O tânără acuză medicii

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Androix

quote:
Originally posted by XIO

In al 2-lea rand , la o extrauterina , sarcina poate fi dusa la termen , copilul poate fi sanatos sau pot aparea complicatiile uzuale.Sunt "n" variante.

Ha??? Cred ca ai gresit pe undeva ceva in mesajul asta. Daca o extrauterina poate ajunge la termen si tu te pregatesti sa ajungi medic, poate chiar ginecolog si eu zic sa se desfiinteze meseria asta si God help us all!!!
Sau poate n-am urmarit eu firul discutiei si-mi scapa ceva, caz in care imi cer scuze...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Andreea,
Xio e studenta,nu stiu daca a ajuns in anul 6 sa faca ginecologie .
Citeste,te rog,aici sa vezi ca foarteeee rar,totusi www.referatele.com/referate/medicina/online2/SARCINA-EXTRAUTERINA--SARCINA-ECTOPICA--referatele-com.php" target="_blank">sarcina extrauterina poate fi dusa spre termen,depinde strict de localizare.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Alina, mersi. Foarte interesant ce scrie acolo. Termin haladuitul pe DC si ma cufund intr-o lectura aprofundata. M-am gandit eu intr-un mesaj ulterior ca probabil depinde de localizare... Eh, imi dau si io cu presupusu'.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
Originally posted by Ramona J

Pai hai sa le subliniem si pe cele care sint doar studente. Ca Bedrosmart a absolvit facultatea. Mie nu-mi pasa, dar daca trebuie sa se stie cine ce calificari are...
Sheannamp, poate ca raspunsul tau are legatura cu ceea ce ai scris la alt subiect, despre absolventii frustrati care au tocat de pomana banii statului. Zic si eu!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Imi pare rau ca nici unul din mesajele mele nu a fost inteles (la ambele subiecte). De altfel trebuia sa imi dau seama ca va fi asa...
Cand faci o facultate, mai ales una de lunga durata cum este Medicina, si in care statul investeste multi bani, se presupune ca vei practica, la tereminarea ei, meseria respectiva.
Peste tot in lume, unde invatamantul costa averi (pentru ca asa trebuie sa fie iar profesorii isi permit sa traiasca din salariu si nu din meditatii), daca esti bursier si la terminarea facultatii decizi ca nu vrei sa faci meseria respectiva esti obligat sa restitui banii respectivi (ma rog, cea mai mare parte din ei).
Evident ca nimeni nu te felicita si nu iti aproba decizia (desi e poate mai bine sa nu practice medicina cineva care nu are chemare si nici pregatirea profesionala necesara).
Sunt foarte mandra ca sunt absolventa a Facultatii de Medicina din Bucuresti. Am avut parte de profesorii si asistenti minunati care m-au ajutat sa devin medic (si tot ce implica acest lucru).
Stiam de la inceput ca nu fac aceasta meserie pentru bani si ca salariul platit de statul roman este ONORIFIC si nu acopera nici 30% din ceea ce face un medic roman.
Dar nu mi-am inchipuit nici un moment ca voi avea parte de atata lipsa de respect din partea semenilor mei la adresa corpului medical.
Si iata de unde vine frustrarea (si nu numai a mea) si iata de unde vine dorinta de emigrare intr-o tara care stie sa isi pretuiasca cele mai importante bunuri. Din nefericire pentru Romania, majoritatea absolventilor de Medicina care ar deveni niste medici minunati, integri, in sfarsit, asa cum si-ar dori toate persoanele care au scris aici, aleg emigrarea unei vieti pline de restrictii si mai ales de JIGNIRI.
Cine ramane in tara sa practice medicina? A mai spus-o, fraieri naivi si care isi inchipuie ca au o datorie fatza de tara si poporul ei si ... restul.
Ce primesc ei pentru acest lucru? Ei bine, nu cred ca mai e nevoie sa spun ce, e de ajuns sa dau de exemplu paginile scrise la acest subiect si multe altele la fel.
E foarte dureros sa vezi cum cineva arunca in mod GRATUIT cu noroi in medici exceptionali, mai ales ca aceea persoana ar fi trebuit sa vada ca greseste in mod flagrant.
Da, Bedrosmart, cu toata parerea de rau trebuie sa iti spun ca TOATE EXEMPLELE date de tine, privind erori medicale sunt perfect explicabile, cu argumente medicale.
1. Abcesul Hepatic indiferent de varsta are o mortalitate de 80% (cu sau fara tratament chirurgical).
2. Pentru a exclude o sarcina extruterina uneori este nevoie de LAPAROTOMIE EXPLORATORIE (adica de operatie pentru a vedea ce e acolo).
3. Se moare peste tot (inclusiv in spitale de renume din toata lumea) din cauza socului anafilactic la administrarea anestezicului (care se poate face indiferent de cantitatea de anestezic administrata.
Si lista de exemple poate continua.

Dovedirea unor cazuri de malpraxis este extrem de dificila peste tot in lume (inclusiv in tarile unde se fac bani buni din procesele de acest fel). Pentru ca, spre deosebire de ceea ce isi inchipuie lumea, faptul ca te-ai dus la medic asta nu inseamna ca AUTOMAT acesta va reusi sa te insanatoseasca, indiferent de iscusinta lui si de aparatura si medicamentele pe care le are la dispozitie.
Eu inteleg durerea prin care trec cei care lasa pe cineva in spital (si eu am pierdut oameni dragi in fatza boliilor) dar asta nu le da dreptul sa emita verdicte medicale, sa spuna ca medici au gresit.
Acest lucru il face o comisie intreaga de medici, a caror integritate morala si experienta profesionala sunt IREPROSABILE.
Culmea este ca, in majoritatea cazurilor de malpraxis, absolvirea medicilor incriminati se face fara nici o urma de indoiala nu pentru ca MEDICII SE ACOPERA INTRE EI asa cum s-a spus ci pentru ca se stabileste clar, stiintific si cu argumente solide medicale, de netagaduit, nevinovatia acestora.
Si exista si reversul. Exista cazuri de malpraxis dovedit iar medicii respectivi sunt sanctionati corespunzator. Numai ca aceste cazuri nu sunt mediatizate la fel de mult.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Subscriu!

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edadragnea spune:

Eh,medicii...Nu ma mira nimic.Unii sunt buni ,altii superficiali,altii nu au ce cauta in bransa.Eu am avut ghinionul de a da peste unii superficiali.Dupa 6 ecografii normale si una 3D,am nascut un copil cu malfomatie(gura de lup in termeni populari).A trait 7 zile doar pentru ca a facut pneumonie de absorbtie(ia intrat lapte in plamani).Cu toate biberoanele speciale cu tot,dragele de asistente au reusit.nu vreau sa dezvolt prea mult subiectul pentru ca este inca dureros(nu-i asa placut ca de sarbatorile de iarna sa te ocupi cu parastase pentru copilul pe care l-ai asteptat 10 ani.ce vreau sa va spun este ca daca una dintre voi merge la marele profesor Meclea sa faca 3D sa fiti atente la ce este el atent ,pentru ca el este primul vinovat(din puntul meu si al altora de vedere),el este cel care mi-a facut 3D-ul .

Mergi la inceput

Si vreau sa va mai aduc in atentie un caz de loc mediatizat in Romania, dar care a fost slab mediatizat aici in Germania, este cel al unui superbogat roman, care a vanit sa-si faca o operatie la un picior aici in Germania, nu stiu sigur ce fel de operatie, cert este ca s-a facut o greseala medicala in urma careia omului i-a fost amputat piciorul. Stiti si voi cit costa asemenea operatii aici in Germania, pot sa va spun sigur ca nu cred sa aiba vreo sansa la ceva despagubiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.ioana spune:

am intrebat si eu o chestie pentru cultura mea generala si nu imi raspunde nimeni. De ce in tara o sarcina extrauterina se soldeaza cu scoaterea tromepei si in Spania nu, cel putin nu in cazul celor trei fete pe care le-am cunoscut.In ce priveste sa aiba fiecare cat plateste este o tampenie, se numesc asigurari SOCIALE de sanatate. Eu dupa cum ve-am spus am nascut in Spania pe vremea cand nu aveam acte deci nu cotizam si am avut parte de un tratament foarte bun, mult mai mult decat cred ca se ofera in Romania, in ce priveste platitul asigurarilor pe un salariu mai mic decat cel real ar trebui sa vedeti cum este aici, cred ca nici 10% nu au in acte salariul real. In constructii de exemplu se castiga in jur de 1400e iar in acte ai cam 800, soferii au 1200 si in realitate castiga intre 2000-3000, in general este salariul minim pe domeniu, care nu are nici o legatura cu ceea ce se castiga de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Yasmine

Si vreau sa va mai aduc in atentie un caz de loc mediatizat in Romania, dar care a fost slab mediatizat aici in Germania, este cel al unui superbogat roman, care a vanit sa-si faca o operatie la un picior aici in Germania, nu stiu sigur ce fel de operatie, cert este ca s-a facut o greseala medicala in urma careia omului i-a fost amputat piciorul. Stiti si voi cit costa asemenea operatii aici in Germania, pot sa va spun sigur ca nu cred sa aiba vreo sansa la ceva despagubiri!

Sa inteleg ca e OK sa greseasca medicii de peste tot?
Sau ca nici in Germania nu-ti face nimeni dreptate? Incerc sa inteleg incotro bate mesajul asta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

quote:
Originally posted by Yasmine

Sa inteleg ca e OK sa greseasca medicii de peste tot?
Sau ca nici in Germania nu-ti face nimeni dreptate? Incerc sa inteleg incotro bate mesajul asta.

Nu, sa intelegi de aici ca peste tot sunt medicii sunt tot oameni, si ca oamenii gresesc, asta sa intelegi si ca exista un milion de lucruri care se pot intampla la cea ma de rutina operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Gonghy , eu nu le iau apararea celor care nu sunt buni , mi se pare penibil sa jignesti 1000000 de oameni doar pt. ca exista SI printre ei pers. care nu merita sa profeseze.

Si referitor la faza cu bunicul tau , lamentarile astea inutile fac totul sa mearga ca pe roate in coruptia asta
"ce as fi rezolvat"
Eh , foarte buna judecata asta .

Haide sa-ti explic ce ai fi rezolvat tu si celealte pers. care daca nu dati in judecata , macar puteti sa NU dati spaga:
1.Se afla la o scara larga de adevarata problema cu banii
2.Se atrage atentia prin presasi toate cele
3.Este o nedreptate , ca si furtul.Daca reclami furtul , violul , accidentul de masina , de ce nu declari si asta? Pt. ca tu nu o vezi ca pe o infractiune si ca e mai comod sa ne plangem si sa aruncam cu gunoi in altii decat sa facem ceva in directia buna.
4.Plateste pt. greseala lui
5.Contribui la rarirea cazurilor de cerut spaga
6.Doctorul se lecuieste
7.Numele sau este in joc
8.Ai liniste sufleteasca doar pt ca i-ai scapat pe altii de un incompetent sau un avid dupa bani.

Destule motive?
Sau mai bine ne plangem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Yasmine, inteleg foarte bine ca se pot intimpla multe la operatie. Dar suna a scuza, sau asa mi s-a parut mie. Mi se pare ca orice viata e importanta, sint sigura ca asa gindesti si tu.

Mergi la inceput