zahar in ceai?
Raspunsuri - Pagina 2
danaA spune:
Andrei al meu nu a baut ceai cat timp l-am alaptat, adica 1an si 2 luni. Iar cand am inceput sa-i dau ceai i l-am dat fara zahar si asa il bea si acuma la aproappe trei ani, adica fara nici un indulcitor. Daca asa o sa-l obisnuiesti asa o sa stie.
Dana si Andrei
vio27 spune:
Nu este recomandat nici zaharul, nici mierea!, nici sarea. Pe noi ne-a sfatuit doctora sa-i indulcim ceaiul, daca il refuza neindulcit, cu glucoza (se gaseste la farmacie).
Violeta & Vladut
Ingala spune:
Multam fain mamici si tatici. I-am dat ceiutul de anason fara zahar si l-a baut si asa. Huraaaaaaa! Am un bebe .
Va pup si va doresc sa fiti dulci cu bebeii vostri.
Ingala si bebe Teodor
carmenp spune:
Eu i-am dat mereu ceaiul neindulcit si in general am eliminat cit am putut zaharul (si sarea) din alimentatie. In plus, ceaiul indulcit nu i-ar tine de sete. Nici cu piinea nu am exagerat sau cu pastele fainoase si - Slava Domnului! - arata bine, nici prea gras dar nici slabut. Mai nasol acum ca a dat de gustul dulciurilor si ducem un adevarat razboi cu el atunci cind intram in vreun magazin cu astfel de produse "Asta nu-i pentru copii mici ca tine, ci pentru oameni mari!" sau "Aia-i stricata". Noroc cu unele din vanzatoare care coopereaza si ne usureaza situatia caci Ionut ne crede pe cuvint si se mai lasa pagubas uneori.
Carmen si Ionut
mamamariana spune:
Intrebarea mea e aceeasi? de ce vrei neaparat sa ii dai ceai bebelusului? Aici nici nu se da ceai la bebelusi pana la un an pentru ca zice ca e excitant nervos... chiar daca sunt ceaiuri calmante, tot umbla la nervi. Doctorita mea a fost insa de acord cu ceaiul de menta in cazul durerilor de burtica, insa nu prea des, eventual 20-30 ml seara la 2 luni. Si evident, fara zahar.
Emi a baut apa plata de cand s-a nascut, chiar daca papa san 100%. Acum mai papam si formula, insa continuam cu apa si ceai de menta doar cand e nevoie, daca ne doare burtica. In cazul in care iti refuza ceaiul fara zahar si tii neaparat sa il bea, atunci poti folosi glucoza speciala pentru bebelusi, pe care o poti lua de la farmacie cu siguranta (mi-a spus o prietena ca ea cumpara acum 4 ani).
Din experienta cumnatei mele, am invatat ca unii bebei (nu generalizez) devin la un moment dat dependenti de zahar, daca refuza ceaiul neindulcit. Va imaginati oameni buni ca nepotelul meu nu manca supa si pireutul de cartofi sau legume fara zahar? A disperat-o pe saraca cumnata mea pana cand a fost destul de mare ca sa mai ia si cate una la funduletz cand facea mofturi la masa.
Asa ca... mai bine neindulcit pana pe la un an, indiferent ce vrei sa folosesti - zahar, miere sau glucoza!
Numai bine lui Tudorel si mamicii lui.
Andruska spune:
Pentru ca si noi parintii bem ceaiurile fara zahar nici Andrei nu bea cu zahar. Singurul lichid care il bea indulcit este compotul - dar f rar bea compot.
Este mai bine si sanatos asa,
Andra si bb Andrei (3 ani si 8 luni)