*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (43)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

elteka eu nu am lucrat deloc(am fost consemnata de catre doctor sa stau in pat,, din cauza contractiilor, care se pare ca au si incetat)...am avut noroc cu mami ca m-a ajutat si casa ii ca noua.iar despre kg aveam 7+ saptamana asta luni...deci lunea urmatoare sigur am mai mult ca am cam papat..., dar promit sa ma cantaresc si dau raportul.

27+Riana Alessya

bebelina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

buna fetelor,

ma-am trezit si eu...

Andrada, multumesc ca m-ai trecut in listutza.

Sunt si eun intersata de chestiunea "celule stem" ; am inteles ca la CMU Elias se recolteaza, am citit ca Monica Columbeanu a cerut pentru fetitza ei; fiindca nasc si eu tot aici, o sa sun si eu la ei sa vad care sunt pasii, dar daca aveti voi mai multe informatii, va rog sa-mi spuneti.

multumesc,
32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina25 spune:

Salutare burticute,

Eu nu v-am mai scris de multisor ca nu am avut nici internet o perioada si apoi am racit (nici acum nu mi-a trecut).Am stat acasa in pat o zi ca am avut dureri de burtica de fapt undeva sub burta ma durea si m-au lasat cu nospa dar fara nu puteam sta .A mai avut cineva asemenea dureri?

Acum sunt cat de cat mai bine doar raceala asta sa treaca de tot .Bb la eco a iesit bine are 1,550 kg si arata in continuare cu o sap mai mare.

Am vazut ca multe deja ati hotarat cand sa intrati in prenatal si eu m-am gandit si cred ca voi intra imediat dupa paste .

Cele care v-ati hotarat sa nasteti normal v-ati cumparat anestezia epidurala?Eu ma gandeam sa merg sa o cumpar cat mai repede ca vreau sa fiu sigura ca o am acasa.

Cat despre hainute si altele ptr bb eu nu am luat mai nimic.Am vazut ca voi crosetati de zor si faceti niste lucrusoare super.Ne-am uitat dupa patut si cred ca il vom lua sap viitoare si mai avem de comandat mobila in camera lui.

Va doresc sarcini usoare in continuare si merg in urma sa mai citesc si eu ce ati mai scris .De cand voi sta acasa voi scrie mai des promit.

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Pt cele interesate de celulele stem gasiti mai multe informatii aici : http://www.cordbloodcenter.com/ro/10_ko.htm . Eu am incheiat deja contractul si am primit kitul!

cristina 32+(33+)

Mergi la inceput

cristinamaria,

multumesc pentru link; o sa vorbesc si cu dr. meu saptmana care vine despre acest subiect, dupa care vom lua o hotarare.

+32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Alergutza, esti sigura de concediul de 10 zile pt taticii care fac cursuri de puericultura? Te intreb pt ca sotul meu a beneficiat de acest concediu la nasterea primului copil, acum 5 ani, dar stiu ca intre timp s-a renuntat la acest privilegiu pt tatici...

Stie cineva cand se poate lua concediul prenatal cel mai devreme?...Din ce saptamana?...

E o vreme superba afara si eu trebuie sa stau in pat...

Week-end placut tuturor!

Florina

Mergi la inceput

Florina,

concediul de 10 zile pentru tatii care au absolvit un curs de puericultura este prevazut de Contractul colectiv de munca la nivel national 2007 si nu se confunda cu concediul de 5 zile pe care il poate obtine orice tata la nasterea copilului.

Art. 61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;

si-mi pare rau ca tre sa stai in pat, si eu am aceeasi indicatie, dar dr a zis ca pot iesi putin in parc sa ma plimb asa ca, avand in vedere ca n-am iesit din casa de zile , o sa profit acuma de primavara de afara.

ella
32+

Mergi la inceput

Tot pentru Florina,

legea spune ca trebuie sa efectuezi minim 42 de zile de concediu postnatal din totalul de 126 de zile; deci trebuie sa faci socoteala singura plecand de la DPN .

Art. 2. din OUG 96/2003 privind protectia maternitatii: - Īn sensul prevederilor prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos sunt definite dupa cum urmeaza:
g) concediul postnatal obligatoriu este concediul de 42 de zile pe care salariata mama are obligatia sa īl efectueze dupa nastere, īn cadrul concediului pentru sarcina si lauzie cu durata totala de 126 de zile, de care beneficiaza salariatele īn conditiile legii;
Art. 16. - Pentru protectia sanatatii lor si a copilului lor, dupa nastere, salariatele au obligatia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, īn conditiile prevazute la art. 2 lit. g) si īn cadrul concediului pentru lauzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

si eu am incheiat contractul ptr celulele stem...am si primit chitul..cum doctorul crede ca o sa nasc mai devreme m-am gandit ca ar fi bine sa il am.

alina25 sa-ti traisca bebele.eu am intrebat la spitalul unde o sa nasc si mi-a zis ca au ei trusa ptr epidurala, deci am scapat de grija ei.contractii am avut si eu dar nu dureroase..poate ar trebui sa te odihnesti cat de mult poti, poate nu ar strica sa te consulti si cu doctorul tau.multa sanatate

27+Riana Alessya

bebelina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Legat de cele 10 zile (curs puericultura) pentru tatici - eu stiu ca se poate lua o singura data. Daca ai benficiat de acest concediu pentru un copil, nu mai ai dreptul la cele 10 zile pentru un al doilea copil. Cel putin asa mi-au zis taticii de la mine de la servici - ar fi bine sa nu fie asa.
Certificatul se da de catre doctorul de familie - sotul meu l-a luat deja (din Constanta, ca nu si-a schimbat inca doctorul de familie)

Anca 29+

poze
bebelusa

Mergi la inceput