara si dimineata), dar dupa ce am citit prospectul am refuzat sa iau. Acolo scrie ca prezinta risc si trebuie luate numai dupa raportul risc / beneficiu. Asa ca am ales sa nu risc... Voi ati luat?

Cand aveam 18 ani îmi doream sa am totul, acum îmi doresc sa am 18 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Annisia si toate fetele cu medicamentele: Pe prospectul tuturor medicamantelor este scris ca se va administra numai dupa evaluarea raportului risc/beneficiu.
Este varianta scurta si romantata a urmatoarei chestii: Nu avem studii suficiente pt a declara acest medicament sigur 100% pt gravide. Nici o gravida nu-i nebuna sa accepte sa faca teste pe ea si pe copilul ei, asa ca luati pe riscu' vostru.

Nu cred ca in afara de bulinele homeopate sau de produsele din plante, e vreunul pe care sa nu scrie asta, oricat de sigur ar fi considerat pt sarcina.

Uscosin este un antispastic. Daca nu vrei sa le bagi, ceva trebuie sa faci, pt ca probabil ai o problema, de ti-a dat asa ceva. Incearca supozitoare cu Scobutil, daca iti inspira mai multa incredere, sau inghite no spa. Oricum, ar trebui sa ai incredre in dr. tau, ca doar stie ca esti gravida si nu-ti da ceva care-ti poate face rau, tie sau copilului.

irina.c, filamente d'astea dubioase am si io. Si stai calma, ca nu-i dopu. Io am de gind sa ma duc sa fac un examen de secretie oricum, si daca iese ceva in neregula acolo, iti spun si tie.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Annisia, si eu zic ca e ok, si ca stie dr pt ce ti le-a dat.
La noi a inceput ora de dans, in seara asta vad ca e balet clasic, nu mai face disco

Mergi la inceput