O tânără acuză medicii

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mralu spune:

quote:
Originally posted by XIO

Mralu , nu as vrea sistemul de dincolo.
Recunosc , nu stiu multedespre el , dar sunt niste preturi acolo ca jumatate din pacientii de la noi ar prefera sa moara decat sa plateasca atatia bani .....

Probabil ca ai dreptate.
Da' nici sa nu contribui cu un ban si dupa aia sa te plangi nu mi se pare corect.
Oricum cea mai tare chestie am citit-o la topicu' asta: cica daca dam spaga la doctorii, doctorii sa cumpere si ei din spaga un grup sanitar, ceva...
Adica de ce sa platim legal, nu?
Noi sa dam in continuare spaga si doctorii sa fie si ei buni la suflet, asa..
Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by mralu

Imi cer scuze ca am intervenit la subiectul asta.
Se pare ca traiesc intr-o tara care desi in teorie a trecut de 17 ani de la comunism, in practica ne comportam tot dupa dictonul "fiecare sa contribuie dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi".
Ma rog, cred ca totusi ar trebui intrebate fetele din USA despre sistemul de asigurari de acolo, ca sa vedeti ce inseamna sa beneficiezi din ceea ce platesti. Sa vedeti ca ele nu o sa va spuna de cearsafuri rupte, de doctori spagari care nu se uita la tine 5 zile si de bunicii de 80 ani care beneficieaza fara sa fii platit un dolar. (decat in cazul urgentelor).
Am o prietena in Israel care mi-a spus ca dupa ce a nascut, a trebuit la iesirea din spital sa-i faca asigurare de sanatate si copilului. Eu zic ca nici chiar asa, dar clar, toti adultii (cu exceptia celor cu diverse handicapuri) ar trebui sa contribiue la sistemul sanitar.
Dar nu la cel de stat care este al tuturor si al niciuniua, la sisteme private .
Fiindca la brutaarie nu-ti da nimeni o paine fara sa dai bani.

Hai sa nu divagam discutia inspre aratura.
N-am spus ""fiecare sa contribuie dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi". Este mult prea alambicat algoritmul asta al contributiilor asiguratilor versus beneficii medicale ca sa putem sa-i dam noi de cap. Si in plus, cum am mai si spus, de altfel, marea majoritate platim la bugetele de sanatate, mai mult sau mai putin. Si acum te intreb: daca eu contribui la CAS cu 7 mil / luna si bunica de 80 de ani a contribuit la vremea ei cu 5 lei / luna, asta inseamna ca ea, in viziunea ta, trebuie sa beneficieze de un mai putin interes din partea medicilor si eventual juma' de piramidon, ca doar n-a platit cat mine, nu?

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana70mari2003 spune:

Ce va mai mirati?In Romania e posibil orice!Partea mai proasta e ca toti vorbim si nimeni nu face nimic.mergem inainte cu oameni care sunt platiti de noi sa faca bine si ne omoara cu zile!Rusine!Astfel de cazuri dar si altele se vad si le stim la tot pasul..

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by XIO

Mralu , nu as vrea sistemul de dincolo.
Recunosc , nu stiu multedespre el , dar sunt niste preturi acolo ca jumatate din pacientii de la noi ar prefera sa moara decat sa plateasca atatia bani .....

...cea mai mare parte nu ar prefera sa moara, dar daca nu ar putea plati?

Mralu, eu stau in strainatate si platesc asigurare si la stat si complementara privata. Daca am nevoie sunt tratata, daca nu, multumesc lui DD ca sunt sanatoasa. Insa nu stau sa ma framant cat din populatie nu plateste asigurari deloc sau mai putin decat mine, dar profita de aceleasi servicii medicale ca si mine...adica tratament, lenjerie curata si mancare in spitale, conditii normale pt toti...fie ei platitori sau ba. Si nu e vorba de ramasite ale ideilor "comuniste", ci depsre drepturile omului.

Mami de David (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by ana70mari2003

Ce va mai mirati?In Romania e posibil orice!Partea mai proasta e ca toti vorbim si nimeni nu face nimic.mergem inainte cu oameni care sunt platiti de noi sa faca bine si ne omoara cu zile!Rusine!Astfel de cazuri dar si altele se vad si le stim la tot pasul..

anamaria

Nah , ce vorbeam aici! A ajuns o rusine sa fii doctor doar pt. ca sunt doctori care pretind bani.Oooooo , da.
Este casi cum as spune ca cei care platesc sunt saraci cu duhul.Toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Faza cu: "medicii sa dea din spaga pt spital" era o gluma care batea cel mult pana acolo unde se spune: nu sunt alocati destui bani pt.spitale si de aceea treburile nu merg. Da, sunt de acord dar nu are asta nici o legatura cu motivul pentru care un medic accepta spaga.
De asemeni,repet aici, problema cu cazurile de malpraxis judecate de cei din colegiul medicilor. De exemplu,Constanta sau Tg. Mures, cazuri recente au fost judecate? S-a dat vreun verdict oare?Pana cand a fost dat au fost opriti de la a practica medicina cei presupusi vinovati? Eu una nu am auzit de asa ceva.

Stiti voi oare vreun caz in care acest juriu sa fi spus ca medicul a gresit ?

20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ioanadara , mai rar se mediatizeaza .
De exemplu nimeni nu a aflat de doctorul din Tm din cauza caruia a murit o femeie , de legistul care a dat verdictul si din cauza asta i-ati bagat pe toti intr-o oala si i-ati facut frati de sange...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by gonghy

quote:
Si ai facut reclamatie la politie,colegiul medicilor...

Hai ca m-ai facut sa mor de ras.Pai nu spunea mai inainte ca era rezident pe vremea aceea??Putea sa faca ceva??

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

ma bucur pentru tine ca ai un prilej de mare bucurie la asemenea postari. rezident, femeie de serviciu, aviator tot martor tacut al unei crime se numeste si penal tot complicitate ii zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Xio nici nu ai ajuns medic si deja atata le tii partea...
Ce sa iti mai spun de bani,ca nesimtitul si mai am niste cuvinte pe care nu le pot pune aici de dr Pantea de la Spit. Judetean dupa ce l-a operat pe bunicul meu de ocluzie intestinala dar defapt trebuia sa il operezede stomac(asa mi-a spus medicul de la reanimare etj 2) ca a numarat banii in fata mea ca un nesimtit si ca dupa aceea nu ia mai vazut nimeni moaca de gunoi prin salon???? Iar dupa 2 saptamani bunicul meu s-a stins din viata???
Medicul de la reanimare daca i-as mai stii numele vi l-as da(totul s-a intamplat in 2005)mi-a spus ca este vina lui Pantea si ca,daca vreau imi da dosarul sa ii fac reclamatie...Dar nu am mai vrut sa fac nimic pt ca stiam ca nu voi avea sorti de izbanda in fata...vai ce-mi vine sa scriu un cuvant ....asa ca i-am spus doar ca de banii care ia luat sa isi ia lumanari,l-am dat naibii si
Pacat ca nu l-am lasat pe tata sa ii dea vreo doua ca la ce narvi avea in acel moment nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla,doar era tatal lui.

Cele care nu ati trecut prin ce am trecut eu in noiembrie 2005,cred ca nici nu va puteti imagina ce am simtit in momentul in care dr de la reanimare ne-a spus ca,daca dorim sa luam masuri in cazul colegului lui ne pune la dispozitie dosarul bunicului.Oare daca faceam tot tamtamul care trebuia il mai inviam pe bunicul meu???
Dumnezeu nu doarme si ii va veni si lui randul si promit sa nu mai scriu aici pentru ca nu mai are rost,vad ca unele sunteti numai bune de critica asupra noastra,a celor care ne spunem oful, nu asupra sistemului si medicilor care cica "gresesc".

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
[

Imi pare rau ca nici unul din mesajele mele nu a fost inteles (la ambele subiecte). De altfel trebuia sa imi dau seama ca va fi asa...
Cand faci o facultate, mai ales una de lunga durata cum este Medicina, si in care statul investeste multi bani, se presupune ca vei practica, la tereminarea ei, meseria respectiva.
Peste tot in lume, unde invatamantul costa averi (pentru ca asa trebuie sa fie iar profesorii isi permit sa traiasca din salariu si nu din meditatii), daca esti bursier si la terminarea facultatii decizi ca nu vrei sa faci meseria respectiva esti obligat sa restitui banii respectivi (ma rog, cea mai mare parte din ei).
Evident ca nimeni nu te felicita si nu iti aproba decizia (desi e poate mai bine sa nu practice medicina cineva care nu are chemare si nici pregatirea profesionala necesara).

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Eu inteleg ca te nemultumeste chestia asta, dar pina una-alta Bedrosmart nu a facut un lucru ilegal. Sint sigura ca e utila societatii si daca nu practica medicina.
Eu cunosc o multime de politehnisti (de exemplu) care practica tot soiul de alte meserii decit cea pentru care au studiat. Nu am auzit pe nimeni sa ii acuze pentru asta. Nu inteleg de ce exista acest dublu standard pentru medicinisti.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput